Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Intervju: Miro Senica, odvetnik - Ni mi žal, da je Baričević dobil pse nazaj
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16
sporočil: 2.567
Ma ne morem biti ona predsednica vlade ni u snu. Premalo močna na
levici. Pred njo so vsaj Pahor,Golobič in Janković.
sporočil: 488
Spoštovani
Na forumih niso samo pristaše JJ. Če vam se zdi, da je ravnanje odvetnika Senice korektno oz.profesionalno kako je s profesionalno etiko? V samem postopku je bilo preveč nepravilnosti.Če se osredotočimo na to, da nepravinosti "ni bilo", pozabimo na profesionalno etiko in pomislimo samo na to kako je gospod Senica obšel zakon kako bi "zadovoljil" klienta menite, da takšen vzorec obnašanja opravičljiv? Kdo je po vašem odgovoren za osebo, ki je že enkrat napadla in ubila nekoga potem je oprostijo (ker je odvetik profesionalno našel luknjo v zakonu in koristil svoje veze in poznanstva) in spustili na prostost nakar ta ubije drugo osebo? Vam se zdi, da nobeden ne odgovarja?
Vaš komentar je na nivoju tistih za katere verjamem, da so kupljeni s strani LDS.
Na forumih niso samo pristaše JJ. Če vam se zdi, da je ravnanje odvetnika Senice korektno oz.profesionalno kako je s profesionalno etiko? V samem postopku je bilo preveč nepravilnosti.Če se osredotočimo na to, da nepravinosti "ni bilo", pozabimo na profesionalno etiko in pomislimo samo na to kako je gospod Senica obšel zakon kako bi "zadovoljil" klienta menite, da takšen vzorec obnašanja opravičljiv? Kdo je po vašem odgovoren za osebo, ki je že enkrat napadla in ubila nekoga potem je oprostijo (ker je odvetik profesionalno našel luknjo v zakonu in koristil svoje veze in poznanstva) in spustili na prostost nakar ta ubije drugo osebo? Vam se zdi, da nobeden ne odgovarja?
Vaš komentar je na nivoju tistih za katere verjamem, da so kupljeni s strani LDS.
sporočil: 2.661
Afera dobiva že mednarodne razsežnosti, zelo detaljne dogodke so
začele opisovati tuje medijske hiše in tako prehitele slovenske
medijske hiše:
Psi koji su rastrgali ljubljanskog liječnika bili su seksualno zlostavljani
www.jutarnji.hr/ljub...ni/560466/
Psi koji su rastrgali ljubljanskog liječnika bili su seksualno zlostavljani
www.jutarnji.hr/ljub...ni/560466/
sporočil: 17.846
[xxxlpv1]Pravno gledano je tvoja dilema povsem jasna.
Spoštovani
Odvetnik mora storiti vse kar je v njegovi moči, da za stranko izbori ugoden izzid spora.
Problem ni v tem, temveč v dejstvu, da Miro Senica zatrjuje, da je g. Baričevič (bil) cca 30 let njegov prijatelj.
Veš, če je nekdo toliko časa tvoj prijatelj mu nisi zgolj odvetnik, temveč mu tudi svetuješ prijateljsko. In kadar nekdo zahteva nekaj kar je zanj osebno smrtno nevarno (in ti psi so to bili predvsem zanj) je pravi prijatelj tisti, ki vendar opozori in naredi kar je potrebno, da je za prijatelja najbolje.
Vsekakor postane zoprna situacija v kateri je ena in ista oseba odvetnik in prijatelj. Odvetniku Senici je uspelo maksimalno. Prijatelju Senici žal ne, saj je dolgoletni prijatelj mrtev.
Naj reče kar želi, a kanček obžalovanja mora obstajati, vsaj v prijateljski možganski polovici.
sporočil: 5.146
[0219K21]
> [xxxlpv1]
> Spoštovani
> Na forumih niso samo pristaše JJ. Če vam se zdi, da je ravnanje odvetnika Senice korektno oz.profesionalno kako je s profesionalno etiko? V samem postopku je bilo preveč nepravilnosti.Če se osredotočimo na to, da nepravinosti "ni bilo", pozabimo na profesionalno etiko in pomislimo samo na to kako je gospod Senica obšel zakon kako bi "zadovoljil" klienta menite, da takšen vzorec obnašanja opravičljiv? Kdo je po vašem odgovoren za osebo, ki je že enkrat napadla in ubila nekoga potem je oprostijo (ker je odvetik profesionalno našel luknjo v zakonu in koristil svoje veze in poznanstva) in spustili na prostost nakar ta ubije drugo osebo? Vam se zdi, da nobeden ne odgovarja?
> Vaš komentar je na nivoju tistih za katere verjamem, da so kupljeni s strani LDS.
Pravno gledano je tvoja dilema povsem jasna.
Odvetnik mora storiti vse kar je v njegovi moči, da za stranko izbori ugoden izzid spora.
Problem ni v tem, temveč v dejstvu, da Miro Senica zatrjuje, da je g. Baričevič (bil) cca 30 let njegov prijatelj.
Veš, če je nekdo toliko časa tvoj prijatelj mu nisi zgolj odvetnik, temveč mu tudi svetuješ prijateljsko. In kadar nekdo zahteva nekaj kar je zanj osebno smrtno nevarno (in ti psi so to bili predvsem zanj) je pravi prijatelj tisti, ki vendar opozori in naredi kar je potrebno, da je za prijatelja najbolje.
Vsekakor postane zoprna situacija v kateri je ena in ista oseba odvetnik in prijatelj. Odvetniku Senici je uspelo maksimalno. Prijatelju Senici žal ne, saj je dolgoletni prijatelj mrtev.
Naj reče kar želi, a kanček obžalovanja mora obstajati, vsaj v prijateljski možganski polovici.
Afrea Baričević ima en velik problem, in sicer v tem, ker se logično in moralno ne izide, tudi če nategovanje psov še štejemo za normalno spolno deviacijo. Namreč, 'navezanost' Baričevića na te pse, bi se dalo opravičevati samo z izredno velikim egom nekega superzdravnika, ki je uspel na ogromnem prostem trgu, ne pa na zaprtem slovenskem trgu državnih subvencij in ostalega delavcem ukradenega denarja.
Zakaj potem bolestna navezanost Seničinega prijatelja na te pse? To bi se moral Senica kot izkušen odvetnik pred začetkom izrednega postopka vprašati. Odvetniki se vedno varujejo, tudi ko gre za prijatelje. Je Senica vedel, da je Baričević ženska? Če je vedel, in ne vem zakaj ne bi, je zadeva še bolj čudna. Zdravnica (po psihi), ki se ji pripisuje vrhunskost, trga bolnikov pa sicer nikoli ni videla, je (po psihi) navezana na krvoločne pse. Verjamem, da bi recimo Aleksandru Čeferinu taka zadeva takoj udarila v nos in bi vanjo vstopil z daleč večjo previdnostjo, medtem ko Senici ni. Senica pravi, da je bil prijatelj Baričevića. Vendar pri prijatelju je skrb še veliko bolj izražena, saj pri priajteljstvu ne gre samo zato, da se komaj čaka, kaj bo prijatelj povedal in se to hiti napraviti, sploh pa ne, če gre za prijateljstvo dveh s popolnoma različnima izobrazbama, je običajno, da se med njima šele razvije konstruktivni dialog in da v takem dialogu pride marsikaj pomembnega na dan, kar se vsak dan ne vidi.
