Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: NLB
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 14
sporočil: 122
[Cryptonious]Čakam. Še sam ne vem kaj. Upam, da bom zdržal še kakšna teden, dva. Pa, da mi ne bo (preveč) žal.
Letos kot smo izvedeli nebo več dividend, je drugo leto druga zgodba ?
Imam nekaj delnic in glede na strm padec vrednosti jih je sploh smiselno obdržat ? Ali ravno nasprotno in je čas za dokup ? Kje stojite ?
sporočil: 154
Splošno vprašanje (NLB je dober primer):
- če se z delnico trguje na eni borzi, na drugi pa kotira v obliki GDR /ADR-ja (kot recimo NLB)... za slovensko zakonodajo sta to dva različna papirja (delnica in ADR /GDR)?
Če da, potem v primeru če imaš recimo z enim vp minus, ti ni potrebno "čakati", da lahko to izgubo uveljaviš; vmes pa kupiš drug tip vp istega izdajatelja?
- če se z delnico trguje na eni borzi, na drugi pa kotira v obliki GDR /ADR-ja (kot recimo NLB)... za slovensko zakonodajo sta to dva različna papirja (delnica in ADR /GDR)?
Če da, potem v primeru če imaš recimo z enim vp minus, ti ni potrebno "čakati", da lahko to izgubo uveljaviš; vmes pa kupiš drug tip vp istega izdajatelja?
sporočil: 803
[ljsefan]Malo updata brojk STOXX Banks EUR. Na današnji dan 48.93 ...
Danes trenutno na 50.77 ...
sporočil: 4
čas vnosa: 22.04.20 15:20
Sem IPOjevec in sem ob izbruhu pandemije likvidiral naložbo. Tale
white swan pandemija precej spremeni long-term prospect banke.
Problematična je predvsem izpostavljenost bilančne vsote na
balkanskem trgu in v trenutnih razmerah neugoden nakup srbske
komercialne banke.
Itak.
Danes se je obrnilo nekaj lotov tudi po 36,6 ... Pitaj boga kdaj bo jasno, kje bo tukaj dno in zopet relativno varno za prikorakat nazaj med lastnike.
Danes se je obrnilo nekaj lotov tudi po 36,6 ... Pitaj boga kdaj bo jasno, kje bo tukaj dno in zopet relativno varno za prikorakat nazaj med lastnike.
sporočil: 4
čas vnosa: 30.04.20 11:54
Glede na trenutne cene banke je čas za počasno vračanje v portfelj.
sporočil: 5.172
Zadnja sprememba: alain 30.04.2020 14:44
Glede na to, da imaš največjo nemško banko na 0,2 knjigovodske
vrednosti, cel šopek velikih EU bank pa pod 0,2, je vprašanje,
kakšen smisel ima kupovati neko NLB iz Slovenije....
Previdno, prvi kvartal že kaže malo bolj realno sliko v bančnem
sektorju:
www.finance.si/89616...o?src=live
"Dobiček slovenskih bank v prvih treh mesecih upadel za več kot polovico"
"Dobiček slovenskih bank v prvih treh mesecih upadel za več kot polovico"
sporočil: 6.775
NLB Skupina v 1. četrtletju: Kljub oblikovanju kreditnih oslabitev
in rezervacij zaradi epidemije koronavirusa 18,3 milijona evrov
čistega dobička, kar je 39,6 milijona evrov manj kot v enakem
obdobju lani
sporočil: 24
Nevarnost ali prazne grožnje.
www.finance.si/89623...-bankirjem
Z davkom na banke (obdavčena naj bi bila sredstva bank) naj bi v proračun priteklo dodatnih 140 milijonov evrov.
www.finance.si/89623...-bankirjem
Z davkom na banke (obdavčena naj bi bila sredstva bank) naj bi v proračun priteklo dodatnih 140 milijonov evrov.
[ljsefan]S tečajem smo zopet na nizkih ravneh, kot smo bili konec aprila. Kakšna so kaj pričakovanja za polletno poročilo v tem tednu?
Itak.
sporočil: 21.898
S tečajem smo zopet na nizkih ravneh, kot smo bili konec aprila. Kakšna so kaj pričakovanja za polletno poročilo v tem tednu?ocitno so pricakovanja nikakva, kot je banka nikakva.
Brez enkratnih dogodkov dobrih 45 mio dobička. Torej dobro polovico
manj kot lani v 1H, ko je bilo dobička skoraj 95 mio.
"Vpliv je deloma nadomestil enkratni rezultat ob prodaji dolžniških
vrednostnih papirjev v vrednosti približno 330 milijonov evrov, s
čimer smo dosegli pozitiven učinek na poslovanje Skupine v višini
17,2 milijona evrov, ter uspešna prodaja zavarovalnice NLB Vita v
drugem četrtletju, ki je k rezultatu Skupine prispevala 11
milijonov evrov."
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=70966
Glede rezervacij pa je takole: Q1: 28,3 mio (2019 0,6), Q2: 4,9 (2019 4,9)
Večina rezervacij torej izhaja iz Q1. Ali je buferja glede prihodnjih negativnih obetov dovolj, da so v Q2 YoY rezervacije praktično enake, ali pa gre samo za začasno lepšanje bilanc, pa pitaj boga. Če ima kdo odgovor na vprašanje, ali lahko v Q3 pričakujemo zopet večje YoY številke ali pa se situacija v tej postavki umirja, se priporočam.
Glede KB ne računat, da bo kaj veliko dobička kapnilo. Če se prav spomnim, je ključ delitve 50 : 50 med starim in novim lastnikom. S tem da seveda tudi tam letos štancajo slabitve. Me pa pri vsem skupaj KB manj skrbi, kot me je pred covidom. Srbsko gospodarstvo naj bi jo po trenutnih napovedih namreč odneslo daleč najboljše v regiji.
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=70966
Glede rezervacij pa je takole: Q1: 28,3 mio (2019 0,6), Q2: 4,9 (2019 4,9)
Večina rezervacij torej izhaja iz Q1. Ali je buferja glede prihodnjih negativnih obetov dovolj, da so v Q2 YoY rezervacije praktično enake, ali pa gre samo za začasno lepšanje bilanc, pa pitaj boga. Če ima kdo odgovor na vprašanje, ali lahko v Q3 pričakujemo zopet večje YoY številke ali pa se situacija v tej postavki umirja, se priporočam.
Glede KB ne računat, da bo kaj veliko dobička kapnilo. Če se prav spomnim, je ključ delitve 50 : 50 med starim in novim lastnikom. S tem da seveda tudi tam letos štancajo slabitve. Me pa pri vsem skupaj KB manj skrbi, kot me je pred covidom. Srbsko gospodarstvo naj bi jo po trenutnih napovedih namreč odneslo daleč najboljše v regiji.
sporočil: 1.203
Nakupil sem nekaj malega NLBR. Z optimizmom me navdaja
racionalizacija števila zaposlenih, stabilno poslovanje in nizko
vrednotenje glede na P/E in knjigovodsko vrednost. Delno priznavam,
da gre za špekulacijo, zato imam do NLBR relativno nizko
izpostavljenost.
sporočil: 440
Ali bi bil prosim kdo toliko "fejst dec" in bi mi pojasnil, kaj so
"rezervacije", oz. kaj je mišljeno pod tem pojmom? Sem poskušal
tudi sam najti pa nisem ravno prepričan, da sem razumel prav.
Hvala!
Hvala!
sporočil: 195
In jasno je da bo šlo še nižje saj je na prodajni strani ogromno
lotov... ve kdo, kdo prodaja?
Do konca dneva je slo potem se za 0,1 dol, tako da na koncu
pristanek na 35,3. Bomo vidli, kako bo ta kaj ta teden ...
Jaz zaenkrat zgolj opazujem, ni se mi še za vrnit med lastnike. Že postopno spuščanje tečaja pred objavo H1 rezultatov ni bil ravno dober znak.
Jaz zaenkrat zgolj opazujem, ni se mi še za vrnit med lastnike. Že postopno spuščanje tečaja pred objavo H1 rezultatov ni bil ravno dober znak.
Delnica NLB na novi najnižji točki po IPO:
live.finance.si/8965...O?src=live
Finance tudi zaznale. Mogoce nastane kak nov clanek z bolj poglobljeno razlago glede obetov ...
Finance tudi zaznale. Mogoce nastane kak nov clanek z bolj poglobljeno razlago glede obetov ...