Strani: 1 2

gogi1 sporočil: 5.314
[#1815638] 14.09.12 11:05 · odgovor na: (#1815349)
Odgovori   +    0
[gsavli]
> [gogi1]
> > [RJSlo]
> > +
> > Saj ni problem samo v tem. V mnenju invalidske komisije so zdravniki zapisali, da sem sposoben za 8-urni delavnik z omejitvami. Seveda so te omejitve zapislai ne, da bi me testirali. Doma sem poizkusil vse vrste dela okoli in v hiši. Z določeno količino protibolečinskih tablet sem zdržal najdlje 4 ure v celem dnevu. Ne 4 ure skupaj. Res je ostala miselnost iz SFRJ. Na lepe oke oziroma odvisno od debeline kuverte dobiš vse.
>
> Delo moraš zamenjati, samo to ni tako simpl.
>
> Moj prijatelj je 8 let tetraplegik pa sva na začetku veliko premlevala, kako bi ga vključili v normalno življenje, kaj bi lahko delal. Ni šlo.

Prava (ne fejk, česar je pri nas res dosti) invalidnost je huda zadeva in ker smo ljudje hecna bitja in se radi afirmiramo v družbi z delom, se mi zdi smiselno kot del pomoči invalidom tudi subvencionirati njihova delovna mesta (v bistvu delu invalidnine rečeš plača, pa je občutek že čisto drug). Samo da nekaj delajo, tudi če je izkupiček pozitivna nula ali kar nula. Gre za filing, da nisi od zdaj naprej pa samo še breme družbi (tudi če je taka žalostna resnica).
Če filing ni v skladu z realnostjo nima nobene koristi.
jeanmark sporočil: 2.903
[#1815645] 14.09.12 11:08
Odgovori   +    1
Ampak, če so slepi, potemne morejo prebrati obvestila, da naj se osebno zglasijo nekje.
mataj18 sporočil: 5.000
[#1815651] 14.09.12 11:11
Odgovori   +    1
Zavod bo lahko na kakršnokoli pobudo ali zaradi prijave znova kadarkoli preveril zavarovančevo delovno zmožnost oziroma morebitno spremembo okoliščin, ki lahko vplivajo na obseg in višino pravic na podlagi invalidnosti, so pojasnili na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Ovaduhi si že manejo roke.:))

p.s.
Vizjak, piši kuči, propalo!

Lp, mataj18
[#1815654] 14.09.12 11:13 · odgovor na: 0329Softb (#1815403)
Odgovori   +    7
[0329Softb]
Rešitev 90% lažnih socialnih prejemnikov!

Po vzoru supervizorja bi morali biti VSI prejemniki socialnih transferjev, če jih že imamo oziroma dokler jih bomo imeli, 'nabiti' na oglasnih deskah vključno z brezposelnimi.

Vsakemu od nas se lahko to zgodi in, če že ostali državljani preko države pomagajo je prav, da se ve, da ti pomagajo. To ne bi bil noben 'napad' na dostojanstvo.
Točno tako.

Zloraba statusa in davkoplačevalskega denarja pa eden od najhujših zločinov proti družbi nasploh.
anon-232311 sporočil: 1.049
[#1815660] 14.09.12 11:17 · odgovor na: 0731KeLcX (#1815314)
Odgovori   +    4
Morda pa bom! Imel pa bom mirno vest, da nisem zagovarjal sistema, ki je množice pošiljal v strelske vrste, rove kot je Barbara rov, gole otoke in počel druge svinjarije in množično kršil človekove pravice.
[#1815691] 14.09.12 11:38 · odgovor na: anon-245582 (#1815514)
Odgovori   +    6
[RJSlo]
+
Saj sem hotel. Ob obisku zavoda sem bil prisoten, ko je moja svetovlka zaposlitve nekomu po telefonu odgovarjala na vprašanja. Ne eno vprašanje je odgovorila, da zavod finančno lahko podpre njegov magisterij. Takrat sem ji predlagal, da bi tudi sam nekaj naredil za mojo prekvalifikacijo. Opravil sem vsa testiranja, toda "posebna svetovlka" iz Celja je vse skupaj stornirala. V vseh teh letih sem po telefonu opravil kar nekaj razgovorov za zaposlitev. V večini primerov se je pogovor zaključil, ko sem omenil invalidnost in omejitve.
Ja, zajebano je, sploh če ne znaš nič pametnega delati izven območja fizičnega dela. Ne pozabi pa na tole, kar sem prejle napisal o zaščiti del.mest.

