Strani: 1 2 3 4 5 6 7 ... 9

sajmonelavesela sporočil: 305
[#2705434] 02.04.18 09:11 · odgovor na: pobalin (#2705367)
Odgovori   +    1
[pobalin]
> [sajmonelavesela]
> Pa je ta oseba sploh storila kaj neprimernega, razen da je bila v družbi ljudi, ki so se potem neprimerno obnašali do novinarke?

JE!!! Saj je povsod jasno zapisano, če hočeš prebrati in razumeti. Citiram iz vesti sta.si: "ravnanje člana poslovodstva DRI Tadeja Vebra, ki je minuli petek v skupini moških neprimerno ogovoril novinarko televizije Kanal A med javljanjem iz Planice"!
Še enkrat, pogledal sem posnetek, novinarke se ni dotaknil, niti je ni ogovoril. Da medij nekaj zapiše pa res ni nujno merilo resničnosti ali ustreznosti.

OK, glede alkohola tudi sam nisem neki navijač, pa mi ne pašejo izpadi tega tipa, a roko na srce, ne razumem tvoje sodbe okoli DRI-jevca.
Če ta tvoj puritanizem pomeni hipokrizijo par excellence in provincialno zagovedno pojmovanje olike, omike, javnega vedenja, bontona, samoobvladovanja itn., imaš čisto prav. Jaz sem pa zrasel gor na parketu, verjamem v enakopravnost spolov in pravico vsakogar, da ni nadlegovan, sploh pa ne s pritlehno seksualno in politično konotacijo, med svojim delom, s strani pijanih postopačev. V moji mladosti so se arijski Slovenclji, ki so se imeli za klajnburgerlih civilizirane, bili so pa predvsem provincialni šovinisti, blazno zgražali, ko so "neotesani" južnjaški težaki ali vojaki žvižgali in dobacivali arijskim Slovenceljkam. Kakšna drama! Tole zdaj je pa samo malo radožive veselosti!? Še za v gmajno ni!
A ti odgovarjaš za početje ljudi v tvoji družbi? Poskusiva s pretirano analogijo, ta vedno pokaže kaj novega.

Če bi nekdo, ki ga ti osebno poznaš recimo še iz mladosti, v tvoji družbi nepričakovano potegnil pištolo in začel streljati po VIP šotoru, a bi ti bil soodgovoren NA KATERIKOLI MOŽEN NAČIN? Po podatkih, ki so ti znani? Vendarle gre za eksponento bolj nevarno zadevo kot je z alkoholom podprti šovinizem? Bi kaj spremenilo dejstvo, da si se nekaj trenutkov pred tem pobojem smejal v tej isti družbi, in z njimi zvrnil kozarček?

Pa veš, kaj je najbolj strašno pri tej zadevi? Ker se je to odvilo v obsodbo in kaznovanje samo zato, ker se je zgodilo pred kamero velike medijske hiše, ki je zadevo medijsko/pravičniško razpihala. Kaj, če bi se to zgodilo moji/tvoji ženi/hčerki, ki bi bila tam zaradi tekme, brez kamere, brez medijske moči, brez biča, da bi tipe usekala nazaj, ko so se ji nabili pred obraz in vanjo sopihali svoje maligansko podivjane hormone? V starih in bolj surovih časih bi veljalo, da si zaslužijo vsaj po eno na gobec.
Drži, ko se grde stvari dogajajo ljudem , ki nimajo kamere za zaščito, je to grozno - kar drži v 99%, ker ljudje pač živimo mimo kamer.

Vendar upam, da ne posplošujem preveč v tej zgodbi, in da znam oceniti vsako situacijo posebej. In me to vse še čaka, ker imam srečo in nekaj svojega podmladka. Tudi v novih časih si kdo zasluži na gobec, da ne bo pomote.

Tokrat jih je na "gobec" dobil samo Veber, edini pravzaprav pasivni v družbi štirih.

Razumem da človek na gobec pokne onega s kavsanjem, ki je šel predaleč s kamero ali brez, ali ostala dva ki sta se naslanjala na novinarko, in iskala luč v kadru, medtem ko četrti očitno leze nazaj s tendenco umikanja iz kadra. To je ta model, edini, ki je na prangerju.

