Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek (OBJAVLJENI ODLOKI) Nove omejitve: gostinski lokali bodo zaprti v rdečih regijah; tranzit v tujino dovoljen tudi ''rdečim''
[rename]Saj, saj, saj mi že nekaj žvenketa v skrinjah. Ampak tudi zlato ni vsemogočno.
> Ne bomo plačali črnci, ampak varčevalci. Skrita inflacija nam papa dinarčke na banki kot v časih Jugoslavije. S tem, da se zdaj nimamo več kam odsamosvojit.
Odosamosvojitev od eura: zlato.
[rename]To je ena od mojih teorij, da se bo COVID izkoristil, da svet pomete pod preprogo zavoženo brezizhodno monetarno politiko.
Ni vsemogocno, je pa najbolj stabilno; sploh v taksnih casih, ki prihajajo.
(pa ne pozabit na 9x19 in 12/70 :-))
Kao... mi smo vse naredili prav, potem pa je prišel COVID in tega res nismo mogli predvdeti, tako da... nihče nič kriv.
Tesle za ceno tisočletnega dobička ne mislim kupovat. Zlata pa ne maram.
"poglejte... Kajenje je zelo podobno prehranjevanju. Če do sedaj niste nehali kadi, potem je čas, da prenehate zdaj"
Narediva miselni salto mortale:
"Če ste do sedaj jedli, je čas da prenehate. Prehranjevanje je namreč zelo podobno kajenju"
[alain]Če omejiš gibanje 5% ostalim 95% pa ne si naredil kaj?
Namen je da cimbolj onemogocijo mobilnost ljudi, kljub izjemam je v praksi dejansko potem bistveno manj mobilnosti. 90% se jih namrec drzi ukrepov in s tem je namen dosezen. Kaksna je pa dejanska uporabnost tega pa je seveda drugo vprasanje.
Koliko ljudi bo ob zaprtih trgovskih centrih, gostilnah, prireditvah, prepovedanih zbiranjih... migriralo med regijami. Tisti ki delajo, hodijo v šole, imajo v drugih regijah nepremičnine... so itak izjeme.
In potem imamo namesto parih učinkovitih ukrepov, eno nerazumljivo mineštro in 2.000.000 zmedenih državljanov.
[alain]90% manj prometa je bilo, ker so ljudje bili doma na čakanju ali pa so delali od doma in ker ni bilo šole. Ne zaradi prepovedi gibanja med občinami.
Saj pravim, da je uporabnost takih odlokov kar nekaj, enako kot z maskami zunaj...ampak vecina se po mojem tega drzi, ker so posrani ali zaradi virusa ali zaradi policije. In posledica bo manj mobilnosti, to je dejstvo. Tudi spomladi so bile dovoljene izjeme, prometa pa je bilo 90% manj.
In enako bo sedaj. Prepoved, ki je zelo agresiven ukrep, mogoče doda še 1-2%.
[abohte]Torej sem egoist, ker se ne pustim zapreti, kot bi ti rad? Zdej pa res ne vem več, se je slovenskemu folku odpeljalo, da lahko pridejo na plan takšna mnenja kot jih imaš ti? Rizičnim skupinam bi ti omejil gibanje, je..mti. Kaj ko bi tebi kdo hotel omejiti gibanje? Bi cvilil kot kanarček, da se ti kršijo človekove pravice.
> [vrac]
> Kolk si pa ti star? Očitno si med mlajšimi,ker če bi bil v rizični skupini, ne bi takšnih streljal.
Če ta zapis ni največji izkaz egoizma, potem ne vem, kaj je...
[premza]Zdaj sem eno uro vandaral okoli.
> [Maticek]
> > [premza]
> > > [Maticek]
> > > kapljice se ujamejo na tkanini. vlaga se vpije v vlakna tkanine in se nato sčasoma posuši, torej voda izhlapi. virus seveda ne izhlapi, ampak ostane ujet v tkanini.
> >
> > Tale razlaga ima smisel, ampak samo v toplem okolju (poleti ali v notranjih ogrevanih prostorih). Jeseni in pozimi, ko so temperature blizu ledišča in relativna vlažnost 95% in več, pa ne.
> > V teh pogojih voda ne izhlapeva, oz. izhlapeva zelo počasi. In za ta čas nam strokovnjaki predpisujejo nošenje mask zunaj.
