Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Pasji sinovi

Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13

macon sporočil: 12.861
[#2205959] 30.08.13 18:46 · odgovor na: (#2205944)
Odgovori   +    6
[pirhovec]
> [mataj]
> Lepo, da te nekaj zanima.
>
> Debata na tem nivoju zna biti čisto zabavna, ampak ne s tabo. Bom raje peljal vnuka v živalski vrt gledat opice.

Vrniva se na začetno vprašanje, ker imam dovolj tvojih red herringov.

Mi lahko pojasniš, čemu je VOS pobijala narodno zavedne Slovence, ki so bili sicer antikomunisti, italijanski polkovniki in generali pa so se prosto in brez skrbi pred OF in VOS šetali po Ljubljani in Ljubljanski pokrajini?
V paketu pride tudi vprašanje, zakaj so tri tedne po okupaciji Slovenije in Jugoslavije komunistični "narodni osvoboditelji" ustanavljali Protiimperialistično fronto proti Angležem in Američanom tisoče kilometrov stran in ne Osvobodilne fronte proti okupatorjem, ki so bili kako ulico stran, svojih namenov potujčevanja pa niso skrivali?
najobj sporočil: 33.236
[#2205968] 30.08.13 19:06 · odgovor na: macon (#2205763)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 30.08.2013 19:10
[macon]
> [Valuk]
> Pogovarjamo se o zmagi v vojni.
Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum". Nisem bral niti o eni bitki za slovensko mestece s par tisoč ljudmi, ki so jo dobili. Vse skupaj nič od niča, preganjanje za leve vasi in še bolj leve hribe in gozdove. Vojaško so bili nepomemben nesposoben brezvezen kwurac od ovce in nič drugače ni bilo niti par mesecev pred koncem vojne. Sposobni so se bili samo izživljati nad civilisti in ujetniki.

Prebral sem veliko knjig o vojaški zgodovini, slovenski partizani se po njih kvalificirajo med banditske plenilske tolpe. O kakršnikoli vojski je brez smisla razpravljati, ker razen množičnih pokolov niso naredili ničesar vojaško relevantnega.

Lahko me razsvetlite z linkom na kak pomemben vojaški dogodek, dosežen strateški cilj (ne, dražgoška "bitka" to ni), ampak kolikor vem, ni ničesar. Hm, bitka za Turjak? Bah, Italijani s topovi. Pohod 14. divizije je brezvezna klavnica nesposobnih partizanov za ničeve dosežke. Absurdno je, da ni bilo vojaških uspehov niti v letu 1945, ko so naciji in kolegi razpadali pri živem telesu.
... čuj, in zakaj petdeset milijonska velesila Italija ni zasedla totega izpraznjenega ozemlja, ki je bilo pravzaprav njeno, ampak ga je prepustila nekaj vojaško nesposobnim razcapancem ? ... khmm, samo vprašam ... aja, še to ... čuj, kaj natančno so partizani plenili po slovenskih vaseh ? ... khmm, a so plenili avtomobile, tehnično robo, umetnine in zlatnino, s čemer so bile slovenske vasi v tistih cajtih bogato založene in so potem partizani svoj plen z roparskih pohodov prodajali na črnem trgu, kot se je dogajalo v zadnji vojni na Balkanu ? ... ja, ali pa so ropali še kaj bolj dragocenega, kot je recimo krompir, ki ga domačini v nekaterih vaseh niso hoteli deliti z njimi in so partizane raje izdajali Italijanom in kasneje Nemcem, da so jih ti pričakali v zasedah in jih potamanili brez najmanjše milosti ? ... khmm, in so se potem domačini v nekaterih vaseh silno čudili, ko so jim partizani vrnili milo za drago in jih ob prvi priliki potamanili kot pacove, kot se za pacove pravzaprav najbolj spodobi ...

P.S.: tukaj digicoll.library.wis...q1=kardelj je bilo treba biti zraven ... ja, in le zakaj so bili nerelevantni slovenski razcapanci na čelu s Kardeljem tudi tam zraven, se jaz zdaj vprašam ? ...
anon-35163 sporočil: 30.643
[#2205969] 30.08.13 19:10 · odgovor na: anon-127452 (#2205857)
Odgovori   +    1
[Valuk]
Še sreča, d aje Badoglio kolebal, ali naj sodeluje z zavezniki, ko so zrušili Mussolinija, ali pa raje še dalje s Hitlerjem.

Če ne bi nič kolebal, bi Američani zavzeli Italijo. In potem bi mi preko rapalske meje dobili ništa.
Mislim, da bi bil bolj ali manj isti šmorn. Na koncu odloča stanje na terenu, kdo kaj drži s svojo vojsko. Tudi tisti norci iz ANZAC-a niso bili tako nori, da bi se po koncu vojne šli fajtat samo za to, da bi Italijo nagradili s Primorsko.
[#2205972] 30.08.13 19:21 · odgovor na: macon (#2205959)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 30.08.2013 19:23
[macon]
> [pirhovec]
> > [mataj]
> > Lepo, da te nekaj zanima.
> >
> > Debata na tem nivoju zna biti čisto zabavna, ampak ne s tabo. Bom raje peljal vnuka v živalski vrt gledat opice.
>
> Vrniva se na začetno vprašanje, ker imam dovolj tvojih red herringov.
>
> Mi lahko pojasniš, čemu je VOS pobijala narodno zavedne Slovence, ki so bili sicer antikomunisti, italijanski polkovniki in generali pa so se prosto in brez skrbi pred OF in VOS šetali po Ljubljani in Ljubljanski pokrajini?
V paketu pride tudi vprašanje, zakaj so tri tedne po okupaciji Slovenije in Jugoslavije komunistični "narodni osvoboditelji" ustanavljali Protiimperialistično fronto proti Angležem in Američanom tisoče kilometrov stran in ne Osvobodilne fronte proti okupatorjem, ki so bili kako ulico stran, svojih namenov potujčevanja pa niso skrivali?
... ja, in v paketu pride tudi vprašanje, zakaj tote www.cidoc-crm.org/cr.../yalta.jpg majstre forumski modreci iz vrst domobranskih neozgodovinarjev ne obtožite za kolaboracijo s Stalinom ? ...

P.S.: Stalin je oni brko s kapo poleg Roosevelta malo bolj proč od Churchilla ...
[#2205993] 30.08.13 19:55 · odgovor na: najobj (#2205968)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: macon 30.08.2013 20:00
[najobj]
> [macon]
> > [Valuk]
> > Pogovarjamo se o zmagi v vojni.

> Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum". Nisem bral niti o eni bitki za slovensko mestece s par tisoč ljudmi, ki so jo dobili. Vse skupaj nič od niča, preganjanje za leve vasi in še bolj leve hribe in gozdove. Vojaško so bili nepomemben nesposoben brezvezen kwurac od ovce in nič drugače ni bilo niti par mesecev pred koncem vojne. Sposobni so se bili samo izživljati nad civilisti in ujetniki.
>
> Prebral sem veliko knjig o vojaški zgodovini, slovenski partizani se po njih kvalificirajo med banditske plenilske tolpe. O kakršnikoli vojski je brez smisla razpravljati, ker razen množičnih pokolov niso naredili ničesar vojaško relevantnega.
>
> Lahko me razsvetlite z linkom na kak pomemben vojaški dogodek, dosežen strateški cilj (ne, dražgoška "bitka" to ni), ampak kolikor vem, ni ničesar. Hm, bitka za Turjak? Bah, Italijani s topovi. Pohod 14. divizije je brezvezna klavnica nesposobnih partizanov za ničeve dosežke. Absurdno je, da ni bilo vojaških uspehov niti v letu 1945, ko so naciji in kolegi razpadali pri živem telesu.

... čuj, in zakaj petdeset milijonska velesila Italija ni zasedla totega izpraznjenega ozemlja, ki je bilo pravzaprav njeno, ampak ga je prepustila nekaj vojaško nesposobnim razcapancem ? ... khmm, samo vprašam ... aja, še to ... čuj, kaj natančno so partizani plenili po slovenskih vaseh ? ... khmm, a so plenili avtomobile, tehnično robo, umetnine in zlatnino, s čemer so bile slovenske vasi v tistih cajtih bogato založene in so potem partizani svoj plen z roparskih pohodov prodajali na črnem trgu, kot se je dogajalo v zadnji vojni na Balkanu ? ... ja, ali pa so ropali še kaj bolj dragocenega, kot je recimo krompir, ki ga domačini v nekaterih vaseh niso hoteli deliti z njimi in so partizane raje izdajali Italijanom in kasneje Nemcem, da so jih ti pričakali v zasedah in jih potamanili brez najmanjše milosti ? ... khmm, in so se potem domačini v nekaterih vaseh silno čudili, ko so jim partizani vrnili milo za drago in jih ob prvi priliki potamanili kot pacove, kot se za pacove pravzaprav najbolj spodobi ...
Italija je bila kwurac od ovce in papirnata velesila že pred 1943, Badoglieva republika pa napram Angležem ne kaj več kot domobranci do Nemcev; pomožna milica. O čudoviti vojaški morali italijanskih vojakov in genialnih generalih pa itak ni treba, a ne?

Plenili so recimo živino od katere je bilo odvisno kmetove preživetje. Vol je oral njivo in traktorjev ravno ni bilo, krave so dajale mleko in mladiče, ki so jih prodajali, da so imeli za sol, petrolej in trgovinsko robo. Kmet je brez krave in krompirja lahko pozimi crknil od lakote, brez vola pa spomladi vpregel sebe in ženo. Spet drugo je bilo, ko so ti kaki pijani veseljaki s puškami malce zažgali hišo, ki so bile pretežno iz lesa in dostikrat krite s slamo. Bral sem, da so komunisti počeli oboje. Potem so spet korajžni pijani fantje s puškami na ramenih na slamico položili kako dečvo, ki ji ravno ni bilo do tega. Potem je korajžen fant s puško ravnal stare zamere z zoprnim sosedom. Zgodb kolikor hočeš in ne najdem ravno nobene, ki bi povečala popularnost partizanov med vojno. Mogoče pa ti veš kaj o kakem vodovodu, ki so ga korajžni partizani v potu teles skopali in položili za zakotno vas leta 1943? Ne? Se mi je zdelo, da ne.
P.S.: tukaj digicoll.library.wis...q1=kardelj je bilo treba biti zraven ... ja, in le zakaj so bili nerelevantni slovenski razcapanci na čelu s Kardeljem tudi tam zraven, se jaz zdaj vprašam ? ...
Pariška konferenca? Striček Stalin je pripeljal podanike, da je pokazal koliko je svetovnega komunajzeraja. Kolikor vem, ni imela jugoslovanska delegacija nobene besede mimo Rusov.
[#2206000] 30.08.13 20:03 · odgovor na: anon-35163 (#2205827)
Odgovori   +    3
[mataj]
> [macon]
> > [Valuk]
> > Pogovarjamo se o zmagi v vojni.
>
> Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum". Nisem bral niti o eni bitki za slovensko mestece s par tisoč ljudmi, ki so jo dobili. Vse skupaj nič od niča, preganjanje za leve vasi in še bolj leve hribe in gozdove. Vojaško so bili nepomemben nesposoben brezvezen kwurac od ovce in nič drugače ni bilo niti par mesecev pred koncem vojne. Sposobni so se bili samo izživljati nad civilisti in ujetniki.
>
> Prebral sem veliko knjig o vojaški zgodovini, slovenski partizani se po njih kvalificirajo med banditske plenilske tolpe. O kakršnikoli vojski je brez smisla razpravljati, ker razen množičnih pokolov niso naredili ničesar vojaško relevantnega.
>
> Lahko me razsvetlite z linkom na kak pomemben vojaški dogodek, dosežen strateški cilj (ne, dražgoška "bitka" to ni), ampak kolikor vem, ni ničesar. Hm, bitka za Turjak? Bah, Italijani s topovi. Pohod 14. divizije je brezvezna klavnica nesposobnih partizanov za ničeve dosežke. Absurdno je, da ni bilo vojaških uspehov niti v letu 1945, ko so naciji in kolegi razpadali pri živem telesu.

Po mnenju pričujočega vojaškega strokovnjaka torej izid 2.sv.vojne ni bil fer in bi ga bilo potrebno popraviti.
Res nočem preveč, daj mi eno bitko, ko so slovenski partizani premagali en klinčev bataljon okupatorjev. V proporcih Sedeči bik proti Custerju.

