Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prevrednotenje vrednot
sporočil: 702
Gospod Peter prav imate. Danes je prav težko ohranjati stare
vrednote. Imajo te za budalo.
K sreči me žaljivke ne ganejo več,to sem prerasla in iščem družbo ljudi, v kateri se "zbadamo" z dinozavri.
K sreči me žaljivke ne ganejo več,to sem prerasla in iščem družbo ljudi, v kateri se "zbadamo" z dinozavri.
sporočil: 21.898
"Ena od bistvenih značilnosti zahodne kulture je, da v njej za laž
ni prostora."
Lepo je biti v nekaj tako zelo prepričan.
Lepo je biti v nekaj tako zelo prepričan.
sporočil: 201
Kaj pa GREGOR GOLOBIČ on je tudi lagal. Kje so naše vrednote.
Verjetno se pa zaradi tega razlikujemo od razvitih narodov, da ne
znamo oceniti, kaj je vrednota.
sporočil: 201
Še to vam, ki ste že komentirali. V bistvu je res, da tudi v
zahodni družbi resnica ni na prvem mestu, vendar ko pa se resnica
zahteva, jo tudi pričakujejo in sankcionirajo. Lep primer je USA,
pri njih ni važno če je GM ogromno podjetje, pomembno je a deluje
za njih in njihovo državo. Če ne ga likvidirajo.
V TEM SO RAZLIČNI STARI NOB PRISKLEDNIKI !!!!!!!!!!!!!!!
V TEM SO RAZLIČNI STARI NOB PRISKLEDNIKI !!!!!!!!!!!!!!!
sporočil: 207
Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah?
Omalovaževanje enega redkih trenutkov v zgodovini, ko smo Slovenci
pokazali, da smo se sposobni boriti za pravico do obstoja in
svobode, je bistveno bolj zavrženo kot Billovo laganje pod prisego.
In borba v Dražgošah nima nobene zveze s kasnejšim podeljevanjem
privilegijev - januarja 42 nihče ni bil v partizanih zaradi obeta
veteranske pookojnine.
sporočil: 664
Dr. Lah naj začne pometati kar pred pragom organizacije, ki ji
pripada (če nismo napačno obveščeni, gre za red jezuitov).
Za začetek ne bi bil odveč kakšen sestavek o morali v zvezi z dokumentom Crimen sollicitationis, gotovo bi bilo bolj zanimivo kot razpravljanje o Clintonovih cigarah in zgodovinskih bitkah.
Za začetek ne bi bil odveč kakšen sestavek o morali v zvezi z dokumentom Crimen sollicitationis, gotovo bi bilo bolj zanimivo kot razpravljanje o Clintonovih cigarah in zgodovinskih bitkah.
sporočil: 32.748
... in kaj točno je hotel "pesnik" povedati ? ...
... aja, še to ... gospod je zaključil z besedami ... "Ne morem biti 90-odstotni poštenjak. Ali sem ali nisem." ... pa bi ga jaz vprašal ... a on je ? ...
... in ja, še to me zanima ... kako se "poštenjak" izmeri ? ... kaj je "merska enota" za poštenje ? ... in kar je najpomembnejše ... kdo to meri ? ...
... aja, še to ... gospod je zaključil z besedami ... "Ne morem biti 90-odstotni poštenjak. Ali sem ali nisem." ... pa bi ga jaz vprašal ... a on je ? ...
... in ja, še to me zanima ... kako se "poštenjak" izmeri ? ... kaj je "merska enota" za poštenje ? ... in kar je najpomembnejše ... kdo to meri ? ...
sporočil: 288
www.druzina.si/icd/s...enDocument
dražgoška bitka - pričevanje domačina
sporočil: 39
Nehajmo nakladat o vrednotah zahodne civilizacije, saj si je
zaslužila, da jo prevzvišeni nemudoma uniči. Sploh pa so vrednote,
kot so poštenost in podobno, premnogokrat na jeziku ljudi, za
katere se kasneje izkaže, da so v resnici zločinci. Ta zahodna
civilizacija je v svoji požrešnosti uničila vse kontinente in samo
po drugi svetovni vojni pobila več ljudi, kot jih je druga svetovna
vojna. Nehajmo s pretvarjanjem in se rajši pripravimo na božjo
sodbo...
sporočil: 474
Hej, vsevedni komunikolog- bi lahko bili bolj natančni: katera
junaštva pa se v Dražgošah niso zgodila, in kolikšna je "večina"
veteranov NOB, ki ni bila v bitki?? Ne maram lažnih junaštev in
lažnih veteranov, a še bolj so mi zoprni pavšalni kritikastri brez
pokritja(pa še z dr.),ki so jim dokazi,argumenti, skratka celo
resnica deveta briga: to je torej tista "zahodna kultura"v kateri
ni prostora za laž"? - in dr.Lah jenjen tipičen predstavnik!