Če so invalidi nezaščiteni, si delo najdejo zelo, zelo težko. Če jih država zaščiti, oziroma jim podeli privilegije, si ga ne bodo našli nikoli več.

Morda je tu težava vas, ki opisujete nemogoče iskanje služb?

Predstavljajte si delodajalca, ki vas vzame v službo, po mesecu ugotovi, da niste primerni, vi mu odpoved anulirate z razsodbo sodišča, saj se invalida ne sme odpustiti in se mu za večno userjete v firmo, ga stanete desetine in desetine tisočev, s tem da ste opravili le mesec kolikor toliko koristnega dela. Reši ga edino stečaj.

Ta dejstva je potrebno upoštevati.
anon-245582 sporočil: 5.963
[#1815749] 14.09.12 12:21 · odgovor na: gogi1 (#1815691)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-245582 14.09.2012 12:23
+
Nisem napisal, da nekoga obtožujem, ker me ni vzel na delo. Še posebej ne morem nikogar obtoževati, ker sem za nastalo invalidnost, ob krivdi delodajalca, kriv tudi sam. Ko si navajen delati je zelo težko ležati doma in buliti v steno ali strop. Problem je tudi delo prilagoditi invalidom. Nismo vsi enaki oziroma nimamo vsi enakih poškodb. Iz tega vidika tudi razumem neuspešnost invalidskih podjetij. Problem je, ker država nima nekih ukrepov ali organov ali vsega skupaj zbranega na enem mestu ali v kakšni obliki zapisa, da bi lahko po končanem zdravljenju vsak invalid ugotovil kakšne so njegove možnosti. In, če nima invalid realnih možnosti za delo, vseeno kakšno, naj država določi, da se ga upokoji.
anon-125381 sporočil: 50
[#1815801] 14.09.12 13:01
Odgovori   +    3
poznam tudi maratonca, ki zaradi poškodbe glave ne more delati- ima invalidsko pokojnino, vsak dan pa teče v okolici Jesenic in se tudi udeležuje maratonov (predlagana služba kurir ali poštar!)
[#1815803] 14.09.12 13:02 · odgovor na: anon-245582 (#1815303)
Odgovori   +    0
[RJSlo]
+
Jaz sem delovni invalid od leta 2001. Rehabilitacija, ne vem kako zgleda. Prekvalifikacija, hm.
Sem predlagal, dvakrat opravil vse teste na Zavodu za zaposlovanje v Celju. Gospa je zapisala, da podpira mojo prekvalifikacijo tudi, če bi se odločil za študij. Gospa, posebna svetovalka je rekla, da soglasja za prekvalifikacijo ne bom dobil, ker sem prestar. Takrat 40 let. Odločba ZPIZ vsebuje podatek, da sem lahko s sedanjim statusom do upokojitve, stari zakon. Na Zavodu sem prijavljen od leta 2002.
Čuj, moram priznati, da ti ni lahko. Deset let si že na Zavodu, pa praviš, da bi te lahko še dali delat 8 ur z omejitvami, glede na tvoje zdravstveno stanje. Mislim, da bi to pa res bilo nehumano dejanje. Zanima me, če ni skrivnost, ali dobivaš delno invalidsko pokojnino, ker predvidevam, da si vsaj v III. kategoriji in od Zavoda verjetno več nič ne dobiš. Če je tako, potem moram priznati, da v življenju nisi zapravljivec, razen, če dobivaš več kot 600€ invalidske pokojnine, v kar pa dvomim.

Lp, mataj18
purinoli sporočil: 8.690
[#1815893] 14.09.12 13:53 · odgovor na: Gustl (#1815532)
Odgovori   +    4
[Gustl]

Naj se ne sekira, če mora še malo delat. Važno je, da se je znebil takšne žene :)
Iz štorije sem razumel, da se je ona znebila njega. Mislim, da je to vseeno win win situacija. En maratonec manj na kranken-pension kasse, ena Ksantipa v njegovi orbiti manj, en zaposlenc več.....
0329Softb sporočil: 3.757
[#1815924] 14.09.12 14:13 · odgovor na: anon-45881 (#1815523)
Odgovori   +    2
[markoff]
> [0329Softb]
> Kje se bo končalo, če si bomo postavljali standarde češ, saj sem baraba ampak, oni tam je še večja. To, da bomo čisto vsi barabe le, da se bomo delili na večje in manjše verjetno ni nek dober obet za prihodnost, čeprav gre izgleda res vse v tej smeri.

Nisi me dobro razumel. Jaz zahtevam od državnega aparata, da najdejo in ustrezno sankcionirajo VSE barabe, ne glede na obseg barabij ali njihovo politično pripadnost.

Od svojih dragih sodržavljanov pa zahtevam, da takoj nehajo iskati krivce v DRUGIH in naj začnejo čistiti svoj prag. Vsak 2. post na vseh forumih v teh državi kliče po tem, naj se rubijo tajkuni, vsi pa se sprenevedajo pri dejstvu, da je cela država stajkunizirana in skorumpirana. Zahtevam torej, da se medijsko linča narod, ki je kolektivno sodeloval v teh rabotah in podpiral zgrešene politično-gospodarske odločitve s podporo nazi interesu, ne pa par bolj ali manj umazanih posameznikov, ker pač narod hoče kri.

Zahtevam torej KATARZO, ne giljotine. Priznajmo si že enkrat naše zablode in popoln razkroj naših lastnih vrednot, sicer se iz tega dreka niti po naključju ne moremo več izvleči. "Giljotiniranje" Bineta in par drugih nam v resnici ne pomaga prav veliko, čeprav je korak v pravo smer in nujna podlaga za bolj normalno prihodnost.
Podpišem!
anon-204390 sporočil: 13.528
[#1815970] 14.09.12 14:44
Odgovori   +    2
Drugi je invalidski upokojenec, ki se je invalidsko upokojil pred dvema desetletjema zaradi poškodbe na delu, zdaj pa ga je mogoče skoraj vsak dan videti na enem od vrhov v okolici Ljubljane. Čas, v katerem tja priteče oziroma prikolesari, je za vsakega dobrega rekreativnega športnika zavidanja vreden.
A zdej če je invalid mora doma ležat in gnit ? A ste slišali za paraolimpijske igre ? Hvala bogu, če športa, vsaj ni dodaten strošek za zdravstveno blagajno.
moon sporočil: 1.623
[#1815995] 14.09.12 15:00 · odgovor na: anon-201778 (#1815378)
Odgovori   +    4
[vsejeres]
Dajte naslov kamor se lahko prijavijo ti lažni "invalidi" jih bo takoj 50% majn.Ti oškodujejo državo isto kot tajkuni.
Jst mam dva v sosedstvu. Oba sta imela do par mesecev nazaj s.p., sedaj ga imata partnerki, delata pa seveda oba veselo naprej, zraven dobita še invalidsko pokojnino.

Hecno je tudi to, da ko jih obišče inšpektor za delo.. samo vpijejo, smo sami domači.. in veselo delajo naprej. Zaposlen ni na s.p. nobeden, dela jih pa pet.

Kako sta pa telebana dobila invalidsko? Ja... baje je tam en, kateri za določeno vsotonapiše pravo mnanje. Seveda to vedo vsi, razen inšpektorjev in ZPIZa.
Poštenjake pa isti ZPIZ tera delat do smrti, še bolniške normalnemu s.p.-ju ne plača (vsaka bolniška se zaključi po 30 dneh.. potem pa jovo na novo).

Skratka.. Država norcev in prevarantov.
anon-93850 sporočil: 970
[#1816026] 14.09.12 15:18
Odgovori   +    0
invalidi si lahko za vzor vzamejo našo poslanko, ki je čez noč čudežno ozdravela in lahko opravlja poslanko službo 24 ur na dan.
anon-24781 sporočil: 3.126
[#1816081] 14.09.12 15:49 · odgovor na: anon-204390 (#1815970)
Odgovori   +    1
[vickibedi]
>Drugi je invalidski upokojenec, ki se je invalidsko upokojil pred dvema desetletjema zaradi poškodbe na delu, zdaj pa ga je mogoče skoraj vsak dan videti na enem od vrhov v okolici Ljubljane. Čas, v katerem tja priteče oziroma prikolesari, je za vsakega dobrega rekreativnega športnika zavidanja vreden.

A zdej če je invalid mora doma ležat in gnit ? A ste slišali za paraolimpijske igre ? Hvala bogu, če športa, vsaj ni dodaten strošek za zdravstveno blagajno.
sem istega mnenja.
lahko pa bi uvedli ponovno ugotavljanje stopnje invalidnosti vsakih nekaj let da bi zmanjšal zlorabe.
anon-55050 sporočil: 958
[#1816223] 14.09.12 18:33
Odgovori   +    0
Male ribe odvračajo pozornost.
[#1816232] 14.09.12 18:55 · odgovor na: mataj18 (#1815803)
Odgovori   +    0
346€ nadomestila in 90€ invalidnine. III. kategorija. Nisem invalidsko upokojen. Sem prijavljen na Zavod.
tjamni5 sporočil: 206
[#1816281] 14.09.12 20:03 · odgovor na: anon-116419 (#1815435)
Odgovori   +    2
Kakorkoli obrnemo številke, se meni 15,3% zdi veliko. To pomeni, da ima vsak 6 do 7 slovenec status invalida. Ne verjamem, da so vsi upravičeni in si ga resnično zaslužijo. To bi pomenilo, da se v vsaki tretji povprečni 3 članski družini nahaja zagotovo eden invalid, ki ni sposoben delati.

Ni čudno, da sedaj počasi njihovo število z leti upada, saj se čedalje težje pride do takega statusa, saj ga zdravniki več ne dajejo kar tako kot so ga včasih, vendar se sedaj tega pri teh osebah niti ne preverja več. Namreč poznam osebo, ki je invalidsko upokojena že 2 desetletji zaradi poškodbe roke, pa vsak dan športa različne športe, celo tenis je sposobna igrati s to roko in to večkrat na teden. Da ne govorim, da še smuča, plava, itn..

Pa še nekaj, če te v Sloveniji dobijo, da nisi upravičen do statusa invalida, te le malo besedno okrcajo, kaj se pa greste gospod, medtem ko te v Ameriki za enako kršitev tožijo za ves denar z obresti vred, pa še kazen plačaš in lahko tudi sediš, saj se tretira kot kaznivo dejanje.
anon-92011 sporočil: 51
[#1816293] 14.09.12 20:18 · odgovor na: tjamni5 (#1816281)
Odgovori   +    7
No, meni se je zgodilo malce drugače. Imam status invalida III kategorije. Namreč pri 35 sta mi odpovedali ledvici in sem začel z dializo. Ko je človek v šoku, ne razmišlja najbolj racionalno in osebni zdravnik me je po nekem avtomatizmu prijavil na komisijo za ugotavljanje invalidnosti.
Delodajalec mi je že prej, preden sem imel obravnavo na komisiji, prilagodil urnik (delam na fakulteti kot visokošolski učitelj). Izkazalo se je, da kljub 3x tedenski dializi lahko normalno opravljam 100 % obseg svojega dela. Ko sva s predstavnikom delodajalca šla na komisijo, sem jim to tudi povedal in rekel, da ne želim, da mi zmanjšajo obseg dela, ampak da mi priznajo samo status invalida.
Ko sem dobil odločbo, me je skoraj kap. Tipi bi me upokojili 50 %. Takoj sem najel odvetnico in spisala sva pritožbo, da ne želim, da me upokojijo. Rezultat - upokojen sem 25 %. Za spremembo tega bi jih moral tožiti. Naslednjo obravnavo imam leta 2015 in takrat upam, da bom že presajen, dosegel, da se komplet delovno reaktiviram.
Ko sem klicaril na ZPIZ in jamral čez njihovo odločbo, se niso mogli načuditi, da nekdo ne želi upokojitve.

Lp.
[#1816300] 14.09.12 20:24 · odgovor na: anon-245582 (#1816232)
Odgovori   +    0
[RJSlo]
346€ nadomestila in 90€ invalidnine. III. kategorija. Nisem invalidsko upokojen. Sem prijavljen na Zavod.
Če prav razumem, dobiš nadomestilo iz Zavoda že deset let, dokler ti ne najdejo službe, ali je pa to denarna pomoč. Ker več kot dve leti se mi zdi ne more nadomestila dobiti nihče. Pa ne mislit, da nasprotujem temu, kar dobivaš.