Po mojem nisem preveč zahteven, drugje so prekladali stotisoče in v Bosni desettisoče.
anon-245953 sporočil: 539
[#2206046] 30.08.13 21:58
Odgovori   +    3
anon-127452 sporočil: 2.567
[#2206060] 30.08.13 23:07 · odgovor na: macon (#2205993)
Odgovori   +    2
[macon]
Italija je bila kwurac od ovce in papirnata velesila že pred 1943, Badoglieva republika pa napram Angležem ne kaj več kot domobranci do Nemcev; pomožna milica.
Tudi če je to res, še enkrat, stotič: očitno je bila Italija dovolj pametna, d aje vojno končala na pravi strani.
anon-99255 sporočil: 78
[#2206062] 30.08.13 23:27 · odgovor na: anon-35163 (#2205740)
Odgovori   +    2
[mataj]
> [macon]
> Prava stran je osebna svoboda posameznikov in iz tega vidika niso bili na pravi strani niti fašisti niti komunisti.

Kdo pa je sploh bil? Osebne svobode med vojno ni kaj dosti. Pa tudi sicer takrat ni bila kaj dosti cenjena zaradi gospodarske depresije. Takrat se še niso spomnili, da bi zanjo okrivili FED.

Sem poslušal govore na tistem videu, ki ga je prejle poslal Valuk. Črnuhi so ravno tako udrihali po bogataših in velekapitalistih kot tardeči, le da so jih namesto s tajkuni zmerjali z židi.
Jah še en dokaz da so tačrni in tardeči isti:)

> Glede na informacije iz SZ, je bilo že takrat vsakomur lahko jasno, kako svobodo prinašajo komunisti.

Niti slučajno. Takrat še ni bilo interneta. Informacije so bile stvar posameznikovega vira propagande.
[#2206179] 31.08.13 11:10 · odgovor na: (#2206147)
Odgovori   +    1
Bi mi nehal težit s fakti, ki so mi že dolgo znani?
[#2206181] 31.08.13 11:12 · odgovor na: (#2206148)
Odgovori   +    2
[pirhovec]

Spet lažeš (laž je nesmrtna duša komunizma). Italija je bila na pariški mirovni konferenci na strani poražencev.
Manj kot domobranci vsekakor. Nisem ti kriv, da si v šoli šprical zgodovino. Stotič: Badoglio je od 43 dalje sodeloval z zavezniki.
[#2206183] 31.08.13 11:16 · odgovor na: macon (#2206000)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-127452 31.08.2013 11:16
[macon]

Res nočem preveč, daj mi eno bitko, ko so slovenski partizani premagali en klinčev bataljon okupatorjev.
Daj ti en sam dokaz, da so domobrajzerji bili prozahodno usmerjeni,kar trdite janšajzerji, sprenevedavček.
[#2206205] 31.08.13 12:13 · odgovor na: anon-99255 (#2206062)
Odgovori   +    2
[čarli..]
Jah še en dokaz da so tačrni in tardeči isti:)
Pa prostotržni tudi. To je stvar situacije in tradicije, ne pa ideologije.

