Zasebnost

Strani: 1

Poletje3 sporočil: 66
[#3007758] 29.09.22 10:32
Odgovori   +    35
"...saj so inštituti denimo še spomladi ocenjevali, da bo gospodarska rast v letu 2023 znašala 3,1 odstotka, zdaj pa, kot rečeno, napovedujejo recesijo oziroma 0,4-odstotni gospodarski upad".

Toliko o napovedih...

Kot sporočajo inštituti, je glavni razlog za poslabšanje gospodarskih obetov zmanjšan uvoz plina iz Rusije...

A res, a niso EU politiki ves čas trdili, da tega plina ne rabimo, da je umazan, in da so pripravljeni na vse...

"...preostale dobave in uskladiščene količine plina ne bodo zadoščale za pokritje povpraševanja pozimi".

Ma ne, še do včeraj so njihovi politiki trdili, da so na zimo pripravljeni. Oni se niti ne zavedajo, kaj to pomeni, no ja, jih niti ne zanima.

»To bo za Nemčijo pomenilo trajno izgubo blaginje,«

In posledično tudi za nas. Hvala za "izjemne" ukrepe, sankcije in "uspešno" vodenje/upravljanje. Takšen rezultat je lahko le posledica popolnega idiotizma.
FIN-544124 sporočil: 2.962
[#3007776] 29.09.22 11:23
Odgovori   +    13
Mimogrede, se je že začelo !

www.24ur.com/novice/...-natu.html

Bolj, ko bo pritisnil mraz bolj bodo ljudje pritisnili na svoje vlade.

O tem sem pisal že davno spomladi.

Ko bo mera polna in bodo ljudje šli na ulice se bodo vlade v EU morale odločiti, koga podpirajo, oziroma od česa in koga se distancirajo.

In takrat tudi Lajno ne bo nihče nič več vprašal !

Sicer, če povsem nevtralno pogledamo številke lahko hitro ugotovimo od koga imamo več koristi.

Ali do Rusov ali od kavbojev !!!!

Dobri odnsoi med Nemčijo in Rusijo so tudi v Sloveniji tisočim dajali kruh in blaginjo !!!!
Rokc5 sporočil: 2.857
[#3007840] 29.09.22 16:02
Odgovori   +    8
Nekako bo treba pač zgurat. Imam pa občutek, da v EU raje dajejo ven bolj resnejše scenarije s katerimi potem soočijo javnost, kot pa da bi sadili rožice. Pri nas je obratno in se zakriva in prikriva dokler le gre.
Navsezadnje pa je vprašanje koliko bo izguba BDP-ja trajna: danes se vedno reagira panično na vsako ohladitev IMHO.
Pri koroni je bilo isto: totalna panika marca 2020 in kasneje, čeprav se je takrat že dokaj hitro umirjalo glede ukrepov in cepiva. Ampak javnost je bila histerična.
Nasploh je Zahodni človek postal preveč histeričen, mladi so postali snežinkice, penziči takoj pošizijo, če se penzije zamrznejo.
Poleti 2023 bo več jasnega.
Je pa ZDA bolje pozicionirana za racesijo. Evropa je preveč socialna in počasna.
FIN-467473 sporočil: 1.827
[#3007866] 30.09.22 04:40
Odgovori   +    2
Žal vsakoletno večanje Bdpeja ni več prva vrednota v življenju prebivalstva.Bistveno je meritev sreče navadnih smrtnikov-Delavskega razreda.Povečanje proizvodnje pomeni samo povečanje odpadkov v okolje in to dolgoročno.Več kot proizvedeš več stvari vržeš na odpad.
VBMS sporočil: 514
[#3007877] 30.09.22 08:31
Odgovori   +    5
Brez energentov je EU mrtva. Brez poceni energentov je blaginja EU mrtva. Z dragim ameriškim LNG je EU mrtva. V roku nekaj let bo vse, kar je vrednega, v rokah ameriških korporacij, pa tudi Kitajcev in Arabcev. Evropski harakiri je uspel.

Na forumu Southfront berem komentar, ki naj bi bil od enega Nemca, na vprašanje, zakaj so Nemci dopustili, da so šle ZDA tako daleč. Lepim spodaj in me zanima, ali je po vašem mnenju kaj na tem - so Nemci dejansko še vedno tako močno okupirani s strani ZDA?

"Poleg tega smo formalno še vedno v vojni in sploh nismo suverena država, na naših tleh pa imamo približno 37.000 ameriških vojakov, razpršenih po približno 100 bazah, in skupaj z vsem orožjem ABC, ki si ga lahko predstavljate. Oh, tudi s pravno imuniteto. Naše orožje pogosto ne deluje, če nam tudi ZDA ne dajo kod, in vsake toliko nekdo grozi, da nas bo nekaznovano razstrelil. Prav tako so vsi naši politiki na višji ravni in vsi naši mediji podvrženi predhodnemu preverjanju zaveznikov (beri: ZDA), preden lahko kandidirajo za položaj ali objavijo zgodbo. ZDA imajo tudi nadzor nad vsem, kar počnemo, in filtrirajo podatke neposredno v DE-CIX in nadzorujejo tudi papirnato pošto. To je odlična podlaga za to, da smo ali postanemo neodvisni in močni. "

Pa še en komentar spodaj - kaj ostali menite o tej tezi?
"ZDA imajo že več kot dvajset let velike načrte za uporabo LNG za nadzor evrazijskega kopnega. Ameriška energetska strategija iz obdobja Cheneyja je še danes enako pomembna, kot je bila takrat. Nemčijo v bistvu rušijo, da bi preprečili njen padec v evroazijsko gospodarstvo Belt/Road. Zdi se, da Poljaki verjamejo, da bo popolna podrejenost Američanom vrnila poljsko-litovsko skupnost."

Strani: 1