Skoncentriraj se zdaj na tega DRI-jevca za trenutek, in se v isti sapi spomni VIP šotora, streljanja in sebe, ko si imaginarno nazdravljal z morilcem?
pobalin sporočil: 12.929
[#2705440] 02.04.18 10:26 · odgovor na: abohte (#2705429)
Odgovori   +    4
[abohte]
Ne, ne, sva kar na istem parketu rastla.
Na katerem zdaj, hrastovem ali bukovem? :-)
ampak problematiziram histerično reakcijo urednice.
Hm, tole je zdaj zavijanje vstran, ampak si ne morem pomagati: ko sva že pri histeriji, se ti ne zdi, da je tukajšnja urednica napisala že marsikateri veliko bolj histeričen komentar? :-)
Kaj ima izjava BMZ s situacijo v Planici? Kaj ima izjava Milana Kučana s situacijo v Planici? Nič, razen tega, da je najbolj enostavno zajahati val na katerem kričiš mizigonija, mizigonija!
Šur, saj to so Slovenske novice, prožna odskočna deska nekega razvpitega žurnalista, ki so, če se prav spomnim, imele vidno vlogo tudi pri tisti črni ravnateljski zgodbi. Kljub takemu poreklu članka me je vseeno groza, da se bivši predsednik države, kateremu sem celo dal svoj glas (mea culpa!), izkaže za takšnega zagovedneža. Očitno je res že zelo starikav, ker tudi v avto ne zna več sesti na pravi strani.
Moj komentar leti na povezovanje posamezne situacije s kao splošno mizoginijo. Kot je Nemirni napisal: enakopravnost spolov nikoli v človeški zgodovini ni bila večja, nikoli.
S tem se strinjam, če govorimo o razvitem delu sveta, ki je ukrotiti tudi verske fundamentaklizme. Bi pa opozoril, da v družbi, kjer je najmanj krivic, deliktov itn. vsaka krivica in delikt bolj očitno izstopata kot tam, kjer so ti pojavi vsakdanji del vseobče "radoživosti". Tudi to je treba upoštevati, ko se kakšne pojave a priori posplošuje - s katerekoli strani.
Ti 4 so z alkoholom svoja čustva omamili.
Omamili so svoje nadzorne mehanizme, samokontrolo, zato je iz njih bruhnilo tisto, kar je sicer bolj skrito, njihov nebrzdani ego. In ta je orto egoističen in vulgaren. Take zadeve je za pričakovati pri adolescentih, ki še ne poznajo svojih meja in jih iščejo, tudi pri alkoholu. Ko jih ugotovijo, si jih zapomnijo in, če so civilizirani, potem upoštevajo.
Govorim o histeričnih reakcijah ljudi, npr. urednice, ki si vzame pravico izražati mnenje o tem, katero opravičilo je primerno in katero ne, pa v zgodbo o Vebru vključiti še 20 nepovezanih izjav ipd. To ni zgodba o Vebru, to je zgodba mi - oni, to je paranoidno razmišljanje.
Opravičilo, ki je polno sprenevedanj če ne laži, je upravičeno na tnalu komentatorke. Zakaj, sem ti že utemeljil. In ni paranoidno vpletla 20 nepovezanih izjav ampak je dala eno zelo umestno in intrigantno primerjavo izkušenj. Po drugi strani se mora komentatorka zavedati, da je z objavljenim tekstom tudi sebe izpostavila seciranju besed. Kot se jaz nimam kaj pritoževati, če me imate zaradi mojega pisanja za puritanca.
> Temu in zgolj temu je namenjena histerija, še posebej tista, ki se je nadeljevala po sankcioniranju udeleženega in ki v komentar vpleta natakarice ipd.
Gre za enega od udeležencev. Zakaj enega in prav tega? Zakaj se ne pogovarjamo o odgovornosti vseh? Mar bi bili zadovoljni, če bi po ropu banke zaprli samo tistega od štirih roparjev, ki bi bil v državni službi?
Kaj te res moram spomniti na najino debato o islamskih talcih? Ti kaj rišeš? Ker saj veš, kdo je odgovoren za največjo morijo v Evropi, kajne? Slikar. Torej, ali si ljubiteljski slikar ali nisi? O tem govorim.
Kaj imajo natakarice, kaj imam jaz s tem malarjem, mi je uganka. Tu moje sive celice odpovedo.
Kazen ni samo pogojna. Če ne drugega je bil medijsko izpostavljen in to ne v pozitivni luči. Google (načeloma) pamti še dolga leta.
Ponavljam: tega silno krivične izpostavljenosti ne bi utrpel, če bi on in kameradi svoje pijane frise nastavljali smrekam in ne vključeni TV kameri.
> > Na vsaki sindikalni zabavi sem videl več podobnih in hujših izpadov, kot je bil tale. Pa kljub neobvezni udeležbi nisem opazil, da bi bila, zaradi tega udeležba kaj manjša ali da bi se spolna struktura udeležencev bistveno spremenila.
Očitno si bil ti v bolj intelektualnih in posvečenih domačijskih kolektivih kot jaz. Tudi moja žena se iz mlajših let spominja prizorov zelo "razposajenega" sindikalističnega vzdušja. Meni je bilo to prihranjeno. Mogoče tudi zato, ker se nisem prav aktivno udeleževal množičnih manifestacij socialistične sindikalne solidarnosti in tudi ne timbildinških druženj v novih kapitalističnih časih. Običajno sem se držal bolj ob strani.
Tako kot sta se mi zdeli sproščeni zdela Tjaša Petrič in Nuša Lesar v studiu, ko se zgodila Planica.
Mislil sem, da sva to že razjasnila. Ker nič ne pomaga, če v živo v eter histeriziraš, ampak se smehljaš in počakaš, da gredo maligani naprej. Če se talking head ali natakarica smehlja, to ne pomeni, da ji je všeč ali v zabavo. Želi samo, da čimprej mine, da bo lahko nadaljevala svoje delo.
Nisi odgovoril na moje vprašanje. In kako pride do obojestranskega gonjenja?
Navadno mora nekdo narediti prvo potezo.
Seveda, pes ves zmešan naskoči psico, ki se goni. Pa iPes prvega aprila objavi svoje novo ime. Jaz se pa imam za človeka (google homo sapiens), ki se ne goni ampak flirta in ima cel kup domnevno kulturnih, civiliziranih načinov, da nekako pride do soglasne kopulacije. Sori, ker smo tako slabo artikulirani in komunikacijsko nespretni, da nas večinci ne razumete.

Hočem reči, da se vi kar lahko gonite naprej, samo tiste pustite čisto pri miru, ki se nočejo goniti. Posebno, če se nočejo goniti z vami.
> Ha, "a kind of vigilante justice where innocent men are being punished for perfectly acceptable behaviour".
Nič ha. Seveda v kritiki peticije "right to flirt" je slika prasca Weinsteina, tell me about witch hunting.
Zdaj si me zadnjikrat zvlekel v ta svoj mačistično gonjaški whataboutism. Innocent men & perfectly acceptable behaviour? Says who? Planiški razposajenci ali nadlegovana novinarka. Francoski estradno-intelektualistični srenji sem dal prav, ko so v ZDA noreli zaradi spolnega izpada in sprenevedanja prezidenta Billa, nisem jim pa dal prav, ko so dali zavetje in piedestal menda dokazanemu pedofilu.

Sicer pa, če si bil pozoren, si moral opaziti, da pri planičarjenju nikjer nisem uporabil definicije spolnega nadlegovanja. Po mojem spoli tu sploh niso važni. Zato si vztrajno opletanje z #metoojevstvom lahko kar zatakneš za uho.
Pa čakaj malo, ti si poročen, ali je prvič žena skočila nate ali se lahko zahvališ, da se nisi znašel pod tem hashtagom in bil okarakteriziran za izprijenca, srečnemu naključju, da te takrat ona ni zavrnila?
Tukaj mimogrede navržene spolne, gonjaške in paritvene navade mi niso znane in razumljive, svojih pa ne bom razlagal. Pri tem naj ostane.
NemirniTujec sporočil: 5.702
[#2705442] 02.04.18 10:56 · odgovor na: abohte (#2705425)
Odgovori   +    2
[abohte]
Meni se bo pa zdelo dojemanje življenja lepše, če iz sveta izgine 99% histeričnih babnic. K sreči 99% žensk ni histeričnih.
Eh... to je seveda tako, ker tisti mali procent vrescecih katastrof mece slabo luc na celo populacijo - ampak to bi vsi, ne mors tako :-)

Jaz bom dokoncno v nirvani, ko bo moja tako emancipirana, da bo pustila avto neoptimalno parkiran in ji bo vseeno. Ker zdaj ga trikrat popravi da je ja tipi-top. Da ne bo kdo posevno pogledal ker "zenska vozi".

Jaz ga pa zarinem in ce je posevno je pac posevno. Glavno da je med crtami. In potem jo zbadam ce ji morbit sramoto delam :-)
pobalin sporočil: 12.929
[#2705445] 02.04.18 11:04 · odgovor na: sajmonelavesela (#2705434)
Odgovori   +    3
[sajmonelavesela]
Še enkrat, pogledal sem posnetek, novinarke se ni dotaknil, niti je ni ogovoril. Da medij nekaj zapiše pa res ni nujno merilo resničnosti ali ustreznosti.
Še enkrat, tudi meni že sam posnetek zadostuje, da sem si ustvaril sodbo.
Če bi nekdo, ki ga ti osebno poznaš recimo še iz mladosti, v tvoji družbi nepričakovano potegnil pištolo in začel streljati po VIP šotoru, a bi ti bil soodgovoren NA KATERIKOLI MOŽEN NAČIN?
Vprašaj tožilce, odvetnike, sodnike. O čem takem gotovo obstaja pravna praksa. Jaz menim, da če bi prišel s tem tipom objet skupaj v šotor, če bi oba imela pištolo, streljal bi pa samo on, najbrž ne bi bil prepoznan za nedolžnega ne pred sodiščem in še manj pred javnostjo. Ker že prihod v pištolo bi bil nedopustno dejanje, kot je nedopustno vtikanje v človeka, ki dela svoj posel.
Vendarle gre za eksponento bolj nevarno zadevo kot je z alkoholom podprti šovinizem?
Pa kaj vsi vlačite sem noter šovinizem, bogvasnima rad?! A ne znate razmjišljati mimo klišejev modnega #metoojevstva in radikalnega feminizma? Ja če bi razuzdanci takole planili po Urošu Slaku, bi bilo pa kaj manj problematično?
Bi kaj spremenilo dejstvo, da si se nekaj trenutkov pred tem pobojem smejal v tej isti družbi, in z njimi zvrnil kozarček?
Od enega kozarčka se ne zvrti, prava analogija bi pa bila, da bi režal in objemal s strelcem tudi med tem, ko bi on streljal naokrog.
Drži, ko se grde stvari dogajajo ljudem , ki nimajo kamere za zaščito, je to grozno - kar drži v 99%, ker ljudje pač živimo mimo kamer.
In za to mi gre pre vsej stvari. Tako početje je itak nedopustno, če pa se zgodi pred kamero, je pa to znak, da pri akterjih ni nobenih zavor, nobenega refleksa, da to ni prav. Zato je prav, da se pri takem posnetem primeru tovrstno dejanje prepozna in (ponovno) razglasi za nedopustno, ne pa da se ga relativizira. Relativizacija je potem lahko osebna, splošno pravilo pa mora biti NE.