Očitno vsega tega pri Senici ali ni bilo ali pa je bilo vse in morda še več, kot je znano. Torej, ali Senica ni bil pravi prijatelj Baričevića, ali pa je za vse vedel. Vmes ni kaj dosti prostora. To pa njega in njegovo partnerico postavlja v povsem drugo luč.
Enfrice.
sporočil: 3.247
Minister Miklavčič je odkrito priznal, ker mu drugega ni preostalo,
on je sploh odkrit burkež, da je kršil zakon RS, države, ki mu daje
plačo. Podpisal je namreč pogodbo, ki je v nasprotju z zakoni te
države in ostal....minister. Pahor pa nič. Saj smo pred ustavo vsi
enaki in zavezani zakonu in Ustavi. Komu pa je v parlamentu
prisegel Miklavčič, da bo spoštoval zakone te države. Slovenceljni
pa nič. Zaradi tega dejanja do nadaljnega ne bom izobešal državne
zastave in s figo v žepu bom prisoten pri državni himni. Kot
davkoplačevalec pa bom razmisli kako izraziti nepokorščino državi,
ki to ni. Če lahko minister krši kljub prisegi, ki jo je dal v
parlamentu, pa Pahor ni odreagiral, potem sem jaz drugorazredni
državljan, ker bi moral spoštovatio zakone te države, ki jih ne
spoštuje niti minister te države. Pfuj, Pfej. Minister za zdravstvo
je pokleknik pred mogočno farmacevtsko korporacijo in izdal lastno
državo in državljane. Poleg tega pa je po 7 evrov prodajal cepivo
državljanom, to je ravno toliko koliko je cena zdravila po pogodbi.
Zakaj niso dajali državljanom cepiva zastonj ali ga subvencionirali
? Zakaj je podpisal pogodbo? Če bom imel zaradi cepiva posledice,
po pogodbi, ki jo je pdpsal burkež čez deset let naj TOŽIM DRŽAVO ?
pfUJ pFEJ.Kaj pa moji cepljeni otroci ? Napovedujem kratek rok tej
vladi. Ne, državi. Ministru Miklavčiču pa želim mirno morje, da
mirno plavala bi njegova jahta.
sporočil: 3.247
13.2.2010 21:21:00 - Odmevi
Prejšnji prispevek:
Tudi Mengele je bil zdravnik...
Odprto pismo Janku Goršku in Aleksandru Jevšku
Datum: 13.02.2010
GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA
janko.gorsek@policija.si
aleksander.jevsek@policija.si
ODPRTO PISMO
Spoštovana direktorja, to moje pisno oglašanje je odziv na vajino tiskovno konferenco v tem tednu. K temu me je vzpodbudila diktatorska govorica, ki je bila pri tem uporabljena, način vajine podaje zadeve, vsebina izrečenega ter zagotovilo, da je policija delovala zakonito.
Posebej se vam ne bom predstavljala, ker sem v vaših evidencah že evidentirana, kot imam zagotovilo služb.
K pisanju me je torej vzpodbudil vajin napad na veterinarsko službo in zahteva po javnem opravičilu. Kajti sem dr.vet.med., skoraj vso svojo delovno dobo zaposlena na veterinarski inšpekciji. Svoje delo sem vseskozi opravljala častno, z veseljem in ljubeznijo, kar izhaja iz samospoštovanja in spoštovanja do mojega poklica, posledično pa tudi spoštovanja do službe, ki jo opravljam. Pri tem bi poudarila tudi spoštovanje do ljudi, pri katerih sem kot nadzorni in inšpekcijski organ svoje delo opravljala, vključno s spoštljivim odnosom do služb, s katerimi sodelujem službeno. In policija je služba, s katero pogosto sodelujem.
Da policija ne spoštuje posameznika, pa sem izkusila zadnja leta osebno na lastni koži, ko sem potrebovala policijo v zasebnih zadevah. Tako sem se naučila, da je le ta sposobna posameznika uvrstiti na nivo duševno motene osebe in evidentiranja teh oseb, brez ugotavljanja dejstev in uporabe materialnih predpisov z zagotavljanjem, da policija dela zakonito.
Vajin nastop na novinarski konferenci v tem tednu pa mi je pokazal, da kot najvišja predstavnika tako pomembne javne službe ne kažeta niti najmanjšega spoštovanja ne samo do posameznikov ampak tudi do drugih državnih služb in strok. Zato vama na tem mestu kot vodilnima predstavnikoma službe za pregon kaznivih dejanj, želim pojasniti nekaj dejstev o veterinarski stroki.
Veterinarska inšpekcija svoje delo opravlja samostojno in tudi samostojno opravlja in preiskuje sume na kazniva dejanja. Ko ugotovi utemeljen sum za kaznivo dejanje, le tega preda kot ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Pred tem lahko sodeluje z drugimi državnimi službami, če je potrebno.
Sum mučenja živali (v tem primeru menda sodomije) je zadeva, ki spada v pristojnost veterinarske uprave. To pomeni, da veterinarska uprava razišče vse, kar je možno ugotoviti na poginjeni živali, da se ugotovi morebitne posledice tovrstnega mučenja živali. To pa vsekakor ni ugotavljanje nekih toksičnih substanc! Zato se kot nestrokovnjaka ne spuščajta v zadevo, s katero pravzaprav nič več nimata od trenutka dalje, ko sta jo predala veterinarski upravi in ko je le ta na licu mesta očitno prevzela postopek v tem delu zadeve.
Iz medijskih poročil o ugotovitvah veterinarske uprave v postopku in zaradi vajinega napada na veterinarsko stroko po skoraj desetih dneh lahko sklepam, da je veterinarska uprava svoje delo do sedaj dobro opravila, čeprav zadeve ne poznam bolj kot iz medijev. In sklepam, da je vajin napad na stroko ravno zaradi dobro opravljenega dela stroke!
Naj vaju seznanim tudi, da veterinarska uprava vodi postopke in pri tem vse zapiše v dokumentaciji. Za razliko od policije pa ne gre za neke kvazi uradne zaznamke kot osebne zabeležke policistov. Zbrano dokumentacijo potem, ko so zbrane vse ugotovitve, pošlje pristojnemu državnemu tožilstvu kot utemeljen sum kaznivega dejanja. V kolikor veterinarska uprava pri tem potrebuje pomoč policije, jo zaprosi v konkretni zadevi.
Zato sta s svojim usajanjem nad veterinarsko stroko, pravzaprav nehote obrnila zadevo v prid ugotovljenega in kar sama javnost zahteva. Postopek teče! Prepričana sem, da brez policije vsekakor bolje.
