Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Izračuni: Koliko je v desetih letih prinesla delnica Krke in koliko stanovanje v Ljubljani
Strani: 1
sporočil: 6.001
Fajn bi bilo da bi nardil še primerjavo cen zdravil kok dobi
proizvajalec in kok distributer prbližno kot pri kruhu od kmeta do
mize sam tok kok je rezerve v zdravstvu če nebi politični
priskledniki z uzakonjeno lopovščino distribucije izkoriščal sistem
sporočil: 1.621
[slovenecnb1]kam te je odneslo ?
Fajn bi bilo da bi nardil še primerjavo cen zdravil kok dobi proizvajalec in kok distributer prbližno kot pri kruhu od kmeta do mize sam tok kok je rezerve v zdravstvu če nebi politični priskledniki z uzakonjeno lopovščino distribucije izkoriščal sistem
Članek je bil namreč o naložbeni alternativi: Delnica krke vs. stanovanje v Ljubljani :)
Nikamor me ni odneslo. Veliko pljuvajo po podjejih zaradi dobičkov
na račun bolnikov pa naj se ve kok dobi proizvajalec in kako uboge
so lekarne po domače 2 del
sporočil: 440
Nikamor me ni odneslo. Veliko pljuvajo po podjejih zaradi dobičkov na račun bolnikov pa naj se ve kok dobi proizvajalec in kako uboge so lekarne po domače 2 del
Mensezdi, da si edini, ki ga to zanima!?
sporočil: 180
Če bi vložil v zlato bi bil dosežen donos 129%... Tako , da glede
vsi zaslužki podobni cene rastejo vsemu podobno , kar pomeni
pravzaprav realno inflacijo... ne statistično...
Kar pa res bode če pogledaš 20 letno inflacijo v Sloveniji 59% ( SURS ) in pa dvig cene zlata za 580%, kar je na prst 10x razlike pa res ti ne preostane nič drugega, kot da pomisliš, da je izracun inflacije manipulacija..
Kar pa res bode če pogledaš 20 letno inflacijo v Sloveniji 59% ( SURS ) in pa dvig cene zlata za 580%, kar je na prst 10x razlike pa res ti ne preostane nič drugega, kot da pomisliš, da je izracun inflacije manipulacija..
[Dynisco]A res? Ko boš zbolu te bo še kaj druzga zanimalo verjemi mi ko profaš vse kar imaš
>Nikamor me ni odneslo. Veliko pljuvajo po podjejih zaradi dobičkov na račun bolnikov pa naj se ve kok dobi proizvajalec in kako uboge so lekarne po domače 2 del
Mensezdi, da si edini, ki ga to zanima!?
sporočil: 440
Čemu načenjaš tematiko, ki s člankom nima blage veze veš samo
ti.
Predvidevam, da si pred kratkim moral v lekarni nekaj plačati s svojim denarjem, zdaj bi pa rad zakuril debato nad to kapitalistično krivico...!?
Predvidevam, da si pred kratkim moral v lekarni nekaj plačati s svojim denarjem, zdaj bi pa rad zakuril debato nad to kapitalistično krivico...!?
sporočil: 1.495
OK, tem izračunom ne gre oporekati. Vendar je nekdo, ki je vložil
vse premoženje v delnico Krke, res veliko srečo. Običajno ljudje
vlagajo v različne delnice in ostale finančne instrumente, taki
lenuhi kot sem sam, pa celo večinoma v vzajemne sklade. Nekaterim
papirjem vrednost raste bolj, drugim manj, nekaterim tudi pade. da
o časih kriz niti ne izgubljamo bsed.
Večina delnic ni dosegla takega donosa kot delnica krke, medtem ko pa so se "vsa" stanovanja v Ljubljani podražila. torej katerokoli stanovanje si kupil, si zaslužil, medtem ko pa za delnice zo še zdaleč ne velja.
Večina delnic ni dosegla takega donosa kot delnica krke, medtem ko pa so se "vsa" stanovanja v Ljubljani podražila. torej katerokoli stanovanje si kupil, si zaslužil, medtem ko pa za delnice zo še zdaleč ne velja.
sporočil: 501
svetovni delniški indeks 220% v tem času. Ne vlagaj v vzajemca, ker
ti stroški poberejo preveč.
sporočil: 1.495
Saj vem, saj vem...!
Ampak se mi ne da se ukvarjati s tem, pa sem zadovoljen, da imam vsaj nekaj realnega donosa. Sploh ker mi nabiranje premoženja ni prioriteta v življenju.
Ampak se mi ne da se ukvarjati s tem, pa sem zadovoljen, da imam vsaj nekaj realnega donosa. Sploh ker mi nabiranje premoženja ni prioriteta v življenju.
sporočil: 1
Tu se podpisem. Pametni vlagatelji vlagajo v svetovne indeksne
sklade z nizkimi stroski na dolgi rok, ki zgodovinsko mocno
prekasajo donose vecine nepremičnin na dolgi rok, ter tveganje je
bistveno manjse kot kot pri nakupu ene same delnice. Primerjava
Krke in stanovanja se mi zdi neprimerna, jaz osebno ne bi nikoli
stavil vsega premoženja na eno delnico. So bile kaksne Nokia,
Kodak... dobre lekcije kjer so ljudje izgubili vse. Bo tudi Krka
propadla? Mislim da ne, lahko pa se pojavi player, ki jim na dolgi
rok prevzame lep del dobickov.
Strani: 1