Je kraja žvečilcev v trgovini v redu? Ni. Smo to počeli kot mulci? Smo. Mar to počnejo tudi odrasli? Morda. Gre za velik zločin? Ne. Je treba iz take kraje delati vesoljni cirkus? Ne. Kaj pa, če si hierarhično razmeroma visoko nasajen član družbe s klapo omisli, da pred TV kamero ukradejo zavitek žvečilcev, ker oni so samo malo veseli in razposajeni?
In me to vse še čaka, ker imam srečo in nekaj svojega podmladka. Tudi v novih časih si kdo zasluži na gobec, da ne bo pomote.
To je tudi moj prvobiten refleks, ampak ker nisem fizičen človek, raje zaidem v druge načine kaznovanja.
Tokrat jih je na "gobec" dobil samo Veber, edini pravzaprav pasivni v družbi štirih.
Moje oči pravijo, da ni bil najbolj pasiven, ampak drugi najbolj vztrajen v kadru.
To je ta model, edini, ki je na prangerju.
Prav na to sem večkrat opozoril. Da je kozel Veber po mojem zaslužil udarec po svoji senci, ampak ostalim se ni zgodilo nič. Kot da za državne uslužbence veljajo ena pravila obnašanja, za privatne zaposlence pa druga. Bi si tak "TV nastop" lahko privoščil direktor privatne Pop TV? Oziroma, da bo še bolj jasno: če bi bila v tej četverici glasni direktor Pro Plus in manj glasni direktor javne RTVS, na koga bi se morala usmeriti medijska kritika, na koga javni gnev, na koga bi moral pritisniti vzvod politične moči? V tem je najhujša dvoličnost privatne mediateske s Kranjčeve!
NemirniTujec sporočil: 5.702
[#2705446] 02.04.18 11:12 · odgovor na: pobalin (#2705433)
Odgovori   +    1
[pobalin]
priložite CV, motivacijsko pismo in fotografijo". Fotografijo zato, da bodo lahko dali prednost grdim babam in zavaljenim dedcem, mlade in lepi pa pridejo v poštev samo kot rezerva.

Da v tem kontekstu ne omenjam nekih (na srečo v Moji Deželi redkih) tujskih čudaštev, da je v oglasu za delovno mesto navedena še osnovna/pričakovana plača. Grozne tujske razvade. :-)
Ja, lepo opazas te storije s fotografijami - ker tak je svet, da desci z dnarjem radi zapravljamo za lepe punce, zenske z denarjem pa za lepe stvari.

Se mi pa sicer zdi, da vase pobalinstvo sploh ne crti tako mocno pijanskega ekscesa, ampak zgolj zmerno - goveda je treba malo po prstih in to je to.

Vase pobalinstvo je tukaj na povsem drugi misiji... iz cistega pobalinstva in upokojenskega dolgcasa bezate iz cisto obicajnih forumasev njihove psiholoske manjke, njihove erektilne frustracije, ki se izrazajo skozi jezo nad zenskim spolom, ki mu ne morejo zadostovati, kaj sele psiholosko vladati... in to jezo in svetobolje vi pobalinite ven iz njihovih zatrtih dus.

To bi bilo skoraj grdo, ce ne bi bilo tako hudomusno...
NemirniTujec sporočil: 5.702
[#2705448] 02.04.18 11:28 · odgovor na: pobalin (#2705445)
Odgovori   +    0
[pobalin]

Pa kaj vsi vlačite sem noter šovinizem, bogvasnima rad?! A ne znate razmjišljati mimo klišejev modnega #metoojevstva in radikalnega feminizma? Ja če bi razuzdanci takole planili po Urošu Slaku, bi bilo pa kaj manj problematično?
Ah, spet se delas da nic ne razumes. Nasi potrjevalci moskosti ti sporocajo, da je opito druzenje s sprasevalci o morebitnem kavsanju cisto minorna neprijetnost, ne pa kaksen prestopek. Da so se fantje na punco ob tem ljubece in nekoliko nerodno naslonili, je seveda neprimerno, ampak nic hujsega :-)

NO, druzenje v kakrsnem koli stanju z mosko osebo, ki SLAKA SPRASUJE CE BI KAVSAL Z NJIM je pa seveda razvrat, baricevicevska degeneriranost, znak bolnega inbreedinga na vrhu javnega sektorja, razlog za povojne morije in trenutne svinjarije. Ti isti forumasi bi tako gnusobo takoj pribili na kriz :-)

Ti tukaj pobalinis o "korporativnih standardih", namesto da bi dojel kulturno in politicno pomembnost svobode pijanega izrazanja v pravi, heteroseksualni smeri seveda.
pobalin sporočil: 12.929
[#2705461] 02.04.18 11:59 · odgovor na: NemirniTujec (#2705446)
Odgovori   +    2
[NemirniTujec]
goveda je treba malo po prstih in to je to.
Domnevam, da na filofaksu predmetov o parkljarjih in kopitarjih ni v izobilju, zato samo pripominjam, da govedo je treba po parkljih. :-)
Ti tukaj pobalinis o "korporativnih standardih", namesto da bi dojel kulturno in politicno pomembnost svobode pijanega izrazanja v pravi, heteroseksualni smeri seveda.
Planica v glasbeni reprezentaciji Moje Dežele.
Nacionalna ikonografija (bratov Avsenik):

Junaki Planice
letijo kot ptice
spet slava gre v svet
za dolgo vrsto let.
Planica Planica
še pridemo nazaj
v Planico Planico
pod Ponce v zimski raj.
www.youtube.com/watc...nPDk1GBdcE


Nacionalna realnost (z vnebovpijočim brendingom neke avstrijske piškotarne):