>
> ja v zelo vlažnih pogojih, megli ali pa ko rosi ali celo dežuje bo maska po določenem času postala mokra, temu se ni mogoče izogniti. podatkov kako filtrira mokra maska nimam, ugibam sicer da najbrž še bolje (spomnim se da so nas v šoli nekdaj učili naj si v dimu damo pred usta mokro krpo). bi pa znalo biti, da bi mokra maska bolj ovirala dihanje, sicer pa bomo kmalu vedeli kako je s tem.
Moje vprašanje zdaj je...
Nam NIJZ hočejo ovirati dihanje nalašč ali iz nevednosti?
Maska je postala toliko mokra, da je bilo moteče na dotik (na licih), ni bilo pa nič oteženo dihanje. Sicer se človek vsega privadi, verjetno tudi mokre cunje na obrazu :-)
Sem jo zamenjal in je spet vse v redu.
Mi je pa za dihanje po mrzlem zraku prijalo, da sem imel masko. Včasih smo v ta namen uporabljali šal (tudi zdaj bi ga lahko namesto mnaske).
[premza]Meni so pa filharmoniki tako kul za držat v rokah... Potem pa so srebrni čisto enaki, samo drugačne barve...
Tesle za ceno tisočletnega dobička ne mislim kupovat. Zlata pa ne maram.
Je pa mogoče res boljše, da ne probaš ;-)
[vrac]Kot ponavadi tukaj vse piše
> [abohte]
> > [vrac]
> > Kolk si pa ti star? Očitno si med mlajšimi,ker če bi bil v rizični skupini, ne bi takšnih streljal.
>
> Če ta zapis ni največji izkaz egoizma, potem ne vem, kaj je...
Torej sem egoist, ker se ne pustim zapreti, kot bi ti rad? Zdej pa res ne vem več, se je slovenskemu folku odpeljalo, da lahko pridejo na plan takšna mnenja kot jih imaš ti? Rizičnim skupinam bi ti omejil gibanje, je..mti. Kaj ko bi tebi kdo hotel omejiti gibanje? Bi cvilil kot kanarček, da se ti kršijo človekove pravice.
siol.net/siol-plus/k...ini-536762
[kekez]Danes je bila relativna vlažnost 50%, počakaj še kak mesec, ko pod 90% ne bo padla. Boš zunaj menjal masko na 5 minut.
Zdaj sem eno uro vandaral okoli.
Maska je postala toliko mokra, da je bilo moteče na dotik (na licih), ni bilo pa nič oteženo dihanje. Sicer se človek vsega privadi, verjetno tudi mokre cunje na obrazu :-)
[abohte]Mislim, da ti ne razumeš bistva ukrepa omejevanja gibanja v regije, ki so na rdečem seznamu. Ta predpis ima nek smisel zgolj, če velja za vse prebivalce, na samo za rizične skupine, ki se itak najmanj okužujejo zaradi nekontroliranega druženja. V DSO-jih jih pa okužujejo tako zaposleni kot obiskovalci, v bistvu se ti sploh ne gibljejo izven domov, ti pa predlagaš, da ta omejevalni ukrep velja zgolj za to populacijo. Da ti prišepnem, večino okužb širi ravno mlajša in srednja generacija, ne stari in bolni, ki bi jim ti samo njim prepovedal gibanje.
Iz katere votline si pa ti prišel? Dobro jutro v današnji Sloveniji. Ko se boš popolnoma zbudil, boš ugotovil, da nas večina že ima omejeno gibanje.
Na ostale nebuloze niti ne bom odgovarjal...
[abohte]Kolum,nisti dnevno spreminjajo stališča. Saj velecenjeni Ihan je isti.
> [0430ABAKU]
> Kot ponavadi tukaj vse piše
> siol.net/siol-plus/k...ini-536762
ROTFL. Si ga pa našel. No, poglej še ta moj link:
siol.net/siol-plus/k...ato-522218
in na tem linku, boš npr. našel tale Mazzzinijev zapis:
"Poglejmo konkreten primer. Odprem Facebook in hop, mi že skoči na plano moški, ki divja o tem, da se je odpeljal skozi mesto in videl na sprehodu mater z otrokom! Pomislite! To ga je spravilo v tak bes, da se je zapeljal okoli mesta in na travniku zagledal človeka, ki sprehaja psa brez maske in rokavic! Evo fotka, evo dokaz! Tam v daljavi samotna, izgubljena postava sredi prostranstva."
