Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

pobalin sporočil: 12.554
[abohte]
Ne, ne, sva kar na istem parketu rastla.
Na katerem zdaj, hrastovem ali bukovem? :-)
ampak problematiziram histerično reakcijo urednice.
Hm, tole je zdaj zavijanje vstran, ampak si ne morem pomagati: ko sva že pri histeriji, se ti ne zdi, da je tukajšnja urednica napisala že marsikateri veliko bolj histeričen komentar? :-)
Kaj ima izjava BMZ s situacijo v Planici? Kaj ima izjava Milana Kučana s situacijo v Planici? Nič, razen tega, da je najbolj enostavno zajahati val na katerem kričiš mizigonija, mizigonija!
Šur, saj to so Slovenske novice, prožna odskočna deska nekega razvpitega žurnalista, ki so, če se prav spomnim, imele vidno vlogo tudi pri tisti črni ravnateljski zgodbi. Kljub takemu poreklu članka me je vseeno groza, da se bivši predsednik države, kateremu sem celo dal svoj glas (mea culpa!), izkaže za takšnega zagovedneža. Očitno je res že zelo starikav, ker tudi v avto ne zna več sesti na pravi strani.
Moj komentar leti na povezovanje posamezne situacije s kao splošno mizoginijo. Kot je Nemirni napisal: enakopravnost spolov nikoli v človeški zgodovini ni bila večja, nikoli.
S tem se strinjam, če govorimo o razvitem delu sveta, ki je ukrotiti tudi verske fundamentaklizme. Bi pa opozoril, da v družbi, kjer je najmanj krivic, deliktov itn. vsaka krivica in delikt bolj očitno izstopata kot tam, kjer so ti pojavi vsakdanji del vseobče "radoživosti". Tudi to je treba upoštevati, ko se kakšne pojave a priori posplošuje - s katerekoli strani.
Ti 4 so z alkoholom svoja čustva omamili.
Omamili so svoje nadzorne mehanizme, samokontrolo, zato je iz njih bruhnilo tisto, kar je sicer bolj skrito, njihov nebrzdani ego. In ta je orto egoističen in vulgaren. Take zadeve je za pričakovati pri adolescentih, ki še ne poznajo svojih meja in jih iščejo, tudi pri alkoholu. Ko jih ugotovijo, si jih zapomnijo in, če so civilizirani, potem upoštevajo.
Govorim o histeričnih reakcijah ljudi, npr. urednice, ki si vzame pravico izražati mnenje o tem, katero opravičilo je primerno in katero ne, pa v zgodbo o Vebru vključiti še 20 nepovezanih izjav ipd. To ni zgodba o Vebru, to je zgodba mi - oni, to je paranoidno razmišljanje.
Opravičilo, ki je polno sprenevedanj če ne laži, je upravičeno na tnalu komentatorke. Zakaj, sem ti že utemeljil. In ni paranoidno vpletla 20 nepovezanih izjav ampak je dala eno zelo umestno in intrigantno primerjavo izkušenj. Po drugi strani se mora komentatorka zavedati, da je z objavljenim tekstom tudi sebe izpostavila seciranju besed. Kot se jaz nimam kaj pritoževati, če me imate zaradi mojega pisanja za puritanca.
> Temu in zgolj temu je namenjena histerija, še posebej tista, ki se je nadeljevala po sankcioniranju udeleženega in ki v komentar vpleta natakarice ipd.
Gre za enega od udeležencev. Zakaj enega in prav tega? Zakaj se ne pogovarjamo o odgovornosti vseh? Mar bi bili zadovoljni, če bi po ropu banke zaprli samo tistega od štirih roparjev, ki bi bil v državni službi?
Kaj te res moram spomniti na najino debato o islamskih talcih? Ti kaj rišeš? Ker saj veš, kdo je odgovoren za največjo morijo v Evropi, kajne? Slikar. Torej, ali si ljubiteljski slikar ali nisi? O tem govorim.
Kaj imajo natakarice, kaj imam jaz s tem malarjem, mi je uganka. Tu moje sive celice odpovedo.
Kazen ni samo pogojna. Če ne drugega je bil medijsko izpostavljen in to ne v pozitivni luči. Google (načeloma) pamti še dolga leta.
Ponavljam: tega silno krivične izpostavljenosti ne bi utrpel, če bi on in kameradi svoje pijane frise nastavljali smrekam in ne vključeni TV kameri.
> > Na vsaki sindikalni zabavi sem videl več podobnih in hujših izpadov, kot je bil tale. Pa kljub neobvezni udeležbi nisem opazil, da bi bila, zaradi tega udeležba kaj manjša ali da bi se spolna struktura udeležencev bistveno spremenila.
Očitno si bil ti v bolj intelektualnih in posvečenih domačijskih kolektivih kot jaz. Tudi moja žena se iz mlajših let spominja prizorov zelo "razposajenega" sindikalističnega vzdušja. Meni je bilo to prihranjeno. Mogoče tudi zato, ker se nisem prav aktivno udeleževal množičnih manifestacij socialistične sindikalne solidarnosti in tudi ne timbildinških druženj v novih kapitalističnih časih. Običajno sem se držal bolj ob strani.
Tako kot sta se mi zdeli sproščeni zdela Tjaša Petrič in Nuša Lesar v studiu, ko se zgodila Planica.
Mislil sem, da sva to že razjasnila. Ker nič ne pomaga, če v živo v eter histeriziraš, ampak se smehljaš in počakaš, da gredo maligani naprej. Če se talking head ali natakarica smehlja, to ne pomeni, da ji je všeč ali v zabavo. Želi samo, da čimprej mine, da bo lahko nadaljevala svoje delo.
Nisi odgovoril na moje vprašanje. In kako pride do obojestranskega gonjenja?
Navadno mora nekdo narediti prvo potezo.
Seveda, pes ves zmešan naskoči psico, ki se goni. Pa iPes prvega aprila objavi svoje novo ime. Jaz se pa imam za človeka (google homo sapiens), ki se ne goni ampak flirta in ima cel kup domnevno kulturnih, civiliziranih načinov, da nekako pride do soglasne kopulacije. Sori, ker smo tako slabo artikulirani in komunikacijsko nespretni, da nas večinci ne razumete.

