Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

trocki sporočil: 1.222
[Endimion]
Skratka, rapalska meja ni nič zgodovinsko italijanskega, ampak je bilo pridobljeno na osnovi dogovora, s kom, in proti komu se bi italijani streljali!
Saj zato sem zgodovinska napisal v navednicah. ampak ta meja je nekoč že bila, in to mednarodno priznana, zato se Italija vedno lahko sklicuje nanjo. Tako kot zdaj Putin se sklicuje na marsikatero neumnost. A ker mu vsaj za enkrat nihče nič ne more, ga prav malo briga, ali govori neumnosti ali ne. Podobno bo v prihodnosti ob razpadu EU (in seveda tudi NATO-a).

Ampak za branjenje zahodne (in vzhodne) meje bo morda obstajala možna rešitev. Namreč italija se bo želela polastiti tudi Dalmacije, Madžarska vsaj Međimurja, če ne kar celotne Hrvaške (razen tistega, kar bi vzela Italija), Madžarska bo gotovo želela tudi vojvodino, Romunija Banat, Bolgarija se seveda ne bo odrekla Makedoniji, ob tej "pojedini" albanija ne bo želela gledati od strani in si bo privoščila vsaj Ulcinj. Če pogledamo, kateri narodi bodo ogroženi, je rešitev na dlani: združitev v Jugoslavijo, pa bodo apetiti takoj pojenjali ... :))

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(