A to je isti človek? LOL
www.delo.si/mnenja/k...miologijo/
Kriva je vlada prebivalstvo pa je egoistično, ker se mu jebe za starce, noče nositi mask na prostem kot čudežni rešitvi za pandemijo in hoče kafetkati. P**** m****** idiotsko, kelnarca ima od tega kafetkanja plačo, nekaterim je to celo edini dohodek. In letos drugič jih spet režemo za 2 meseca, ker po menju teh bedastih kolumnistov varujemo dedke in babice. Ljudi ne varuješ tako, da nekoga spraviš na beraško palico.
Takšno posploševanje (jaz sme imel z babi eno tako izkušnjo z domom) me pač razpizdi.
[abohte]Mene poenostavljena posploševanja spravijo na obrate.
> [rx170]
> Kolum,nisti dnevno spreminjajo stališča. Saj velecenjeni Ihan je isti.
>
> www.delo.si/mnenja/k...miologijo/
Prvič, meni je normalno, da človek spreminja svoja stališča. Upam, da jih. Ampak Mazzini jih je tako zelo, v tako kratkem času in povsem brez razlage, da se je v mojih očeh povsem blamiral (se pa najde folk, ki mu še vedno ploska).
Kar se pa tiče Ihanove kolulmne. WTF?! Ne štekam, v čem je Ihan spremenil svoja stališča. Tudi v tistem odgovoru zdravnikom je napisal, da so ukrepi politična odločitev. Jaz njegovo kolumno v celoti podpišem, pravzaprav na ta način že ves čas argumentiram. Jaz nikoli nisem pametoval o virusih, ker se na to ne spoznam, ampak o ukrepih, ki jih družba sprejema - to pa nima z medicino nobene neposredne zveze.
Mimogrede, marca je rekel, da bo 14 dni dovolj, trajalo je do junija (čeprav so bile vmes določene spremembe)
[abohte]
> [0430ABAKU]
> Kot ponavadi tukaj vse piše
> siol.net/siol-plus/k...ini-536762
ROTFL. Si ga pa našel. No, poglej še ta moj link:
siol.net/siol-plus/k...ato-522218
in na tem linku, boš npr. našel tale Mazzzinijev zapis:
"Poglejmo konkreten primer. Odprem Facebook in hop, mi že skoči na plano moški, ki divja o tem, da se je odpeljal skozi mesto in videl na sprehodu mater z otrokom! Pomislite! To ga je spravilo v tak bes, da se je zapeljal okoli mesta in na travniku zagledal človeka, ki sprehaja psa brez maske in rokavic! Evo fotka, evo dokaz! Tam v daljavi samotna, izgubljena postava sredi prostranstva."
Hehe. Saj veš, da obstaja izraz "presstitutka", kajne :)
Sicer je pa Mazzini že zdavnaj pod kritiko. Včasih je pametno pisal in še sedaj se v njegove pisarije prikrade kaka dobra misel, kot celota pa so njegovi prispevki ratali čisto brezvezni.
A to je isti človek? LOL
[rename]Turistični boni so ukrep stroke :))
> [Pokinimisi]
> Cel hec - jaz ze ves cas pisem, da so ukrepi politicna in ne medicinska odlocitev, pa me zmerjajo z idiotom, ko Ihan to ze ves cas trdi, ga pa nihce ne sprasuje po zdravju.
Jaz pa mislim, da so vsi ukrepi taksni, kot jih predlaga stroka.
Vlada jih samo razglasi (z vecjo ali manjso zamudo), ker je pac postavljena za to, da sprejema tovrstne odloke.
Da je vlada politicni organ je pa seveda jasno.
Pa to, da jih še vedno niso podaljšali in starci še vedo rinejo v toplice je tudi strokovna odločitev.
Rest my case.
[rename]Podaljšanje bonov in začasna omejitev njihove uporabe bi najbrž preprečila več okužb kot prepoved prehajanja med regijami. Kdo bo pa še kam šel, če je vse zaprto. Tisti, ki grejo, so pa itak izjeme in gredo lahko kljub splošni prepovedi. Kot da ne bi bile slike po regijah precej podobne in kot da si ne bi delili istega zdravstva.