V tem primeru vama svetujem, da svoje delavce in svoje preiskave usmerita na druge dokazne materiale za tovrstno mučenje živali. To pomeni, da umetni penis in kondom ter morebitne še druge pripomočke pri tem gnusnem mučenju živali uradno popišete, poslikate in opravite potrebne preiskave. Ali ste to storili?!!! Ali ste ta zapisnik dali v podpis tudi veterinarskemu inšpektorju?! In to pošljite na pristojno državno tožilstvo. Ker sem vaše delo dodobra spoznala v preteklih letih, vem, da bi to morali že storiti. In s tem bi vaše vodenje postopka moralo že prenehati, saj naj bi vaš del postopka vodilo pristojno državno tožilstvo. In ker ga ne, sklepam, da sploh niste postavili niti suma kaznivega dejanja. In ker javnost vztrajno zahteva odgovor, ste našli sedaj veterinarsko stroko, da jo popljuvate. Ravnanje policije v tem primeru jaz osebno ocenjujem kot enako gnusno in sprevrženo, kot je gnusna in sprevržena sama sodomija.
Ali ste se o čemerkoli pri dodatnem dokazovanju posvetovali z inšpektorjem, ki postopek vodi?!
Ali imate pisne dokaze o tem, da ste karkoli "zahtevali" od inšpektorja?! Ali gre spet za policijski rekla kazala?!
Osebno vaše iskanje nekih toksičnih substanc v kadavrih mučenih živali vidim kot sprevrženo sprevračanje zadeve v omilitev kaznivega dejanja, v kolikor bi veterina zadevo neovržno potrdila, ali pa preusmerjanje zadeve v neke mamilarske posle. Če bolj razumljivo povem, ne bi bila presenečena, če bi rekli, da je lastnik pse uporabljal za tihotapljenje mamil in da je kondome uporabljal za polnjenje z mamili, pri čemer pa je uporabljal "dildota". In da je kondome lažje napolnil, jih je polnil skozi anus psa. Naj vas pri tem spomnim, da v takšnem zagovoru bi moral biti umetni penis votel in z odprtino, v katero bi lahko pihal uporabnik tega "dildota". In kot pripadnica stroke, ki jo napadate, vam povem, da je mučenje živali tudi takšen način uporabe umetnega penisa pri živali.
Glede zagotavljanja vaše zakonitosti pa vam svetujem to, da preučite najprej pristojnosti v tem primeru, potem se pa usajajte. Osebno pa vem in vam zagotavljam, da bi bilo bolje, če bi se posvetili temu, da bi vaši zaposleni spoznali osnovne predpise, ki so podlaga za njihovo delo.
Slovenska javnost je s svojo reakcijo dokazala, da so ji meje dostojnosti poznane. Gnusno dejanje je gnusno in lahko rodi samo gnus. Kdor nima takšne reakcije, je nekaj hudo narobe z njegovim dojemanjem kaj je prav in kaj ni prav, torej kaj je dostojno in kaj ni dostojno.
Še zadnji nasvet. Začnite opravljati svoje delo in nehajte uporabljati "udbovske" metode zastraševanja nad strokami.
Lepo pozdravljeni!
TEREZIJA BALKOVEC,dr.vet.med.
Prejšnji prispevek:
Tudi Mengele je bil zdravnik...
Odprto pismo Janku Goršku in Aleksandru Jevšku
Datum: 13.02.2010
GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA
janko.gorsek@policija.si
aleksander.jevsek@policija.si
ODPRTO PISMO
Spoštovana direktorja, to moje pisno oglašanje je odziv na vajino tiskovno konferenco v tem tednu. K temu me je vzpodbudila diktatorska govorica, ki je bila pri tem uporabljena, način vajine podaje zadeve, vsebina izrečenega ter zagotovilo, da je policija delovala zakonito.
Posebej se vam ne bom predstavljala, ker sem v vaših evidencah že evidentirana, kot imam zagotovilo služb.
K pisanju me je torej vzpodbudil vajin napad na veterinarsko službo in zahteva po javnem opravičilu. Kajti sem dr.vet.med., skoraj vso svojo delovno dobo zaposlena na veterinarski inšpekciji. Svoje delo sem vseskozi opravljala častno, z veseljem in ljubeznijo, kar izhaja iz samospoštovanja in spoštovanja do mojega poklica, posledično pa tudi spoštovanja do službe, ki jo opravljam. Pri tem bi poudarila tudi spoštovanje do ljudi, pri katerih sem kot nadzorni in inšpekcijski organ svoje delo opravljala, vključno s spoštljivim odnosom do služb, s katerimi sodelujem službeno. In policija je služba, s katero pogosto sodelujem.
Da policija ne spoštuje posameznika, pa sem izkusila zadnja leta osebno na lastni koži, ko sem potrebovala policijo v zasebnih zadevah. Tako sem se naučila, da je le ta sposobna posameznika uvrstiti na nivo duševno motene osebe in evidentiranja teh oseb, brez ugotavljanja dejstev in uporabe materialnih predpisov z zagotavljanjem, da policija dela zakonito.
Vajin nastop na novinarski konferenci v tem tednu pa mi je pokazal, da kot najvišja predstavnika tako pomembne javne službe ne kažeta niti najmanjšega spoštovanja ne samo do posameznikov ampak tudi do drugih državnih služb in strok. Zato vama na tem mestu kot vodilnima predstavnikoma službe za pregon kaznivih dejanj, želim pojasniti nekaj dejstev o veterinarski stroki.
Veterinarska inšpekcija svoje delo opravlja samostojno in tudi samostojno opravlja in preiskuje sume na kazniva dejanja. Ko ugotovi utemeljen sum za kaznivo dejanje, le tega preda kot ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Pred tem lahko sodeluje z drugimi državnimi službami, če je potrebno.
Sum mučenja živali (v tem primeru menda sodomije) je zadeva, ki spada v pristojnost veterinarske uprave. To pomeni, da veterinarska uprava razišče vse, kar je možno ugotoviti na poginjeni živali, da se ugotovi morebitne posledice tovrstnega mučenja živali. To pa vsekakor ni ugotavljanje nekih toksičnih substanc! Zato se kot nestrokovnjaka ne spuščajta v zadevo, s katero pravzaprav nič več nimata od trenutka dalje, ko sta jo predala veterinarski upravi in ko je le ta na licu mesta očitno prevzela postopek v tem delu zadeve.
Iz medijskih poročil o ugotovitvah veterinarske uprave v postopku in zaradi vajinega napada na veterinarsko stroko po skoraj desetih dneh lahko sklepam, da je veterinarska uprava svoje delo do sedaj dobro opravila, čeprav zadeve ne poznam bolj kot iz medijev. In sklepam, da je vajin napad na stroko ravno zaradi dobro opravljenega dela stroke!
Naj vaju seznanim tudi, da veterinarska uprava vodi postopke in pri tem vse zapiše v dokumentaciji. Za razliko od policije pa ne gre za neke kvazi uradne zaznamke kot osebne zabeležke policistov. Zbrano dokumentacijo potem, ko so zbrane vse ugotovitve, pošlje pristojnemu državnemu tožilstvu kot utemeljen sum kaznivega dejanja. V kolikor veterinarska uprava pri tem potrebuje pomoč policije, jo zaprosi v konkretni zadevi.
Zato sta s svojim usajanjem nad veterinarsko stroko, pravzaprav nehote obrnila zadevo v prid ugotovljenega in kar sama javnost zahteva. Postopek teče! Prepričana sem, da brez policije vsekakor bolje.
V tem primeru vama svetujem, da svoje delavce in svoje preiskave usmerita na druge dokazne materiale za tovrstno mučenje živali. To pomeni, da umetni penis in kondom ter morebitne še druge pripomočke pri tem gnusnem mučenju živali uradno popišete, poslikate in opravite potrebne preiskave. Ali ste to storili?!!! Ali ste ta zapisnik dali v podpis tudi veterinarskemu inšpektorju?! In to pošljite na pristojno državno tožilstvo. Ker sem vaše delo dodobra spoznala v preteklih letih, vem, da bi to morali že storiti. In s tem bi vaše vodenje postopka moralo že prenehati, saj naj bi vaš del postopka vodilo pristojno državno tožilstvo. In ker ga ne, sklepam, da sploh niste postavili niti suma kaznivega dejanja. In ker javnost vztrajno zahteva odgovor, ste našli sedaj veterinarsko stroko, da jo popljuvate. Ravnanje policije v tem primeru jaz osebno ocenjujem kot enako gnusno in sprevrženo, kot je gnusna in sprevržena sama sodomija.
Ali ste se o čemerkoli pri dodatnem dokazovanju posvetovali z inšpektorjem, ki postopek vodi?!
Ali imate pisne dokaze o tem, da ste karkoli "zahtevali" od inšpektorja?! Ali gre spet za policijski rekla kazala?!
Osebno vaše iskanje nekih toksičnih substanc v kadavrih mučenih živali vidim kot sprevrženo sprevračanje zadeve v omilitev kaznivega dejanja, v kolikor bi veterina zadevo neovržno potrdila, ali pa preusmerjanje zadeve v neke mamilarske posle. Če bolj razumljivo povem, ne bi bila presenečena, če bi rekli, da je lastnik pse uporabljal za tihotapljenje mamil in da je kondome uporabljal za polnjenje z mamili, pri čemer pa je uporabljal "dildota". In da je kondome lažje napolnil, jih je polnil skozi anus psa. Naj vas pri tem spomnim, da v takšnem zagovoru bi moral biti umetni penis votel in z odprtino, v katero bi lahko pihal uporabnik tega "dildota". In kot pripadnica stroke, ki jo napadate, vam povem, da je mučenje živali tudi takšen način uporabe umetnega penisa pri živali.
Glede zagotavljanja vaše zakonitosti pa vam svetujem to, da preučite najprej pristojnosti v tem primeru, potem se pa usajajte. Osebno pa vem in vam zagotavljam, da bi bilo bolje, če bi se posvetili temu, da bi vaši zaposleni spoznali osnovne predpise, ki so podlaga za njihovo delo.
Slovenska javnost je s svojo reakcijo dokazala, da so ji meje dostojnosti poznane. Gnusno dejanje je gnusno in lahko rodi samo gnus. Kdor nima takšne reakcije, je nekaj hudo narobe z njegovim dojemanjem kaj je prav in kaj ni prav, torej kaj je dostojno in kaj ni dostojno.
Še zadnji nasvet. Začnite opravljati svoje delo in nehajte uporabljati "udbovske" metode zastraševanja nad strokami.
Lepo pozdravljeni!
TEREZIJA BALKOVEC,dr.vet.med.
[enfrice]Ej, itak, da je ključno vprašanje "kdo vse je vedel?". Kdo vse je vedel za "nenavadne spolne prakse" omenjenega zdravnika. Drugače povedano, kdo vse je vedel in pri tem sodeloval ali kdo vse je vedel in si pred tem zatiskal oči. Ali je v teh (obeh) primerih podana kakršna koli krivda? Glede na kazenski zakonik ali (vsaj) glede na neko lastno, osebno moralo. Ker, kot bom še enkrat ponovil, en človek je mrtev.
> [0219K21]
> > [xxxlpv1]
> > Spoštovani
> > Na forumih niso samo pristaše JJ. Če vam se zdi, da je ravnanje odvetnika Senice korektno oz.profesionalno kako je s profesionalno etiko? V samem postopku je bilo preveč nepravilnosti.Če se osredotočimo na to, da nepravinosti "ni bilo", pozabimo na profesionalno etiko in pomislimo samo na to kako je gospod Senica obšel zakon kako bi "zadovoljil" klienta menite, da takšen vzorec obnašanja opravičljiv? Kdo je po vašem odgovoren za osebo, ki je že enkrat napadla in ubila nekoga potem je oprostijo (ker je odvetik profesionalno našel luknjo v zakonu in koristil svoje veze in poznanstva) in spustili na prostost nakar ta ubije drugo osebo? Vam se zdi, da nobeden ne odgovarja?
> > Vaš komentar je na nivoju tistih za katere verjamem, da so kupljeni s strani LDS.
>
> Pravno gledano je tvoja dilema povsem jasna.
>
> Odvetnik mora storiti vse kar je v njegovi moči, da za stranko izbori ugoden izzid spora.
>
> Problem ni v tem, temveč v dejstvu, da Miro Senica zatrjuje, da je g. Baričevič (bil) cca 30 let njegov prijatelj.
>
> Veš, če je nekdo toliko časa tvoj prijatelj mu nisi zgolj odvetnik, temveč mu tudi svetuješ prijateljsko. In kadar nekdo zahteva nekaj kar je zanj osebno smrtno nevarno (in ti psi so to bili predvsem zanj) je pravi prijatelj tisti, ki vendar opozori in naredi kar je potrebno, da je za prijatelja najbolje.
>
> Vsekakor postane zoprna situacija v kateri je ena in ista oseba odvetnik in prijatelj. Odvetniku Senici je uspelo maksimalno. Prijatelju Senici žal ne, saj je dolgoletni prijatelj mrtev.
>
> Naj reče kar želi, a kanček obžalovanja mora obstajati, vsaj v prijateljski možganski polovici.
Afrea Baričević ima en velik problem, in sicer v tem, ker se logično in moralno ne izide, tudi če nategovanje psov še štejemo za normalno spolno deviacijo. Namreč, 'navezanost' Baričevića na te pse, bi se dalo opravičevati samo z izredno velikim egom nekega superzdravnika, ki je uspel na ogromnem prostem trgu, ne pa na zaprtem slovenskem trgu državnih subvencij in ostalega delavcem ukradenega denarja.
Zakaj potem bolestna navezanost Seničinega prijatelja na te pse? To bi se moral Senica kot izkušen odvetnik pred začetkom izrednega postopka vprašati. Odvetniki se vedno varujejo, tudi ko gre za prijatelje. Je Senica vedel, da je Baričević ženska? Če je vedel, in ne vem zakaj ne bi, je zadeva še bolj čudna. Zdravnica (po psihi), ki se ji pripisuje vrhunskost, trga bolnikov pa sicer nikoli ni videla, je (po psihi) navezana na krvoločne pse. Verjamem, da bi recimo Aleksandru Čeferinu taka zadeva takoj udarila v nos in bi vanjo vstopil z daleč večjo previdnostjo, medtem ko Senici ni. Senica pravi, da je bil prijatelj Baričevića. Vendar pri prijatelju je skrb še veliko bolj izražena, saj pri priajteljstvu ne gre samo zato, da se komaj čaka, kaj bo prijatelj povedal in se to hiti napraviti, sploh pa ne, če gre za prijateljstvo dveh s popolnoma različnima izobrazbama, je običajno, da se med njima šele razvije konstruktivni dialog in da v takem dialogu pride marsikaj pomembnega na dan, kar se vsak dan ne vidi.
Očitno vsega tega pri Senici ali ni bilo ali pa je bilo vse in morda še več, kot je znano. Torej, ali Senica ni bil pravi prijatelj Baričevića, ali pa je za vse vedel. Vmes ni kaj dosti prostora. To pa njega in njegovo partnerico postavlja v povsem drugo luč.
Enfrice.
Dr. Baričevič je, zelo verjetno, bil zelo dober zdravnik. Ni pa bil moški. Bil je ženska. Imel(a) pa je silno željo po tem, da bi bil(a) moški. In je jemala moške hormone (testosteron). Moški vemo kaj povzroči testosteron. Tudi agresijo. Toda pri moških ga dozirajo testisi, pri ženski pa le količina tablet s temi hormoni.
Koliko agresije in moškega ega si je dr. Baričevič zagotovil s temi tabletami. Toliko, da je le pri psih lahko bil "pravi moški"?
Je, to je primer za psihijatre, a je tudi svarilo za eno drugo področje, ki se mu reče "uradna sprememba spola".
sporočil: 6.570
[Valuk]Če ti nisi slišal, to ni ravno neko absolutno merilo :)
> [Aleister]
> > [Valuk]
> > Nihče še ni dokazal, da rabijo otroci očeta in mater za "normalen razvoj". Po tvoji srednjeveški logiki so otroci samohranilk nenormalni?
>
> Ne govorimo o samohranilkah, govorimo o dveh lezbijkah ali dveh gayih. Tvoj način razprave je sprenevedanje.
Ti pa svoje osebno mnenje prikazuješ kot neko absolutno resnico.
Nisem še slišal enega dokaza, da dva geja ne bi morala normalno vzgajati otroka.
Sicer pa napiši v par stavkih gejevski odgovor na otroško vprašanje o "čebelicah in čmrljih" ali o "štorklji", pa da vidimo.
sporočil: 3.127
[bicyclebarricade]Našli poslovilno sporočilo Baričevičevih Snoopijev na njegovi telefonski tajnici www.youtube.com/watc...jw6razxbFw :)))
>Čudim se, zakaj je danes to vsem tako zanimivo.
Zato ker prej nismo zvedeli.
Magnetogram:
Yeah man, this is another 9 inch dick classic
We wanna dedicate this one, to all the fellas
who got a hardhead bitch, who just won't listen
Y'know? The best thing to do, is leave her
(bitch I'm gone!)
Bitch I'm gone.. I can't take it no mo'
I can't get through to you
There's nothin I can say that you seem to understand
Bitch I'm gonnnnnnnnneeeeeee.. I'm out oh yeah yeah yeah
I'm through wit'chu
Oh I'm through wit'chu, yeah
I knew that you, was a ho back then
And bitch you're still one now
Ya like to bust, nuts in your face
But with that big-ass mouth
you need to shut the fuck up, you talk too much
I told you once before, yeah
That pimpin don't, like to tell you twice
So I'm walkin out that dooooooooooor
Bitch I'm gone.. oh yeah bitch I'm, oh I, I got to get the, hell outta here
I can't get through to you
I can't get through to you, you talk too much, I can't tell you shit
Bitch I'm gonnnnnnnnneeeeeee.. oh yeah I'm goin I got to get out
I'm through wit'chu
Oh yeah, I'm through wit'chu bitch, yeah yeah
[0219K21]
> [enfrice]
> > [0219K21]
> > > [xxxlpv1]
> > > Spoštovani
> > > Na forumih niso samo pristaše JJ. Če vam se zdi, da je ravnanje odvetnika Senice korektno oz.profesionalno kako je s profesionalno etiko? V samem postopku je bilo preveč nepravilnosti.Če se osredotočimo na to, da nepravinosti "ni bilo", pozabimo na profesionalno etiko in pomislimo samo na to kako je gospod Senica obšel zakon kako bi "zadovoljil" klienta menite, da takšen vzorec obnašanja opravičljiv? Kdo je po vašem odgovoren za osebo, ki je že enkrat napadla in ubila nekoga potem je oprostijo (ker je odvetik profesionalno našel luknjo v zakonu in koristil svoje veze in poznanstva) in spustili na prostost nakar ta ubije drugo osebo? Vam se zdi, da nobeden ne odgovarja?
> > > Vaš komentar je na nivoju tistih za katere verjamem, da so kupljeni s strani LDS.
> >
> > Pravno gledano je tvoja dilema povsem jasna.
> >
> > Odvetnik mora storiti vse kar je v njegovi moči, da za stranko izbori ugoden izzid spora.
> >
> > Problem ni v tem, temveč v dejstvu, da Miro Senica zatrjuje, da je g. Baričevič (bil) cca 30 let njegov prijatelj.
> >
> > Veš, če je nekdo toliko časa tvoj prijatelj mu nisi zgolj odvetnik, temveč mu tudi svetuješ prijateljsko. In kadar nekdo zahteva nekaj kar je zanj osebno smrtno nevarno (in ti psi so to bili predvsem zanj) je pravi prijatelj tisti, ki vendar opozori in naredi kar je potrebno, da je za prijatelja najbolje.
> >
> > Vsekakor postane zoprna situacija v kateri je ena in ista oseba odvetnik in prijatelj. Odvetniku Senici je uspelo maksimalno. Prijatelju Senici žal ne, saj je dolgoletni prijatelj mrtev.
> >
> > Naj reče kar želi, a kanček obžalovanja mora obstajati, vsaj v prijateljski možganski polovici.
>
>
>
>
> Afrea Baričević ima en velik problem, in sicer v tem, ker se logično in moralno ne izide, tudi če nategovanje psov še štejemo za normalno spolno deviacijo. Namreč, 'navezanost' Baričevića na te pse, bi se dalo opravičevati samo z izredno velikim egom nekega superzdravnika, ki je uspel na ogromnem prostem trgu, ne pa na zaprtem slovenskem trgu državnih subvencij in ostalega delavcem ukradenega denarja.
>
> Zakaj potem bolestna navezanost Seničinega prijatelja na te pse? To bi se moral Senica kot izkušen odvetnik pred začetkom izrednega postopka vprašati. Odvetniki se vedno varujejo, tudi ko gre za prijatelje. Je Senica vedel, da je Baričević ženska? Če je vedel, in ne vem zakaj ne bi, je zadeva še bolj čudna. Zdravnica (po psihi), ki se ji pripisuje vrhunskost, trga bolnikov pa sicer nikoli ni videla, je (po psihi) navezana na krvoločne pse. Verjamem, da bi recimo Aleksandru Čeferinu taka zadeva takoj udarila v nos in bi vanjo vstopil z daleč večjo previdnostjo, medtem ko Senici ni. Senica pravi, da je bil prijatelj Baričevića. Vendar pri prijatelju je skrb še veliko bolj izražena, saj pri priajteljstvu ne gre samo zato, da se komaj čaka, kaj bo prijatelj povedal in se to hiti napraviti, sploh pa ne, če gre za prijateljstvo dveh s popolnoma različnima izobrazbama, je običajno, da se med njima šele razvije konstruktivni dialog in da v takem dialogu pride marsikaj pomembnega na dan, kar se vsak dan ne vidi.
>
> Očitno vsega tega pri Senici ali ni bilo ali pa je bilo vse in morda še več, kot je znano. Torej, ali Senica ni bil pravi prijatelj Baričevića, ali pa je za vse vedel. Vmes ni kaj dosti prostora. To pa njega in njegovo partnerico postavlja v povsem drugo luč.
>
> Enfrice.
Ej, itak, da je ključno vprašanje "kdo vse je vedel?". Kdo vse je vedel za "nenavadne spolne prakse" omenjenega zdravnika. Drugače povedano, kdo vse je vedel in pri tem sodeloval ali kdo vse je vedel in si pred tem zatiskal oči. Ali je v teh (obeh) primerih podana kakršna koli krivda? Glede na kazenski zakonik ali (vsaj) glede na neko lastno, osebno moralo. Ker, kot bom še enkrat ponovil, en človek je mrtev.
Dr. Baričevič je, zelo verjetno, bil zelo dober zdravnik. Ni pa bil moški. Bil je ženska. Imel(a) pa je silno željo po tem, da bi bil(a) moški. In je jemala moške hormone (testosteron). Moški vemo kaj povzroči testosteron. Tudi agresijo. Toda pri moških ga dozirajo testisi, pri ženski pa le količina tablet s temi hormoni.
Koliko agresije in moškega ega si je dr. Baričevič zagotovil s temi tabletami. Toliko, da je le pri psih lahko bil "pravi moški"?
Je, to je primer za psihijatre, a je tudi svarilo za eno drugo področje, ki se mu reče "uradna sprememba spola".
Tudi sam sem mnenja, da so psi pri tej zadevi še najmanjši problem, ki je vezan zgolj na en del človeške etike in morale, to je odnosa do živali. Povsem drug problem pa predstavlja Baričević sam in njegov sprevržen odnos do okolice, predvsem zato, ker ni bil/a kdorkoli, ampak je bil/a zdravnik. In to ne navaden zdravnik, ampak, glede na čakalne dobe, zdravnik, ki je velikokrat odločal o življenju in smrti in to ne po zdravniških etičnih kriteriji (kolikor jih je glede na svojo degenerirano psiho sploh lahko imel), ampak po političnih kriterijih. Tu pa se pravi problem šele razvije. Vsestransko degeneriran človek, ki je očitno bil tesen prijatelj vodilnih slovesnkih politikov, je faktično odločal o življenju in smrti ljudi. Tistega, ki je prišel do njega in ga je on označil za primernega, so takoj vzeli v nadaljno celostno zdravniško obravnavo, ostali enako ali bolj bolni pa so čakali in nedočakali. Tak je bil sistem, očitno odobren od najvišjega slovenskega političnega vodstva.
Vendar slednje ni bilo samo dejstvo, bilo je tudi sporočilo vsej okolici. Se pravi, če ne boste podpirali tega, da rdeči direktorji lahko nemoteno kradejo, potem, tudi če ste naši, ne boste dobili ustreznega zdravljenja, ker vas bomo ustavili že na samem začetku zdravljenja, in obratno, če boste podpirali krajo rdečih direktorjev, se boste, če boste dovolj tapravi, lahko pričeli zdraviti v Barsosu in si tako pridobili odločilno prednost pred boleznijo. To je bistvo sporočila v aferi Baričević, ki ga seveda Pahor in Kresalova ne povesta, kljub temu, da sta seveda ves čas vedela zanj.
Pahor in Kresalova sta vedela tudi za marsikaj drugega. Recimo to, da je Baričevićev sorodnik obsojal ljudi na smrt za malenkosti. V tej familiji Baričevićev se potem rodi hči, ki ji moškost zaradi manjka ubijalske sle, kot rojeni ženski tako manjka, da se odloči spremniti spol in s tem pridobiti ubijalsko slo svojih prednikov.
Ker se medtem družbene razmere spremenijo in nekontrolirano ubijanje s strani Partije ni več možno, nora zdravnica Baričević ubjalsko slo preveksla na fukanje pasjih mrcin. Ta zadeva je bila tako Pahorju kot Kresalovi gotovo od vsega začetka kristalno jasna. In kljub temu nadaljujeta igro. Zakaj? Zato, ker je to politična igra pridobivanja tistega, kar drugim jemlješ. Če bvi vsi ti pacienti Barsosa morali plačati ekonomsko ceno svojega luksuznega zdravljenja, jih ne bilo tam, ampak bi jih bile polne čakalnice zdravstvenih domov. To pa sta seveda najbolj elementarna in najbolj zahojena korupcija in kriminal, ki pa ju Drago Kos ne more in ne sme videti, sicer bi videl sebe.
In to naj bi bilo vodstvo, ki bo državo pripeljalo iz krize? Saj ti ljudje ne vedo in ne znajo ničesar drugega, kot da je pod njimi neka raja, iz katere morajo iztistiti toliko, da lahko v miru in naprej živijo svoje ekstravagantno življenje. V zameno pa ponujajo komunistične pravljice, dokler te še gredo. Preko tega ne vidi nobeden iz sedanje vlade, sicer bi sam od sebe odstopil.
Enfrice.
sporočil: 488
Problem je v tem,da Senica ne čuti obžalovanja in odgovornosti,
minister tudi ne čuti obžalovanja in odgovornosti (v nasprotnem bi
odstopil), Baričevič ni čutil obžalovanja do Megliča. Neverjetno
je,kako nekateri čeprav jih postaviš pred dejstva (www.infotv.si/?p=nov...d=4566)še
vedno trdijo, da so neomadeževani in ne čutijo nobene odgovornosti.
Lahko bi rekli, da v koaliciji imamo kolektivno neodgovornost, ker
premijer osebno podpira ministra.
sporočil: 5.290
[xxxlpv1]Točno tako!
Problem je v tem,da Senica ne čuti obžalovanja in odgovornosti, minister tudi ne čuti obžalovanja in odgovornosti (v nasprotnem bi odstopil), Baričevič ni čutil obžalovanja do Megliča. Neverjetno je,kako nekateri čeprav jih postaviš pred dejstva (www.infotv.si/?p=nov...d=4566)še vedno trdijo, da so neomadeževani in ne čutijo nobene odgovornosti. Lahko bi rekli, da v koaliciji imamo kolektivno neodgovornost, ker premijer osebno podpira ministra.
