31 min
Test corvette e-ray: superšportnik, s katerim je še vedno mogoče iti na golf
43 min
Elaphe je razvil elektromotor v kolesu s skoraj 500 konji in maso le 25 kilogramov 1
47 min
Rabljena vozila na lizing – kdaj je to smiselna izbira (Oglas)
1 ura
Najbolj brani članki danes
2 uri
Zanimive naprave in aplikacije za poletna doživetja
3 ure
Zaradi škandala s subvencijami se trese grška vlada
5 ur
Koliko je že zadolžen slovenski proračun in ali bo zaradi obrambe dolg še večji 1
6 ur
Smo na dobri poti, da se črpanje evropskega denarja še bolj zakomplicira?
7 ur
Jeseni kampanja »Pravočasno odpovej termin«, posel dobila agencija poslanca Svobode 2
7 ur
Še en davčni fiasko: sodišče mora prisoditi povračila sodnih stroškov skupaj z DDV 1
7 ur
Gorenjska banka objavila podražitve, kaj pa druge banke in hranilnice? 5
7 ur
Takšen je zadnji predlog davka na IFI in kriptoobdavčitev. Kakšne so kritike? 20
8 ur
Ljubljanska borza ob 13.30: SBI TOP +0,27 odstotka
8 ur
Nekdanji lastnik NKBM Apollo kupuje Atletico Madrid Jana Oblaka
8 ur
[E-knjige] Poletno branje z dodano vrednostjo
9 ur
Pametno pristanišče: Luka Koper prva na Jadranu uvaja daljinsko vodenje mostnih dvigal 2
9 ur
Vojna med Šolakom in BC Partners še traja: iz sklada sporočajo, da mu je nizozemsko sodišče dalo košarico
9 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
9 ur
Država podprla dva sklada tveganega kapitala: kakšni so načrti upravljavcev
9 ur
Dobiček TSMC v drugem četrtletju medletno zrasel za 60 odstotkov

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Prevrednotenje vrednot

Strani: 1 2 3 4 5

anon-21219 sporočil: 1.230
[#682592] 15.01.10 10:41 · odgovor na: anon-74683 (#682554)
Odgovori   +    0
[castro]
> [soc]
> > [castro]
> > Se pravi upor proti okupaciji je nelegalen (tudi nelegimtimen?) A tko so kvizlinge novačil?
>
> Upor proti okupaciji? Dražgoše? Mladi mož, "kvizlingov" v 1941-3 sploh ni bilo potrebno novačiti. Za razliko od Norveške so se javljali v notranjsko-dolenjske vaške straže fantje, tvoji davno pokojni rojaki, kar sami, potem ko so jim tebi podobno misleči "napredni Slovenci" po sovjetskem vzoru na hitro na lokalni ravni pobili nekaj sorodnikov, vaškega župnika in orožnika. Lahko bi pa seveda mirno počakali, da so sami kot naslednji na vrsti. Ali da gredo v OF, kjer je dr.E.K. (uradni arhiv RS!) pisno naročil, naj vse kulake, duhovne (in podobno golazen) po četah postreljajo. Če ti vidiš pametno alternativo (in si informacijsko premlel tiste čase), alal ti vera.
>
> Kako lepo je biti z žalostno malo znanja veselo pameten.

ee kako pa je bilo kaj na štajerskem, so bolj malo "hodili" v vaške straže? mlad fantje so bili pa primerno obdelani s strani vaškega župnika (že pred vojno).
Je pa lepo videti, da izobraženec (kot si oklical v enem izmed postov)upor proti okupatorju takoj enači s komunisti in njihovim pohodom na oblast.

Probajva še enkrat:
Ali je bil upor proti okupaciji nelegalen (tudi nelegitimen?)? Drugo vprašanje bom tokrat izpustil, ker je očitno da nisi zaznal sarkazma :)

PS: če misliš ponovno svoj odgovor oplemenititi z irelevantnim balastom se raje ne trudi z odgovorom ;)

(I)relevantnost v očeh rdeče-slepih pogojno pismenih vernikov mi rahlo dol visi. Adijo.
anon-169640 sporočil: 1.426
[#682641] 15.01.10 11:15 · odgovor na: anon-21219 (#682526)
Odgovori   +    0
[soc]
> [febo7]
Smešna logika tebe in tvojih je pač v tem, da vse zločine svojih revolucionarjev v boju za oblast po novem ne skrivate več kot pred dvemi in več desetletji le za junaškim narodnoosvobodilnim bojem, temveč za veličastnim zmagovitim zavezniškim plaščem. Kar se je zgodilo pod njim, je že moralo biti ustrezno, saj se ve, kdo je bil globalno grd in kdo dober v WW II. Absurdna bebavost nadomestnih resnic in upravičenih prevar, ki jo trajbate nato še po aktualnih nadaljevanjih tovarišijstva.
zgodovina je že napisana:
npr. en.wikipedia.org/wik..._Partisans

butalci pa si napišite na novo, tako da bo sprejemljivo za vaše skisane in zatravmirane možgančke, adijo...
najobj sporočil: 32.748
[#682655] 15.01.10 11:25 · odgovor na: anon-74683 (#682554)
Odgovori   +    1
[castro]
> [soc]
> > [castro]
> > Se pravi upor proti okupaciji je nelegalen (tudi nelegimtimen?) A tko so kvizlinge novačil?
>
> Upor proti okupaciji? Dražgoše? Mladi mož, "kvizlingov" v 1941-3 sploh ni bilo potrebno novačiti. Za razliko od Norveške so se javljali v notranjsko-dolenjske vaške straže fantje, tvoji davno pokojni rojaki, kar sami, potem ko so jim tebi podobno misleči "napredni Slovenci" po sovjetskem vzoru na hitro na lokalni ravni pobili nekaj sorodnikov, vaškega župnika in orožnika. Lahko bi pa seveda mirno počakali, da so sami kot naslednji na vrsti. Ali da gredo v OF, kjer je dr.E.K. (uradni arhiv RS!) pisno naročil, naj vse kulake, duhovne (in podobno golazen) po četah postreljajo. Če ti vidiš pametno alternativo (in si informacijsko premlel tiste čase), alal ti vera.
>

ee kako pa je bilo kaj na štajerskem, so bolj malo "hodili" v vaške straže? mlad fantje so bili pa primerno obdelani s strani vaškega župnika (že pred vojno).
Je pa lepo videti, da izobraženec (kot si oklical v enem izmed postov)upor proti okupatorju takoj enači s komunisti in njihovim pohodom na oblast.

Probajva še enkrat:
Ali je bil upor proti okupaciji nelegalen (tudi nelegitimen?)? Drugo vprašanje bom tokrat izpustil, ker je očitno da nisi zaznal sarkazma :)

PS: če misliš ponovno svoj odgovor oplemenititi z irelevantnim balastom se raje ne trudi z odgovorom ;)

... khmm, ti bom probal jaz odgovoriti, kaj bi soc naredil ob okupaciji, ki je vsaj za mene rahlo hujša reč kot je, če si sposodim soc-a iz ene druge teme, kjer soc v nekem drugem kontekstu pravi ...

... "Povsem prav pa imaš v tem, da mi
1.) prišlek v moji hiši ne bo postavljal svojih pogojev za krajše ali daljše bivanje, in
2.) iz tega izhaja moja alergija do tega, da mi priseljenci v mestu (ali državi) dirigirajo, kaj naj bi pravzaprav hotel in kako mislil. Mirno reci temu zarukana švicarska zaplankanost" ...

... alzo, zdaj pa k ukrepom ...

... prvi ukrep je ... upor okupatorju z vsemi sredstvi, ki so med vojno na voljo ...

... drugi ukrep je ... sprijazniti se z usodo, da ne boš nikoli več gospodar v hiši, ki si jo sam postavil in stoji na tvoji zemlji ... ob tem pa ponižno upati, da bo vsaj nekaj drobtinic padlo s tvoje (!) mize, ki si jo je prisvojil tvoj novi Gospodar ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje en navadni seronja ...

... tretji ukrep je ... se potuhneš in čakaš, da bo nekdo drug namesto tebe prelival svojo kri in te bo osvobodil pred okupatorjem oziroma vsiljivcem v hiši, ki si jo postavil sam in stoji na tvoji zemlji ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje ena navadna pizda ...

