Strani: 1 2

anon-128646 sporočil: 3.051
[#1815243] 14.09.12 06:41
Odgovori   +    26
nekaj ugotavljam: grki so pa res še hujši kot mi

sicer pa: je kdo na tem forimu, ki ne pozna nobenega takega primera?
anon-245582 sporočil: 5.963
[#1815250] 14.09.12 06:55
Odgovori   +    26
Kdo pošlje oziroma odredi, da je nekdo invalid? Zanimivo, da se v članku ne omenja članov invalidskih komisij? Včasih je bila cena okoli 5.000DEM 4-urno upokojitev oziroma zmožnost dela. + okoli 2.500DEM za invalidsko upokojitev. In ne, nisem invalidsko upokojen. Kljub dvojnemu kompresijskemu zlomu hrbtenice in Sudeck odprtemu zlomu leve roke v zapestju, itd. Še vedno sem, baje, sposoben za 8-urno delo, z omejitvami.
tjamni5 sporočil: 206
[#1815272] 14.09.12 07:22
Odgovori   +    22
15,3% invalidov v Sloveniji.... hahahahahaahaha...
pezdirs sporočil: 1
[#1815278] 14.09.12 07:30 · odgovor na: anon-245582 (#1815250)
Odgovori   +    19
Na ZPIZ-u še vedno mislijo, da živimo v ranki jugi. III.kategorijo imam priznano 19 let (takrat sem imela 25 let), uspešno narejeno prekvalifikacijo, tako da imam univerzitetno stopnjo izobrazbe pa nikakor ne morem dobiti dela. Nobena subvencija ne pomaga pri zaposlovanju invalidov dokler se bo na pozitivno dopolnilno mnenje IK na ZPIZ-u čakalo nerazumno dolgo.
Država rajši izplačuje Nadomestilo za čas čakanja naustrezno delo, kot pa da nam bi omogočala delo in podpira birokracijo na ZPIZ-u.
Na Zavodu za zaposlovenje sem prijavljena 4 leta in pol.
anon-247964 sporočil: 6.948
[#1815279] 14.09.12 07:30
Odgovori   +    44
Stvari se sicer počasi spreminjajo. Največ invalidov je med že upokojeno generacijo. Danes človek težko pridobi status invalida, pogoji so se precej zaostrili. Predvidevam, da so tudi podkupnine mnogo višje kot so bile.
Sicer pa tudi sam poznam kar nekaj primerov tovrstnih invalidov, ki še veselo delajo na črno, so pa vsi starejši.
In smo spet pri tako imenovani medgeneracijski solidarnosti. Mladi in ljudje, ki še delamo smo neskončno solidarni do tistih, ki so do skrajnosti izkoristili vse blagodati socializma. So nam baje gradili najboljšo družbo in državo (SFRJ, da ne bo pomote) na planetu Zemlja.
anon-232311 sporočil: 1.049
[#1815296] 14.09.12 07:46 · odgovor na: anon-247964 (#1815279)
Odgovori   +    27
Ja. In potem se z znancem do onemoglosti prepiram, ko mi tip vztraja, da je bilo v prejsnjem sistemu bolje. Opranoglavec pac. In takih, ki se danes zivijo v taki iluziji je se ogromno.
gogi1 sporočil: 5.314
[#1815298] 14.09.12 07:48 · odgovor na: pezdirs (#1815278)
Odgovori   +    20
[pezdirs]
Na ZPIZ-u še vedno mislijo, da živimo v ranki jugi. III.kategorijo imam priznano 19 let (takrat sem imela 25 let), uspešno narejeno prekvalifikacijo, tako da imam univerzitetno stopnjo izobrazbe pa nikakor ne morem dobiti dela. Nobena subvencija ne pomaga pri zaposlovanju invalidov dokler se bo na pozitivno dopolnilno mnenje IK na ZPIZ-u čakalo nerazumno dolgo.
Ni krivo dopolnilno mnenje, ki se ga čaka. Invalidi ste tvegana in zaščitena kategorija delavcev, zato vas bodo zaposlovali le prisilno. Ne želite si službe, za katero je potrebna subvencija države.

Podobno je s starejšimi, ki se jih ne da odpustiti, ali kakor je rekel ameriški ekonomist Lester Thurow: Če starejši delavci niso zaščiteni, si službo najdejo zelo težko. V trenutku, ko jih zaščitimo, jih ne bo nihče več zaposlil.
[#1815303] 14.09.12 07:51 · odgovor na: pezdirs (#1815278)
Odgovori   +    8
+
Jaz sem delovni invalid od leta 2001. Rehabilitacija, ne vem kako zgleda. Prekvalifikacija, hm.
Sem predlagal, dvakrat opravil vse teste na Zavodu za zaposlovanje v Celju. Gospa je zapisala, da podpira mojo prekvalifikacijo tudi, če bi se odločil za študij. Gospa, posebna svetovalka je rekla, da soglasja za prekvalifikacijo ne bom dobil, ker sem prestar. Takrat 40 let. Odločba ZPIZ vsebuje podatek, da sem lahko s sedanjim statusom do upokojitve, stari zakon. Na Zavodu sem prijavljen od leta 2002.
[#1815308] 14.09.12 07:56 · odgovor na: gogi1 (#1815298)
Odgovori   +    17
+
Saj ni problem samo v tem. V mnenju invalidske komisije so zdravniki zapisali, da sem sposoben za 8-urni delavnik z omejitvami. Seveda so te omejitve zapislai ne, da bi me testirali. Doma sem poizkusil vse vrste dela okoli in v hiši. Z določeno količino protibolečinskih tablet sem zdržal najdlje 4 ure v celem dnevu. Ne 4 ure skupaj. Res je ostala miselnost iz SFRJ. Na lepe oke oziroma odvisno od debeline kuverte dobiš vse.
0731KeLcX sporočil: 261
[#1815314] 14.09.12 07:59 · odgovor na: anon-232311 (#1815296)
Odgovori   +    4
V prihodnosti pa boš ti opranoglavec za tisto generacijo
anon-1006 sporočil: 1.881
[#1815317] 14.09.12 08:00
Odgovori   +    13
Po mojem bi bilo bolj pravilno v naslovu zapisati Lažno invalidni hribovski tekači kot "Lažni invalidni hribovski tekači" ?
Saj kot tekači niso lažni, lažni(?) so glede njihove invalidnosti.
gogi1 sporočil: 5.314
[#1815341] 14.09.12 08:15 · odgovor na: anon-245582 (#1815308)
Odgovori   +    8
[RJSlo]
+
Saj ni problem samo v tem. V mnenju invalidske komisije so zdravniki zapisali, da sem sposoben za 8-urni delavnik z omejitvami. Seveda so te omejitve zapislai ne, da bi me testirali. Doma sem poizkusil vse vrste dela okoli in v hiši. Z določeno količino protibolečinskih tablet sem zdržal najdlje 4 ure v celem dnevu. Ne 4 ure skupaj. Res je ostala miselnost iz SFRJ. Na lepe oke oziroma odvisno od debeline kuverte dobiš vse.
Delo moraš zamenjati, samo to ni tako simpl.

Moj prijatelj je 8 let tetraplegik pa sva na začetku veliko premlevala, kako bi ga vključili v normalno življenje, kaj bi lahko delal. Ni šlo.
anon-255651 sporočil: 119
[#1815351] 14.09.12 08:23
Odgovori   +    22
Še CSD in stanovanjski skladi naj začnejo tudi dejansko preverjati,komu dajejo denar in stanovanja, pa neo treba nič upokojitvene dobe spreminjati.V preteklosti smo deložirali gospo iz Fužin v LJ, ker že 9 mesecev ni plačale najemnine v zasebnem najemu, sočasno pa je imela odločbo sklada za socialno stanovanje,ki ga je pa oddajala v najem. Ko so plavi s kareto prišli, so pa mene hteli odpeljat, si morete mislit? Pa sem lepo pojanil da baba živi tudi na račun policajev,ker davke plačujejo. Tak to ne gre več. En nadzor mora bit. Najprej ji bomo vsi plačevali, potem bo pa še upnik zanjo plačal, da se je znebi, potemji bo pa tak sociala v kaki drugi občini pomagala,pa bomo spet mi plačali. Jaz zdaj ne vem kdo je tu nor.
anon-201778 sporočil: 3.914
[#1815378] 14.09.12 08:39
Odgovori   +    14
Dajte naslov kamor se lahko prijavijo ti lažni "invalidi" jih bo takoj 50% majn.Ti oškodujejo državo isto kot tajkuni.
masterm sporočil: 158
[#1815394] 14.09.12 08:59
Odgovori   +    19
Tudi sam poznam v svoji ožji soseščini vsaj 3 primere. Na njivah pa delajo kot da so stari 30 let.
7175S sporočil: 2.676
[#1815400] 14.09.12 09:05
Odgovori   +    24
Jaz osebno se najbolj bojim umskih invalidov,ki jih je v Sloveniji več kot na Zakintosu slepih, in ki iz ozadja vplivajo na pomembne odločitve v parlamentu in v državni upravi ter policiji in sodstvu in spodkopavajo s pomočjo sindikatov in upokojenskih asociacij in celo planinskih društev demokracijo in pravno državo.
0329Softb sporočil: 3.757
[#1815403] 14.09.12 09:07
Odgovori   +    16
Zadnja sprememba: 0329Softb 14.09.2012 09:14
Rešitev 90% lažnih socialnih prejemnikov!

Po vzoru supervizorja bi morali biti VSI prejemniki socialnih transferjev, če jih že imamo oziroma dokler jih bomo imeli, 'nabiti' na oglasnih deskah vključno z brezposelnimi.

Vsakemu od nas se lahko to zgodi in, če že ostali državljani preko države pomagajo je prav, da se ve, da ti pomagajo. To ne bi bil noben 'napad' na dostojanstvo.
anon-45881 sporočil: 7.327
[#1815406] 14.09.12 09:11
Odgovori   +    19
Med več kot 585 tisoč ljudmi, kolikor jih je julija od Zpiza prejemalo pokojnino, jih je dobrih 89 tisoč ali 15,3 odstotka prejemalo invalidsko pokojnino.
Kdo v Sloveniji je PARAZIT? Kdo v Sloveniji je TAJKUN? Kdo v Sloveniji ROPA PRORAČUN?

Pizde gnile slovenske, ropanje je kolektivni, nacionalni šport! Hočete vzeti denar tajkunom?

Prav.

Naropajte denar nazaj od vseh kvazi-upokojencev, od vseh borcev, mlajših od 80 let, od vseh zaposlencev v javnem sektorju, ki so dobili 40% od 8 mia EUR Pahorjevega pufa 2008-2011, od vseh malih in večjih s.p.-jev, ki so plačevali žepnino v proračun in v zahvalo dobivali socialne transferje!

Potem se lahko šele začnemo pogovarjati o kraji gradbenih barončkov, stečajnih upraviteljev, odvetniških psarn, wannabe podjetnikov, wannabe politikov in ostale sodrge, pardon, elite oz. klike. Tile slednji so p***in dim proti tem, kaj je Janez Novak pokradel samemu sebi in svojim sodržavljanom.

Jebote mast, 'how do I get of this chicken shit outfit'???
anon-200682 sporočil: 2.095
[#1815409] 14.09.12 09:12
Odgovori   +    22
Pri nas v bloku je gospa, ki je svojčas čuvala otroka nekega zdravnika. Že od kar se spomnim cca. 30 let je v 100% invalidski penziji, stara je pa približno 60 let. Vse OK, če ne bi dotična gospa kolesarila, odmetavala sneg, čistila listje, nosila težke vreče skartka vse OK, funkcionalna je bolj kot moji starši, je pa res, da ji je nedelo pustilo dolgoročne psihične posledice, žleht je kot sam hudič! ZPIZ me prav zanima kako boste takim gledali pod prste, ki že 30 let in več goljufajo državo?
anon-128962 sporočil: 1.072
[#1815413] 14.09.12 09:15
Odgovori   +    25
Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje). Priznana mu je bila 100% invalidnost.
Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
Sedaj dela kot varnostnik. In zanimivo, prenehal je s tekom.
0329Softb sporočil: 3.757
[#1815425] 14.09.12 09:26 · odgovor na: anon-45881 (#1815406)
Odgovori   +    6
[markoff]
> Med več kot 585 tisoč ljudmi, kolikor jih je julija od Zpiza prejemalo pokojnino, jih je dobrih 89 tisoč ali 15,3 odstotka prejemalo invalidsko pokojnino.

Kdo v Sloveniji je PARAZIT? Kdo v Sloveniji je TAJKUN? Kdo v Sloveniji ROPA PRORAČUN?

Pizde gnile slovenske, ropanje je kolektivni, nacionalni šport! Hočete vzeti denar tajkunom?

Prav.

Naropajte denar nazaj od vseh kvazi-upokojencev, od vseh borcev, mlajših od 80 let, od vseh zaposlencev v javnem sektorju, ki so dobili 40% od 8 mia EUR Pahorjevega pufa 2008-2011, od vseh malih in večjih s.p.-jev, ki so plačevali žepnino v proračun in v zahvalo dobivali socialne transferje!

Potem se lahko šele začnemo pogovarjati o kraji gradbenih barončkov, stečajnih upraviteljev, odvetniških psarn, wannabe podjetnikov, wannabe politikov in ostale sodrge, pardon, elite oz. klike. Tile slednji so p***in dim proti tem, kaj je Janez Novak pokradel samemu sebi in svojim sodržavljanom.

Jebote mast, 'how do I get of this chicken shit outfit'???
Kje se bo končalo, če si bomo postavljali standarde češ, saj sem baraba ampak, oni tam je še večja. To, da bomo čisto vsi barabe le, da se bomo delili na večje in manjše verjetno ni nek dober obet za prihodnost, čeprav gre izgleda res vse v tej smeri.
VBMS sporočil: 545
[#1815429] 14.09.12 09:28
Odgovori   +    12
Absolutno podpiram kontrolo, vsak od nas pozna najmanj enega, ki se šlepa ali na ZPIZ ali na ZZZS, poznam kar nekaj primerov. V bistvu se mi taki smejijo vsako jutro, ko s cigareto v ustih na klopci pred hišo gledajo, kako se peljem v službo, sami pa lepo potem malo po gobe, malo hobiji, rekreacija... Čeprav pa ne verjamem, da bodo pri dokazovanju uradniki uspešni, ker se zna vsak potem izmotavati, kako se pač mora gibati za zdravje itd itd... Žal to vse ostali plačujemo..
Gustl sporočil: 13.651
[#1815432] 14.09.12 09:30 · odgovor na: anon-128962 (#1815413)
Odgovori   +    7
[igy01]
Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje). Priznana mu je bila 100% invalidnost.
Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
Sedaj dela kot varnostnik. In zanimivo, prenehal je s tekom.
Super, da spet dela.
anon-116419 sporočil: 42
[#1815435] 14.09.12 09:31 · odgovor na: tjamni5 (#1815272)
Odgovori   +    8
Ne bereš dovolj pozorno. 15.3% prejemnikov pokojnin ima status invalida. V celotni populaciji je invalidov sicer 8.5%, kar je v primerjavi z drugimi članicami zelo nizka številka (VB 14%, Finska 15%...). Delno je to lahko posledica demografske slike, starejši pač pogosteje postajajo invalidi, a vseeno očitno status invalida pri nas ni tako zlahka dosegljiv.

Da ZPIZ občasno preverja invalidnost ni novost, to so počeli že zdaj, bo pa morda vse skupaj bolj racionalno, ker doslej so morali o stanju svoje invalidnosti poročati tudi invalidi z diagnozami progresivno degenerativnih stanj, kjer pač ni nikakršne možnosti izboljšanja stanja.

A propos, nisem nek goreč fan politične korektnosti, ampak doživeti kot invalid na vozičku ameriške avioprevoznike in Adrio je zanimiva izkušnja. V ZDA si passenger kot vsak, ker si pač plačal karto enako kot drugi, ob rezervaciji ni nobenega polja, kjer bi moral označiti, da si invalid, na letališču imajo pa znanje, izkušnje in attitude, da je let za invalida enak kot za druge ljudi. Adria pa zahteva ob rezervaciji in plačilu karte (s tem, da to ni še nobena garancija, da boš res lahko letel) obširen obrazec z zelo osebnimi vprašanji, npr. ali lahko sam odvajaš urin in blato in umotvori tipa "Kako bi na kratko opisali svojo invalidnost". Predvsem pa si Adria zadrži pravico (in jo pogosto izkoristi), da invalidu odreče let.
[#1815501] 14.09.12 10:02 · odgovor na: pezdirs (#1815278)
Odgovori   +    3
[pezdirs]
Država rajši izplačuje Nadomestilo za čas čakanja naustrezno delo, kot pa da nam bi omogočala delo in podpira birokracijo na ZPIZ-u.
Na Zavodu za zaposlovenje sem prijavljena 4 leta in pol.
Totalni kretenizem. Namesto, da bi država spodbujala zaposlovanje invalidov, ščiti njihova delovna mesta preko vseh razumnih meja. Kakšna delovna mesta, če pa jih nihče noče zaposlovati, kot žal tvoj primer nazorno kaže.
[#1815514] 14.09.12 10:09 · odgovor na: gogi1 (#1815341)
Odgovori   +    0
+
Saj sem hotel. Ob obisku zavoda sem bil prisoten, ko je moja svetovlka zaposlitve nekomu po telefonu odgovarjala na vprašanja. Ne eno vprašanje je odgovorila, da zavod finančno lahko podpre njegov magisterij. Takrat sem ji predlagal, da bi tudi sam nekaj naredil za mojo prekvalifikacijo. Opravil sem vsa testiranja, toda "posebna svetovlka" iz Celja je vse skupaj stornirala. V vseh teh letih sem po telefonu opravil kar nekaj razgovorov za zaposlitev. V večini primerov se je pogovor zaključil, ko sem omenil invalidnost in omejitve.
[#1815523] 14.09.12 10:12 · odgovor na: 0329Softb (#1815425)
Odgovori   +    5
[0329Softb]
Kje se bo končalo, če si bomo postavljali standarde češ, saj sem baraba ampak, oni tam je še večja. To, da bomo čisto vsi barabe le, da se bomo delili na večje in manjše verjetno ni nek dober obet za prihodnost, čeprav gre izgleda res vse v tej smeri.
Nisi me dobro razumel. Jaz zahtevam od državnega aparata, da najdejo in ustrezno sankcionirajo VSE barabe, ne glede na obseg barabij ali njihovo politično pripadnost.