> [premza]
> > [rename]
> > > [Pokinimisi]
> > > Cel hec - jaz ze ves cas pisem, da so ukrepi politicna in ne medicinska odlocitev, pa me zmerjajo z idiotom, ko Ihan to ze ves cas trdi, ga pa nihce ne sprasuje po zdravju.
> >
> > Jaz pa mislim, da so vsi ukrepi taksni, kot jih predlaga stroka.
> > Vlada jih samo razglasi (z vecjo ali manjso zamudo), ker je pac postavljena za to, da sprejema tovrstne odloke.
> > Da je vlada politicni organ je pa seveda jasno.
>
> Turistični boni so ukrep stroke :))
> Pa to, da jih še vedno niso podaljšali in starci še vedo rinejo v toplice je tudi strokovna odločitev.
> Rest my case.
V mislih sem imel ukrepe v zvezi z zascitnimi ukrepi; torej omejitve, razvrscanje v cone,ips.
Važno da bo Policija na cesti lahko spet vsakega terorizorala in vsem prešlatala (okužila) vse dokumente.
Ampak brezveze, očitno smo vsak na svojem bregu.
Se umikam. Grem spat, jutri zgodaj pa z družino v hribe, brez maske.
www.24ur.com/novice/...ijani.html
Modtem ko nas Rozman straši z policijskimi urami in strogim zapiranjem v stanovanja turizem na Obali rešujejo Avstrijci in Italijani .
[premza]Živim v rdeči regiji. Kmetijo s ca 3 ha velikim sadovnjakom imam preko regijske meje (Pomurje). In ravno se zjutraj odpravljam z izpisanimi posestnimi listi v avtu, ko me ne dvorišču preseneti ciganka iz naselja preko meje (t.i. Novi Beograd ob cesti Ormož Varaždin). Sicer redno prihaja ob sobotah (zdaj sicer ni nekaj časa vsaj od julija naprej ne - ravno tako je ni bilo v času prvega vala) in vedno ji damo kak drobiž ampak ni panta v tem. Torej jaz za premik do svoje nepremičnine rabim ne vem kakšno dovolnico, ona pa brez problema preko državne meje pride beračit. Očitno so epidmeiološke razmere v romskih naseljih precej boljše kot pri meni doma.
Še tole dodajam na listo nesmislov...
www.24ur.com/novice/...ijani.html
Modtem ko nas Rozman straši z policijskimi urami in strogim zapiranjem v stanovanja turizem na Obali rešujejo Avstrijci in Italijani .
[abohte]Še posebej zato, ker je stališče zamenjal samo zato, ker ima Siol drugega urednika.
> [rx170]
> Kolum,nisti dnevno spreminjajo stališča. Saj velecenjeni Ihan je isti.
>
> www.delo.si/mnenja/k...miologijo/
Prvič, meni je normalno, da človek spreminja svoja stališča. Upam, da jih. Ampak Mazzini jih je tako zelo, v tako kratkem času in povsem brez razlage, da se je v mojih očeh povsem blamiral (se pa najde folk, ki mu še vedno ploska).
Pa se je moral iz ene danke rikverc ven izkopat pa tak še ves topel v drugo zlezt.
[rx170]Glej, pred meseci se je preko meje tam blizu vas pripeljalo pet beguncev z na hrvaškem ukradenim avtom. Z avtom. Preko meje. Schengenske.
Torej jaz za premik do svoje nepremičnine rabim ne vem kakšno dovolnico, ona pa brez problema preko državne meje pride beračit. Očitno so epidmeiološke razmere v romskih naseljih precej boljše kot pri meni doma.
Končalo se je šele na avtocesti pri Tepanju, s prometno nesrečo, z dvema poškodovanima, pa ne beguncema.
Od Franca Jožefa naprej v naših krajih reda pač več ni.
[rename]Kakorkoli že, dejstvo je da je glede na številke in stanje potrebno zamenjati celotno strokovno skupino. Pa vlado takisto. V realnem sektorju bi ti ljudje že zdavnaj dobili knjižnice.
> [kren]
> > [rename]
> > Jaz pa mislim, da so vsi ukrepi taksni, kot jih predlaga stroka.
>
> Če stroka ne predlaga ukrepov, ki so po godu vladi (beri: dovolj strogih), pa vlada pač zamenja strokovnjake.
Vsaka vlada postavi svoje kadre.