Takrat so pač imeli plutokrate vsi v želodcu. In to upravičeno.
[#2206208] 31.08.13 12:27 · odgovor na: macon (#2205993)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 31.08.2013 12:32
[macon]
> [najobj]
> > [macon]
> > > [Valuk]
> > > Pogovarjamo se o zmagi v vojni.
>
> > Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum". Nisem bral niti o eni bitki za slovensko mestece s par tisoč ljudmi, ki so jo dobili. Vse skupaj nič od niča, preganjanje za leve vasi in še bolj leve hribe in gozdove. Vojaško so bili nepomemben nesposoben brezvezen kwurac od ovce in nič drugače ni bilo niti par mesecev pred koncem vojne. Sposobni so se bili samo izživljati nad civilisti in ujetniki.
> >
> > Prebral sem veliko knjig o vojaški zgodovini, slovenski partizani se po njih kvalificirajo med banditske plenilske tolpe. O kakršnikoli vojski je brez smisla razpravljati, ker razen množičnih pokolov niso naredili ničesar vojaško relevantnega.
> >
> > Lahko me razsvetlite z linkom na kak pomemben vojaški dogodek, dosežen strateški cilj (ne, dražgoška "bitka" to ni), ampak kolikor vem, ni ničesar. Hm, bitka za Turjak? Bah, Italijani s topovi. Pohod 14. divizije je brezvezna klavnica nesposobnih partizanov za ničeve dosežke. Absurdno je, da ni bilo vojaških uspehov niti v letu 1945, ko so naciji in kolegi razpadali pri živem telesu.
> ... čuj, in zakaj petdeset milijonska velesila Italija ni zasedla totega izpraznjenega ozemlja, ki je bilo pravzaprav njeno, ampak ga je prepustila nekaj vojaško nesposobnim razcapancem ? ... khmm, samo vprašam ... aja, še to ... čuj, kaj natančno so partizani plenili po slovenskih vaseh ? ... khmm, a so plenili avtomobile, tehnično robo, umetnine in zlatnino, s čemer so bile slovenske vasi v tistih cajtih bogato založene in so potem partizani svoj plen z roparskih pohodov prodajali na črnem trgu, kot se je dogajalo v zadnji vojni na Balkanu ? ... ja, ali pa so ropali še kaj bolj dragocenega, kot je recimo krompir, ki ga domačini v nekaterih vaseh niso hoteli deliti z njimi in so partizane raje izdajali Italijanom in kasneje Nemcem, da so jih ti pričakali v zasedah in jih potamanili brez najmanjše milosti ? ... khmm, in so se potem domačini v nekaterih vaseh silno čudili, ko so jim partizani vrnili milo za drago in jih ob prvi priliki potamanili kot pacove, kot se za pacove pravzaprav najbolj spodobi ...
Italija je bila kwurac od ovce in papirnata velesila že pred 1943, Badoglieva republika pa napram Angležem ne kaj več kot domobranci do Nemcev; pomožna milica. O čudoviti vojaški morali italijanskih vojakov in genialnih generalih pa itak ni treba, a ne?

Plenili so recimo živino od katere je bilo odvisno kmetove preživetje. Vol je oral njivo in traktorjev ravno ni bilo, krave so dajale mleko in mladiče, ki so jih prodajali, da so imeli za sol, petrolej in trgovinsko robo. Kmet je brez krave in krompirja lahko pozimi crknil od lakote, brez vola pa spomladi vpregel sebe in ženo. Spet drugo je bilo, ko so ti kaki pijani veseljaki s puškami malce zažgali hišo, ki so bile pretežno iz lesa in dostikrat krite s slamo. Bral sem, da so komunisti počeli oboje. Potem so spet korajžni pijani fantje s puškami na ramenih na slamico položili kako dečvo, ki ji ravno ni bilo do tega. Potem je korajžen fant s puško ravnal stare zamere z zoprnim sosedom. Zgodb kolikor hočeš in ne najdem ravno nobene, ki bi povečala popularnost partizanov med vojno. Mogoče pa ti veš kaj o kakem vodovodu, ki so ga korajžni partizani v potu teles skopali in položili za zakotno vas leta 1943? Ne? Se mi je zdelo, da ne.
... eh, saj vse to sem jaz tukaj zgoraj bolj zgoščeno opisal z besedami "in so se potem domačini v nekaterih vaseh silno čudili, ko so jim partizani vrnili milo za drago in jih ob prvi priliki potamanili kot pacove, kot se za pacove pravzaprav najbolj spodobi" ... ja, ampak ti se očitno raje ukvarjaš s podrobnostmi, ker so ti vzročno-posledične povezave preveč zahtevne, da bi jih razumel ...

... khmm, sicer pa so partizani kmetu - o avtomobilih, tehnični robi, umetninah in zlatnini nisi nič povedal - uplenili vola, ga prodali na črnem trgu, profit pa zapili samo zato, ker večina partizanov sploh ni bila s kmetov in niti slučajno niso vedeli, da jim bo naslednje leto zelo prav prišla hrana, ki bi jo kmet pridelal s pomočjo svojega vola in ki bi jo kasneje spet nesebično delil z lačnimi partizani ...