... eh, oprosti castro ... ne morem ti odgovoriti, ker soc še vedno koleba med drugim in tretjim ukrepom ...

... aja, sorry soc ... tebe sem si izbral kot tipičnega predstavnika desnakarske miselnosti ... velja pa ta zadeva seveda za celotno desnakarsko populacijo tega foruma ... pa i šire ...

P.S.: dežurni člani forumske Ekipe za Resnico, ki je zadolžena za ocenjevanje postov ... zdaj pa veselo na delo ...
[#682706] 15.01.10 11:49 · odgovor na: najobj (#682655)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-21219 15.01.2010 11:51
[najobj]
> [castro]
> > [soc]
> > > [castro]
> > > Se pravi upor proti okupaciji je nelegalen (tudi nelegimtimen?) A tko so kvizlinge novačil?
> >
> > Upor proti okupaciji? Dražgoše? Mladi mož, "kvizlingov" v 1941-3 sploh ni bilo potrebno novačiti. Za razliko od Norveške so se javljali v notranjsko-dolenjske vaške straže fantje, tvoji davno pokojni rojaki, kar sami, potem ko so jim tebi podobno misleči "napredni Slovenci" po sovjetskem vzoru na hitro na lokalni ravni pobili nekaj sorodnikov, vaškega župnika in orožnika. Lahko bi pa seveda mirno počakali, da so sami kot naslednji na vrsti. Ali da gredo v OF, kjer je dr.E.K. (uradni arhiv RS!) pisno naročil, naj vse kulake, duhovne (in podobno golazen) po četah postreljajo. Če ti vidiš pametno alternativo (in si informacijsko premlel tiste čase), alal ti vera.
> >
> > Kako lepo je biti z žalostno malo znanja veselo pameten.
>
> ee kako pa je bilo kaj na štajerskem, so bolj malo "hodili" v vaške straže? mlad fantje so bili pa primerno obdelani s strani vaškega župnika (že pred vojno).
> Je pa lepo videti, da izobraženec (kot si oklical v enem izmed postov)upor proti okupatorju takoj enači s komunisti in njihovim pohodom na oblast.
>
> Probajva še enkrat:
> Ali je bil upor proti okupaciji nelegalen (tudi nelegitimen?)? Drugo vprašanje bom tokrat izpustil, ker je očitno da nisi zaznal sarkazma :)
>
> PS: če misliš ponovno svoj odgovor oplemenititi z irelevantnim balastom se raje ne trudi z odgovorom ;)

... khmm, ti bom probal jaz odgovoriti, kaj bi soc naredil ob okupaciji, ki je vsaj za mene rahlo hujša reč kot je, če si sposodim soc-a iz ene druge teme, kjer soc v nekem drugem kontekstu pravi ...

... "Povsem prav pa imaš v tem, da mi
1.) prišlek v moji hiši ne bo postavljal svojih pogojev za krajše ali daljše bivanje, in
2.) iz tega izhaja moja alergija do tega, da mi priseljenci v mestu (ali državi) dirigirajo, kaj naj bi pravzaprav hotel in kako mislil. Mirno reci temu zarukana švicarska zaplankanost" ...

... alzo, zdaj pa k ukrepom ...

... prvi ukrep je ... upor okupatorju z vsemi sredstvi, ki so med vojno na voljo ...

... drugi ukrep je ... sprijazniti se z usodo, da ne boš nikoli več gospodar v hiši, ki si jo sam postavil in stoji na tvoji zemlji ... ob tem pa ponižno upati, da bo vsaj nekaj drobtinic padlo s tvoje (!) mize, ki si jo je prisvojil tvoj novi Gospodar ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje en navadni seronja ...

... tretji ukrep je ... se potuhneš in čakaš, da bo nekdo drug namesto tebe prelival svojo kri in te bo osvobodil pred okupatorjem oziroma vsiljivcem v hiši, ki si jo postavil sam in stoji na tvoji zemlji ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje ena navadna pizda ...

... eh, oprosti castro ... ne morem ti odgovoriti, ker soc še vedno koleba med drugim in tretjim ukrepom ...

... aja, sorry soc ... tebe sem si izbral kot tipičnega predstavnika desnakarske miselnosti ... velja pa ta zadeva seveda za celotno desnakarsko populacijo tega foruma ... pa i šire ...

P.S.: dežurni člani forumske Ekipe za Resnico, ki je zadolžena za ocenjevanje postov ... zdaj pa veselo na delo ...

Če že res tako težiš z neposrednim izzivanjem...

Za začetek pojdiva k tvoji uvodni primerjavi. Sequitur (po tvoji zamenjavi tem): če se torej ne strinjam, da Slovenci nismo več absolutni vladarji na svoji tleh (ali rojeni/stari/kakršnikoli že Ljubljančani v Ljubljani), bom prijel za orožje in začel pobijati neslovence (ali priseljence v Ljubljano), da ne bom ne pizda ne seronja. Zanimivo.

Pa če greva mimo te morda malček nerodne parabole k srži - kot sem že zdavnaj zapisal, ostro ločujem narodnoosvobodilno (pozitivno) komponento dogajanj v Sloveniji od revolucionarne (negativne). Glej ga zlomka, hecno je, da so to po osamosvojitvi RS z veliko energije počeli tudi naši slavni borci v svoji zvezi in javnih nastopih. Ker je bilo tiste njihove vodilne, nekoč heroje revolucije strah, kaj jih čaka jutri in so želeli iz revolucionarjev postati plemeniti borci proti okupatorju. Pa glej zlomka, v zadnjih nekaj letih se v besedah in mislih redkih še vedno živečih in njihovih številnih mlajših apologetov spet obnavlja usodni enačaj med enim in drugim.

Da se je NOB uvodoma izražala kot revolucionarna in eksemplarična "justifikacija" drugače mislečih Slovencev, "navadnih pizdekov" konkretno, šele kasneje pa kot resen upor proti okupatorju, je pa žal že zdavnaj neizpodbitno dejstvo. Te etične bede pač ne opere noben, še tako plemenit cilj osvobajanja - naroda ali proletariata.
[#682774] 15.01.10 12:25 · odgovor na: anon-21219 (#682706)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 15.01.2010 12:26
[soc]
> [najobj]
> > [castro]
> > > [soc]
> > > > [castro]
> > > > Se pravi upor proti okupaciji je nelegalen (tudi nelegimtimen?) A tko so kvizlinge novačil?
> > >
> > > Upor proti okupaciji? Dražgoše? Mladi mož, "kvizlingov" v 1941-3 sploh ni bilo potrebno novačiti. Za razliko od Norveške so se javljali v notranjsko-dolenjske vaške straže fantje, tvoji davno pokojni rojaki, kar sami, potem ko so jim tebi podobno misleči "napredni Slovenci" po sovjetskem vzoru na hitro na lokalni ravni pobili nekaj sorodnikov, vaškega župnika in orožnika. Lahko bi pa seveda mirno počakali, da so sami kot naslednji na vrsti. Ali da gredo v OF, kjer je dr.E.K. (uradni arhiv RS!) pisno naročil, naj vse kulake, duhovne (in podobno golazen) po četah postreljajo. Če ti vidiš pametno alternativo (in si informacijsko premlel tiste čase), alal ti vera.
> > >
> > > Kako lepo je biti z žalostno malo znanja veselo pameten.
> >
> > ee kako pa je bilo kaj na štajerskem, so bolj malo "hodili" v vaške straže? mlad fantje so bili pa primerno obdelani s strani vaškega župnika (že pred vojno).
> > Je pa lepo videti, da izobraženec (kot si oklical v enem izmed postov)upor proti okupatorju takoj enači s komunisti in njihovim pohodom na oblast.
> >
> > Probajva še enkrat:
> > Ali je bil upor proti okupaciji nelegalen (tudi nelegitimen?)? Drugo vprašanje bom tokrat izpustil, ker je očitno da nisi zaznal sarkazma :)
> >
> > PS: če misliš ponovno svoj odgovor oplemenititi z irelevantnim balastom se raje ne trudi z odgovorom ;)
>
>
> ... khmm, ti bom probal jaz odgovoriti, kaj bi soc naredil ob okupaciji, ki je vsaj za mene rahlo hujša reč kot je, če si sposodim soc-a iz ene druge teme, kjer soc v nekem drugem kontekstu pravi ...
>
> ... "Povsem prav pa imaš v tem, da mi
> 1.) prišlek v moji hiši ne bo postavljal svojih pogojev za krajše ali daljše bivanje, in
> 2.) iz tega izhaja moja alergija do tega, da mi priseljenci v mestu (ali državi) dirigirajo, kaj naj bi pravzaprav hotel in kako mislil. Mirno reci temu zarukana švicarska zaplankanost" ...
>
>
> ... alzo, zdaj pa k ukrepom ...
>
> ... prvi ukrep je ... upor okupatorju z vsemi sredstvi, ki so med vojno na voljo ...
>
> ... drugi ukrep je ... sprijazniti se z usodo, da ne boš nikoli več gospodar v hiši, ki si jo sam postavil in stoji na tvoji zemlji ... ob tem pa ponižno upati, da bo vsaj nekaj drobtinic padlo s tvoje (!) mize, ki si jo je prisvojil tvoj novi Gospodar ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje en navadni seronja ...
>
> ... tretji ukrep je ... se potuhneš in čakaš, da bo nekdo drug namesto tebe prelival svojo kri in te bo osvobodil pred okupatorjem oziroma vsiljivcem v hiši, ki si jo postavil sam in stoji na tvoji zemlji ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje ena navadna pizda ...
>
>
>
> ... eh, oprosti castro ... ne morem ti odgovoriti, ker soc še vedno koleba med drugim in tretjim ukrepom ...
>
>
> ... aja, sorry soc ... tebe sem si izbral kot tipičnega predstavnika desnakarske miselnosti ... velja pa ta zadeva seveda za celotno desnakarsko populacijo tega foruma ... pa i šire ...
>
>
> P.S.: dežurni člani forumske Ekipe za Resnico, ki je zadolžena za ocenjevanje postov ... zdaj pa veselo na delo ...

Za začetek pojdiva k tvoji uvodni primerjavi. Sequitur (po tvoji zamenjavi tem): če se torej ne strinjam, da Slovenci nismo več absolutni vladarji na svoji tleh (ali rojeni/stari/kakršnikoli že Ljubljančani v Ljubljani), bom prijel za orožje in začel pobijati neslovence (ali priseljence v Ljubljano), da ne bom ne pizda ne seronja. Zanimivo.

Pa če greva mimo te morda malček nerodne parabole k srži - kot sem že zdavnaj zapisal, ostro ločujem narodnoosvobodilno (pozitivno) komponento dogajanj v Sloveniji od revolucionarne (negativne). Glej ga zlomka, hecno je, da so to po osamosvojitvi RS z veliko energije počeli tudi naši slavni borci v svoji zvezi in javnih nastopih. Ker je bilo tiste njihove vodilne, nekoč heroje revolucije strah, kaj jih čaka jutri in so želeli iz revolucionarjev postati plemeniti borci proti okupatorju. Pa glej zlomka, v zadnjih nekaj letih se v besedah in mislih redkih še vedno živečih in njihovih številnih mlajših apologetov spet obnavlja usodni enačaj med enim in drugim.

Da se je NOB uvodoma izražala kot revolucionarna in eksemplarična "justifikacija" drugače mislečih Slovencev, "navadnih pizdekov" konkretno, šele kasneje pa kot resen upor proti okupatorju, je pa žal že zdavnaj neizpodbitno dejstvo. Te etične bede pač ne opere noben, še tako plemenit cilj osvobajanja - naroda ali proletariata.

... eh, malo "umetniške svobode" za soliden "dramaturški zaplet" mi pa ja ne boš zameril ... če zdaj malo zanemarim svoj dvom, da si jo res tako dobesedno razumel ... hja, verjetno si jo tudi ti uporabil za svoj "dramaturški zaplet" ...

... no, naj bo dovolj zapletov ... gremo zdaj raje k (med nama pri tej temi verjetno nikoli doseženem) "dramaturškem razpletu" ...

... večna dilema kaj je bilo prej, kura ali jajce ... oziroma v tem primeru ... "Da se je NOB uvodoma izražala kot revolucionarna in eksemplarična "justifikacija" drugače mislečih Slovencev, "navadnih pizdekov" konkretno, šele kasneje pa kot resen upor proti okupatorju" ... je pač daleč od tega, da bi bila v tem primeru rešena ... kaj šele, da bi kot ti praviš ..." je pa žal že zdavnaj neizpodbitno dejstvo." ... eh, pa ne bom šel zdaj v detajle, ker nimam niti časa niti ni forum primeren prostor za to ...

... kakorkoli, kot sem že nekajkrat (tudi tebi) rekel ... v vojni štejejo rezultati in ne "umetniški vtis" ... vojna je svinjarija po defaultu, kjer običajno najbolj najebejo nedolžni ... in rezultati vojne pri nas so znani, pa če so nama (in še komu) všeč ali pa ne ...

P.S.: ustna pohvala za misel "kot sem že zdavnaj zapisal, ostro ločujem narodnoosvobodilno (pozitivno) komponento dogajanj v Sloveniji od revolucionarne (negativne)" ... če bi jo pa še večkrat zapisal, pa bi dobil mogoče celo pisno ... khmm, mogoče pravim, bom še videl ...
anon-101299 sporočil: 9.501
[#682783] 15.01.10 12:30 · odgovor na: najobj (#682774)
Odgovori   +    1
P.S.: ustna pohvala za misel "kot sem že zdavnaj zapisal, ostro ločujem narodnoosvobodilno (pozitivno) komponento dogajanj v Sloveniji od revolucionarne (negativne)" ... če bi jo pa še večkrat zapisal, pa bi dobil mogoče celo pisno ... khmm, mogoče pravim, bom še videl ...

..se pravi,da si za pregon Ribičiča,odvzem reda narodnega heroja Zdenki Armić Kidrič,Francu Stadlerju Pepetu,Matiji Mačku,Ivanu Suliču Carju,Bojanu Pollaku Stjenki in že množici podobnih?

To menda ne,knede? Pustimo zgodovino,zazrimo se v prihodnost? Boš to rekel? Čutim na vodi...
anon-74683 sporočil: 2.063
[#682784] 15.01.10 12:31 · odgovor na: najobj (#682655)
Odgovori   +    0
haha zakon. dobr si me nasmeju :)
macon sporočil: 12.861
[#682827] 15.01.10 12:50 · odgovor na: anon-21219 (#682706)
Odgovori   +    1
[soc]

Pravkar sem hotel zapisati nekaj podobnega, pa si že napisal. Enačenje upor-revolucija je nizko. Pričakuj natančno argumentacijo od strani forumskih prokomunajzarjev in izvenforumskih istih, če lahko.

V glavnem se sploh ne ukvarjajo z malenkostmi kot je argumentiranje in so upravičeno užaloščeni, če kdo ne sprejema njihovega prav.
[#682830] 15.01.10 12:52 · odgovor na: anon-74683 (#681496)
Odgovori   +    0
[castro]

koliko civilov je padlo, da so američani premagali japonce?
drugo nima smisla komentirat, več kot očitno je, da si podpovprečen. pozdrave v šolo s prilagojenim programom :P
zbogom, cepec!

Bili so japonski civili, ne ameriški. Drugače kot v Dražgošah in nasploh v Sloveniji.
[#682838] 15.01.10 12:56 · odgovor na: anon-101299 (#682783)
Odgovori   +    0
[sivi pinot barique]

..se pravi,da si za pregon Ribičiča,odvzem reda narodnega heroja Zdenki Armić Kidrič,Francu Stadlerju Pepetu,Matiji Mačku,Ivanu Suliču Carju,Bojanu Pollaku Stjenki in že množici podobnih?

To menda ne,knede? Pustimo zgodovino,zazrimo se v prihodnost? Boš to rekel? Čutim na vodi...

... khmm, slabo čutiš ... absolutno nobenih problemov nimam s tem ... če je vse po pe-esu ... je pa seveda tudi res, da moje mnenje še pri pomembnejših stvareh nikogar niti najmanj ne zanima ... tako da ti pri tem bolj težko kaj pomagam ...
anon-74683 sporočil: 2.063
[#682846] 15.01.10 13:05 · odgovor na: macon (#682830)
Odgovori   +    0
[macon]
> [castro]
>
> koliko civilov je padlo, da so američani premagali japonce?
> drugo nima smisla komentirat, več kot očitno je, da si podpovprečen. pozdrave v šolo s prilagojenim programom :P
> zbogom, cepec!