Lp, mataj18
[#1816333] 14.09.12 21:00 · odgovor na: (#1815982)
Odgovori   +    0
[gsavli]
> [gogi1]
> > [gsavli]
> > > [gogi1]
> > > > [RJSlo]
> > > > +
> > > > Saj ni problem samo v tem. V mnenju invalidske komisije so zdravniki zapisali, da sem sposoben za 8-urni delavnik z omejitvami. Seveda so te omejitve zapislai ne, da bi me testirali. Doma sem poizkusil vse vrste dela okoli in v hiši. Z določeno količino protibolečinskih tablet sem zdržal najdlje 4 ure v celem dnevu. Ne 4 ure skupaj. Res je ostala miselnost iz SFRJ. Na lepe oke oziroma odvisno od debeline kuverte dobiš vse.
> > >
> > > Delo moraš zamenjati, samo to ni tako simpl.
> > >
> > > Moj prijatelj je 8 let tetraplegik pa sva na začetku veliko premlevala, kako bi ga vključili v normalno življenje, kaj bi lahko delal. Ni šlo.
> >
> > Prava (ne fejk, česar je pri nas res dosti) invalidnost je huda zadeva in ker smo ljudje hecna bitja in se radi afirmiramo v družbi z delom, se mi zdi smiselno kot del pomoči invalidom tudi subvencionirati njihova delovna mesta (v bistvu delu invalidnine rečeš plača, pa je občutek že čisto drug). Samo da nekaj delajo, tudi če je izkupiček pozitivna nula ali kar nula. Gre za filing, da nisi od zdaj naprej pa samo še breme družbi (tudi če je taka žalostna resnica).
>

> Če filing ni v skladu z realnostjo nima nobene koristi.

Ima korist, zdravi depresijo in odstranjuje občutek brezizhodnosti in brezsmiselnosti življenja. Nima koristi zate, za delodajalca tudi ne, ima pa korist za invalida.

Kot družba plačujemo za vse sorte jajc, Lovšetu šaflamo dnar, pa NLBjem, političnim strankam, "invalidom", častnikom MO in veleposlanikom brez veleposlaništev na MZZ, pa kajvemkomu vse. S tem imam sam probleme. Nimam pa nobenih problemov, da se subvencionira delovna mesta invalidom, tudi če iz tega ni nobenega haska. Tako ali tako gre za plačo namesto dela invalidnine in praviloma ne gre za polni delovni čas, pomeni pa večini ful, da lahko nekaj delajo.
Se bojim, da je za invalida, ki je subvencioniran in poslovno nekoristen, vztrajanje v takem okolju morda slabše kot biti doma in prejemati podpore.
[#1816442] 15.09.12 07:23 · odgovor na: mataj18 (#1816300)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-245582 15.09.2012 07:26
Iz ZPIZ-a, ne iz Zavoda. Od Zavoda sem po prijavi prejemal denarno pomoč kasneje denarno nadomestilo. Ni nujno da v takšnem vrstnem redu, ker je od tega že nekaj let. Od Zavoda ne morem dobiti nič več. So me pa, po nekih njihovih kriterijih, uvrstili v kategorijo nezaposljivih. Kljub temu se moram redno javiti, vsaj vsakih 6 mesecev, pri svetovalcu. Če bi se mi zdravje čudežno izboljšalo pa v osmih dneh javiti spremembo.
[#1816444] 15.09.12 07:37 · odgovor na: (#1816407)
Odgovori   +    1
Nimam denarja za kuverte. Tudi, če bi ga imel ga ne bi dal.
Moj primer s pregleda za invalidsko upokojitev nekaj let nazaj:
Po poslani vlogi je prišel odgovor s strani invalidske komisije II. stopnje. Vse preglede opraviti na novo, izvidi so lahko stari največ 6 (šest) mesecev. Jaz sem za vse preglede potreboval 3-4 leta. Pregled je trajal slabih pet minut. Vlogo so zavrnili.
[#1816496] 15.09.12 09:58 · odgovor na: anon-245582 (#1816442)
Odgovori   +    1
[RJSlo]
Iz ZPIZ-a, ne iz Zavoda. Od Zavoda sem po prijavi prejemal denarno pomoč kasneje denarno nadomestilo. Ni nujno da v takšnem vrstnem redu, ker je od tega že nekaj let. Od Zavoda ne morem dobiti nič več. So me pa, po nekih njihovih kriterijih, uvrstili v kategorijo nezaposljivih. Kljub temu se moram redno javiti, vsaj vsakih 6 mesecev, pri svetovalcu. Če bi se mi zdravje čudežno izboljšalo pa v osmih dneh javiti spremembo.
Po novem zakonu, ti si še bil po starem, se temu reče delna invalidska pokojnina, če dobivaš od ZPIZ-a. Vem pa za kolega, ki je dobil III. kategorijo, bil na Zavodu in prejemal nadomestilo z Zavoda. Delna invalidska pokojnina mu je bila pa zamrznjena. Če pa mu ne najdejo v letu in pol, ko bo dobival nadomestilo, zaposlitve, mu le ta preneha in dobi delno invalidsko znova, se pravi, mu jo odmrznejo. Je pa res, da ne more dobivati obe hkrati. Po novem zakonu so zelo zmanjšali zneske za tiste s III. kategorijo. Zdi se mi, da velja ta novi zakon od leta 2006.