In čas je, da začnejo domine padati. Pahor bi moral odleteti prvi, saj ima v vsakem ministrstvu dokazljive nepravilnosti in korupcijo.
Ne vem kaj dela opozicija. S to zadevo je povezanih več ljudi, kot si mislimo, ali pa imajo glavni akterji v rokavih premočne adute.
[Pia]Katera opozicija, Pia?
> [xxxlpv1]
> Problem je v tem,da Senica ne čuti obžalovanja in odgovornosti, minister tudi ne čuti obžalovanja in odgovornosti (v nasprotnem bi odstopil), Baričevič ni čutil obžalovanja do Megliča. Neverjetno je,kako nekateri čeprav jih postaviš pred dejstva (www.infotv.si/?p=nov...d=4566)še vedno trdijo, da so neomadeževani in ne čutijo nobene odgovornosti. Lahko bi rekli, da v koaliciji imamo kolektivno neodgovornost, ker premijer osebno podpira ministra.
Točno tako!
In čas je, da začnejo domine padati. Pahor bi moral odleteti prvi, saj ima v vsakem ministrstvu dokazljive nepravilnosti in korupcijo.
Ne vem kaj dela opozicija. S to zadevo je povezanih več ljudi, kot si mislimo, ali pa imajo glavni akterji v rokavih premočne adute.
[Pia]
> [xxxlpv1]
> Problem je v tem,da Senica ne čuti obžalovanja in odgovornosti, minister tudi ne čuti obžalovanja in odgovornosti (v nasprotnem bi odstopil), Baričevič ni čutil obžalovanja do Megliča. Neverjetno je,kako nekateri čeprav jih postaviš pred dejstva (www.infotv.si/?p=nov...d=4566)še vedno trdijo, da so neomadeževani in ne čutijo nobene odgovornosti. Lahko bi rekli, da v koaliciji imamo kolektivno neodgovornost, ker premijer osebno podpira ministra.
Točno tako!
Zaenkrat izgleda tako, da imajo v rokah adute samo forumi in nekaj drugih medijev, kar je pravzaprav zelo zanimiva situacija.
Enfrice.
sporočil: 8.684
"Živali ne morejo biti statusni simbol, spolni sužnji, razstavni
predmeti, nadomestek za otroke ali prijatelje, ob primeru Baričevič
opozarja Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice.
www.zurnal24.si/slov...nji-160023
www.zurnal24.si/slov...nji-160023
[enfrice]Internet je medij, ki ga nihče ne more več zaustaviti. Država blokira stran, prepove objavo, gremo v Rusijo, ali na Kitajsko, na dosegu roke je Amerika, kar hočeš, nič več ne more zaustaviti nekoga, ki hoče.
Zaenkrat izgleda tako, da imajo v rokah adute samo forumi in nekaj drugih medijev, kar je pravzaprav zelo zanimiva situacija.
Enfrice.
Vsi se bojijo za svoje riti in upajo, da bo Sinica že znal zadržati plaz, da ne bo zgrmel v dolino in pokopal vse, ki so v njegovi bližini.
Janša očitno uživa medene tedne. Svobodnjaki so tako svobodni, da se ne morejo niti organizirati, nekaj malega dela edino SLS z Žerjavom, Korl se pa ob vsem tem zabava in mu še na misle, ne pride, da bi kaj naredil.
Zato je napočil čas, da se vsi, ki nam je mar kaj se dogaja, povežemo preko interneta tako, da vsak prispeva pri odkrivanju zadeva tisto kar lahko. Več bomo sami odkrili, prej se bo zadeva razrešila v vsesplošno korist.
Tole je že en prispevek v smer, ki jo predlagam. forum.finance.si/?m=...818&single
Moje čestitke avtorju prispevka!
sporočil: 2.641
[soundsmith9]Mene to v osnovi ne moti. Moteče je da lahko v tem posranem okolju, ki vodi in kontrolira situacijo trenutno, doseže kar se mu zdi... Tako je že bilo in za trenutek se je zdelo da so taki časi passé
Sedaj je jasno, kakšne moralne kvalitete premore hudičev odvetnik.
Navodno je još jedna osoba ozlijeđena u toj nesretnoj garaži, a
pronađen je i okrvavljeni ženski ogrtač koji je pred TV kamerama
odnesen s mjesta nesreće. Postoje tvrdnje da se ta druga osoba iz
Oržanove 11 odvezla u osobnom automobilu. Također, navodno su tamo
pronađeni i tragovi sperme. Kako, a Sašo je rođen kao žena pa nije
imao penis? Nije valjda ta druga žena... Novi krug dimnih bombi ili
ovoj jezivoj priči zaista još nema kraja?
www.jutarnji.hr/ljub...ani/560466
Prevod verjetno ni potreben , le kdo je druga oseba ???
www.jutarnji.hr/ljub...ani/560466
Prevod verjetno ni potreben , le kdo je druga oseba ???
Višji sodnik Boštjan Zalar je bil član senata upravnega sodišča, ki
je na zahtevo Saše Baričeviča zadržalo usmrtitev bulmastifov Joy in
Athosa. Boštjan Zalar je brat Aleša Zalarja, ki sicer v času
odločitve še ni bil pravosodni minister. Je pa v LDS že bil
strankarski kolega Katarine Kresal, katere življenjski sopotnik
Miro Senica je Baričeviča zastopal. Policija pozno obveščala? Potem
ko smo prvi poročali, da na kraju dogodka ni bilo ne preiskovalnega
sodnika, ne tožilca, so z vrhovnega državnega tožilstva sporočili,
da je dežurna tožilka dobila med 17. in 18. uro le informacijo
preiskovalnega sodnika, da so psi napadli lastnika. Čeprav je
policija prejšnji četrtek potrdila, da so bili ob truplu najdeni
tudi predmeti, ki so kazali na sum mučenja živali, tožilke o tem na
dan napada preiskovalni sodnik ni obvestil. Policija, trdijo, jo je
o napadu obvestila s šesturno zamudo.
www.zurnal24.si/slov...rat-160060
sporočil: 2.641
[leonx]Tale Goran je pravi raziskovalec. Morda mu pa prijatelj Novica sugerira ??
Višji sodnik Boštjan Zalar je bil član senata upravnega sodišča, ki je na zahtevo Saše Baričeviča zadržalo usmrtitev bulmastifov Joy in Athosa. Boštjan Zalar je brat Aleša Zalarja, ki sicer v času odločitve še ni bil pravosodni minister. Je pa v LDS že bil strankarski kolega Katarine Kresal, katere življenjski sopotnik Miro Senica je Baričeviča zastopal. Policija pozno obveščala? Potem ko smo prvi poročali, da na kraju dogodka ni bilo ne preiskovalnega sodnika, ne tožilca, so z vrhovnega državnega tožilstva sporočili, da je dežurna tožilka dobila med 17. in 18. uro le informacijo preiskovalnega sodnika, da so psi napadli lastnika. Čeprav je policija prejšnji četrtek potrdila, da so bili ob truplu najdeni tudi predmeti, ki so kazali na sum mučenja živali, tožilke o tem na dan napada preiskovalni sodnik ni obvestil. Policija, trdijo, jo je o napadu obvestila s šesturno zamudo. www.zurnal24.si/slov...rat-160060
Tstih oziroma Dudek sta to odkrila že pred tednom!! Koliko tega se "day after" objavi kot vest dneva...
kristalka14.02.2010 20:28:28
www.pozareport.si/?I...caID=14714
Po dokaj lepi pustni nedelji se spet malo predajam prebiranju aktualnih zadev. Ker upam, da bo marsikomu, ki po nepotrebnem izgublja energijo in živce na raznih forumih kaj v pomoč, povem, zakaj na njih ne diskutiram, temveč samo napišem, kadar se mi zahoče sporočiti svoje mnenje tudi drugim.