Bili so japonski civili, ne ameriški. Drugače kot v Dražgošah in nasploh v Sloveniji.
če ti dam za primer namesto japoncev angleže (london) bo šlo lažje :)
[#682881] 15.01.10 13:24 · odgovor na: anon-74683 (#682846)
Odgovori   +    0
[castro]

če ti dam za primer namesto japoncev angleže (london) bo šlo lažje :)
ok :)
[#682922] 15.01.10 13:56 · odgovor na: najobj (#682774)
Odgovori   +    1
[najobj]
> Da se je NOB uvodoma izražala kot revolucionarna in eksemplarična "justifikacija" drugače mislečih Slovencev, "navadnih pizdekov" konkretno, šele kasneje pa kot resen upor proti okupatorju, je pa žal že zdavnaj neizpodbitno dejstvo. Te etične bede pač ne opere noben, še tako plemenit cilj osvobajanja - naroda ali proletariata.

... večna dilema kaj je bilo prej, kura ali jajce ... oziroma v tem primeru ... "Da se je NOB uvodoma izražala kot revolucionarna in eksemplarična "justifikacija" drugače mislečih Slovencev, "navadnih pizdekov" konkretno, šele kasneje pa kot resen upor proti okupatorju" ... je pač daleč od tega, da bi bila v tem primeru rešena ... kaj šele, da bi kot ti praviš ..." je pa žal že zdavnaj neizpodbitno dejstvo." ... eh, pa ne bom šel zdaj v detajle, ker nimam niti časa niti ni forum primeren prostor za to ...

Vidiš, tole zapisano pa ne drži. Vsak dogodek v 1941/2 ima svoj jasen in nespremenljiv datum, tvojim pričakovanim dvomom navkljub. Pisna Kardeljeva navodila eksekucijski organizacijski enoti pod vodstvom tovarišice Zdenke Kidrič, ter njegova obrazložitev motiva pobijanja "navadnih pizdekov" so z objavo faksimil pisem enkrat za vselej postali nesporno javno "dobro". Tako da lahko dvomiš v vse živo, v samo zaporedje dogajanj na Slovenskem pa le, če meniš, da je dr E.K. fiktivna oseba, ki je ponarejala lastna pisma. As you wish. Večne dileme tu ni več, še po evangeliju svetega Repeta ne (Pirjevec bi tu utegnil ostati do konca tvoj zadnji zgodovinarski zaveznik).

Ali pa, seveda, če meniš, da so komunisti žrtvam umorov telepatsko brali grde namene v času bodočega podiranja Reicha in so usmiljeno izvajali "pre-emptive bids" raje takrat, kot pa poleti '45, ko so se nadaljnje stranke res že preveč gnetle v vrstah za zaslužene justifikacije.
[#683086] 15.01.10 15:55 · odgovor na: anon-21219 (#682922)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 15.01.2010 15:58
[soc]
> [najobj]
> > Da se je NOB uvodoma izražala kot revolucionarna in eksemplarična "justifikacija" drugače mislečih Slovencev, "navadnih pizdekov" konkretno, šele kasneje pa kot resen upor proti okupatorju, je pa žal že zdavnaj neizpodbitno dejstvo. Te etične bede pač ne opere noben, še tako plemenit cilj osvobajanja - naroda ali proletariata.
>
> ... večna dilema kaj je bilo prej, kura ali jajce ... oziroma v tem primeru ... "Da se je NOB uvodoma izražala kot revolucionarna in eksemplarična "justifikacija" drugače mislečih Slovencev, "navadnih pizdekov" konkretno, šele kasneje pa kot resen upor proti okupatorju" ... je pač daleč od tega, da bi bila v tem primeru rešena ... kaj šele, da bi kot ti praviš ..." je pa žal že zdavnaj neizpodbitno dejstvo." ... eh, pa ne bom šel zdaj v detajle, ker nimam niti časa niti ni forum primeren prostor za to ...
>

Vidiš, tole zapisano pa ne drži. Vsak dogodek v 1941/2 ima svoj jasen in nespremenljiv datum, tvojim pričakovanim dvomom navkljub. Pisna Kardeljeva navodila eksekucijski organizacijski enoti pod vodstvom tovarišice Zdenke Kidrič, ter njegova obrazložitev motiva pobijanja "navadnih pizdekov" so z objavo faksimil pisem enkrat za vselej postali nesporno javno "dobro". Tako da lahko dvomiš v vse živo, v samo zaporedje dogajanj na Slovenskem pa le, če meniš, da je dr E.K. fiktivna oseba, ki je ponarejala lastna pisma. As you wish. Večne dileme tu ni več, še po evangeliju svetega Repeta ne (Pirjevec bi tu utegnil ostati do konca tvoj zadnji zgodovinarski zaveznik).

Ali pa, seveda, če meniš, da so komunisti žrtvam umorov telepatsko brali grde namene v času bodočega podiranja Reicha in so usmiljeno izvajali "pre-emptive bids" raje takrat, kot pa poleti '45, ko so se nadaljnje stranke res že preveč gnetle v vrstah za zaslužene justifikacije.

... ma, ne rabim jaz nobenih zgodovinskih zaveznikov ... leta 1941 in 1942 se je poleg omenjenega dogajalo marsikaj ... predvsem pa transporti v taborišča smrti ... in moja kura in jajce v zaporedju dogodkov ob UPORU proti okupatorju se nanašajo predvsem na to ...

... aja ... a ti res verjameš, da je to famozno Kardeljevo pismo prišlo v čisto vsake roke in da so ga čisto vsake roke oziroma glava tudi "ubogale" ... prej bi rekel, da glede na to, kakšne so bile takrat možnosti komunikacije med posameznimi enotami in kakšna je bila subordinacija, da je prej "padla" kakšna druga glava iz povsem drugih razlogov, kot pa da je to bilo na neko posebno Kardeljevo željo ... razlogov je bilo več kot preveč ...

... pa da ne bi zdaj zgledalo, da se nekaj ven vlačim, ker ne vem komu na čast bi se ... kot sem že rekel, zelo verjetno je bilo "svega i svačega" ... z obeh strani, da ne bo pomote, pač vojni primerno ... z eno bistveno razliko ... eni so tamanili IZKLJUČNO ene, medtem ko so drugi tamanili malo ene, malo pa še druge ... kdo so tukaj eni in kdo so drugi, pa si sam izberi ... meni se ne ljubi več ...
[#683140] 15.01.10 16:30 · odgovor na: najobj (#683086)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-21219 15.01.2010 16:31
[najobj]
... meni se ne ljubi več ...

'Em ti 'lebac, kdo je pa koga silil v tole debato ???
[#683323] 15.01.10 19:28 · odgovor na: anon-21219 (#683140)
Odgovori   +    0
[soc]
> [najobj]
> ... meni se ne ljubi več ...

'Em ti 'lebac, kdo je pa koga silil v tole debato ???

... eh, jebiga ... moja "redna doza" na to temo je kakšne tri do štirikrat na leto ... alzo, za prvo četrtletje sem že dokaj zgodaj izpolnil "bonus" in pričakujem, da bom imel tam nekje do konca aprila mir ... potem pa bo kot običajno spet nastopila "abstinenčna kriza" in se glede na "zanimivi" datum, ki je takrat na "programu", verjetno spet slišimo ... khmm, če seveda že prej ne pride kaj nepredvidenega vmes ...
[#683372] 15.01.10 20:33 · odgovor na: (#683342)
Odgovori   +    0
[rava]
> [najobj]
> > [soc]
> > > [najobj]
> > > ... meni se ne ljubi več ...
> >
> >
> > 'Em ti 'lebac, kdo je pa koga silil v tole debato ???
>
>
> ... eh, jebiga ... moja "redna doza" na to temo je kakšne tri do štirikrat na leto ... alzo, za prvo četrtletje sem že dokaj zgodaj izpolnil "bonus" in pričakujem, da bom imel tam nekje do konca aprila mir ... potem pa bo kot običajno spet nastopila "abstinenčna kriza" in se glede na "zanimivi" datum, ki je takrat na "programu", verjetno spet slišimo ... khmm, če seveda že prej ne pride kaj nepredvidenega vmes ...

kakšna volja in vztrajnost! dobra sta.

ps: toplo priporočam izlet med domorodce v dražgoški konec, kajti štorija o tej epski bitki je izjemno zanimiva, vsekakor pa precej drugačna od uradne verzije.