Briljanten strel v lastno koleno.
sporočil: 1.218
Gospod Lah kot ponavadi provocira in daje svoj doprinos k delitvi
Slovencev na črne in rdeče. Očitno to katoliški Cerkvi
ustreza.
Če že objavlja prispevke v Financah, naj napiše še kaj o finančnih družbah Zvon Holding.
Če že objavlja prispevke v Financah, naj napiše še kaj o finančnih družbah Zvon Holding.
sporočil: 5.625
[0720Vidma]Poglej si malo število žrtev na Dražgošah in Osankarici. Vse skupaj ne presega 100 mrtvih partizanov. Daleč od tega, da bi bil navdušen, da so jih naciji pobili - ni pa ravno D Day ali Stalingrad. Vsekakor ne gre za dogodek epskih razsežnosti, ki bi ga bilo potrebno s tako vnemo slaviti več kot 60 let pozneje.
Hej, vsevedni komunikolog- bi lahko bili bolj natančni: katera junaštva pa se v Dražgošah niso zgodila, in kolikšna je "večina" veteranov NOB, ki ni bila v bitki?? Ne maram lažnih junaštev in lažnih veteranov, a še bolj so mi zoprni pavšalni kritikastri brez pokritja(pa še z dr.),ki so jim dokazi,argumenti, skratka celo resnica deveta briga: to je torej tista "zahodna kultura"v kateri ni prostora za laž"? - in dr.Lah jenjen tipičen predstavnik! Briljanten strel v lastno koleno.
Komično je, kadar o lažeh, poštenju in morali pridigajo ljudje, ki
jim je RKC tako blizu :)
Practice what you preach!
Practice what you preach!
sporočil: 1.059
Tako je. Slovenija živi v preteklosti. Partizanstvo je le mit, s
katerim (poleg anticerkvenosti) vladajoča klika vedno znova
mobilizira volivce. Dokler se bodo predvolivne poliemike vrtele le
okoli teh dveh točk, bomo imeli tako vlado, kot jo imamo
zdaj.
Vrednote v Sloveniji so že davno odšle. Odkar lahko minister dokazano laže in ostane na položaju, bo šlo samo še na slabše. To je bil slab zgled, ki je vsem pokazal, da se ti v visokem položaju v politiki ne more nič zgoditi, če imaš močno politično podporo. Vrednote, kot so delo, poštenje, resnica, skromnost, so konservativne in nezaželene, kar nas bo še teplo.
Vrednote v Sloveniji so že davno odšle. Odkar lahko minister dokazano laže in ostane na položaju, bo šlo samo še na slabše. To je bil slab zgled, ki je vsem pokazal, da se ti v visokem položaju v politiki ne more nič zgoditi, če imaš močno politično podporo. Vrednote, kot so delo, poštenje, resnica, skromnost, so konservativne in nezaželene, kar nas bo še teplo.
sporočil: 2.063
[lukav]?s številom prebivalcev nikoli ne bomo zmogli stalingrada, D-daya...šteje namen! BTW a v osamosvojitveni vojni jih je umrlo dovolj, da jo bomo praznovali čez 60 let?
> [0720Vidma]
> Hej, vsevedni komunikolog- bi lahko bili bolj natančni: katera junaštva pa se v Dražgošah niso zgodila, in kolikšna je "večina" veteranov NOB, ki ni bila v bitki?? Ne maram lažnih junaštev in lažnih veteranov, a še bolj so mi zoprni pavšalni kritikastri brez pokritja(pa še z dr.),ki so jim dokazi,argumenti, skratka celo resnica deveta briga: to je torej tista "zahodna kultura"v kateri ni prostora za laž"? - in dr.Lah jenjen tipičen predstavnik! Briljanten strel v lastno koleno.
Poglej si malo število žrtev na Dražgošah in Osankarici. Vse skupaj ne presega 100 mrtvih partizanov. Daleč od tega, da bi bil navdušen, da so jih naciji pobili - ni pa ravno D Day ali Stalingrad. Vsekakor ne gre za dogodek epskih razsežnosti, ki bi ga bilo potrebno s tako vnemo slaviti več kot 60 let pozneje.
[skopusnik]cerkev fura svoje mite, komunisti pa svoje. oboji so enako škodljivi.
Tako je. Slovenija živi v preteklosti. Partizanstvo je le mit, s katerim (poleg anticerkvenosti) vladajoča klika vedno znova mobilizira volivce. Dokler se bodo predvolivne poliemike vrtele le okoli teh dveh točk, bomo imeli tako vlado, kot jo imamo zdaj.
[castro]Poglej si malo, koliko partizanov je padlo v Dražgošah. 9, z besedo devet. Se ti to res zdi dogodek epskih razsežnosti s katerim bi se moral kdorkoli ukvarjati še celo večnost?
> [lukav]
> > [0720Vidma]
> > Hej, vsevedni komunikolog- bi lahko bili bolj natančni: katera junaštva pa se v Dražgošah niso zgodila, in kolikšna je "večina" veteranov NOB, ki ni bila v bitki?? Ne maram lažnih junaštev in lažnih veteranov, a še bolj so mi zoprni pavšalni kritikastri brez pokritja(pa še z dr.),ki so jim dokazi,argumenti, skratka celo resnica deveta briga: to je torej tista "zahodna kultura"v kateri ni prostora za laž"? - in dr.Lah jenjen tipičen predstavnik! Briljanten strel v lastno koleno.
>
> Poglej si malo število žrtev na Dražgošah in Osankarici. Vse skupaj ne presega 100 mrtvih partizanov. Daleč od tega, da bi bil navdušen, da so jih naciji pobili - ni pa ravno D Day ali Stalingrad. Vsekakor ne gre za dogodek epskih razsežnosti, ki bi ga bilo potrebno s tako vnemo slaviti več kot 60 let pozneje.
?s številom prebivalcev nikoli ne bomo zmogli stalingrada, D-daya...šteje namen! BTW a v osamosvojitveni vojni jih je umrlo dovolj, da jo bomo praznovali čez 60 let?
sporočil: 260
Ko so se partizani na silvestrovo leta 1941 umaknili v to hribovsko
vasico, so domačine spravili v nevarnost, da se bo okupator nad
njimi krvavo znesel. To se je pozneje tudi zgodilo. Ni pomagalo, da
so pred bojem domačini sami prijavili partizane Nemcem, da bi se
izognili povračilnim ukrepom. Prav tako niso zalegle njihove
prošnje partizanom, naj vas zapustijo, saj je vodstvo bataljona
ocenilo, da je kraj zelo primeren za obrambo in da bi bitka
utegnila imeti velik politični potencial. Devetega januarja so
Nemci napadli vas, partizani so se dva dni branili, nato so zbežali
na Jelovico, vaščane pa prepustili na milost in nemilost
okupatorju. Ko so 11. januarja 1942 Nemci vdrli v vas, so
postrelili 41 vaščanov, med njimi so bile tudi ženske, otroci in
starci. Požgali so hiše in gospodarska poslopja ter šolo in cerkev.
Nekaj vaščanov je pobegnilo na Jelovico, 81 pa so jih odpeljali v
zapor v Šentvid pri Ljubljani, nekaj jih je moralo v pregnanstvo,
nekateri pa so se lahko nastanili pri znancih ali sorodnikih. V
Dražgoše se do konca vojne niso mogli vrniti, saj so pogorišče
Nemci minirali do tal.
[lukav]??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
> [castro]
> > [lukav]
> > > [0720Vidma]
> > > Hej, vsevedni komunikolog- bi lahko bili bolj natančni: katera junaštva pa se v Dražgošah niso zgodila, in kolikšna je "večina" veteranov NOB, ki ni bila v bitki?? Ne maram lažnih junaštev in lažnih veteranov, a še bolj so mi zoprni pavšalni kritikastri brez pokritja(pa še z dr.),ki so jim dokazi,argumenti, skratka celo resnica deveta briga: to je torej tista "zahodna kultura"v kateri ni prostora za laž"? - in dr.Lah jenjen tipičen predstavnik! Briljanten strel v lastno koleno.
> >
> > Poglej si malo število žrtev na Dražgošah in Osankarici. Vse skupaj ne presega 100 mrtvih partizanov. Daleč od tega, da bi bil navdušen, da so jih naciji pobili - ni pa ravno D Day ali Stalingrad. Vsekakor ne gre za dogodek epskih razsežnosti, ki bi ga bilo potrebno s tako vnemo slaviti več kot 60 let pozneje.
