Izbrani forum: Moje finance
Izbrana tema: članek Bomo dobili davek na nepremičnine in bo postal aktualen prenos otrokom?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3054353] 08.01.25 05:36 · odgovor na: (# 3054352)
[X2012]Zakaj bi se pa ti v celoti pobotal? In zakaj bi najemnik bil dolžan kriti davek, ki ga plača lastnik?
> Zakonsko se to lahko enostavno reši. Saj tudi po EU in Švici tak davek imajo....škoda, da mi postajamo doktorji, kako nekaj utajiti, ne pa kako nekaj zaslužiti. (to sem opazil že pri čaščenju lika dr davčnih utaj). Drugi del pa absolutno ne drži, ker se bo davek pobotal z davkom na najemnino, če imaš notri najemnike. Kar je edino prav. Kaj bi pa ti potem prevalil?
No pa poglejmo, če trditev "ker se bo davek pobotal z davkom na najemnino" drži. Da se pobota v celoti mora veljati
vrednost_nepremicnine * 1,45% = letna_najemnina * 25%, iz česar sledi, da mora biti
letna_najemnina = vrednost_nepremičnine * 5,8%
Pa me popravi, če sem se kje zmotil. Višino najemnin, bo treba zvišati, na vsaj 5,8% , ker so običajne najemnine tam nekje okoli 3 - 4 % od vrednosti nepremičnin.
QED
Najemnine so že sedaj na zgornji meji, ali pa celo čez cca 4% vrednosti nepremičnine.
In če se ti pobota cca 2/3 tvojega nepremičninskega davka, potem je to že nekaj, a ne. In je davčna stopnja mnogo prijaznejša za tvoj žep.
Konec koncev, če pač nekdo misli, da se mu več ne splača biti lastnik nepremičnine, lahko le to tudi ponudi na trg in denar vloži drugam. Zdaj je idealen trenutek, ko so cene na vrhuncu :)
Vse ocene tega sporočila:
Gostje ne morejo pregledovati ocen