Zasebnost

Pravila Forumov

Uporaba Forumov Financ ni pravica, temveč možnost, ki jo daje na voljo poslovni dnevnik Finance (Finance) na svojo pobudo in na svoje stroške. Ta možnost se lahko ponudi ali odvzame kadarkoli in komurkoli. Finance ne odgovarjajo za posledice uporabe Forumov ali posledice nezmožnosti uporabe Forumov.

Odgovornost

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v Forumih so odgovorni avtorji sami.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Finance bodo pomagale pri ugotavljanju odgovornosti avtorjev, če bodo k temu pozvane s strani pristojnih organov.

Način vnosa

Forum pozna dva načina vnosa: direktni in moderirani ("čakalnica"). Pri direktnem vnosu se uporabnikovo sporočilo takoj objavi v forumu. Pri moderiranem vnosu gre sporočilo najprej v čakalnico, kjer ga pregledajo administratorji in se odločijo, ali bo objavljeno ali izbrisano.

Finance ne dajejo nikakršnega zagotovila, da bo sporočilo res pregledano in v kakšnem času. Če je sporočilo objavljeno, je uporabnik o tem obveščen po emailu.

Praviloma je moderirani vnos namenjen uporabnikom, ki šele začenjajo z objavami v forumu. Ne glede na to lahko administratorji kadarkoli za kateregakoli uporabnika spremenijo način vnosa iz direktnega v moderiranega ali obratno.

Urejanje in izbris sporočil

Uporabniki lahko svoja lastna sporočila urejajo 20 minut po objavi, kasneje več ne. Uporabniki lahko kadarkoli izbrišejo posamezna lastna sporočila ali jih povrnejo.

Kot je razvidno iz dejstva, da je sporočila mogoče tudi povrniti, brisanje ne pomeni fizičnega izbrisa, temveč skritost sporočila uporabnikom, ki nimajo administratorskega statusa.

Uporabniki imajo poleg izbrisa posameznih sporočil tudi možnost izbrisa vseh svojih sporočil naenkrat; v tem primeru izbrisanih ni mogoče povrniti, gre za dejanski izbris.

Finance si pridržujejo pravico izbrisa ali spremembe sporočil in naslovov sporočil. Izbris je posebej verjeten v primerih, ko je sporočilo pravno problematično, žaljivo, napeljuje k nasilju ali oglasno, vendar je mogoč tudi v drugih primerih kjerkoli in kadarkoli.

Prepoved

Administratorji lahko posameznim avtorjem kadarkoli za določen ali nedoločen čas odvzamejo možnost pisanja v forume.