Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Lažni invalidni hribovski tekači, bojte se Zpiza
Strani: 1 2
sporočil: 3.051
nekaj ugotavljam: grki so pa res še hujši kot mi
sicer pa: je kdo na tem forimu, ki ne pozna nobenega takega primera?
sicer pa: je kdo na tem forimu, ki ne pozna nobenega takega primera?
sporočil: 5.963
Kdo pošlje oziroma odredi, da je nekdo invalid? Zanimivo, da se v
članku ne omenja članov invalidskih komisij? Včasih je bila cena
okoli 5.000DEM 4-urno upokojitev oziroma zmožnost dela. + okoli
2.500DEM za invalidsko upokojitev. In ne, nisem invalidsko
upokojen. Kljub dvojnemu kompresijskemu zlomu hrbtenice in Sudeck
odprtemu zlomu leve roke v zapestju, itd. Še vedno sem, baje,
sposoben za 8-urno delo, z omejitvami.
sporočil: 1
Na ZPIZ-u še vedno mislijo, da živimo v ranki jugi. III.kategorijo
imam priznano 19 let (takrat sem imela 25 let), uspešno narejeno
prekvalifikacijo, tako da imam univerzitetno stopnjo izobrazbe pa
nikakor ne morem dobiti dela. Nobena subvencija ne pomaga pri
zaposlovanju invalidov dokler se bo na pozitivno dopolnilno mnenje
IK na ZPIZ-u čakalo nerazumno dolgo.
Država rajši izplačuje Nadomestilo za čas čakanja naustrezno delo, kot pa da nam bi omogočala delo in podpira birokracijo na ZPIZ-u.
Na Zavodu za zaposlovenje sem prijavljena 4 leta in pol.
Država rajši izplačuje Nadomestilo za čas čakanja naustrezno delo, kot pa da nam bi omogočala delo in podpira birokracijo na ZPIZ-u.
sporočil: 6.948
Stvari se sicer počasi spreminjajo. Največ invalidov je med že
upokojeno generacijo. Danes človek težko pridobi status invalida,
pogoji so se precej zaostrili. Predvidevam, da so tudi podkupnine
mnogo višje kot so bile.
Sicer pa tudi sam poznam kar nekaj primerov tovrstnih invalidov, ki še veselo delajo na črno, so pa vsi starejši.
In smo spet pri tako imenovani medgeneracijski solidarnosti. Mladi in ljudje, ki še delamo smo neskončno solidarni do tistih, ki so do skrajnosti izkoristili vse blagodati socializma. So nam baje gradili najboljšo družbo in državo (SFRJ, da ne bo pomote) na planetu Zemlja.
Sicer pa tudi sam poznam kar nekaj primerov tovrstnih invalidov, ki še veselo delajo na črno, so pa vsi starejši.
In smo spet pri tako imenovani medgeneracijski solidarnosti. Mladi in ljudje, ki še delamo smo neskončno solidarni do tistih, ki so do skrajnosti izkoristili vse blagodati socializma. So nam baje gradili najboljšo družbo in državo (SFRJ, da ne bo pomote) na planetu Zemlja.
sporočil: 1.049
Ja. In potem se z znancem do onemoglosti prepiram, ko mi tip
vztraja, da je bilo v prejsnjem sistemu bolje. Opranoglavec pac. In
takih, ki se danes zivijo v taki iluziji je se ogromno.
sporočil: 5.314
[pezdirs]Ni krivo dopolnilno mnenje, ki se ga čaka. Invalidi ste tvegana in zaščitena kategorija delavcev, zato vas bodo zaposlovali le prisilno. Ne želite si službe, za katero je potrebna subvencija države.
Na ZPIZ-u še vedno mislijo, da živimo v ranki jugi. III.kategorijo imam priznano 19 let (takrat sem imela 25 let), uspešno narejeno prekvalifikacijo, tako da imam univerzitetno stopnjo izobrazbe pa nikakor ne morem dobiti dela. Nobena subvencija ne pomaga pri zaposlovanju invalidov dokler se bo na pozitivno dopolnilno mnenje IK na ZPIZ-u čakalo nerazumno dolgo.
Podobno je s starejšimi, ki se jih ne da odpustiti, ali kakor je rekel ameriški ekonomist Lester Thurow: Če starejši delavci niso zaščiteni, si službo najdejo zelo težko. V trenutku, ko jih zaščitimo, jih ne bo nihče več zaposlil.