Skoči skoči skoči ne zamoči,
kaj te zdaj je strah,
saj rad bi bil junak,
Skočil bom skolil bom,
saj sem pravi dec
da pokažem ti ,
da to je zame hec
Dragi ljubček moj pridi k meni nocoj,
jutri greva tja kjer bo vsa Slovenija.
Moja zlata ljubica veš da bom prišel,
ti odspodaj boš jaz bom pa letel.
A ko zares začelo se je,
meni so se tresle noge,
v glavi zdaj vrti se mi,
ona pa naglas kriči:
DEJ, DEJ, DEJ
Skoči, skoči, skoči ne zamoči,
kaj te zdaj je strah,
saj rad bi bil junak,
Skočil bom skočil bom,
saj sem pravi dec
da pokažem ti ,
da to je zame hec
Le zakaj si bled zakaj se zdaj potiš,
hvalil si se mi, da skačeš kar za tri.
Ja, ja, ja to drži vse,
jutri zrušil bom rekord skakalnice
A ko zares začelo se je,
meni so se tresle noge,
v glavi zdaj vrti se mi,
ona pa naglas kriči:
DEJ, DEJ, DEJ
Skoči, skoči, skoči ne zamoči,
kaj te zdaj je strah,
saj rad bi bil junak,
Skočil bom skočil bom,
saj sem pravi dec
da pokažem ti ,
da to je zame hec
Skoči, skoči, skoči ne zamoči,
kaj te zdaj je strah,
saj rad bi bil junak,
Skočil bom skočil bom,
saj sem pravi dec
da pokažem ti,
da to je zame hec
In je že na letišu je že na skakalnici in da vidmo kako se pripravlja in spustil se je, spusti se je skače leti leti BRAVO SLOVENIJA

www.youtube.com/watc...ML_yIXQXFk
najobj sporočil: 26.843
[#2705462] 02.04.18 11:59 · odgovor na: pobalin (#2705445)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 02.04.2018 12:02
Moje oči pravijo, da ni bil najbolj pasiven, ampak drugi najbolj vztrajen v kadru.
> To je ta model, edini, ki je na prangerju.
Prav na to sem večkrat opozoril. Da je kozel Veber po mojem zaslužil udarec po svoji senci, ampak ostalim se ni zgodilo nič. Kot da za državne uslužbence veljajo ena pravila obnašanja, za privatne zaposlence pa druga. Bi si tak "TV nastop" lahko privoščil direktor privatne Pop TV? Oziroma, da bo še bolj jasno: če bi bila v tej četverici glasni direktor Pro Plus in manj glasni direktor javne RTVS, na koga bi se morala usmeriti medijska kritika, na koga javni gnev, na koga bi moral pritisniti vzvod politične moči? V tem je najhujša dvoličnost privatne mediateske s Kranjčeve!
... čuj, ker slovenskega "žutila" ne berem in ne gledam, so tote pijane budale šle mimo mene in sem se šele po branju komentarjev na totem forumu seznanil z njimi, me pa bolj od reakcij nadlegovanih novinark zanima, kakšna je bila reakcija povsem spregledane ženske, ki od pijanih budal ni bila samo nadlegovana, ampak če toti www.24ur.com/novice/...narko.html posnetek pogledaš do konca, je tudi dejansko pof*kana od vsakega, ki ima pet minut cajta ... khmm, sploh ker omenjena ženska ni kar neka novinarka, ki kot pravi NemirniTujec za svoje delo rabi eno samo kvalifikacijo, da je jebozovna, ampak je to še vedno poslanka slovenskega parlamenta, nekdanja predsednica slovenske vlade in sedanja predsednica parlamentarne stranke ...

P.S.: če pomislim na orkestriran medijski linč čisto vseh slovenskih medijev zaradi nespretne izjave Zlatka Zahovića, me zelo zanima, zakaj na državni RTV Slovenija o totih pijanih budalah z državne družbe DRI nisem slišal niti besede ...
NemirniTujec sporočil: 5.702
[#2705463] 02.04.18 12:12 · odgovor na: najobj (#2705462)
Odgovori   +    3
[najobj]
kakšna je bila reakcija povsem spregledane ženske, ki od pijanih budal ni bila samo nadlegovana, ampak če toti www.24ur.com/novice/...narko.html posnetek pogledaš do konca, je tudi dejansko pof*kana od vsakega, ki ima pet minut cajta ... khmm, sploh ker omenjena ženska ni kar neka novinarka, ki kot pravi NemirniTujec za svoje delo rabi eno samo kvalifikacijo, da je jebozovna, ampak je to še vedno poslanka slovenskega parlamenta, nekdanja predsednica slovenske vlade in sedanja predsednica parlamentarne stranke ...
Kaj tocno mislis? Daj prevedi to iz mariborscine ker vsi ne moremo posnetka gledat :-)
najobj sporočil: 26.843
[#2705466] 02.04.18 12:18 · odgovor na: NemirniTujec (#2705463)
Odgovori   +    0
[NemirniTujec]
> [najobj]
> kakšna je bila reakcija povsem spregledane ženske, ki od pijanih budal ni bila samo nadlegovana, ampak če toti www.24ur.com/novice/...narko.html posnetek pogledaš do konca, je tudi dejansko pof*kana od vsakega, ki ima pet minut cajta ... khmm, sploh ker omenjena ženska ni kar neka novinarka, ki kot pravi NemirniTujec za svoje delo rabi eno samo kvalifikacijo, da je jebozovna, ampak je to še vedno poslanka slovenskega parlamenta, nekdanja predsednica slovenske vlade in sedanja predsednica parlamentarne stranke ...
Kaj tocno mislis? Daj prevedi to iz mariborscine ker vsi ne moremo posnetka gledat :-)
... čuj, ne zdaj mene v drek tlačit, pobalina vprašaj, če ti link ne dela, on je posnetek večkrat pogledal ...
NemirniTujec sporočil: 5.702
[#2705469] 02.04.18 12:31 · odgovor na: najobj (#2705466)
Odgovori   +    0
Ja ti si zdaj tukaj vletel z opisom bratuske, ce se ne motim - pa ne razumem poante...
najobj sporočil: 26.843
[#2705472] 02.04.18 12:41 · odgovor na: NemirniTujec (#2705469)
Odgovori   +    0
[NemirniTujec]
Ja ti si zdaj tukaj vletel z opisom bratuske, ce se ne motim - pa ne razumem poante...
... jebiga, na totem forumu je svoboda, zato je treba pazit, kaj govoriš ...

P.S.: pobalina vprašaj, mogoče on ve, zakaj so omenjeno gospo vsi spregledali, če pa bi lahko pogledal posnetek, pa bi ti itak bilo vse jasno ...
Petunija1 sporočil: 790
[#2705475] 02.04.18 13:26 · odgovor na: pobalin (#2705445)
Odgovori   +    2
čas vnosa: 02.04.18 12:05
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
Petunija1 sporočil: 790
[#2705477] 02.04.18 13:27
Odgovori   +    2
čas vnosa: 02.04.18 11:27
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
Gustl sporočil: 12.923
[#2705479] 02.04.18 13:31 · odgovor na: Petunija1 (#2705475)
Odgovori   +    0
Nastavitve sistema so taksne, avtomatika tako deluje.
Petunija1 sporočil: 790
[#2705480] 02.04.18 13:33 · odgovor na: sajmonelavesela (#2705365)
Odgovori   +    2
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
Petunija1 sporočil: 790
[#2705481] 02.04.18 13:36 · odgovor na: Gustl (#2705479)
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
sajmonelavesela sporočil: 305
[#2705483] 02.04.18 13:49 · odgovor na: Petunija1 (#2705480)
Odgovori   +    0
[Petunija1]
> [sajmonelavesela]

>
> Pa je ta oseba sploh storila kaj neprimernega, razen da je bila v družbi ljudi, ki so se potem neprimerno obnašali do novinarke? Meni iz posnetka ni uspelo razbrati, kateri človek sploh je ta javni funkcionar, ker ga tudi drugače ne poznam - izgleda da je model, ki je stal za novinarko na njeni desni, še najbolj podoben temu človeku - razen da se je smejal družbi še pred komentarjem o kavsanju, potem pa izgine iz kadra (mogoče se mu je zdelo neprimerno?)
>
> Puritanizem na steroidih.


