Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Banka Slovenije, laži in potvarjanja
sporočil: 2.361
Bomba.
Bomo videli, ali bodo odleteli Jazbec, Iskra, Fabijan, Caprirolo.
Odvisno od odločitve usmerjevalcev javnega mnenja. Po mojem bodo vklopili damage control in zaščitili celo Jazbeca, čeprav je bil pred 5 leti še SDS friendly.
Pri takih zgodbicah je terba tudi upoštevati, da tisti, ki jih sproži, dejstva navede/prilagodi/zamolči v skladu s svojimi interesi. Pri tem mislim na vir informacij, ne pa na Tadeja, ki se je podpisal in jasno razkril svoj interes.
Odvisno od odločitve usmerjevalcev javnega mnenja. Po mojem bodo vklopili damage control in zaščitili celo Jazbeca, čeprav je bil pred 5 leti še SDS friendly.
Pri takih zgodbicah je terba tudi upoštevati, da tisti, ki jih sproži, dejstva navede/prilagodi/zamolči v skladu s svojimi interesi. Pri tem mislim na vir informacij, ne pa na Tadeja, ki se je podpisal in jasno razkril svoj interes.
sporočil: 14.456
Fantastično branje! Če bi bilo bolj zašpiljeno s humorjem kot z
razumljivo grenkobo, bi vzkliknil: Also schrieb Art Buchwald!
Guilty, but innocent
news.google.com/news...08,2705492
Here's one whale of a garage sale
news.google.com/news...08,4536644
sporočil: 4.301
evo, pa mamo uradno, crno na belem - smo drzava nedoje*banih
oblastnikov, od ta nizjih do ta najvisjih polozajev...
za bruhat... :-(
LpA
p.s.: se pa ocitno na BS ni kaj dosti spremnilo od casa Mrkaicevih kolumen o BS...
za bruhat... :-(
LpA
p.s.: se pa ocitno na BS ni kaj dosti spremnilo od casa Mrkaicevih kolumen o BS...
sporočil: 2.154
pa naj še kdo reče, da zakoni veljajo za vse enako! BANDA!
Upam, da bodo omenjeni gospodi in gospe iz BS nekdaj odsedeli to dolžnost in ne bodo uživali v (ne)zasluženi penziji.
Drugače pa super opis, še bolj pa mi je všeč, da v njem nastopajo osebe z imeni. Pa da vidimo ali bo kakšen raziskovalen novinar to pograbil in svinjarijo razkril.
lp
Upam, da bodo omenjeni gospodi in gospe iz BS nekdaj odsedeli to dolžnost in ne bodo uživali v (ne)zasluženi penziji.
Drugače pa super opis, še bolj pa mi je všeč, da v njem nastopajo osebe z imeni. Pa da vidimo ali bo kakšen raziskovalen novinar to pograbil in svinjarijo razkril.
lp
sporočil: 8.014
Zadnja sprememba: anon-15342 09.02.2015 14:47
[jeanmark]Po mojem jih je bilo vsaj deset, ampak za začetek, takole na hitro Google:
Laho verjameš kar hočeš. Ampak te korespodence do sedaj nisem videl. Maš kakšen konkreten link?
Dnevnik:
www.dnevnik.si/slove...jene-banke
Mladina:
www.mladina.si/16017...bojevniki/
Večer:
www.vecer.com/clanek...0906057506
www.vecer.com/clanek...1006057856
Delo:
www.delo.si/sobotna/...eriji.html
sporočil: 4.301
[abraxas]ce bi ziveli v na pol spodobni drzavi, bi nedoje*ani osebki, ki si jih omenil, ta trenutek pisali odstopne izjave...
Bomba.
no, ce bi ziveli v taki drzavi, taki bedoje*anci niti ne bi bili na teh polozajih...
LpA
sporočil: 14.015
[NavadniNimda]Sanja prase kukuruz. Šef pralnice umazanega denarja čisto nič ne rabi ene balkanske province, dokler mi sami nosimo denar v njihove banke.
Rešitev: razpustitev BS, ter prepustitev monetarnega področja gospodu Nowotnyu z Dunaja.
sporočil: 6.715
[TadejK]Očitno še en politik ki se mu jebe za odgovornost. Da se o taki zadevi ne poduči....
> [jeanmark]
> Laho verjameš kar hočeš. Ampak te korespodence do sedaj nisem videl. Maš kakšen konkreten link?
Po mojem jih je bilo vsaj deset, ampak za začetek, takole na hitro Google:
Dnevnik:
www.dnevnik.si/slove...jene-banke
Mladina:
www.mladina.si/16017...bojevniki/
Večer:
www.vecer.com/clanek...0906057506
www.vecer.com/clanek...1006057856
Ali pa da glasuje prosti svoji vesti...
sporočil: 5
Vedno se je treba vprašati, kakšno korist utegne imeti od pisanja
avtor:
"Nakupe podrejenih obveznic domačih bank je Kotnik nadaljeval tudi letos, torej že po tistem, ko je ostal brez »podrejencev« Factor banke, Probanke, NKBM in NLB in ko je že vložil pobudo za ustavno presojo zakona o bančništvu, ki je izbrise omogočil. Od začetka leta do aprila je bil namreč med največjimi kupci podrejenih obveznic Banke Celje 16. izdaje. Te so na borzi še konec lanskega leta kotirale pri nekaj več kot 50 odstotkih nominalne vrednosti, po 19. decembru, ko je Banka Slovenije z odredbo zbrisala podrejene obveznice podržavljenih bank, pa je njihova vrednost začela strmo upadati. Dokler Ljubljanska borza ni ustavila trgovanja, se je namreč z njimi trgovalo po vsega okoli štirih odstotkih nominalne vrednosti. Kljub skromnemu prometu na Ljubljanski borzi je Kotniku uspelo kupiti 3347 obveznic Banke Celje, za katere je po neuradnih izračunih odštel med 13.000 in 25.000 evri. V primeru, da bi Banka Celje ob dospetju leta 2019 te obveznice poplačala po polni nominalni vrednosti, bi Kotniku nakupi prinesli visok dobiček. Samo za svoje obveznice Banke Celje bi namreč prejel slabih 335-000 evrov, brez upoštevanja obresti, ki na letni ravni znašajo osem odstotkov."
www.skupaj.si/klipin...-spekulant
"Nakupe podrejenih obveznic domačih bank je Kotnik nadaljeval tudi letos, torej že po tistem, ko je ostal brez »podrejencev« Factor banke, Probanke, NKBM in NLB in ko je že vložil pobudo za ustavno presojo zakona o bančništvu, ki je izbrise omogočil. Od začetka leta do aprila je bil namreč med največjimi kupci podrejenih obveznic Banke Celje 16. izdaje. Te so na borzi še konec lanskega leta kotirale pri nekaj več kot 50 odstotkih nominalne vrednosti, po 19. decembru, ko je Banka Slovenije z odredbo zbrisala podrejene obveznice podržavljenih bank, pa je njihova vrednost začela strmo upadati. Dokler Ljubljanska borza ni ustavila trgovanja, se je namreč z njimi trgovalo po vsega okoli štirih odstotkih nominalne vrednosti. Kljub skromnemu prometu na Ljubljanski borzi je Kotniku uspelo kupiti 3347 obveznic Banke Celje, za katere je po neuradnih izračunih odštel med 13.000 in 25.000 evri. V primeru, da bi Banka Celje ob dospetju leta 2019 te obveznice poplačala po polni nominalni vrednosti, bi Kotniku nakupi prinesli visok dobiček. Samo za svoje obveznice Banke Celje bi namreč prejel slabih 335-000 evrov, brez upoštevanja obresti, ki na letni ravni znašajo osem odstotkov."
sporočil: 48.253
[fibonaci]Pa mimogrede, ce ste vsi spregledali - ja, svinjarija je bila, ce malo parafraziramo Apple, "Made in Slovenia, but Designed in Brussels".
> [NavadniNimda]
>
> Rešitev: razpustitev BS, ter prepustitev monetarnega področja gospodu Nowotnyu z Dunaja.
Sanja prase kukuruz. Šef pralnice umazanega denarja čisto nič ne rabi ene balkanske province, dokler mi sami nosimo denar v njihove banke.
Tako da ne sanjati, da bodo prisli neki jezdeci na belih konjih iz evrope in to stalo spucali, saj so jo oni pomagali skreirati.
[NavadniNimda]Lahko greš tudi na Luno, pa bo tvoj problem še vedno isti. Stvar je v tem, da imaš še vedno NavadneYugo gene, ki se jih ne moreš znebit.
> [mmatt]
Tako je. Nekoč sem živel v Jugoslaviji in socializmu, in bolj nagravžne, spervertirane in zblojene teorije & prakse še nisem videl, niti v drugorazrednih filmih.
Je pa na vidiku ena rešitev in sicer je ena amerikanska privatna firma iz silikonskih gričev razvila metodo, s katero ti tvoje NavadneYugo gene zamenjajo za SpecialUSA gene. Lahko izbiraš med geni ameriške čivave ali ameriškega kuker španjela, pa tudi barvo in dolžino dlake.
