Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: NLB
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 803
"Vpliv je deloma nadomestil enkratni rezultat ob prodaji dolžniških
vrednostnih papirjev v vrednosti približno 330 milijonov evrov, s
čimer smo dosegli pozitiven učinek na poslovanje Skupine v višini
17,2 milijona evrov, ter uspešna prodaja zavarovalnice NLB Vita v
drugem četrtletju, ki je k rezultatu Skupine prispevala 11
milijonov evrov."
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=70966
Glede rezervacij pa je takole: Q1: 28,3 mio (2019 0,6), Q2: 4,9 (2019 4,9)
Večina rezervacij torej izhaja iz Q1. Ali je buferja glede prihodnjih negativnih obetov dovolj, da so v Q2 YoY rezervacije praktično enake, ali pa gre samo za začasno lepšanje bilanc, pa pitaj boga. Če ima kdo odgovor na vprašanje, ali lahko v Q3 pričakujemo zopet večje YoY številke ali pa se situacija v tej postavki umirja, se priporočam.
Glede KB ne računat, da bo kaj veliko dobička kapnilo. Če se prav spomnim, je ključ delitve 50 : 50 med starim in novim lastnikom. S tem da seveda tudi tam letos štancajo slabitve. Me pa pri vsem skupaj KB manj skrbi, kot me je pred covidom. Srbsko gospodarstvo naj bi jo po trenutnih napovedih namreč odneslo daleč najboljše v regiji.
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=70966
Glede rezervacij pa je takole: Q1: 28,3 mio (2019 0,6), Q2: 4,9 (2019 4,9)
Večina rezervacij torej izhaja iz Q1. Ali je buferja glede prihodnjih negativnih obetov dovolj, da so v Q2 YoY rezervacije praktično enake, ali pa gre samo za začasno lepšanje bilanc, pa pitaj boga. Če ima kdo odgovor na vprašanje, ali lahko v Q3 pričakujemo zopet večje YoY številke ali pa se situacija v tej postavki umirja, se priporočam.
Glede KB ne računat, da bo kaj veliko dobička kapnilo. Če se prav spomnim, je ključ delitve 50 : 50 med starim in novim lastnikom. S tem da seveda tudi tam letos štancajo slabitve. Me pa pri vsem skupaj KB manj skrbi, kot me je pred covidom. Srbsko gospodarstvo naj bi jo po trenutnih napovedih namreč odneslo daleč najboljše v regiji.
Vse ocene tega sporočila:
Ni nobene :(