Ta oseba se ni prav nič nazaj držala ob veseljačanju svojih kolegov, kot se sedaj v prozornem opravičilu, katerega edini namen je obvarovanje stolčka in ugleda državnega uradnika, želi pojasniti.Veber ne samo, da se je primitivnostim režal kot pečen maček, ampak je tudi sam stegoval jezik, kot je spodaj opisano:Pred kamerami se je znašla skupina moških, ki je obkrožila novinarko med javljanjem v živo, in eden (ne Veber) jo vpraša: "Gospa, a bote kavsala". In nadaljeval: "Danes zagotovo ne boste".

Novinarka je zadrego skušala rešiti s besedami o vzdušju v Planici in zadnjih obiskovalcih, ki odhajajo. No, veseljaki pa se niso dali motiti. "Prvi smo prišli, zadnji odšli," je novinarko "dopolnil" Veber. Družba se je že umikala, ko je najglasnejši ugotovil, da bi moral povedati še stavek ali dva. "Gospa, kaj pa boste rekli za Alenko Bratušek? Una je že za****, kar je hotela." novice.svet24.si/cla...osti-znova

Liberalcem na steroidih bo počasi moralo postati jasno, da svoboda govora pač ni absolutna in da je treba za svoja ravnanja sprejeti tudi odgovornost.
Svoboda govora seveda ni absolutna, s kom se že vi kregate?

Veber je torej tisti, ki je rekel: "Prvi smo prišli, zadnji odšli." OK, zdaj mi je vsaj jasno kdo je kdo. Se mi je zdelo, da ne štekam zadeve prav, če je nekomu lahko ista scena obratno percepirana.

Mnjjjjaaaain, kaj pa vem glede nekega linča je premalo. Sigurno je bil precej bolj vsiljiv od ta četrtega, recimo da si je delil srebrno medaljo v zagamnosti. Umikam obtožbe o puritanstvu, je kar najedal Veber.
pobalin sporočil: 12.929
[#2705487] 02.04.18 14:56 · odgovor na: najobj (#2705472)
Odgovori   +    1
[najobj]
... jebiga, na totem forumu je svoboda, zato je treba pazit, kaj govoriš ...
Glih zarad tega bi te moral dat mal v karanteno, dokler se ne navadiš citirati z neko mero in artikulirati, da te tudi tujci razumejo. Pa tudi kar nekaj časa je menda minilo, odkar si se nazadnje glasno bal izključitve in je čas, da se to tvojo bojazen obudi k življenju. Je dajala utripu tega podpodja en poseben kolorit. :-)
P.S.: pobalina vprašaj, mogoče on ve, zakaj so omenjeno gospo vsi spregledali, če pa bi lahko pogledal posnetek, pa bi ti itak bilo vse jasno ...
Vidim, da je že gospa Petunija objavila prepis razvpite hvalnice radoživosti pod Poncami s komentarjem. Tako tudi nemirni tujci lažje razumejo, za kaj je šlo.

Sicer pa naj preciziram, da omenjene gospe ex-premierke ni mogel prav nihče spregledati, ker je tam ni bilo nič videti. Bila je samo zelo nemarno omenjena. Omenjeno se pa lahko samo presliši. A bom to tvojo napako preslišal. :-P

Pozicija: Zaradi veselega diskurza planiške bande štirih sem si v hipu slabosti zaželel, da bi Alenka Bratušek postala vsaj naslednja ministrica za infrastrukturo če že ne kar predsednica vlade. Če kaj, so ženske v povprečju nadpovprečne v zlopamtenju... :-P
pobalin sporočil: 12.929
[#2705489] 02.04.18 15:12 · odgovor na: Petunija1 (#2705475)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: pobalin 02.04.2018 15:14
Hvala za kompliment gospa Petunija. Pobalin sem zato, ker mi ta nick daje občutek večje umetniške svobode, omogoča uporabo bolj pestrega vokabularja, pa še domišljam si, da si kot pobalin smem privoščiti nekaj več od zagvantanih gospodov.

Druga opcija, ki sem jo imel zaradi všečnosti mi v ožjem izboru, je dvorni norec. To je bil namreč en tak žlahten in zabaven poklic, ki je bil plemenit predhodnik današnjih avdio-video medijev. Ker je bil nekoč namenjen samo ozkim elitam, smo torej lahko hvaležni za tehnično omogočeno ogromno demokratizacijo oz. popularizacijo te panoge.
Edino s čimer se ne strinjam je to, da ta dogodek nima nobene veze s šovinizmom in gibanjem #metoo. Osebno sem prepričana, da bi šel leto nazaj bolj neopaženo skozi, ker pa je #metoo IN se je ustrezno odzvala tudi dotična komercialna televizija in izkoristila situacijo za svoj #metoo moment, posledično se je moral bolj resno odzvati tudi DRI.
Lahko da imaš prav. Ženskam je težko oporekati. :-)
Petunija1 sporočil: 790
[#2705501] 02.04.18 17:33 · odgovor na: sajmonelavesela (#2705483)
Odgovori   +    1
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
Petunija1 sporočil: 790
[#2705502] 02.04.18 17:37 · odgovor na: pobalin (#2705489)
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
Petunija1 sporočil: 790
[#2705505] 02.04.18 18:19 · odgovor na: anon-169504 (#2705405)
Odgovori   +    3
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
najobj sporočil: 26.843
[#2705507] 02.04.18 18:26 · odgovor na: pobalin (#2705487)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 02.04.2018 18:30
[pobalin]
> [najobj]
> ... jebiga, na totem forumu je svoboda, zato je treba pazit, kaj govoriš ...
Glih zarad tega bi te moral dat mal v karanteno, dokler se ne navadiš citirati z neko mero in artikulirati, da te tudi tujci razumejo. Pa tudi kar nekaj časa je menda minilo, odkar si se nazadnje glasno bal izključitve in je čas, da se to tvojo bojazen obudi k življenju. Je dajala utripu tega podpodja en poseben kolorit. :-)
> P.S.: pobalina vprašaj, mogoče on ve, zakaj so omenjeno gospo vsi spregledali, če pa bi lahko pogledal posnetek, pa bi ti itak bilo vse jasno ...
Vidim, da je že gospa Petunija objavila prepis razvpite hvalnice radoživosti pod Poncami s komentarjem. Tako tudi nemirni tujci lažje razumejo, za kaj je šlo.

Sicer pa naj preciziram, da omenjene gospe ex-premierke ni mogel prav nihče spregledati, ker je tam ni bilo nič videti. Bila je samo zelo nemarno omenjena. Omenjeno se pa lahko samo presliši. A bom to tvojo napako preslišal. :-P

Pozicija: Zaradi veselega diskurza planiške bande štirih sem si v hipu slabosti zaželel, da bi Alenka Bratušek postala vsaj naslednja ministrica za infrastrukturo če že ne kar predsednica vlade. Če kaj, so ženske v povprečju nadpovprečne v zlopamtenju... :-P
... eh, kako pa naj jaz vem, če na totem forumu v takšnem občutljivem kontekstu in zaradi kritik meni neprijaznih adminih - Črt in Gustl me kazensko ignorirata - lahko čisto vsakega omenjam s polnim imenom, pa da se to ne bo štelo za neprimerno ogovarjanje javne osebe, ki ni v skladu s forumsko moralo ... alzo, res ne razumem, zakaj bi me tudi ti moral - ne boš niti prvi niti zadnji - strpat v svojo karanteno na prevzgojo, sploh ker bi ti zdaj že lahko vedel, da NemirniTujec zelo dobro razume tisto, kar hoče razumeti ...