... ne, hvala ... khmm, kot sem že rekel, res se trudim vzdrževati nadzor nad tovrstno "drogo" in to bi bil vsaj za mene definitivno "overdose" ...

... pa naj bo še tole, ko si že tukaj ... pravzaprav me posamezne štorije iz tistega časa niti ne zanimajo preveč, zanima(l) me (je) le končni "rezultat" ... pravijo namreč, da je resnica itak prva žrtev vsake vojne, "rezultat" pa, ne glede na vse kasnejše "resnice", hočeš nočeš vendarle ostaja ...

... hja, glej jo, glej, kačo ... pa bi skoraj spet zabljuzil ... ne, ne ... ne bo iz mojega sveta speljala me, goljfiva kača ... khmm, ali kako že gre tista od našega Franceta ... dovolj je bilo, ne grem se več ...
anon-43949 sporočil: 4.362
[#683390] 15.01.10 21:04 · odgovor na: anon-74683 (#682554)
Odgovori   +    3
[castro]
> [soc]
> > [castro]
>
>

Probajva še enkrat:

Upora pravzaprav ni bilo, bila je le prefrigana krinka za izvedbo revolucije in vzpon pohlepnežev na oblast. Konec koncev je bil upor v takšni obliki za vsakega pametnega človeka popolnoma iracionalno podjetje, čista neumnost, če upoštevamo majhnost in s tem ranljivost naroda - takšen narod se ne more obraniti z orožjem. In se tudi ni, kajti "osvoboditev" je prišla natanko takrat, kot bi prišla tudi brez enega samega strela iz puške "upornikov": ko so prišli zavezniki. Če jih takrat ne bi bilo, bi Nemci ali kdorkoli še danes gospodarili po teh krajih, osvoboditelji pa bi se še skrivali po "svobodnih gozdovih".
Orožje "upornikov" je bilo v devetih od desetih primerov žal uperjeno proti lastnim ljudem, ne proti okupatorjem.
O tem, kako je revolucionarno mesarjenje po lastnih ljudeh z iz trte izvitimi razlogi "izdajalstva" (danes temu raje pravijo "kolaboracija", je menda bolj učeno), zaradi katerega je bilo pobitih desetkrat več lastnih ljudi kot vseh okupatorjev skupaj, združljivo z osvobajanjem, pa je bolje ne razpravljati, da kdo pameten tega ne sliši.
Potrčena trditev, da "revolucije nikoli ni bilo", da je "bil samo narodnoosvobodilni boj", še danes odmeva v parlamentarni dvorani. Kolikor je ta trditev resnična, toliko je resnična tudi vsa naša "uradna zgodovina". Lahko ji rečemo tudi patentirana laž in sramota za svobodno, demokratično družbo.
Tistim revežem, ki jim ni preostalo drugega, kot da nosijo nahrbtnik in streljajo po komandi, če si hočejo ohraniti življenje, pa vsa čast - tako za tiste na eni, kot za one na drugi strani. Oboji so v tem pogledu enaki in jih ni za kaj grajati. Soldati pač nimajo nobene dobre izbire.
anon-25464 sporočil: 2.725
[#683402] 15.01.10 21:30 · odgovor na: anon-169640 (#682517)
Odgovori   +    0
[febo7]
>

Jeseni 1940 sredi bitke za Britanijo se je nekaj angleških pilot (RAF) z lovci podalo čez kanal in z mitraljezi dobro nastreljalo eno nemško kolono vojakov na vajah. V varnem zavetju oblakov so se (strahopetno a ne) umaknili nazaj in se niso spopadli s stotinami Me 109, ki so jih čakali nad oblaki. Potem so to še parkrat ob "ugodnih" vremenskih razmerah ponovili.Nemce je to tako razpizdilo, da so dobro zbombardirali nekaj civilnih ciljev v angliji in pobili ogromno nedolžnih - ter seveda prek goebelsa oznanili, zakaj je to bilo treba.

Sedaj pa glavno. Čeprav cel svet take povračilne akcije obsoja (in jih prepoveduje n-mednarodnih konvencij), pa butalska logika pripelje do drugačnega sklepa: Za vse pobite civiliste so krivi seveda kar sami v RAF, ker so izzivali. In dodatno so krivi tudi še zato, ker potem niso zaustavili stotine nemških bombnikov in tisoče lovcev v povračilni akciji, ampak so strahopetno to od daleč opazovali z daljnogledi.

Zdej karo mijo, ko ni več tardečih v zgodbi, pa vklopi svoj mozeg in mi povej, kako je s tem...A si butalec ali nisi?

Pojasnilo: l.44 so bili partizani od zaveznikov priznana vojska Jugoslavije in ne kar nekaj.

PS. Kaj so naši (t.j. udružene savezničke snage, da ne bo pomote)zažgali pri vas? Genitalije, ali trupla ali oboje skupaj. Poskušam razumeti, pa ne gre brez tega detajla...
V tvoji štoriji manjka tudi pomembna paralela z Dražgošami. Med tem ko so švabi bombardirali civilne angleške cilje, se je RAF skril v kranjske gozdove :))
anon-15715 sporočil: 6.084
[#683408] 15.01.10 21:49 · odgovor na: anon-74683 (#681453)
Odgovori   +    0
[castro]

??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
Za 91 se mislim, proslavlja osamosvojitev in to, posamezne bitke niti ne. Takratni boji so imeli nek smisel, neposredno so prispevali osamosvojitvi.

Kakšen smisel je imela bitka v Dražgošah ? Takrat mislim, da je ljudilo še bolj odbilo od partizanščine, ker so videli, a so im cilji povsem drugačni , dejanja pogoso za lase privlečena. Zelo pogosto so počili kakšnega Italijana ali Nemca in pobegnili v hosto, okupator se je pa maščeval domačinom. Koliko ljudi je zaradi tega bilo ubitih, poslanih v logore ? Koga su ubili tisti dan, ki ga proslavljamo, kot dan ustaje ?

Še enkrat , kakšen je bil pomen te bitke pravzaprav ?
lp
mimoidoci sporočil: 6.302
[#683421] 15.01.10 22:14 · odgovor na: anon-15715 (#683408)
Odgovori   +    1
[Dudek]
> [castro]
>
> ??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?

Za 91 se mislim, proslavlja osamosvojitev in to, posamezne bitke niti ne. Takratni boji so imeli nek smisel, neposredno so prispevali osamosvojitvi.

Kakšen smisel je imela bitka v Dražgošah ? Takrat mislim, da je ljudilo še bolj odbilo od partizanščine, ker so videli, a so im cilji povsem drugačni , dejanja pogoso za lase privlečena. Zelo pogosto so počili kakšnega Italijana ali Nemca in pobegnili v hosto, okupator se je pa maščeval domačinom. Koliko ljudi je zaradi tega bilo ubitih, poslanih v logore ? Koga su ubili tisti dan, ki ga proslavljamo, kot dan ustaje ?

Še enkrat , kakšen je bil pomen te bitke pravzaprav ?
lp

Predlagam izdelavo novega zgodovinskega scenarija za 100 obešenih v Frankolovem. Tam so revolucionarji pihnili vsaj visokega častnika nemške vojske, pa še civilnih žrtev je bilo več, kot pri epopeji Dražgoše. OK, zanemarimo dražgoško zimo in sneg in dodajmo nekatere elemente dramatizacije pa lahko dobimo novo romarsko pot za nove vrednote.
janov sporočil: 726
[#683428] 15.01.10 22:37
Odgovori   +    4
prcej lažje razumevanje let 1941/2 bo, če povežemo tisto Lahovo trditetev - pregovor "Kdor laže ta krade" in se malo boj usmerimo v leta 1945 do 1950 in naprej, na področje revolucionarne ekonomije in revolucionarnega sodstva.

Pogled v takratne arhive ministrstva za pravosodje odgovori na marsikatro vprašanje "osvoboditeljev ljudstva"
predvsem osvoboditev njihovega imetja.

Dediči revolucionarjev sploh ne bi bili tako zagrizeni, če istočasno ne bi bili tudi dediči revolucionarnega kapitala, ki se po dr EK "distribuira" strkovnjakom katerih diplome nosijo pečat EK.

(distribucija) z revolucijo zbranega kapitala, ki smo ji v Sloveniji rekli lastninjenje, je nič drugega kot revulucionarno rentništvo. Fantje problem je v revolucionarni dediščini in njeni identeti, ki jo je potrebno z LAŽJO čimbolj prikriti in s tem zamegljiti nasilno dvogeneracijsko zamenjavo ekonomskih elit.
[#683470] 16.01.10 07:54 · odgovor na: janov (#683428)
Odgovori   +    4
[janov]
prcej lažje razumevanje let 1941/2 bo, če povežemo tisto Lahovo trditetev - pregovor "Kdor laže ta krade" in se malo boj usmerimo v leta 1945 do 1950 in naprej, na področje revolucionarne ekonomije in revolucionarnega sodstva.

Pogled v takratne arhive ministrstva za pravosodje odgovori na marsikatro vprašanje "osvoboditeljev ljudstva"
predvsem osvoboditev njihovega imetja.

Dediči revolucionarjev sploh ne bi bili tako zagrizeni, če istočasno ne bi bili tudi dediči revolucionarnega kapitala, ki se po dr EK "distribuira" strkovnjakom katerih diplome nosijo pečat EK.

(distribucija) z revolucijo zbranega kapitala, ki smo ji v Sloveniji rekli lastninjenje, je nič drugega kot revulucionarno rentništvo. Fantje problem je v revolucionarni dediščini in njeni identeti, ki jo je potrebno z LAŽJO čimbolj prikriti in s tem zamegljiti nasilno dvogeneracijsko zamenjavo ekonomskih elit.
Točno tako! Kajti za nič drugega ni šlo, kot za prisvajanje. To je bil pravi cilj, vse ostalo (NOB, svoboda, demokracija) so le okraski, namenjeni nepoboljšljivim naivnežem. Ostale, ki so vedeli, za kaj gre in kam to pelje, so z likvidacijami (od 1941 dalje) na smrt prestrašili in prisilili k molku. Molk v "demokraciji" še traja!
Čeprav je za nepoučene to popolnoma neverjetno, piramida strahu žal še danes deluje. Poseljujejo jo krvni in ideološki nasledniki kot dediči fevdov, ki so jih z nasiljem nagrabili njihovi dedje in očetje.
Ti kapitala seveda ne bodo zamenjali za noben ideal ali vrednoto, demokracija gor ali dol.
In to tudi danes in vsak dan bolj odkrito dajejo vedeti.
Kaj je naslednji korak, je na dlani.
[#683472] 16.01.10 07:57 · odgovor na: mimoidoci (#683421)
Odgovori   +    1
[mimoidoci]
> [Dudek]
> > [castro]
> >
> > ??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
>
> Za 91 se mislim, proslavlja osamosvojitev in to, posamezne bitke niti ne. Takratni boji so imeli nek smisel, neposredno so prispevali osamosvojitvi.
>
> Kakšen smisel je imela bitka v Dražgošah ? Takrat mislim, da je ljudilo še bolj odbilo od partizanščine, ker so videli, a so im cilji povsem drugačni , dejanja pogoso za lase privlečena. Zelo pogosto so počili kakšnega Italijana ali Nemca in pobegnili v hosto, okupator se je pa maščeval domačinom. Koliko ljudi je zaradi tega bilo ubitih, poslanih v logore ? Koga su ubili tisti dan, ki ga proslavljamo, kot dan ustaje ?
>
> Še enkrat , kakšen je bil pomen te bitke pravzaprav ?
> lp

Predlagam izdelavo novega zgodovinskega scenarija za 100 obešenih v Frankolovem. Tam so revolucionarji pihnili vsaj visokega častnika nemške vojske, pa še civilnih žrtev je bilo več, kot pri epopeji Dražgoše. OK, zanemarimo dražgoško zimo in sneg in dodajmo nekatere elemente dramatizacije pa lahko dobimo novo romarsko pot za nove vrednote.
Počakaj na ustanovitev pokrajin. Takrat bodo spet potrebni novi prazniki in na dan bo treba privleči nove dogodke, ki jih bo treba "dostojno obeležiti", seveda primerno odete v demagogijo, propagando in laž.
[#683622] 16.01.10 13:09 · odgovor na: (#683387)
Odgovori   +    0
[rava]
> [najobj]
> ... hja, glej jo, glej, kačo ... pa bi skoraj spet zabljuzil ... ne, ne ... ne bo iz mojega sveta speljala me, goljfiva kača ... khmm, ali kako že gre tista od našega Franceta ... dovolj je bilo, ne grem se več ...

v bistvu je bil kokr nasvet v smislu priporočila obiska znamenitosti zato ker sem pač prijazno bitje. partizanov se ne grem, nasedem pa na kaj drugega :))

... v bistvu ne vem, kakšno znamenitost bi lahko v tistih hribih videl ...

... kar se pa "nasedanja" tiče, pa ne vem ... khmm, glede na tiste moje pridige od zadnjič, da je dobro biti previden, ker nikoli ne veš, s kom imaš opravka v tem virtualnem svetu, se preprosto ne bi spodobilo, da bi zdaj jaz kar tako na hitro nasedel ... ja, kaj bi pa ljudje rekli ? ...

... pssst ... je pa bil oni drugi ... khmm, saj veš kdo ... vedno za take štose ... ga bom malo pobaral, če je še tako ...
[#683647] 16.01.10 14:01 · odgovor na: mimoidoci (#683421)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 16.01.2010 14:10
[mimoidoci]
> [Dudek]
> > [castro]
> >
> > ??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
>
> Za 91 se mislim, proslavlja osamosvojitev in to, posamezne bitke niti ne. Takratni boji so imeli nek smisel, neposredno so prispevali osamosvojitvi.
>
> Kakšen smisel je imela bitka v Dražgošah ? Takrat mislim, da je ljudilo še bolj odbilo od partizanščine, ker so videli, a so im cilji povsem drugačni , dejanja pogoso za lase privlečena. Zelo pogosto so počili kakšnega Italijana ali Nemca in pobegnili v hosto, okupator se je pa maščeval domačinom. Koliko ljudi je zaradi tega bilo ubitih, poslanih v logore ? Koga su ubili tisti dan, ki ga proslavljamo, kot dan ustaje ?
>
> Še enkrat , kakšen je bil pomen te bitke pravzaprav ?
> lp

... jaz pa predlagam izdelavo zgodovinskega scenarija za kakšno novo proslavo ...

... najprej za proslavo kakšne epohalne zmage onih ta drugih ... saj veš, katerih ... nad okupatorji slovenske zemlje ... kaj, a je ni bilo ? ... aja, seveda ... oni se pa ja niso borili proti njim, oni so bili zadovoljni z njihovim gospodstvom ... hja, gospodstvo arijske rase nad ničvredno slovansko golaznijo je normalno, se takorekoč spodobi ... ja, valjda da so bili na njihovi strani, kaj pa bi naj drugega ? ...

... no, v redu, pa nič ... potem pa gremo za uravnoteženje naredit eno proslavo, kjer so oni ta drugi ... saj veš, kateri ... dosegli kakšno epohalno zmago nad to ničvredno slovansko golaznijo, ki se je skrivala po gozdovih Tretjega rajha ... si lahko zamisliš veličasten naslov v Družini ali Demokraciji ... V herojskem boju smo poklali vso slovansko golazen, ki je onesnaževala lepote gozdov Tretjega rajha ... hja, mimoidoči, kaj praviš, ha ? ... kaj, a tega tudi ni bilo ? ... aja, seveda ... oni si pač niso upali kar tako sami zapustiti svojih toplih postojank ... tu in tam so že kakšnega ranjenca iz kakšnega samotnega skednja zbezljali ... in mu po junaškem boju prerezali vrat ... jebiga, ampak to glih ni neki dogodek za kakšno posebno proslavo ...

... hja, kaj naj rečem ? ... zgleda, da bo treba film lepo nazaj zavrtet, pa vajo ponovit, pa se malo bolj izkazat ... ni druge, pa da ga jebeš ... do takrat pa bo treba pač držat svoj usrani gobec čisto preprosto lepo tiho ... as simple as that ... kaj praviš, mimoidoči ? ... ha ? ...
mimoidoci sporočil: 6.302
[#683716] 16.01.10 17:01 · odgovor na: najobj (#683647)
Odgovori   +    5
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [Dudek]
> > > [castro]
> > >
> > > ??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
> >
> > Za 91 se mislim, proslavlja osamosvojitev in to, posamezne bitke niti ne. Takratni boji so imeli nek smisel, neposredno so prispevali osamosvojitvi.
> >
> > Kakšen smisel je imela bitka v Dražgošah ? Takrat mislim, da je ljudilo še bolj odbilo od partizanščine, ker so videli, a so im cilji povsem drugačni , dejanja pogoso za lase privlečena. Zelo pogosto so počili kakšnega Italijana ali Nemca in pobegnili v hosto, okupator se je pa maščeval domačinom. Koliko ljudi je zaradi tega bilo ubitih, poslanih v logore ? Koga su ubili tisti dan, ki ga proslavljamo, kot dan ustaje ?
> >
> > Še enkrat , kakšen je bil pomen te bitke pravzaprav ?
> > lp
>
>
> Predlagam izdelavo novega zgodovinskega scenarija za 100 obešenih v Frankolovem. Tam so revolucionarji pihnili vsaj visokega častnika nemške vojske, pa še civilnih žrtev je bilo več, kot pri epopeji Dražgoše. OK, zanemarimo dražgoško zimo in sneg in dodajmo nekatere elemente dramatizacije pa lahko dobimo novo romarsko pot za nove vrednote.

... jaz pa predlagam izdelavo zgodovinskega scenarija za kakšno novo proslavo ...

... najprej za proslavo kakšne epohalne zmage onih ta drugih ... saj veš, katerih ... nad okupatorji slovenske zemlje ... kaj, a je ni bilo ? ... aja, seveda ... oni se pa ja niso borili proti njim, oni so bili zadovoljni z njihovim gospodstvom ... hja, gospodstvo arijske rase nad ničvredno slovansko golaznijo je normalno, se takorekoč spodobi ... ja, valjda da so bili na njihovi strani, kaj pa bi naj drugega ? ...

... no, v redu, pa nič ... potem pa gremo za uravnoteženje naredit eno proslavo, kjer so oni ta drugi ... saj veš, kateri ... dosegli kakšno epohalno zmago nad to ničvredno slovansko golaznijo, ki se je skrivala po gozdovih Tretjega rajha ... si lahko zamisliš veličasten naslov v Družini ali Demokraciji ... V herojskem boju smo poklali vso slovansko golazen, ki je onesnaževala lepote gozdov Tretjega rajha ... hja, mimoidoči, kaj praviš, ha ? ... kaj, a tega tudi ni bilo ? ... aja, seveda ... oni si pač niso upali kar tako sami zapustiti svojih toplih postojank ... tu in tam so že kakšnega ranjenca iz kakšnega samotnega skednja zbezljali ... in mu po junaškem boju prerezali vrat ... jebiga, ampak to glih ni neki dogodek za kakšno posebno proslavo ...

... hja, kaj naj rečem ? ... zgleda, da bo treba film lepo nazaj zavrtet, pa vajo ponovit, pa se malo bolj izkazat ... ni druge, pa da ga jebeš ... do takrat pa bo treba pač držat svoj usrani gobec čisto preprosto lepo tiho ... as simple as that ... kaj praviš, mimoidoči ? ... ha ? ...

He, he tovariš najobjestnejši. Da ti nisem že prej odgovoril, sta kriva dva mala objestneža tule okrog mojih nog, ki še vedno verjameta v pravljice. Nekega dne jima bom razložil, da so pravljice izmišljene in da služijo zgolj otroški domišljiji. In verjela mi bosta, v to sem prepričan.

Problem pa nastane, ko adolescenti, kot si ti, še vedno živijo v pravljičnem svetu. Ker jim nihče ni razložil, kaj so pravljični dogodki, kaj pa je logično sprejemljiva realna podoba sveta. In ti reveži še vedno potrebujejo pravljice, bodisi, ker se jim možgani še niso docela razvili, bodisi ker pod krinko pravljic opravičujejo svoj popačen svet vrednot in načel. Po mojem ti spadaš v prvo skupino, ker se mi zdiš neverjetno glup za svoja leta. In to zato, ker pišeš tako sprenevedavo in sprašuješ neumnosti tako otroško naivno, da se človeku kar milo stori. Ravno zato, ker se mi smiliš, ti pišem, čeprav sem otroka ob tem pisanju prikrajšal za pravljico.

P.S.: Aja še tisto iz WWII. Za slovenski narod in življenja Slovencev so bili v letih 1941 - 1945 enako nevarni tuji okupatorji in domači revolucionarji. Težke barabe oboji. Prvi so bili malo bolj organizirani, sistematični in kruti, drugi pa fanatični, neracionalni in bolj pridni pri pobijanju. Po letu 1945 so ostali sovražniki svojega ljudstva samo še revolucionarji. Metode kaznovanja neposlušnežev in pranja možganov so razvili do te mere, da ti naivnež še danes verjameš njihovim pravljicam in celo zagrešiš logično napako pri sklepanju, da kdor ima tvoje drage revolucionarje za barabe, je nujno navijač tujega okupatorja. Škoda a ne.
janov sporočil: 726
[#683767] 16.01.10 18:17 · odgovor na: najobj (#683647)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [Dudek]
> > > [castro]
> > >
> > > ??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
> >
> > Za 91 se mislim, proslavlja osamosvojitev in to, posamezne bitke niti ne. Takratni boji so imeli nek smisel, neposredno so prispevali osamosvojitvi.
> >
> > Kakšen smisel je imela bitka v Dražgošah ? Takrat mislim, da je ljudilo še bolj odbilo od partizanščine, ker so videli, a so im cilji povsem drugačni , dejanja pogoso za lase privlečena. Zelo pogosto so počili kakšnega Italijana ali Nemca in pobegnili v hosto, okupator se je pa maščeval domačinom. Koliko ljudi je zaradi tega bilo ubitih, poslanih v logore ? Koga su ubili tisti dan, ki ga proslavljamo, kot dan ustaje ?
> >
> > lp
>
>
> Predlagam izdelavo novega zgodovinskega scenarija za 100 obešenih v Frankolovem. Tam so revolucionarji pihnili vsaj visokega častnika nemške vojske, pa še civilnih žrtev je bilo več, kot pri epopeji Dražgoše. OK, zanemarimo dražgoško zimo in sneg in dodajmo nekatere elemente dramatizacije pa lahko dobimo novo romarsko pot za nove vrednote.

Gozdovi Tretjega rajha te mučijo, kaj ne? Rdeča banda je gozdove osvajala še precej časa po tem, ko naj bi vojno nad tujimi okupatorji že davno dobila. Pisalo se je leto 1953 ko je samo Slovencem "osvobodila" 260.000 ha zemljišč, med njimi tudi veliko gozdov. (to je samo ena od uradnih tridesetih nacionalizacij, da o tistih, ki so jih brez zakona na lastno pest naredili vsemogočni partijski veljaki) Ne takrat niso "osvobajali gozdov" gospostev arijske rase, te so osvobodili že takoj po vojni leta 1945. Očitno te "šnelfajerice" (tiste tovarišice učiteljice izobražene na "šnel kurzih")niso naučile resnične zgodovine.

In kje se sedaj ti slavni gozdovi nahajajo? 200.000 ha jih je še vedno pri Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov RS, ki ga nadzirajo dediči "osvoboditeljev" - torej blazno oškodovanje slovenskih gozdov je šele načrtovano in ni pri tistih, katerim so jih zaplenili, kot to žele prikazati "osvoboditelji".