Nema da nema :)
sporočil: 48.253
[tagalog]Avtor je pojasnil svojo korist, se ni nic treba vprasati.
Vedno se je treba vprašati, kakšno korist utegne imeti od pisanja avtor:
Zadnja sprememba: anon-238577 09.02.2015 14:58
[bc123a]Jasno, naši v BS so samo ECB-jevi hlapci in dekle, nimajo niti kaj mislit ali razmišljat, samo plešejo na njihovo muziko.
> [fibonaci]
> > [NavadniNimda]
> >
> > Rešitev: razpustitev BS, ter prepustitev monetarnega področja gospodu Nowotnyu z Dunaja.
>
> Sanja prase kukuruz. Šef pralnice umazanega denarja čisto nič ne rabi ene balkanske province, dokler mi sami nosimo denar v njihove banke.
Pa mimogrede, ce ste vsi spregledali - ja, svinjarija je bila, ce malo parafraziramo Apple, "Made in Slovenia, but Designed in Brussels".
Tako da ne sanjati, da bodo prisli neki jezdeci na belih konjih iz evrope in to stalo spucali, saj so jo oni pomagali skreirati.
Edina protiutež diktatu ECB je ustavno sodišče, pa še to mora biti zelo previdno in diplomatsko ...
[tagalog]Mogoče se malo pouči o razliki med kazenskimi in odškodninskimi postopki. Tudi če bi sledile sankcije za vsa v tem pisanju opisana dejanja, med njimi ne bo ne restitucije ne kompenzacije.
Pa btw sem že velikokrat razložil, da tisto razkritje na dnu kolumne, da sem bil špekulant, napišem jaz sam, samoiniciativno, obvezno je to samo pri naložbenih priporočilih, kar pa tekst o izbrisanih vrednostnih papirjih nekako ne more biti :)
Seveda jo je pojasnil, ampak tu je korist že tako velika, da bi se
moralo tudi uredništvo Financ malo zamisliti...
sporočil: 2.361
[tagalog]Poglej, tudi jaz Tadeju zavidam, če bo na račun davkoplačevalcev dobil izplačano nominalo. Ampak saj se je podpisal in razkril svoj interes. In prepričan sem, da si zgodbe ni izmislil.
Naj zdaj BS pove in z dokazi podkrepi, kaj je res in kaj ne.
Zadnja sprememba: anon-238577 09.02.2015 15:02
[NavadniNimda]Daj ti kozmonavt JNA vzemi v roke globus Evrope, pa malo preštudiraj lego Bruslja, Frankfurta, Dunaja in Ljubljane.
> [fibonaci]
> > [NavadniNimda]
> >
> > Rešitev: razpustitev BS, ter prepustitev monetarnega področja gospodu Nowotnyu z Dunaja.
>
> Sanja prase kukuruz. Šef pralnice umazanega denarja čisto nič ne rabi ene balkanske province, dokler mi sami nosimo denar v njihove banke.
A to sam s sabo polemiziraš, ali sanjaš spet sred belega dne?
sporočil: 6.039
irci so butnli vs ebanke v stečaj in začeli iz nule, pri nas pa bi
določeni ljudje preveč izgubil se je šlo pa v reševanje bank. to je
vsa matematka folk pa kot ovce naprej verjame drugim ovnom
sporočil: 1.088
Enkrat, bo prišel nekdo in nekaj vprašal. (apokrifna univerzalna
prerokba, ki poskrbi, da so vse zgodbe resnične)
[TadejK]Ne presojam ne kazenske ne odškodninske odgovornosti, tudi špekulacij ne obsojam, pa čeprav na račun davkoplačevalcev. Sprašujem se samo o morali avtorja, ki medij očitno izrablja za dosego svojih ciljev, in o morali časopisa, ki tako početje dopušča. Tak način pisanja v javnosti spodbuja hujskaštvo.
> [tagalog]
> Vedno se je treba vprašati, kakšno korist utegne imeti od pisanja avtor:
Mogoče se malo pouči o razliki med kazenskimi in odškodninskimi postopki. Tudi če bi sledile sankcije za vsa v tem pisanju opisana dejanja, med njimi ne bo ne restitucije ne kompenzacije.