P.S.: nisi edini, ki si si v hipu slabosti zaželel, da bi Alenka Bratušek postala vsaj naslednja ministrica za infrastrukturo če že ne kar predsednica vlade, ker tudi sam verjamem, da so ženske v povprečju nadpovprečne v zlopamtenju in Alenka Bratušek ima zaradi totih pijanih budal z državne DRI kar dober razlog za to ...
Petunija1 sporočil: 790
[#2705518] 02.04.18 19:49 · odgovor na: pobalin (#2705400)
Odgovori   +    2
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
abohte sporočil: 3.035
[#2705528] 02.04.18 21:22 · odgovor na: pobalin (#2705440)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: abohte 02.04.2018 21:26
[pobalin]
> ampak problematiziram histerično reakcijo urednice.

Hm, tole je zdaj zavijanje vstran, ampak si ne morem pomagati: ko sva že pri histeriji, se ti ne zdi, da je tukajšnja urednica napisala že marsikateri veliko bolj histeričen komentar? :-)
Ni zavijanje vstran, ker o medijski reakciji pišem že ves čas. Za izpad pred kamerami sem že v 1. postu v tej temi zapisal: "Je bil izpad pred kamerami primitiven? Nedvoumno." Bi moral po tvoje še kaj več?
Morda je zapisala, ne vem, je ne spremljam. Tudi Veber je morda naredil marsikaj dobrega v svoji službi. Jaz sodim konkretno dejanje/zapis, ne celotnega delovnega opusa Vebra/urednice.
Kljub takemu poreklu članka me je vseeno groza, da se bivši predsednik države, kateremu sem celo dal svoj glas (mea culpa!), izkaže za takšnega zagovedneža.
Kaj je v tej izjavi tako problematičnega, da te v jedru preveva groza? A to, da je uporabil pokroviteljski ton? A če bi jo vprašal, ali ima končan magisterij, in bi odvrnila ne, potem pa bi ji Kučan svetoval, da naj se rajši ukvarja s tem projektom, bi bilo to OK? DA ali NE? Bi bil pokroviteljski nasvet o pridobitvi dodatne izobrazbe bolj ali manj sprejemljiv kot pokroviteljski nasvet glede poroke? Če bolj, zakaj?
> Moj komentar leti na povezovanje posamezne situacije s kao splošno mizoginijo. Kot je Nemirni napisal: enakopravnost spolov nikoli v človeški zgodovini ni bila večja, nikoli.

S tem se strinjam, če govorimo o razvitem delu sveta, ki je ukrotiti tudi verske fundamentaklizme. Bi pa opozoril, da v družbi, kjer je najmanj krivic, deliktov itn. vsaka krivica in delikt bolj očitno izstopata kot tam, kjer so ti pojavi vsakdanji del vseobče "radoživosti". Tudi to je treba upoštevati, ko se kakšne pojave a priori posplošuje - s katerekoli strani.
Ja, to je res. Zato pa imamo nany state, teror politične korektnosti in matere, ki s sinovi hodijo na informativne dneve, in kulturo selfijev. Je pa res, da je manj krivic, kot je bilo. Če so otroci čustveni invalidi in tesnobni, bomo že kako, samo da ni krivic.
> Govorim o histeričnih reakcijah ljudi, npr. urednice, ki si vzame pravico izražati mnenje o tem, katero opravičilo je primerno in katero ne, pa v zgodbo o Vebru vključiti še 20 nepovezanih izjav ipd. To ni zgodba o Vebru, to je zgodba mi - oni, to je paranoidno razmišljanje.

Opravičilo, ki je polno sprenevedanj če ne laži, je upravičeno na tnalu komentatorke. Zakaj, sem ti že utemeljil. In ni paranoidno vpletla 20 nepovezanih izjav ampak je dala eno zelo umestno in intrigantno primerjavo izkušenj. Po drugi strani se mora komentatorka zavedati, da je z objavljenim tekstom tudi sebe izpostavila seciranju besed. Kot se jaz nimam kaj pritoževati, če me imate zaradi mojega pisanja za puritanca.
Ne, to je ravno zgodba pikčasti - progasti, mi - oni, gledalci rugby tekme - rugbijaši, ki stikajo glave in te gledalce kao ogovarjajo. To je paranoidno. Veber & Co so za svoje ravnanje odgovorni Tjaši Petrič, ne urednici. Če je opravičilo polno laži, bi bilo upravičeno na tnalu Tjaše Petrič.
In ni dala nobeno primerjavo izkušenj, ampak pavšalno sodbo ("Moški so se do naše novinarke obnašali tako, kot se vsak dan na stotine moških obnaša do natakaric...")

> Kaj te res moram spomniti na najino debato o islamskih talcih? Ti kaj rišeš? Ker saj veš, kdo je odgovoren za največjo morijo v Evropi, kajne? Slikar. Torej, ali si ljubiteljski slikar ali nisi? O tem govorim.
Kaj imajo natakarice, kaj imam jaz s tem malarjem, mi je uganka. Tu moje sive celice odpovedo.
Ker cenim tvoje sive celice, sem bil verjetno preveč nejasen. Jaz sem se pritoževal nad tem, da je urednica vključila natakarice, da je torej izpad primitevcev izrabila za grožeče žuganje in nekakšne pavšalne sodbe. Ti si menil, da so natakarice umesten dodatek (pravzaprav si me spraševal, ali so neumesten, ampak domnevam, da je šlo retorično vprašanje). To je po mojem približno tako, kot da bi morebiten tvoj primitiven izpad poudarjal na način, da si ti slikar, tako kot je bil slikar Hitler, in da smo zaradi slikarjev doživeli mnogo gorja.
Res je veliko nadlegovanja natakaric s strani moških, res je tudi veliko izkoriščevalskih prasic (evo, pa bo Nemirni lahko s prstom kazal na moj Freudian slip in si ustvarjal zaključke), ampak kakšno ima to vezo s tem dogodkom?
> Kazen ni samo pogojna. Če ne drugega je bil medijsko izpostavljen in to ne v pozitivni luči. Google (načeloma) pamti še dolga leta.

Ponavljam: tega silno krivične izpostavljenosti ne bi utrpel, če bi on in kameradi svoje pijane frise nastavljali smrekam in ne vključeni TV kameri.
Čemu je namenjeno to ponavljanje? Temu, da se preštejete koliko vas drži battle flag? Saj sem napisal, da se s sankcijo strinjam. In zopet si se pri tem, ko sem te opozoril na neresnico, obrnil stran in spremenil tarčo, z utemeljevanjem, da si je zaslužil. To ni bila tvoja neresnica na katero sem opozoril. Tvoja neresnica je bila: "Glej, sodeč po vesteh je bil kaznovan pogojno, torej ni izgubil ničesar." Ker to ni cela resnica, sem te dopolnil. Cela resnica je ta, da je bil Veber kaznovan s spominom Googla, z medijskim sramotenjem. Koliko je s tem izgubil, ne veva. S tem, ko sem napisal celotno resnico o njegovi kazni, se nisem opredelil, ali je ta kazen prehuda ali ne. Jaz sem torej pisal, kakšna je resnica, ti pa o tem, kaj si je zaslužil.