Dr. Beoviceva je tista, ki odloca ze ves cas....in kot se spomnim, je ona ze veliko prej predlagala ostrejse ukrepe, pa je vlada zavlacevala.
Ne verjamem pa, da je vlada sprejela kaksen ukrep, ki je bil se ostrejsi od predlaganih.
[rename]Meni je vseeno kdo prevzame vlado, ker dvomim, da bo kaj počela drugače. Kako smiselna je pa taka strategija pa vidimo sedaj v drugem valu.
> [rx170]
> > [rename]
> > > [kren]
> > > > [rename]
> > > > Jaz pa mislim, da so vsi ukrepi taksni, kot jih predlaga stroka.
> > >
> > > Če stroka ne predlaga ukrepov, ki so po godu vladi (beri: dovolj strogih), pa vlada pač zamenja strokovnjake.
> >
> > Vsaka vlada postavi svoje kadre.
> > Dr. Beoviceva je tista, ki odloca ze ves cas....in kot se spomnim, je ona ze veliko prej predlagala ostrejse ukrepe, pa je vlada zavlacevala.
> > Ne verjamem pa, da je vlada sprejela kaksen ukrep, ki je bil se ostrejsi od predlaganih.
>
> Kakorkoli že, dejstvo je da je glede na številke in stanje potrebno zamenjati celotno strokovno skupino. Pa vlado takisto. V realnem sektorju bi ti ljudje že zdavnaj dobili knjižnice.
Saj bo vlado kmalu prevzel J-brezP-Damijan.
Pa boste blazeni.
Je dobro napisal direktor UKC: clovestvo je lpremagalo crne koze, spansko gripo in nacizem. (moj dodatek: komunizma pa na zalost se ne).
[rename]Kolikor vem prenočitvene kapacitete v rdečih conah niso zaprte. Lahko se seveda motim. Sprva je bilo tako rečeno. Težko sledim.
> [premza]
> > [rename]
> > > [premza]
> > > > [rename]
> > > > > [Pokinimisi]
> > > > > Cel hec - jaz ze ves cas pisem, da so ukrepi politicna in ne medicinska odlocitev, pa me zmerjajo z idiotom, ko Ihan to ze ves cas trdi, ga pa nihce ne sprasuje po zdravju.
> > > >
> > > > Jaz pa mislim, da so vsi ukrepi taksni, kot jih predlaga stroka.
> > > > Vlada jih samo razglasi (z vecjo ali manjso zamudo), ker je pac postavljena za to, da sprejema tovrstne odloke.
> > > > Da je vlada politicni organ je pa seveda jasno.
> > >
> > > Turistični boni so ukrep stroke :))
> > > Pa to, da jih še vedno niso podaljšali in starci še vedo rinejo v toplice je tudi strokovna odločitev.
> > > Rest my case.
> >
> > V mislih sem imel ukrepe v zvezi z zascitnimi ukrepi; torej omejitve, razvrscanje v cone,ips.
>
> Podaljšanje bonov in začasna omejitev njihove uporabe bi najbrž preprečila več okužb kot prepoved prehajanja med regijami. Kdo bo pa še kam šel, če je vse zaprto. Tisti, ki grejo, so pa itak izjeme in gredo lahko kljub splošni prepovedi. Kot da ne bi bile slike po regijah precej podobne in kot da si ne bi delili istega zdravstva.
> Važno da bo Policija na cesti lahko spet vsakega terorizorala in vsem prešlatala (okužila) vse dokumente.
>
> Ampak brezveze, očitno smo vsak na svojem bregu.
> Se umikam. Grem spat, jutri zgodaj pa z družino v hribe, brez maske.
Boni so podaljsani,
In uporaba zamrznjena, saj veljajo samo rezervacije, potrjene pred tem odlokom.
O tem, koliko policija terorizira, je pisal Gustl. Na meji mahajo...
Zelim ti fajn izlet v hribe!
Med prvim lockdownom je bil na avtocestah promet večkrat speljan čez počivališča in 100% kontrola s 100% osebnim stikom (vse prešlatat). Tudi na meji se baje že dogaja.
Grozi pa Rozman že s strogim zapiranjem v stanovanja.
V hribih je zaenkrat mir in kontrol še ni.
Še rezultat kratkega testa. V megli maska zdrži 5 minut, potem je tako mokra, da ne moreš več dihat.