>
> ?s številom prebivalcev nikoli ne bomo zmogli stalingrada, D-daya...šteje namen! BTW a v osamosvojitveni vojni jih je umrlo dovolj, da jo bomo praznovali čez 60 let?
Poglej si malo, koliko partizanov je padlo v Dražgošah. 9, z besedo devet. Se ti to res zdi dogodek epskih razsežnosti s katerim bi se moral kdorkoli ukvarjati še celo večnost?
sporočil: 2.054
carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v
Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici
šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo
zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami
pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj
tako dobrega
[castro]ti kar proslavljaj. če nimaš kaj pametnejšega za početi, je tudi to ok.
> [lukav]
> > [castro]
> > > [lukav]
> > > > [0720Vidma]
> > > > Hej, vsevedni komunikolog- bi lahko bili bolj natančni: katera junaštva pa se v Dražgošah niso zgodila, in kolikšna je "večina" veteranov NOB, ki ni bila v bitki?? Ne maram lažnih junaštev in lažnih veteranov, a še bolj so mi zoprni pavšalni kritikastri brez pokritja(pa še z dr.),ki so jim dokazi,argumenti, skratka celo resnica deveta briga: to je torej tista "zahodna kultura"v kateri ni prostora za laž"? - in dr.Lah jenjen tipičen predstavnik! Briljanten strel v lastno koleno.
> > >
> > > Poglej si malo število žrtev na Dražgošah in Osankarici. Vse skupaj ne presega 100 mrtvih partizanov. Daleč od tega, da bi bil navdušen, da so jih naciji pobili - ni pa ravno D Day ali Stalingrad. Vsekakor ne gre za dogodek epskih razsežnosti, ki bi ga bilo potrebno s tako vnemo slaviti več kot 60 let pozneje.
> >
> > ?s številom prebivalcev nikoli ne bomo zmogli stalingrada, D-daya...šteje namen! BTW a v osamosvojitveni vojni jih je umrlo dovolj, da jo bomo praznovali čez 60 let?
>
> Poglej si malo, koliko partizanov je padlo v Dražgošah. 9, z besedo devet. Se ti to res zdi dogodek epskih razsežnosti s katerim bi se moral kdorkoli ukvarjati še celo večnost?
??? pa kje ti oporekam kaj o številu padlih?? sem ti napisal, zakaj se proslavlja in te vprašal, če jih je 91 padlo dovolj, da bomo to praznovali čez 60 let?
sporočil: 680
[firbec3]Nemci so pač opravili svoje...
carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj tako dobrega
So imeli legitimno pravico, ker so bili nas svojem?
U p.m. - bili so okputaorji, ki so prišli in zavzeli nekaj, kar nikoli ni bilo njihovo. In ker so bili pač močnejši, bi jih bilo treba pustiti pri miru?
ti pa:
-prepakiraj svoje nasprotovanje v kaj drugega, kot pa " padlo jih je premalo"
-nauči se argumetiranja, bebo
sporočil: 1.675
[1leny]Fuck. In še dan danes tam najdemo vso "smetano" slovenske politike. Na bruhanje mi gre.
www.druzina.si/icd/s...enDocument
sporočil: 680
[owhe]A ti res verjameš, da je vse to napisal en domačin iz Dražgoš?
> [1leny]
> www.druzina.si/icd/s...enDocument
> dražgoška bitka - pričevanje domačina
Fuck. In še dan danes tam najdemo vso "smetano" slovenske politike. Na bruhanje mi gre.
Samo uvoden stavek z opisom Dražgoš bo jasen, da je vse skupaj nametano iz ohoho virov in da vator zagotovo ni domačin.
[castro]prepakiraj v kaj, da je bilo mrtvih civilov precej več kot partizanov?
ti pa:
všeč mi je "nauči se argumentiranja, bebo" - veliko pove o tvojem talentu za argumentiranje. ok, papa!
sporočil: 18.832
Kdaj bodo nehali proslavljati dražgoško bitko kot zmago partizanov?
Ko bodo oblast v državi prevzeli ljudje, ki si bodo to oblast
zaslužili zaradi poštenosti in dela za ljudi. Dokler pa bodo
oblastniki taki, ki se hvalijo z dosežki, ki jih ni videti, ker jih
ni, pa bodo praznovali zmage, ki jih niso dosegli.