Vseeno ti pa bom odgovoril na tvoje premikanje tarče. Seveda, lahko bi tudi streljali ali sekali roke kradljivcem žvečilnih gumijev v trgovini. Takšni silni krivični sečnji rok, se bi lahko izognili, če se ne bi kradlo žvečilnih gumijev, kajne? Vprašanje: izpad pred kamerami v Planici je primerljiv s čim? Ti dam nekaj možnih odgovorov:
s tem, da npr. Veber pijan povozi pešca in ga blago poškoduje,
s tem, da npr. Veber vozi pijan, vendar ne povzroči prometne nesreče,
s tem, da pretepe ženo,
s tem, da kali javni red in mir,
s tem, da prešuštvuje,
s tem, da povzroči prometno nesrečo, vendar je trezen...
Rad bi torej izvedel, kakšno dejanje bi zahtevalo podobno sankcijo (torej opomin pred odpovedjo in medijska izpostavljenost), kot je neprimerno obnašanje pred kamero (lahko predlagaš tudi sam kakšno dejanje)? Ob kakšnem dejanju se po tvoje ima torej javnost pravico vmešati v prostočasne aktivnosti tako rekoč javnega uslužbenca (relativno anonimnega i might add)?

> > > Na vsaki sindikalni zabavi sem videl več podobnih in hujših izpadov, kot je bil tale. Pa kljub neobvezni udeležbi nisem opazil, da bi bila, zaradi tega udeležba kaj manjša ali da bi se spolna struktura udeležencev bistveno spremenila.

Očitno si bil ti v bolj intelektualnih in posvečenih domačijskih kolektivih kot jaz. Tudi moja žena se iz mlajših let spominja prizorov zelo "razposajenega" sindikalističnega vzdušja. Meni je bilo to prihranjeno. Mogoče tudi zato, ker se nisem prav aktivno udeleževal množičnih manifestacij socialistične sindikalne solidarnosti in tudi ne timbildinških druženj v novih kapitalističnih časih. Običajno sem se držal bolj ob strani.
Ne gre zame, gre za manifestacijo vedenja v družbi, kakršnega sem opazoval in ki ni skladno s tistim, kakršno naj bi po tvoje bilo, ker je to edino zdravo/sodobno/pravično itd.
> Tako kot sta se mi zdeli sproščeni zdela Tjaša Petrič in Nuša Lesar v studiu, ko se zgodila Planica.

Mislil sem, da sva to že razjasnila. Ker nič ne pomaga, če v živo v eter histeriziraš, ampak se smehljaš in počakaš, da gredo maligani naprej. Če se talking head ali natakarica smehlja, to ne pomeni, da ji je všeč ali v zabavo. Želi samo, da čimprej mine, da bo lahko nadaljevala svoje delo.
Ponovno se postavljaš v vlogo, kot da ti veš, kako se natakarica/voditeljica počuti in me podučuješ, kako je moje opažanje napačno. Dejstvo je, da ti ugibaš o tem, kako se je npr. voditeljica v studiu počutila. V tem ugibanju vidiš samo 2 možni reakciji: histerično bevskanje ali gejšasto smehljanje. Možnih reakcije je pa gotovo več, kajne? Npr. resna faca in oster komentar o neprimernosti vedenja, hladno opozorilo, da se naj ne moti prenosa, prošnja, da se preneha, uživanje v komičnosti trenutka...

Seveda, pes ves zmešan naskoči psico, ki se goni. Pa iPes prvega aprila objavi svoje novo ime. Jaz se pa imam za človeka (google homo sapiens), ki se ne goni ampak flirta in ima cel kup domnevno kulturnih, civiliziranih načinov, da nekako pride do soglasne kopulacije. Sori, ker smo tako slabo artikulirani in komunikacijsko nespretni, da nas večinci ne razumete.
Oprosti pobalin, ampak v debato si ti potegnil pse, ki se gonijo. Ne glede na to priznam lastno zmoto in bom popravil svojo artikulacijo. Ne poznam nikogar, ampak res nikogar, ki bi z večkratno izmenjavo pisane ali govorjene besede ali kombinacije teh od ženske prejel izrecno in nedvoumno dovoljenje za izvedbo giba svoje okončine, s katero bi se dotaknil njenega telesa ter ki bi potem vodila do faire l’amour. Če mi lahko prosim na kultiviran in civiliziran način opišeš, kako naj bi po tvojem celoten postopek potekal, bi ti bili nekateri večinci zelo hvaležni. Takšen opis bi nedvoumno imel tudi velik pedagoško-androgoški pomen za nas večince (mi - oni), in bo predstavljal zidak v boju proti mizigoniji.
> > Ha, "a kind of vigilante justice where innocent men are being punished for perfectly acceptable behaviour".
> Nič ha. Seveda v kritiki peticije "right to flirt" je slika prasca Weinsteina, tell me about witch hunting.

Zdaj si me zadnjikrat zvlekel v ta svoj mačistično gonjaški whataboutism. Innocent men & perfectly acceptable behaviour? Says who? Planiški razposajenci ali nadlegovana novinarka.
O čem govoriš? Mačistično gonjaški whataboutism (btw meni očitaš whataboutism tebi pa se zdi pisanje o natakaricah smiselno in prav nič whataboutistično?)? Sploh razumeš moj point?

Objavil sem link na wikipedio, si ga prebral?

"An especially divisive story broke on Babe.net on January 13, 2018 when an anonymous accuser detailed the events of her date with Aziz Ansari and referred to what transpired as "sexual assault". Jill Filipovic wrote for The Guardian that 'it was only a matter of time before a publication did us the disservice of publishing a sensational story of a badly behaved man who was nonetheless not a sexual assailant'."

O tem, kako se #me too zlorablja za obračun, govori peticija ter ostale kritike. In ko nekdo, npr. ženske in feministke, s prstom pokažejo na histerijo, dobijo nazaj "borimo se proti Weinsteinu", ki je nedvoumno prasec, v odgovoru pa nalašč spregledajo množico nedolžnih, ki so jih pribili na pranger.

Benny Fredriksson, theatre director and former CEO of Kulturhuset Stadsteatern in Stockholm, committed suicide following accusations against him from Swedish media. His death sparked a debate in Sweden of both metoo and the tabloid Aftonbladet's publishing anonymous accusations against him, some of which were false, a report later showed.

Amidst the 2017 Westminster sexual scandals, Welsh politician Carl Sargeant was removed from his Cabinet position and suspended from Welsh Labour on 3 November 2017. Four days later he committed suicide. He was married, with a son and daughter.

Itd.

Da gre pravzaprav za medijsko histerijo, ki je večinci ne sprejemamo, pa govori tudi naslednja zgodba:
On November 30, 2017, Ijeoma Oluo revealed the contents of a request she received from USA Today, asking her to write a piece arguing that due process is unnecessary for sexual harassment allegations. She refused, saying "of course I believe in due process" and wrote that it was disingenuous for the paper to ask her "to be their strawman".
Francoski estradno-intelektualistični srenji sem dal prav, ko so v ZDA noreli zaradi spolnega izpada in sprenevedanja prezidenta Billa, nisem jim pa dal prav, ko so dali zavetje in piedestal menda dokazanemu pedofilu.
O kom govoriš? Pa menda ne o Polanskem?