Hočem reči, da se vi kar lahko gonite naprej, samo tiste pustite čisto pri miru, ki se nočejo goniti. Posebno, če se nočejo goniti z vami.
> Ha, "a kind of vigilante justice where innocent men are being punished for perfectly acceptable behaviour".
Nič ha. Seveda v kritiki peticije "right to flirt" je slika prasca Weinsteina, tell me about witch hunting.
Zdaj si me zadnjikrat zvlekel v ta svoj mačistično gonjaški whataboutism. Innocent men & perfectly acceptable behaviour? Says who? Planiški razposajenci ali nadlegovana novinarka. Francoski estradno-intelektualistični srenji sem dal prav, ko so v ZDA noreli zaradi spolnega izpada in sprenevedanja prezidenta Billa, nisem jim pa dal prav, ko so dali zavetje in piedestal menda dokazanemu pedofilu.

Sicer pa, če si bil pozoren, si moral opaziti, da pri planičarjenju nikjer nisem uporabil definicije spolnega nadlegovanja. Po mojem spoli tu sploh niso važni. Zato si vztrajno opletanje z #metoojevstvom lahko kar zatakneš za uho.
Pa čakaj malo, ti si poročen, ali je prvič žena skočila nate ali se lahko zahvališ, da se nisi znašel pod tem hashtagom in bil okarakteriziran za izprijenca, srečnemu naključju, da te takrat ona ni zavrnila?
Tukaj mimogrede navržene spolne, gonjaške in paritvene navade mi niso znane in razumljive, svojih pa ne bom razlagal. Pri tem naj ostane.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen