Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

tilenrexi sporočil: 6.775
[Borza] Tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
[#2460448] 01.10.14 22:04 · odgovor na: (#2460444)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: tilenrexi 01.10.2014 22:19
Nisem dovolj pogumen, da bi trenutno govoril o kakšnem dnu. Jutri je ECB meeting, v petek imamo US jobs report. V primeru, da bi bil report slab (drugi zapored), bomo šli še naprej navzdol.

DAX gre od Hexensabbata ponovno samo dol. Dno je bilo nazadnje doseženo kak mesec in pol po tistem. Se pravi, da bi lahko dosegli dno tam v začetku novembra. To seveda ne pomeni, da bomo do takrat samo padali, vendar da bi se do takrat lahko že kaj oblikovalo.

Na tvojem mestu v tem trenutku še ne bi kupoval ničesar. Počakaj ECB meeting in jobs report v petek, potem če bo kazalo slabo, počakaj prve earningse. V US se začne z Alcoa (AA) 8. oktobra. Dan pred tem ima rezultate še Yum Brands in če bo slabo, bo streslo ta velike v isti branži (Coca Cola, Mcdonalds, Nestle, ...). Glavni indikator rezultatov pride v torek, 14. oktobra. Takrat bodo karte na mizo dali Intel, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Johnson & Johnson. DAX30 se začne še kasneje. Mislim, da je med prvimi SAP, tam nekje 20. oktobra.

Ne pozabi, na koncu je vedno pomembno le in samo to, koliko podjetja zaslužijo ter kaj pričakujejo v prihodnosti. Q3 rezultati bodo zelo pomembni, ker se bo dalo izluščit vpliv UK-RU krize.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen