Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 115
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 23.09.2014 14:07
Sem kar zadel. :)@nkbmsux
Nihče ne govori o Sloveniji.
Zadnja sprememba: tilenrexi 29.09.2014 15:26
Prosim, če lahko podaš svoj pogled na BASF. Počasi bo že 20% pod
vrhom. Saj veš, delnica za vsak portfelj. ;)Prsti me že malo srbijo.
Zadnja sprememba: tilenrexi 30.09.2014 14:53
update.ebayinc.com/l...s-in-2015/Ebay + 10% premarket.
sporočil: 48.253
[tilenrexi]koncno, potem bo tudi Amazon lahko sprejemal paypal kot nacin placila...
update.ebayinc.com/l...s-in-2015/
Ebay + 10% premarket.
sporočil: 8.271
Prsti na kateri roki te srbijo? :-))
Kaj pa ti misliš na tole: Delnica PILR. Še kaj možnosti za naložbo domačega špekulativnega kapitala v kapitalsko donosnost??
Baje jo poganjajo predvem nakupi nepoučenih tujih ( avstr., hr.) vlagateljev.
Zadnja inf. Gorenjska borz. pos. hiša se je umakmila. /Vnovčila svoj dobiček.? :-))
Kaj pa ti misliš na tole: Delnica PILR. Še kaj možnosti za naložbo domačega špekulativnega kapitala v kapitalsko donosnost??
Baje jo poganjajo predvem nakupi nepoučenih tujih ( avstr., hr.) vlagateljev.
Zadnja inf. Gorenjska borz. pos. hiša se je umakmila. /Vnovčila svoj dobiček.? :-))
PILR
FY 2013
Total Debt to EBITDA 9.42
Ne hvala. Lahko seveda jutri zraste 200%, vendar me ne gane. To se lahko gredo le tisti, ki ne upravljajo s svojim denarjem in tisti, ki imajo pravočasno prave informacije.
FY 2013
Total Debt to EBITDA 9.42
Ne hvala. Lahko seveda jutri zraste 200%, vendar me ne gane. To se lahko gredo le tisti, ki ne upravljajo s svojim denarjem in tisti, ki imajo pravočasno prave informacije.
sporočil: 638
Na Senet piše Gorenska Banka > KD skladi in Alta.
Se mi zdi malo nabijanje cene za lepši izstop, da se pride do nekaj kinte za pokrivanje minusa. Saj vsi vemo v kakšni buli so banks.
Se mi zdi malo nabijanje cene za lepši izstop, da se pride do nekaj kinte za pokrivanje minusa. Saj vsi vemo v kakšni buli so banks.
sporočil: 8.271
Ja, res je Gorenska banka je bolj pravilno. :)
Kaj pa jaz vem. Gorenjve gredo kar dobro, za 7, naše banke pravijo, da vrednostni papirji ne spadajo v njihov porfelj, ... kupujejo nepoučeni tuji vlagatelji, naši poučeni trdujejo tudi v tujini in to z opcijami?,... :-))
Kaj nam sploh še preostane?
Očitno se pri nas res nič ne izplača. :-))
Kaj pa jaz vem. Gorenjve gredo kar dobro, za 7, naše banke pravijo, da vrednostni papirji ne spadajo v njihov porfelj, ... kupujejo nepoučeni tuji vlagatelji, naši poučeni trdujejo tudi v tujini in to z opcijami?,... :-))
Kaj nam sploh še preostane?
Očitno se pri nas res nič ne izplača. :-))
Zadnja sprememba: Mitjek 01.10.2014 08:13
A to misliš na opcije in certifikate na naše papirje ali kakšne
tuje ?Ker razen Krke, Telekoma in Gorenja nisem našel.
Tečaje pa so vse nabile gor naše banke, seveda na ukaz, poslovanje NI !
Sorry, malo pomaga tudi privatization.
sporočil: 1.470
Po mojem se ne motiš. Je pa to občutno manj od tvojega povzemanja
bilance na konec leta 2013 in glavni razlog za eksplozivno rast
(poleg pričakovanj, da bo globalna konsolidacija v panogi zajela
tudi PILR po privlačnem večkratniku - več spodaj). Ugibam, med 180
in 200m dolga še obstaja, EBITDA pa med 40 in 50. Je 3 kratnik
debt/ebitda relevantna meja? Glede česa? Razen, če si bankir in
arbitrarno presojaš in skrbiš za svojo kariero.
Glede večkratnika - sicer neprimerljivo, a vseeno - SABMiller bi se prodajal po 18 EV/EBITDA, v kolikor bi ga InBEV kupil, Molson Coors je po mnenju sellside analitikov vreden najmanj 13 EV/EBITDA, mediana zadnjih let je nad 12, zadnjih 15 let pa 10. Pri 10 EBITDA je PILR vreden (če naredi 40 EBITDA) 400m, odštejemo 150m dolga (prodaja Radenske, prodaja ostalega finančnega šrota in razdolževanje preko poslovanja), 250m eur, kar znese dobrih 30 po delnici. Ostalo boš sam poračunal.
Glede večkratnika - sicer neprimerljivo, a vseeno - SABMiller bi se prodajal po 18 EV/EBITDA, v kolikor bi ga InBEV kupil, Molson Coors je po mnenju sellside analitikov vreden najmanj 13 EV/EBITDA, mediana zadnjih let je nad 12, zadnjih 15 let pa 10. Pri 10 EBITDA je PILR vreden (če naredi 40 EBITDA) 400m, odštejemo 150m dolga (prodaja Radenske, prodaja ostalega finančnega šrota in razdolževanje preko poslovanja), 250m eur, kar znese dobrih 30 po delnici. Ostalo boš sam poračunal.
To še ni to ! Ko pade SP pod 1904 in Daxić pod 9000 bo pa show tam
nekje do 8000!
Ameriške hipoteke in dolg, ter Evropske sankcije udarijo Q3 ! Nice.
Ameriške hipoteke in dolg, ter Evropske sankcije udarijo Q3 ! Nice.
Zadnja sprememba: tilenrexi 01.10.2014 22:19
Nisem dovolj pogumen, da bi trenutno govoril o kakšnem dnu. Jutri
je ECB meeting, v petek imamo US jobs report. V primeru, da bi bil
report slab (drugi zapored), bomo šli še naprej navzdol.DAX gre od Hexensabbata ponovno samo dol. Dno je bilo nazadnje doseženo kak mesec in pol po tistem. Se pravi, da bi lahko dosegli dno tam v začetku novembra. To seveda ne pomeni, da bomo do takrat samo padali, vendar da bi se do takrat lahko že kaj oblikovalo.
Na tvojem mestu v tem trenutku še ne bi kupoval ničesar. Počakaj ECB meeting in jobs report v petek, potem če bo kazalo slabo, počakaj prve earningse. V US se začne z Alcoa (AA) 8. oktobra. Dan pred tem ima rezultate še Yum Brands in če bo slabo, bo streslo ta velike v isti branži (Coca Cola, Mcdonalds, Nestle, ...). Glavni indikator rezultatov pride v torek, 14. oktobra. Takrat bodo karte na mizo dali Intel, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Johnson & Johnson. DAX30 se začne še kasneje. Mislim, da je med prvimi SAP, tam nekje 20. oktobra.
Ne pozabi, na koncu je vedno pomembno le in samo to, koliko podjetja zaslužijo ter kaj pričakujejo v prihodnosti. Q3 rezultati bodo zelo pomembni, ker se bo dalo izluščit vpliv UK-RU krize.
Zadnja sprememba: tilenrexi 02.10.2014 17:45
Deutsche Bank Realtime Indikation* Chart auf EURO STOXX 50Realtime:
3.101,00
(
-2,94%
) | Vortag**: 3.195,08
Draghi meče petarde. ;)
sporočil: 2.025
Tudi jaz imam v portfelju delnico Vodafona. Kdaj bodo izplačevali
dividende in v kakšni višini?
Zadnja sprememba: tilenrexi 07.10.2014 22:49
Evo, DAX pod 9000 točk.8.999,50
07.10.2014
22:30:37 Uhr
Sedaj bo zanimivo spremljat naslednje dni, če 8900 zdrži.
Tudi Dow Jones in Nasdaq gladko skozi 200-dnevno linijo. Sedaj je
nad vodo le še S&P 500 in to za milimeter.