Glede tvojega sovražnega govora, o ponovitvi vaje in še bolj revolucionarnem ukrepanju, pa ni problem samo tvoje izobraženosti temveč tvoje "kulturno bojevniške" vzgoje, predvsem pa tega, koliko srčne kulture premoreš v sobivanju z drugače mislečimi.
[#683770] 16.01.10 18:20 · odgovor na: najobj (#683647)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [Dudek]
> > > [castro]
> > >
> >
> >
> >
> > lp
>
>

Kaj nisi svojih debat na temo plemenite revolucije za ta kvartal opravil že včeraj s kratkim in korektnim soočenjem mnenj z mano? Disappointment... Usrani gobci tudi niso ravno ustrezen znak.
[#684142] 17.01.10 15:26 · odgovor na: mimoidoci (#683716)
Odgovori   +    1
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [Dudek]
> > > > [castro]
> > > >
> > > > ??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
> > >
> > > Za 91 se mislim, proslavlja osamosvojitev in to, posamezne bitke niti ne. Takratni boji so imeli nek smisel, neposredno so prispevali osamosvojitvi.
> > >
> > > Kakšen smisel je imela bitka v Dražgošah ? Takrat mislim, da je ljudilo še bolj odbilo od partizanščine, ker so videli, a so im cilji povsem drugačni , dejanja pogoso za lase privlečena. Zelo pogosto so počili kakšnega Italijana ali Nemca in pobegnili v hosto, okupator se je pa maščeval domačinom. Koliko ljudi je zaradi tega bilo ubitih, poslanih v logore ? Koga su ubili tisti dan, ki ga proslavljamo, kot dan ustaje ?
> > >
> > > Še enkrat , kakšen je bil pomen te bitke pravzaprav ?
> > > lp
> >
> >
> > Predlagam izdelavo novega zgodovinskega scenarija za 100 obešenih v Frankolovem. Tam so revolucionarji pihnili vsaj visokega častnika nemške vojske, pa še civilnih žrtev je bilo več, kot pri epopeji Dražgoše. OK, zanemarimo dražgoško zimo in sneg in dodajmo nekatere elemente dramatizacije pa lahko dobimo novo romarsko pot za nove vrednote.
>
>
> ... jaz pa predlagam izdelavo zgodovinskega scenarija za kakšno novo proslavo ...
>
> ... najprej za proslavo kakšne epohalne zmage onih ta drugih ... saj veš, katerih ... nad okupatorji slovenske zemlje ... kaj, a je ni bilo ? ... aja, seveda ... oni se pa ja niso borili proti njim, oni so bili zadovoljni z njihovim gospodstvom ... hja, gospodstvo arijske rase nad ničvredno slovansko golaznijo je normalno, se takorekoč spodobi ... ja, valjda da so bili na njihovi strani, kaj pa bi naj drugega ? ...
>
> ... no, v redu, pa nič ... potem pa gremo za uravnoteženje naredit eno proslavo, kjer so oni ta drugi ... saj veš, kateri ... dosegli kakšno epohalno zmago nad to ničvredno slovansko golaznijo, ki se je skrivala po gozdovih Tretjega rajha ... si lahko zamisliš veličasten naslov v Družini ali Demokraciji ... V herojskem boju smo poklali vso slovansko golazen, ki je onesnaževala lepote gozdov Tretjega rajha ... hja, mimoidoči, kaj praviš, ha ? ... kaj, a tega tudi ni bilo ? ... aja, seveda ... oni si pač niso upali kar tako sami zapustiti svojih toplih postojank ... tu in tam so že kakšnega ranjenca iz kakšnega samotnega skednja zbezljali ... in mu po junaškem boju prerezali vrat ... jebiga, ampak to glih ni neki dogodek za kakšno posebno proslavo ...
>
> ... hja, kaj naj rečem ? ... zgleda, da bo treba film lepo nazaj zavrtet, pa vajo ponovit, pa se malo bolj izkazat ... ni druge, pa da ga jebeš ... do takrat pa bo treba pač držat svoj usrani gobec čisto preprosto lepo tiho ... as simple as that ... kaj praviš, mimoidoči ? ... ha ? ...

He, he tovariš najobjestnejši. Da ti nisem že prej odgovoril, sta kriva dva mala objestneža tule okrog mojih nog, ki še vedno verjameta v pravljice. Nekega dne jima bom razložil, da so pravljice izmišljene in da služijo zgolj otroški domišljiji. In verjela mi bosta, v to sem prepričan.

Problem pa nastane, ko adolescenti, kot si ti, še vedno živijo v pravljičnem svetu. Ker jim nihče ni razložil, kaj so pravljični dogodki, kaj pa je logično sprejemljiva realna podoba sveta. In ti reveži še vedno potrebujejo pravljice, bodisi, ker se jim možgani še niso docela razvili, bodisi ker pod krinko pravljic opravičujejo svoj popačen svet vrednot in načel. Po mojem ti spadaš v prvo skupino, ker se mi zdiš neverjetno glup za svoja leta. In to zato, ker pišeš tako sprenevedavo in sprašuješ neumnosti tako otroško naivno, da se človeku kar milo stori. Ravno zato, ker se mi smiliš, ti pišem, čeprav sem otroka ob tem pisanju prikrajšal za pravljico.

P.S.: Aja še tisto iz WWII. Za slovenski narod in življenja Slovencev so bili v letih 1941 - 1945 enako nevarni tuji okupatorji in domači revolucionarji. Težke barabe oboji. Prvi so bili malo bolj organizirani, sistematični in kruti, drugi pa fanatični, neracionalni in bolj pridni pri pobijanju. Po letu 1945 so ostali sovražniki svojega ljudstva samo še revolucionarji. Metode kaznovanja neposlušnežev in pranja možganov so razvili do te mere, da ti naivnež še danes verjameš njihovim pravljicam in celo zagrešiš logično napako pri sklepanju, da kdor ima tvoje drage revolucionarje za barabe, je nujno navijač tujega okupatorja. Škoda a ne.

... oh, joj ... zdaj sem pa kar malo v zadregi ...

... eh, pa saj sem si pravzaprav sam kriv, kaj pa ti postavljam neka zapletena implicitna vprašanja ... potem pa ti nič ne razumeš ... khmm, da mogoče vendarle razumeš, ampak da se po svoji dobri stari navadi raje malo sprenevedaš, tega pač ne morem verjeti ... no, da nadaljujem ... in ker po svoji stari dobri navadi ne moreš biti preprosto tiho, se namesto odgovora pač malo preizkušaš v roftarski psihoanalizi svojega sogovornika, da bi ga kao malo zasmehoval ... jebiga, če se zato bolje počutiš, ti sploh ne zamerim ... delaj ti, kar hočeš ... se pa bojim, da sem te le malo precenil in sploh ne vem, če se še naj ukvarjam s tabo ...

... ampak, ker me pa vseeno firbec matra, kakšne sorte človek je ta naš mimoidoči ... khmm, da ne razume glih vsega, kar ga vprašam, to zdaj že vem ... zato ga bom v izogib nadaljnjim nesporazumom vprašal zelo direktno ...

... alzo ...

... da je bila leta 1941 Slovenija okupirana, to menda ni bila pravljica, ali pač ? ... skratka, ljudje so takrat lahko izbirali med naslednjimi opcijami ...

... prva opcija je bila ... upor proti okupatorju z vsemi sredstvi, ki so med vojno na voljo ...

... druga opcija je bila ... sprijazniš se z usodo, da ne boš nikoli več gospodar v hiši, ki si jo sam postavil in stoji na tvoji zemlji ... ob tem pa ponižno upaš, da bo vsaj nekaj drobtinic padlo s tvoje (!) mize, ki si jo je prisvojil tvoj novi Gospodar ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje en navadni seronja ...

... tretja opcija je bila ... se potuhneš in čakaš, da bo nekdo drug namesto tebe prelival svojo kri in te bo osvobodil pred okupatorjem oziroma vsiljivcem v hiši, ki si jo postavil sam in stoji na tvoji zemlji ... beri, izbereš opcijo, da si celo življenje ena navadna pizda ...

... torej, moje vprašanje glasi ... katera izmed navedenih opcij, ki so bila takrat edina na voljo, mimoidoči misli, da je prava ? ... oziroma kaj bi mimoidoči sam naredil, če bi bognedaj že takrat prišel mimo ? ...

... in če nadaljujem s vprašanjem ... kaj je na osnovi tega odgovora mimoidoči ? ...

... in ker se je o morebitni izbiri prve ponujene opcije mimoidoči tukaj že večkrat nedvoumno izjasnil, bom že tako ozek nabor svojih vprašanj še malo zožil ...

... ali je (bi bil) mimoidoči en navadni seronja ? ...

... ali pa je (bi bil) mimoidoči ena navadna pizda ? ...

... khmm, ali pa je tudi okupacija Slovenije bila ena takšna prijetna pravljica za male otroke, v katero poleg slednjih verjamem le še jaz ? ...

... kaj je torej res, mimoidoči ? ... ha ? ...

... hvala, za jasen in nedvoumen odgovor ...

P.S.: pravzaprav mi boš odgovoril odgovoril tudi, če mi ne boš odgovoril ... ti pa, kakor hočeš ... izbira je tvoja ...

Strani: 1 2 3 4 5