+
Jaz sem delovni invalid od leta 2001. Rehabilitacija, ne vem kako zgleda. Prekvalifikacija, hm.
Sem predlagal, dvakrat opravil vse teste na Zavodu za zaposlovanje v Celju. Gospa je zapisala, da podpira mojo prekvalifikacijo tudi, če bi se odločil za študij. Gospa, posebna svetovalka je rekla, da soglasja za prekvalifikacijo ne bom dobil, ker sem prestar. Takrat 40 let. Odločba ZPIZ vsebuje podatek, da sem lahko s sedanjim statusom do upokojitve, stari zakon. Na Zavodu sem prijavljen od leta 2002.
Jaz sem delovni invalid od leta 2001. Rehabilitacija, ne vem kako zgleda. Prekvalifikacija, hm.
Sem predlagal, dvakrat opravil vse teste na Zavodu za zaposlovanje v Celju. Gospa je zapisala, da podpira mojo prekvalifikacijo tudi, če bi se odločil za študij. Gospa, posebna svetovalka je rekla, da soglasja za prekvalifikacijo ne bom dobil, ker sem prestar. Takrat 40 let. Odločba ZPIZ vsebuje podatek, da sem lahko s sedanjim statusom do upokojitve, stari zakon. Na Zavodu sem prijavljen od leta 2002.
+
Saj ni problem samo v tem. V mnenju invalidske komisije so zdravniki zapisali, da sem sposoben za 8-urni delavnik z omejitvami. Seveda so te omejitve zapislai ne, da bi me testirali. Doma sem poizkusil vse vrste dela okoli in v hiši. Z določeno količino protibolečinskih tablet sem zdržal najdlje 4 ure v celem dnevu. Ne 4 ure skupaj. Res je ostala miselnost iz SFRJ. Na lepe oke oziroma odvisno od debeline kuverte dobiš vse.
Saj ni problem samo v tem. V mnenju invalidske komisije so zdravniki zapisali, da sem sposoben za 8-urni delavnik z omejitvami. Seveda so te omejitve zapislai ne, da bi me testirali. Doma sem poizkusil vse vrste dela okoli in v hiši. Z določeno količino protibolečinskih tablet sem zdržal najdlje 4 ure v celem dnevu. Ne 4 ure skupaj. Res je ostala miselnost iz SFRJ. Na lepe oke oziroma odvisno od debeline kuverte dobiš vse.
sporočil: 1.881
Po mojem bi bilo bolj pravilno v naslovu zapisati Lažno
invalidni hribovski tekači kot "Lažni invalidni hribovski
tekači" ?
Saj kot tekači niso lažni, lažni(?) so glede njihove invalidnosti.
Saj kot tekači niso lažni, lažni(?) so glede njihove invalidnosti.
sporočil: 5.314
[RJSlo]Delo moraš zamenjati, samo to ni tako simpl.
+
Moj prijatelj je 8 let tetraplegik pa sva na začetku veliko premlevala, kako bi ga vključili v normalno življenje, kaj bi lahko delal. Ni šlo.
sporočil: 119
Še CSD in stanovanjski skladi naj začnejo tudi dejansko
preverjati,komu dajejo denar in stanovanja, pa neo treba nič
upokojitvene dobe spreminjati.V preteklosti smo deložirali gospo iz
Fužin v LJ, ker že 9 mesecev ni plačale najemnine v zasebnem
najemu, sočasno pa je imela odločbo sklada za socialno
stanovanje,ki ga je pa oddajala v najem. Ko so plavi s kareto
prišli, so pa mene hteli odpeljat, si morete mislit? Pa sem lepo
pojanil da baba živi tudi na račun policajev,ker davke plačujejo.
Tak to ne gre več. En nadzor mora bit. Najprej ji bomo vsi
plačevali, potem bo pa še upnik zanjo plačal, da se je znebi,
potemji bo pa tak sociala v kaki drugi občini pomagala,pa bomo spet
mi plačali. Jaz zdaj ne vem kdo je tu nor.
sporočil: 3.914
Dajte naslov kamor se lahko prijavijo ti lažni "invalidi" jih bo
takoj 50% majn.Ti oškodujejo državo isto kot tajkuni.
sporočil: 158
Tudi sam poznam v svoji ožji soseščini vsaj 3 primere. Na njivah pa
delajo kot da so stari 30 let.