Pa btw sem že velikokrat razložil, da tisto razkritje na dnu kolumne, da sem bil špekulant, napišem jaz sam, samoiniciativno, obvezno je to samo pri naložbenih priporočilih, kar pa tekst o izbrisanih vrednostnih papirjih nekako ne more biti :)
Pa da ne bo pomote: osebno mislim, da je bil izbris obveznic napaka.
sporočil: 2.703
Zadnja sprememba: anon-226535 09.02.2015 15:30
lol, torej le ni "bruselj je kriv". se mi je zdelo, da ce se zacne
malo praskat po uradni naraciji pridemo kmalu do avtohtone gnilobe.
matr, pod alpami so zgleda vsi na sirtaki mahnjeni, z harmoniko ali
brez.me zanima kkako kaj s kredibinostjo vseh uradnih podatkov v tej gnili luzi. tudi tistih poslanih gldemu bruslju.
(btw, upam, da je tadeju malo zal, ker je tudi sam zacel naivno palit na standardno zgodbo o tujem gresnem kozlu...)
Zadnja sprememba: anon-238577 09.02.2015 15:20
[tagalog]Sorry, hujskaštvo proti komu in čemu? Proti kriminalnim manipulacijam? Proti temu, da nas drugi - ali pa sami sebe, imajo/imamo za zadnje evropske hlapce? Z denarjem domačih investitorjev se torej lahko dela kot svinja z mehom, ko bodo prišli tuji lastniki bank, pa bo njihov kapital naenkrat postal nedotakljiv!?
> [TadejK]
Sprašujem se samo o morali avtorja, ki medij očitno izrablja za dosego svojih ciljev, in o morali časopisa, ki tako početje dopušča. Tak način pisanja v javnosti spodbuja hujskaštvo.
[tagalog]Glej, še enkrat bom poskusil, pa potem neham, ker je brez veze. Korist je lahko kvečjemu skozi pravnomočno zaključen odškodninski postopek. In takega postopka zagotovo ni mogoče zmagati s kolumno – četudi je vse v njej resnično, je potrebno navedbe dejstev nadomestiti s predložitvijo dokazov. Ti pa namiguješ, da naj bi jaz v kolumni lagal; mi razložiš, kak smisel bi to imelo, oziroma kako naj bi mi to kakorkoli lahko koristilo?
Seveda jo je pojasnil, ampak tu je korist že tako velika, da bi se moralo tudi uredništvo Financ malo zamisliti ...
[philips]Za povrh pa podobo svoje ignorance, indolentnosti ali nesposobnost na forumu zlato uokviri tako, da niti ne pogugla za precej jasno definiranimi viri, pa šele potem po potrebi prosi za pomoč. Sindrom človeka, ki hoče imeti za vsako opravilo kakšno najeto ali zastonjkarsko roko?
Očitno še en politik ki se mu jebe za odgovornost. Da se o taki zadevi ne poduči....
Ali pa da glasuje prosti svoji vesti...
Zadnja sprememba: anon-238577 09.02.2015 15:29
[NavadniNimda]Samo ne zdaj začet spet jokat za tistimi zlatimi časi, ko je bila Ljubljanska banka še pod komando NBJ iz Belega grada, in smo bili mi še gospodje, banka pa ena najmočnejših na naši podcelini, pa i šire ...
> [fibonaci]
> > [NavadniNimda]
> > > [fibonaci]
> > > > [NavadniNimda]
> > > >
> > > > Rešitev: razpustitev BS, ter prepustitev monetarnega področja gospodu Nowotnyu z Dunaja.
> > >
> > > Sanja prase kukuruz. Šef pralnice umazanega denarja čisto nič ne rabi ene balkanske province, dokler mi sami nosimo denar v njihove banke.
> >
> > A to sam s sabo polemiziraš, ali sanjaš spet sred belega dne?
>
> Daj ti kozmonavt JNA vzemi v roke globus Evrope, pa malo preštudiraj lego Frankfurta, Dunaja in Ljubljane.
Absolutno nujno, glede na tvoje 24/7 vsiljevanje Beograda.
sporočil: 5.498
[bobek13]Ne gre pozabiti, da ista BMK (boli me k) aroganca veje tudi iz dopisov EK (glej forum.finance.si/?m=...218&single in vse linke v forum.finance.si/?m=...47&single) da ne govorim o ignoriranju ustav članic etc.
no, ce bi ziveli v taki drzavi, taki bedoje*anci niti ne bi bili na teh polozajih...
LpA
Skratka ne gre za "tojemoznosamovsloveniji"
Lp,
M
sporočil: 32.330
Zadnja sprememba: najobj 09.02.2015 15:46
[TadejK]... čuj, TadejK ... evo, ko že govoriš o sankcijah proti tebi in glede na dejstvo, da smo Slovenci na svetu med vodilnimi po številu samomorov, bi se jaz na tvojem mestu izogibal prostorov višjih od pritličja, ker se - kot poje Kreslin - od višine ne le zvrti, ampak se kakšna neprijetna nadležna glava lahko tudi razbije ...