Če glede peticije ne daš prav francoski estradno-intelektualistični srenji, ali boš prisluhnil vsaj anglosaški?
www.dailymail.co.uk/...URRAY.html
Ali ti morda bolj prija slovanska duša (od 9.15 do cca 10.00 min):
radiostudent.si/kult...ob-8-marcu

Ker vem, da bi verjetno bil moški pogled iz ne vem kakšnega razloga nekredibilen (verjetno zato ker se polovico človeštva postavlja na zatožno klop), sem se potrudil in, kot boš opazil, poiskal sama ženska mnenja.
Petunija1 sporočil: 790
[#2705529] 02.04.18 21:27 · odgovor na: abohte (#2705387)
Odgovori   +    2
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
abohte sporočil: 3.035
[#2705530] 02.04.18 21:42 · odgovor na: Petunija1 (#2705529)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: abohte 02.04.2018 21:43
[Petunija1]
> [abohte]

>Navsezadnje je primitivno ravnanje tudi za pričakovati od pijanih ljudi.
>

Ja in? A to jih odveže odgovornosti za lastna ravnanja? Opiti ljudje imajo tudi večjo možnost, da povzročijo prometno nesrečo, pa se jim tega ne šteje kot olajševalno okoliščino, ravno nasprotno.
Ne. Sem to kje napisal? Napisal sem, da je razumno pričakovati od pijanih ljudi, da se bodo vedli nerazumno. Če tega ne veš, pa je to po mojem ena najbolj general knowledge stvari, kar jih poznam, se o tem, kako vpliva alkohol na vedenje ljudi pač poduči.
>
> Ob tem pa dodam, da se mi obrača želodec ob opazovanju, v kaj so se sprevrgle #Me Too kampanje.

Dolgo me ni bilo tukaj zato ne vem ali so tudi Finance pisale o gibanju #metoo in kakšno stališče so zavzele, sem pa točno vedele, da bodo kalibri kot si ti spregledali bistvo in namerno popačili pomen tega gibanja, da se jim bo ob opozarjanju na seksizem in šovinizem "obračal želodec" ker so to vprašanja, ki potrkajo preblizu domačih vrat.
Kakšen kaliber pa sem jaz? Po tvoje lahko moja malenkost popači pomen gibanja, v katerem sodeluje več milijonov ljudi? Sicer mi pa ne rabiš polagati besed v usta, tvoje misli, naj kar lepo ostanejo v tvoji glavici, moje pa pusti pri miru. Jaz nisem rekel, da se mi ob opozarjanju na seksizem in šovinizem ali celo ob samem gibanju "Me Too obrača želodec, ampak da se mi želodec obrača ob tem, v kaj se to gibanje spreminja. Razumeš razliko ali potrebuješ dodatno pojasnilo?
>
> Nemirni odlično. Saj če gledaš FB profil dotične novinarke, tudi ne boš naletel na njene eseje o Kierkegaardovemu konceptu tesnobe :), več ali manj je časovnica polna selfijev. Nič narobe, tudi na mojem ne boš naletel na tovrstne eseje, morda jo, tako kot mene, filozofija zgolj ne zanima dovolj :), ampak dajmo osvetlit zadevo iz vseh mogočih zornih kotov.

Ja, dajmo osvetlit iz vseh mogočih kotov. Po tvoje je torej novinarka, ki na družabnih omrežjih posta selfije namesto filozofskih razprav legitimna tarča napadov primitivcev in je samo dobila kar je iskala, tako kot ona, ki je hodila okoli v kratkem krilu in je bila posiljena.
Zopet ne razumeš zapisanega, pa kljub temu arogantno polagaš beseda v usta sogovorniku. Nikakor ne, če bi prebrala celotno verigo postov, je bilo govora o tem, na podlagi česa je dotična novinarka dobila službo, ali na podlagi izgleda ali na podlagi pronicljivega uma? Če si ti sodelovala pri selekcijskem postopku izbora kandidatov za to delovno mesto, te vabim, da me podučiš, kako je ta izbor potekal in zagotavljam ti, da bom, če me boš prepričala, spremenil svoje mnenje. O deplasirani anologiji pa ne bi izgubljal besed.
>
>Zanimivo, da še nobene ženske nisem slišal za glass ceilings/walls pri poklicu smetarja in poštarja (očitno obstaja, saj je delež žensk pri teh poklicih zelo nizek),

Ne,ne obstaja, glass ceilling je oznaka za oviro, ki ti stoji na poti do željenga cilja, ne do prostora kamor itak nimaš interesa vstopiti, v slabo plačanih poklicih stekleni strop ni nikoli obstajal.
Oh, hvala, da se skupaj učiva abecede. Saj si menda zaznala sarkazem, kajne, ali moram tudi tega obrazložiti? Se pravi se emancipacija in enopravnost žensk išče samo v dobro plačanih poklicih? Vse jasno...

>
>še nobene, ki bi se zavzemala za izenačitev delovne dobe pri upokojevanju (moškega pa sem že slišal, da bi se zavzemal za izenačitev plač),

Kolikor vem trenutna pokojninska zakonodaja predvideva postopno izenačitev pogojev upokojevanja za oba spola, lahko bi šla celo natančno preveriti koliko žesnkih poslank jo je podprlo, že na pamet pa lahko rečem, da kar nekaj, dovolj da tvojo izjavo postavim na laž.
Ja, postopno :) Da ne bi od enkratnega šoka kdo umrl. Če sva popolnoma natančna, se izenačuje pogoj dosežene starosti za upokojevanje. Izenačuje se seveda zgolj v absolutnem smislu, v relativnem smislu pa se ženske še vedno upokojujejo precej prej, saj imajo daljšo življenjsko dobo. In tudi če bi bilo vse, kar si napisala res, moja izjava še vedno ne bi bila laž, saj sem napisal, da jaz nisem slišal še za nobeno žensko, ki bi se zavzemala za izenačitev delovne dobe. Ali v svoji histerični zaslepljenosti dopuščaš možnost, da nisem slišal še za nobeno takšno žensko, čeprav obstaja?
>
>še nobene, ki bi opozarjala na dejstvo, da je velika večina zapornikov, narkomanov, pijancev, faliranih študentov in brezdomcev, moških, še nobene ki bi bila plat zvona, ker je življenjska doba moških bistveno krajša od življenjske dobe žensk, še nobene, ki bi opazarjala na to, da je nasilje nad moškimi precej bolj pogosto kot nad ženskimi.

In zakaj točno bi morale ženske, ki so še vedno diskriminirane, slabše plačane, težje napredujejo, opravijo večino neplačanega gospodinjskega dela in imajo posledično manj prostega časa, povrh vsega reševati še probleme moških, ki si jih nakopljejo sami ali drugi moški? A ste preveč zaposleni s popivanjem in primitivnim nadlegovanjem žensk, da bi reševali lastne probleme?
Si ti poročena? Delaj na tem :)
Petunija1 sporočil: 790
[#2705532] 02.04.18 22:56 · odgovor na: abohte (#2705528)
Odgovori   +    2
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)
abohte sporočil: 3.035
[#2705533] 02.04.18 23:04 · odgovor na: Petunija1 (#2705532)
Odgovori   +    0
Včasih sem mislil, da imaš kaj v glavi, pa vidim, da si en tak majhen, majhen človek.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 ... 9