To virtualo si namreč predstavljam kot ogromno opičjo kletko, pred katero stojim z zavezanimi očmi. Vem, da je v kletki mnogo različnih opic, od mladičev, ki jim do zrelosti manjka še dosti banan, do starejših opičnjakov, ki imajo že izostren čut za nevarnosti iz okolice. Ko tako stojim pred kletko in ponudim prebivalcem opičnjaka tisto, kar pač imam v žepu, pričakujem različne reakcije. Tiste, ki jim bo moja postrežba všeč, me bodo prosile za dodatek, tiste, ki pa tega ne prebavljajo, me bodo začele obmetavati...če z bananami, zna biti celo zabavno.
A kaj ko banan hitro zmanjka in jezne opice pograbijo prvi kamen, ki je na dosegu. Poleg tega stalno menjavajo svoj položaj, skačejo z drevesa na drevo in nikoli ne veš, od kod bo priletelo. Del tega opičjega krdela se z razgrajači ne strinja, zato se vname medsebojna borba, iz katere odide kot zmagovalec le tisti, ki se oddalji od besnih opic in se več ne zmeni zanje. Kdor je razumel, se bo strinjal z menoj, da je normalna izmenjava mnenj možna samo, kadar se sogovornika tudi vidita. Kdor ni razumel, tudi prav, svet se bo še vedno vrtel v isto smer in opice bodo še vedno skakale iz enega drevesa na drugega.
Zdaj pa k atualni temi. O Kresalovi je bilo že dovolj povedanega, upam, da ne še vse in da po pustu ne bo to ostal samo spomin. Gre še za nekaj drugega, nič manj nevarnega za Slovenijo. V tej vnemi po odkrivanju korupcije okoli Kresalove, ne smemo pozabit na Golobiča. Njemu gre vsa ta zadeva trenutno zelo na roke in se v ozadju upravičeno nasmiha.
Medtem, ko se mi ukvarjamo s pasjo afero, se čisto lahko zgodi, da kmalu ne bomo mogli več necenzurirano pisati po nobenem forumu. Lisjaku se namreč počasi uresničujejo njegove sanje in ko bo imel v oblasti vse elektronske medije, adijo internet v takem obsegu, kot ga lahko uporabljamo danes. In vlada kot celota?
Vsak dan bolj očitno postaja, da je res izgubila svoj kompas. Nagibam se k dejstvu, da ga sploh ni imela in bi zdaj rada ljudstvo obtožila, da ji ga je ukradlo.
In še nekaj moram poudariti. Do smrti bom hvaležna Janši, dr.Pučniku in vsem tistim, ki so najbolj zaslužni za osvoboditev Slovencev izpod komunistične diktature. Brez njih bi še danes sedeli ob črno belih tv sprejemnikih in po radiu poslušali borbene pesmi.
Žal je dosti plevela ostalo, partija dobiva na moči in precej truda bo potrebno vložiti za novo demokratično Slovenijo!
Po dokaj lepi pustni nedelji se spet malo predajam prebiranju aktualnih zadev. Ker upam, da bo marsikomu, ki po nepotrebnem izgublja energijo in živce na raznih forumih kaj v pomoč, povem, zakaj na njih ne diskutiram, temveč samo napišem, kadar se mi zahoče sporočiti svoje mnenje tudi drugim.
To virtualo si namreč predstavljam kot ogromno opičjo kletko, pred katero stojim z zavezanimi očmi. Vem, da je v kletki mnogo različnih opic, od mladičev, ki jim do zrelosti manjka še dosti banan, do starejših opičnjakov, ki imajo že izostren čut za nevarnosti iz okolice. Ko tako stojim pred kletko in ponudim prebivalcem opičnjaka tisto, kar pač imam v žepu, pričakujem različne reakcije. Tiste, ki jim bo moja postrežba všeč, me bodo prosile za dodatek, tiste, ki pa tega ne prebavljajo, me bodo začele obmetavati...če z bananami, zna biti celo zabavno.
A kaj ko banan hitro zmanjka in jezne opice pograbijo prvi kamen, ki je na dosegu. Poleg tega stalno menjavajo svoj položaj, skačejo z drevesa na drevo in nikoli ne veš, od kod bo priletelo. Del tega opičjega krdela se z razgrajači ne strinja, zato se vname medsebojna borba, iz katere odide kot zmagovalec le tisti, ki se oddalji od besnih opic in se več ne zmeni zanje. Kdor je razumel, se bo strinjal z menoj, da je normalna izmenjava mnenj možna samo, kadar se sogovornika tudi vidita. Kdor ni razumel, tudi prav, svet se bo še vedno vrtel v isto smer in opice bodo še vedno skakale iz enega drevesa na drugega.
Zdaj pa k atualni temi. O Kresalovi je bilo že dovolj povedanega, upam, da ne še vse in da po pustu ne bo to ostal samo spomin. Gre še za nekaj drugega, nič manj nevarnega za Slovenijo. V tej vnemi po odkrivanju korupcije okoli Kresalove, ne smemo pozabit na Golobiča. Njemu gre vsa ta zadeva trenutno zelo na roke in se v ozadju upravičeno nasmiha.
Medtem, ko se mi ukvarjamo s pasjo afero, se čisto lahko zgodi, da kmalu ne bomo mogli več necenzurirano pisati po nobenem forumu. Lisjaku se namreč počasi uresničujejo njegove sanje in ko bo imel v oblasti vse elektronske medije, adijo internet v takem obsegu, kot ga lahko uporabljamo danes. In vlada kot celota?
Vsak dan bolj očitno postaja, da je res izgubila svoj kompas. Nagibam se k dejstvu, da ga sploh ni imela in bi zdaj rada ljudstvo obtožila, da ji ga je ukradlo.
In še nekaj moram poudariti. Do smrti bom hvaležna Janši, dr.Pučniku in vsem tistim, ki so najbolj zaslužni za osvoboditev Slovencev izpod komunistične diktature. Brez njih bi še danes sedeli ob črno belih tv sprejemnikih in po radiu poslušali borbene pesmi.
Žal je dosti plevela ostalo, partija dobiva na moči in precej truda bo potrebno vložiti za novo demokratično Slovenijo!
Leon X, hvala ti za tole.
Tole je izbrušen diamant in se mi kar dozdeva od kod prihaja.
Tole je izbrušen diamant in se mi kar dozdeva od kod prihaja.
[leonx]
kristalka14.02.2010 20:28:28