sporočil: 2.676
Jaz osebno se najbolj bojim umskih invalidov,ki jih je v Sloveniji
več kot na Zakintosu slepih, in ki iz ozadja vplivajo na pomembne
odločitve v parlamentu in v državni upravi ter policiji in sodstvu
in spodkopavajo s pomočjo sindikatov in upokojenskih asociacij in
celo planinskih društev demokracijo in pravno državo.
sporočil: 3.757
Zadnja sprememba: 0329Softb 14.09.2012 09:14
Rešitev 90% lažnih socialnih prejemnikov!Po vzoru supervizorja bi morali biti VSI prejemniki socialnih transferjev, če jih že imamo oziroma dokler jih bomo imeli, 'nabiti' na oglasnih deskah vključno z brezposelnimi.
Vsakemu od nas se lahko to zgodi in, če že ostali državljani preko države pomagajo je prav, da se ve, da ti pomagajo. To ne bi bil noben 'napad' na dostojanstvo.
sporočil: 7.327
Med več kot 585 tisoč ljudmi, kolikor jih je julija od Zpiza prejemalo pokojnino, jih je dobrih 89 tisoč ali 15,3 odstotka prejemalo invalidsko pokojnino.Kdo v Sloveniji je PARAZIT? Kdo v Sloveniji je TAJKUN? Kdo v Sloveniji ROPA PRORAČUN?
Pizde gnile slovenske, ropanje je kolektivni, nacionalni šport! Hočete vzeti denar tajkunom?
Prav.
Naropajte denar nazaj od vseh kvazi-upokojencev, od vseh borcev, mlajših od 80 let, od vseh zaposlencev v javnem sektorju, ki so dobili 40% od 8 mia EUR Pahorjevega pufa 2008-2011, od vseh malih in večjih s.p.-jev, ki so plačevali žepnino v proračun in v zahvalo dobivali socialne transferje!
Potem se lahko šele začnemo pogovarjati o kraji gradbenih barončkov, stečajnih upraviteljev, odvetniških psarn, wannabe podjetnikov, wannabe politikov in ostale sodrge, pardon, elite oz. klike. Tile slednji so p***in dim proti tem, kaj je Janez Novak pokradel samemu sebi in svojim sodržavljanom.
Jebote mast, 'how do I get of this chicken shit outfit'???
sporočil: 2.095
Pri nas v bloku je gospa, ki je svojčas čuvala otroka nekega
zdravnika. Že od kar se spomnim cca. 30 let je v 100% invalidski
penziji, stara je pa približno 60 let. Vse OK, če ne bi dotična
gospa kolesarila, odmetavala sneg, čistila listje, nosila težke
vreče skartka vse OK, funkcionalna je bolj kot moji starši, je pa
res, da ji je nedelo pustilo dolgoročne psihične posledice, žleht
je kot sam hudič! ZPIZ me prav zanima kako boste takim gledali pod
prste, ki že 30 let in več goljufajo državo?
sporočil: 1.072
Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje).
Priznana mu je bila 100% invalidnost.
Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
Sedaj dela kot varnostnik. In zanimivo, prenehal je s tekom.
Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
sporočil: 3.757
[markoff]Kje se bo končalo, če si bomo postavljali standarde češ, saj sem baraba ampak, oni tam je še večja. To, da bomo čisto vsi barabe le, da se bomo delili na večje in manjše verjetno ni nek dober obet za prihodnost, čeprav gre izgleda res vse v tej smeri.
> Med več kot 585 tisoč ljudmi, kolikor jih je julija od Zpiza prejemalo pokojnino, jih je dobrih 89 tisoč ali 15,3 odstotka prejemalo invalidsko pokojnino.
Kdo v Sloveniji je PARAZIT? Kdo v Sloveniji je TAJKUN? Kdo v Sloveniji ROPA PRORAČUN?
Pizde gnile slovenske, ropanje je kolektivni, nacionalni šport! Hočete vzeti denar tajkunom?
Prav.
Naropajte denar nazaj od vseh kvazi-upokojencev, od vseh borcev, mlajših od 80 let, od vseh zaposlencev v javnem sektorju, ki so dobili 40% od 8 mia EUR Pahorjevega pufa 2008-2011, od vseh malih in večjih s.p.-jev, ki so plačevali žepnino v proračun in v zahvalo dobivali socialne transferje!