Od svojih dragih sodržavljanov pa zahtevam, da takoj nehajo iskati krivce v DRUGIH in naj začnejo čistiti svoj prag. Vsak 2. post na vseh forumih v teh državi kliče po tem, naj se rubijo tajkuni, vsi pa se sprenevedajo pri dejstvu, da je cela država stajkunizirana in skorumpirana. Zahtevam torej, da se medijsko linča narod, ki je kolektivno sodeloval v teh rabotah in podpiral zgrešene politično-gospodarske odločitve s podporo nazi interesu, ne pa par bolj ali manj umazanih posameznikov, ker pač narod hoče kri.

Zahtevam torej KATARZO, ne giljotine. Priznajmo si že enkrat naše zablode in popoln razkroj naših lastnih vrednot, sicer se iz tega dreka niti po naključju ne moremo več izvleči. "Giljotiniranje" Bineta in par drugih nam v resnici ne pomaga prav veliko, čeprav je korak v pravo smer in nujna podlaga za bolj normalno prihodnost.
[#1815525] 14.09.12 10:13 · odgovor na: Gustl (#1815432)
Odgovori   +    1
[Gustl]
> [igy01]
> Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje). Priznana mu je bila 100% invalidnost.
> Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
> In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
> Sedaj dela kot varnostnik. In zanimivo, prenehal je s tekom.

Super, da spet dela.
Če sem prav razumel, ne ravno po lastni volji. Včasih je ženska maščevalnost družbi celo koristna. :)
Gustl sporočil: 13.651
[#1815532] 14.09.12 10:16 · odgovor na: anon-45881 (#1815525)
Odgovori   +    8
[markoff]
> [Gustl]
> > [igy01]
> > Enega poznam. Pred leti je imel res težko nesrečo (čelno trčenje). Priznana mu je bila 100% invalidnost.
> > Z leti se mu je stanje precej popravilo. Vsak dan je tekel in dosegal na maratonih res dobre rezultate (za popolnoma zdravega, seveda).
> > In kako se je zgodba končala? Na SPIZ ga je prijavila žena, s katero sta se ločevala.
> > Sedaj dela kot varnostnik. In zanimivo, prenehal je s tekom.
>
> Super, da spet dela.

Če sem prav razumel, ne ravno po lastni volji. Včasih je ženska maščevalnost družbi celo koristna. :)
Naj se ne sekira, če mora še malo delat. Važno je, da se je znebil takšne žene :)
[#1815541] 14.09.12 10:18 · odgovor na: (#1815474)
Odgovori   +    4
[jezdec666]
Torej morate omenjeno osebo takoj in pod nujno prijavit na policijo saj veste za kaznivo dejanje drago uredništvo, saj gre bodisi za ponarejeno vozniško dovoljenje, ponarejen zdravniški izvid ali za goljufijo ZPIZa.
Še huje, če ta oseba povzroči prometno nesrečo s težkimi posledicami za udeležence, so najmanj moralno, če ne tudi kazensko odgovorni, za zamolčanje tega dejstva ustreznim organom.

Strani: 1 2