Lp, mataj18
anon-293268 sporočil: 1.693
[#1816522] 15.09.12 10:25 · odgovor na: anon-245582 (#1815749)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-293268 15.09.2012 10:34
[RJSlo]
+
Nisem napisal, da nekoga obtožujem, ker me ni vzel na delo. Še posebej ne morem nikogar obtoževati, ker sem za nastalo invalidnost, ob krivdi delodajalca, kriv tudi sam. Ko si navajen delati je zelo težko ležati doma in buliti v steno ali strop. Problem je tudi delo prilagoditi invalidom. Nismo vsi enaki oziroma nimamo vsi enakih poškodb. Iz tega vidika tudi razumem neuspešnost invalidskih podjetij. Problem je, ker država nima nekih ukrepov ali organov ali vsega skupaj zbranega na enem mestu ali v kakšni obliki zapisa, da bi lahko po končanem zdravljenju vsak invalid ugotovil kakšne so njegove možnosti. In, če nima invalid realnih možnosti za delo, vseeno kakšno, naj država določi, da se ga upokoji.
Kolega, težko je nekomu, ki je zares invalid in se predobro zaveda svojih omejitev in težav razložiti, kaj bi invalid pričakoval od države-okolice. Le malokdo si zna predstavljati, da v poprečju država invalida pošlje v pokoj in je zanjo problem končan. Boli državo ali invalid uspe poiskati v preostanku življenja še kaj drugega kot buljenje v steno in strop, kakor praviš. Se zna zgoditi, da bodo ravno tisti, ki so sami iskali in našli področje, kjer so lahko še koristni, najbolj trpeli, ko bodo ponovno morali dokazovati svoje stanje, četudi se je v času od nastanka bolezni do danes, stanje celo poslabšalo. Ne moreš pričakovati, da bo nekdo razumel, kako je, ko ti na upravni enoti za kartonček za invalidsko parkirno kartico težijo, da je v nekem zdravniškem papirju zapisano, da imaš noge in da avto ni registriran na tebe. Oni tam težko razumejo, da ni registriran na tebe, ker ti rabiš voznika. In če imajo takšni ljudje težave, ki imajo dnevno s tem opravka, kako neki imajo težave šele drugi.
Ni enega skupnega mesta, kjer bi ta država na enem mestu evidentirala katere težave povezane z nastankom invalidnosti je potrebno urediti (bivalne itd...).
Res je, verjetno je precej nepravih invalidov, a splošni pogrom bo prizadel tiste ta prave. Za to pa imamo Slovenci veliko "posluha", za vsesplošni pogrom namreč. Ko so te "poslali med invalide" te noben pes več ne povoha,ne zanima za tvoje težave, noben večne spremlja kaj se s teboj dogaja na psihičnem področju. Zato je tako pomembno, da sam ne uspeš dvigniti nad raven samopomilovanja in vendarle še kaj koristnega za širše dobro počneš. Ni nujno, da je to tudi materialno priznano. Samo, da na koncu to ne bo kriterij in ocena, ta invalid, ki je še koristen, je delovno sposoben kot nekdo, ki je zdrav !
Lep uspešen dan želim !
tjamni5 sporočil: 206
[#1816959] 15.09.12 20:12 · odgovor na: anon-92011 (#1816293)
Odgovori   +    2
Ljudi s takšno miselnostjo kot si ti, v Sloveniji kronično primanjkuje, zato si zaslužiš vso pohvalo za svojo marljivost pri delu, ki ga opravljaš kljub zelo težkemu zdravstvenemu položaju. Marsikateri bi na tvojem mestu takoj šel v upokojitev, nato bi pa se malo postrani služil z delom na črno. Le kdaj se bo miselnost slednjih spremenila, če se sploh kdaj bo.
anon-30785 sporočil: 1.413
[#1817342] 16.09.12 14:43 · odgovor na: (#1816255)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-30785 16.09.2012 14:53
Poslanka Pozitivne Slovenije Saša Kos, ker so jo tako roke bolele, da je v knjižnici delala samo po 4 ure.Vsaj tako so pisali mediji.
anon-30785 sporočil: 1.413
[#1817344] 16.09.12 14:44 · odgovor na: (#1816255)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-30785 16.09.2012 14:48
a

Strani: 1 2