Potem se lahko šele začnemo pogovarjati o kraji gradbenih barončkov, stečajnih upraviteljev, odvetniških psarn, wannabe podjetnikov, wannabe politikov in ostale sodrge, pardon, elite oz. klike. Tile slednji so p***in dim proti tem, kaj je Janez Novak pokradel samemu sebi in svojim sodržavljanom.
Jebote mast, 'how do I get of this chicken shit outfit'???
sporočil: 545
Absolutno podpiram kontrolo, vsak od nas pozna najmanj enega, ki se
šlepa ali na ZPIZ ali na ZZZS, poznam kar nekaj primerov. V bistvu
se mi taki smejijo vsako jutro, ko s cigareto v ustih na klopci
pred hišo gledajo, kako se peljem v službo, sami pa lepo potem malo
po gobe, malo hobiji, rekreacija... Čeprav pa ne verjamem, da bodo
pri dokazovanju uradniki uspešni, ker se zna vsak potem izmotavati,
kako se pač mora gibati za zdravje itd itd... Žal to vse ostali
plačujemo..
sporočil: 13.651
[igy01]Super, da spet dela.
Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje). Priznana mu je bila 100% invalidnost.
sporočil: 42
Ne bereš dovolj pozorno. 15.3% prejemnikov pokojnin ima status
invalida. V celotni populaciji je invalidov sicer 8.5%, kar je v
primerjavi z drugimi članicami zelo nizka številka (VB 14%, Finska
15%...). Delno je to lahko posledica demografske slike, starejši
pač pogosteje postajajo invalidi, a vseeno očitno status invalida
pri nas ni tako zlahka dosegljiv.
Da ZPIZ občasno preverja invalidnost ni novost, to so počeli že zdaj, bo pa morda vse skupaj bolj racionalno, ker doslej so morali o stanju svoje invalidnosti poročati tudi invalidi z diagnozami progresivno degenerativnih stanj, kjer pač ni nikakršne možnosti izboljšanja stanja.
A propos, nisem nek goreč fan politične korektnosti, ampak doživeti kot invalid na vozičku ameriške avioprevoznike in Adrio je zanimiva izkušnja. V ZDA si passenger kot vsak, ker si pač plačal karto enako kot drugi, ob rezervaciji ni nobenega polja, kjer bi moral označiti, da si invalid, na letališču imajo pa znanje, izkušnje in attitude, da je let za invalida enak kot za druge ljudi. Adria pa zahteva ob rezervaciji in plačilu karte (s tem, da to ni še nobena garancija, da boš res lahko letel) obširen obrazec z zelo osebnimi vprašanji, npr. ali lahko sam odvajaš urin in blato in umotvori tipa "Kako bi na kratko opisali svojo invalidnost". Predvsem pa si Adria zadrži pravico (in jo pogosto izkoristi), da invalidu odreče let.
Da ZPIZ občasno preverja invalidnost ni novost, to so počeli že zdaj, bo pa morda vse skupaj bolj racionalno, ker doslej so morali o stanju svoje invalidnosti poročati tudi invalidi z diagnozami progresivno degenerativnih stanj, kjer pač ni nikakršne možnosti izboljšanja stanja.
A propos, nisem nek goreč fan politične korektnosti, ampak doživeti kot invalid na vozičku ameriške avioprevoznike in Adrio je zanimiva izkušnja. V ZDA si passenger kot vsak, ker si pač plačal karto enako kot drugi, ob rezervaciji ni nobenega polja, kjer bi moral označiti, da si invalid, na letališču imajo pa znanje, izkušnje in attitude, da je let za invalida enak kot za druge ljudi. Adria pa zahteva ob rezervaciji in plačilu karte (s tem, da to ni še nobena garancija, da boš res lahko letel) obširen obrazec z zelo osebnimi vprašanji, npr. ali lahko sam odvajaš urin in blato in umotvori tipa "Kako bi na kratko opisali svojo invalidnost". Predvsem pa si Adria zadrži pravico (in jo pogosto izkoristi), da invalidu odreče let.
[pezdirs]Totalni kretenizem. Namesto, da bi država spodbujala zaposlovanje invalidov, ščiti njihova delovna mesta preko vseh razumnih meja. Kakšna delovna mesta, če pa jih nihče noče zaposlovati, kot žal tvoj primer nazorno kaže.
Na ZPIZ-u še vedno mislijo, da živimo v ranki jugi. III.kategorijo imam priznano 19 let (takrat sem imela 25 let), uspešno narejeno prekvalifikacijo, tako da imam univerzitetno stopnjo izobrazbe pa nikakor ne morem dobiti dela. Nobena subvencija ne pomaga pri zaposlovanju invalidov dokler se bo na pozitivno dopolnilno mnenje IK na ZPIZ-u čakalo nerazumno dolgo.
+
Saj sem hotel. Ob obisku zavoda sem bil prisoten, ko je moja svetovlka zaposlitve nekomu po telefonu odgovarjala na vprašanja. Ne eno vprašanje je odgovorila, da zavod finančno lahko podpre njegov magisterij. Takrat sem ji predlagal, da bi tudi sam nekaj naredil za mojo prekvalifikacijo. Opravil sem vsa testiranja, toda "posebna svetovlka" iz Celja je vse skupaj stornirala. V vseh teh letih sem po telefonu opravil kar nekaj razgovorov za zaposlitev. V večini primerov se je pogovor zaključil, ko sem omenil invalidnost in omejitve.
Saj sem hotel. Ob obisku zavoda sem bil prisoten, ko je moja svetovlka zaposlitve nekomu po telefonu odgovarjala na vprašanja. Ne eno vprašanje je odgovorila, da zavod finančno lahko podpre njegov magisterij. Takrat sem ji predlagal, da bi tudi sam nekaj naredil za mojo prekvalifikacijo. Opravil sem vsa testiranja, toda "posebna svetovlka" iz Celja je vse skupaj stornirala. V vseh teh letih sem po telefonu opravil kar nekaj razgovorov za zaposlitev. V večini primerov se je pogovor zaključil, ko sem omenil invalidnost in omejitve.
[0329Softb]Nisi me dobro razumel. Jaz zahtevam od državnega aparata, da najdejo in ustrezno sankcionirajo VSE barabe, ne glede na obseg barabij ali njihovo politično pripadnost.
Kje se bo končalo, če si bomo postavljali standarde češ, saj sem baraba ampak, oni tam je še večja. To, da bomo čisto vsi barabe le, da se bomo delili na večje in manjše verjetno ni nek dober obet za prihodnost, čeprav gre izgleda res vse v tej smeri.
Od svojih dragih sodržavljanov pa zahtevam, da takoj nehajo iskati krivce v DRUGIH in naj začnejo čistiti svoj prag. Vsak 2. post na vseh forumih v teh državi kliče po tem, naj se rubijo tajkuni, vsi pa se sprenevedajo pri dejstvu, da je cela država stajkunizirana in skorumpirana. Zahtevam torej, da se medijsko linča narod, ki je kolektivno sodeloval v teh rabotah in podpiral zgrešene politično-gospodarske odločitve s podporo nazi interesu, ne pa par bolj ali manj umazanih posameznikov, ker pač narod hoče kri.
Zahtevam torej KATARZO, ne giljotine. Priznajmo si že enkrat naše zablode in popoln razkroj naših lastnih vrednot, sicer se iz tega dreka niti po naključju ne moremo več izvleči. "Giljotiniranje" Bineta in par drugih nam v resnici ne pomaga prav veliko, čeprav je korak v pravo smer in nujna podlaga za bolj normalno prihodnost.
[Gustl]Če sem prav razumel, ne ravno po lastni volji. Včasih je ženska maščevalnost družbi celo koristna. :)
> [igy01]
> Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje). Priznana mu je bila 100% invalidnost.
> Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
> In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
> Sedaj dela kot varnostnik. In zanimivo, prenehal je s tekom.
Super, da spet dela.
sporočil: 13.651
[markoff]Naj se ne sekira, če mora še malo delat. Važno je, da se je znebil takšne žene :)
> [Gustl]
> > [igy01]
> > Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje). Priznana mu je bila 100% invalidnost.
> > Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
> > In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
> > Sedaj dela kot varnostnik. In zanimivo, prenehal je s tekom.
>
> Super, da spet dela.
Če sem prav razumel, ne ravno po lastni volji. Včasih je ženska maščevalnost družbi celo koristna. :)
[jezdec666]Še huje, če ta oseba povzroči prometno nesrečo s težkimi posledicami za udeležence, so najmanj moralno, če ne tudi kazensko odgovorni, za zamolčanje tega dejstva ustreznim organom.
Torej morate omenjeno osebo takoj in pod nujno prijavit na policijo saj veste za kaznivo dejanje drago uredništvo, saj gre bodisi za ponarejeno vozniško dovoljenje, ponarejen zdravniški izvid ali za goljufijo ZPIZa.
Strani: 1 2