> [tagalog]
> Vedno se je treba vprašati, kakšno korist utegne imeti od pisanja avtor:
Mogoče se malo pouči o razliki med kazenskimi in odškodninskimi postopki. Tudi če bi sledile sankcije za vsa v tem pisanju opisana dejanja, med njimi ne bo ne restitucije ne kompenzacije.
P.S.: ker se ne poznava, je to moje pisanje mogoče brezveze, ampak res zelo cenim tvoj osebni pogum in resnično upam, da boš lahko še dolga leta tako pogumen, ker ti v ožjem slovenskem in širšem evropskem mafijskem okolju dela ziher ne bo kmalu zmanjkalo ...
[TadejK]Nič ne namigujem na laganje, le moralnost takega početja se mi zdi vprašljiva:
> [tagalog]
> Seveda jo je pojasnil, ampak tu je korist že tako velika, da bi se moralo tudi uredništvo Financ malo zamisliti ...
Glej, še enkrat bom poskusil, pa potem neham, ker je brez veze. Korist je lahko kvečjemu skozi pravnomočno zaključen odškodninski postopek. In takega postopka zagotovo ni mogoče zmagati s kolumno – četudi je vse v njej resnično, je potrebno navedbe dejstev nadomestiti s predložitvijo dokazov. Ti pa namiguješ, da naj bi jaz v kolumni lagal; mi razložiš, kak smisel bi to imelo, oziroma kako naj bi mi to kakorkoli lahko koristilo?
Finance ob 12.25 objavijo članek rednega kolumnista, čez dobro uro se ovadba Društva malih delničarjev, ki temelji na članku, z žigom vložišča že vrne na sedež društva, dve uri po objavi kolumne Finance že objavijo novico o ovadbi...
Temu bi jaz rekel zelo učinkovito društvo in novinarstvo. Ko bi le tudi država znala tako delovati. ;)
Zadnja sprememba: pobalin 09.02.2015 15:49
[tagalog]Kar se spomnim, je ta avtor tukaj svoje interese in vpletenost razkril.
Si se vprašal, kakšno korist od svojega pisanja bi lahko imela avtorja članka v Dnevniku, njuni šefi in delodajalci-lastniki in upniki lastnika?
Si se vprašal, kakšen dogovor ima VZMD s časopisnimi hišami, da objavlja cele članke, ki so sicer pod naročniškim ključem?
www.dnevnik.si/posel...-spekulant
Bi bilo bolje, če bi te obveznice končale na fiduciarnih računih tujih bank, pri raznih skladih ali Goldman Sachsu? Ki bi zagotovo tiho pogoltnili njih izbris in svojo izgubo.
Itn.
Tukaj vidim samo potencialen problem, ki se mu reče asimetričnost informacij in dostopa do kupčij. Če pa gre za špekulanta, ki je pač bolj sistematičen pri zbiranju in proučevanju javno dostopnih podatkov ter kupuje tisto in tam, kjer lahko vsak drug špekulant, mu lahko samo zavidam. Ker so me številni prepričali, da pri tej zadevi predvsem za vprašanje pravne varnosti državljanov in enakosti pred zakonom, sem na njihovi strani. Razsodilo bo itak sodišče.
[najobj]Čuj, jaz sem do zdaj bil prepričan, da je ta celjski bančni direktor umrl naravne smrti, pri nas lahko bereš samo o samomoriranih bančnikih drugje po svetu!?
> [TadejK]
> > [tagalog]
> > Vedno se je treba vprašati, kakšno korist utegne imeti od pisanja avtor:
>
> Mogoče se malo pouči o razliki med kazenskimi in odškodninskimi postopki. Tudi če bi sledile sankcije za vsa v tem pisanju opisana dejanja, med njimi ne bo ne restitucije ne kompenzacije.
>
> Pa btw sem že velikokrat razložil, da tisto razkritje na dnu kolumne, da sem bil špekulant, napišem jaz sam, samoiniciativno, obvezno je to samo pri naložbenih priporočilih, kar pa tekst o izbrisanih vrednostnih papirjih nekako ne more biti :)
... čuj, TadejK ... evo, ko že govoriš o sankcijah in glede na dejstvo, da smo Slovenci na svetu med vodilnimi po številu samomorov, bi se jaz na tvojem mestu izogibal prostorov višjih od pritličja, ker se - kot poje Kreslin - od višine ne le zvrti, ampak se kakšna neprijetna nadležna glava lahko tudi razbije ...