Izbrani forum: Moje finance
Izbrana tema: članek Bomo dobili davek na nepremičnine in bo postal aktualen prenos otrokom?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3054401] 08.01.25 11:38 · odgovor na: (# 3054397)
[pcs]nisem srecen, pa za kaj zavraga dajes neto v caps lock? a je tu kak skrivni pomen ali kaj? tisto jansevo je bilo brezveze, v rangu par deset eur na leto, to je popolnoma nepomembno. kar pa zamerim sedanji vladi je to, da splosne olajsave in davcnih razredov (tu pa gre lahko za stotine ali tisoce eur) ne korigira z inflacijo. zanimivo pa da vladi tega opozicija ne zameri, ker sami bi in bodo poceli isto. jansevi verniki ste res zanimivi, ko ne vidite, da niti vas idol ni bistveno znizal davkov ob placah. pa tudi lahko bi zmanjsal drzavno porabo, ko je bil na oblasti. pa nic. niente. nada.
> [andrej.iva]
> ps. da, ker nisem baron, sam ne bi placeval nepremicninskega davka. bii bilo pa fino, da bi se mi na racun davka vsaj malo zmanjsala dohodnina. za vsaj malo lazje zivljenje, nad tem da bi v tej nepremicninski koromandiji imel lastnisko stanovanje sem pa ze obupal...
Prva stvar, ki jo je Golob naredil, je bila ukinitev JJ-jevega zmanjšanja davkov, s katerim bi ti praktično takoj dobil višjo NETO plačo in potem vsako leto še malo več.
Vsi nadaljni koraki so še dodatno povečevali davčno breme.
Kje si bil takrat, ko se je to dogajalo? A te ni nič motilo?
Vzeli so ti 5 jabolk in zdaj boš po štirih letih dobil nazaj pol gnilega jabolka. Ker izplen ne bo 600 mio, če bo 50-100 bo veliko. Efekt bo dosti manjši kot vse zgoraj našteto. Sploh za nekoga na minimalcu, ki že zdaj plačuje malo davkov.
Ampak glavno, da si ti srečen.
Lp,
M
Vse ocene tega sporočila:
Gostje ne morejo pregledovati ocen