... evo, in ker praviš, da je takšnih zgodb kolikor hočeš in ker ne najdeš ravno nobene, ki bi povečala popularnost partizanov med vojno in ker se je številčno stanje partizanov med vojno vztrajno povečevalo en.wikipedia.org/wik...omposition do ob koncu vojne zavidljivih 800.000, jaz tebi verjamem, da ti verjameš onemu vašemu četniškemu neozgodovinarju, na katerega se na osnovi jugowikipedie sklicujete forumski modreci iz vrst domobranskih neozgodovinarjev in ki v totem www.nspm.rs/istina-i...alphabet=l dokumentu piše o zviti taktiki Moša Pijadeja, češ da se kmetje potem, ko jim komunisti uničijo vse njihovo premoženje, tem komunistom maščujejo tako, da se jim priključijo med partizani ... khmm, ali če bi tole zvito taktiko Moša Pijadeja malo posodobil z aktualnim primerom iz današnjih dni, so bili kmetje še najbolj podobni fotru posiljene petletne hčerke, ki se je pedofilu maščeval tako, da mu je prostovoljno pripeljal še svojega sedemletnega sina ... no, to se meni sicer ne zdi glih najbolj normalno, ampak ker smo ljudje različni, ti jaz verjamem, da je za tebe reakcija fotra posiljenih otrok logična in najbolj normalna ...

> P.S.: tukaj digicoll.library.wis...q1=kardelj je bilo treba biti zraven ... ja, in le zakaj so bili nerelevantni slovenski razcapanci na čelu s Kardeljem tudi tam zraven, se jaz zdaj vprašam ? ...

Pariška konferenca? Striček Stalin je pripeljal podanike, da je pokazal koliko je svetovnega komunajzeraja. Kolikor vem, ni imela jugoslovanska delegacija nobene besede mimo Rusov.
... ja, je že mogoče, da je striček Stalin pripeljal podanike, da je pokazal koliko je svetovnega komunajzeraja ... khmm, ampak glede na edine med zavezniškimi - hecno, ampak Italija in Jugoslavija sta bili ob koncu vojne zaveznici - državami v škodo večje spremenjene meje očitno zelo relevantnega jugoslovanskega komunajzeraja ... ja, in o relevantnosti jaz tukaj govorim ...

P.S.: tole www.youtube.com/watc..._223jKXKgQ pesem od dobrega starega Leonarda Cohena si predvajaj za glasbeno podlago, medtem pa si tukaj de.wikipedia.org/wiki/Partisan preberi, kaj Nemci pravijo o pomenu besede partizan, ker po tvojem pisanju o manjkajočih velikih vojaških zmagah v frontalnih spopadih tukaj zgoraj vidim, da čisto zares nimaš pojma ... no, če pa tudi o nemščini nimaš pojma, pa klikni na kakšen drugi jezik, kjer je pomen besede partizan na dolgo in široko pojasnjen ...
anon-53517 sporočil: 293
[#2206219] 31.08.13 12:53 · odgovor na: (#2205940)
Odgovori   +    1
[pirhovec]

Angleži so bili edini pravi zavezniki Slovencev v drugi svetovni vojni, jasno pa je, da niso prebavljali komunistov (kot vsak normalen človek, ki ne mara lažnicev, roparjev in morilcev), ki so jih še sredi aprila 1941 krivili za vse zlo na tem svetu.
Štima. Zato so v tistem času zatirali in dosledno zapirali vse, ki so poslušali in predvsem razumeli Radio London.
[#2206225] 31.08.13 13:12 · odgovor na: anon-35163 (#2206205)
Odgovori   +    0
[mataj]
> [čarli..]
> Jah še en dokaz da so tačrni in tardeči isti:)

Pa prostotržni tudi.
Prostotržni komunisti? Prvič slišim za njih:)
To je stvar situacije in tradicije, ne pa ideologije.
Ni vedno to nujni pogoj;)
Takrat so pač imeli plutokrate vsi v želodcu. In to upravičeno.
Tudi če so jih imeli v želodcu to ne opravičuje, da se jih ubija;)
[#2206231] 31.08.13 13:22 · odgovor na: anon-99255 (#2206225)
Odgovori   +    1
[čarli..]

Tudi če so jih imeli v želodcu to ne opravičuje, da se jih ubija;)
Vojna je pač pobijanje, čreva na plot, take reči. Lepe vojne brez pobijanja ni.
[#2206233] 31.08.13 13:24 · odgovor na: anon-127452 (#2206231)
Odgovori   +    0
[Valuk]
> [čarli..]
>
> Tudi če so jih imeli v želodcu to ne opravičuje, da se jih ubija;)

Čarli bi rad da to opravičiš. Torej: Krščansko teorijo pravične vojne v roke in piši!
mimoidoci sporočil: 6.474
[#2206246] 31.08.13 13:42 · odgovor na: anon-127452 (#2206231)
Odgovori   +    6
[Valuk]
> [čarli..]
>

Ti šestkolesnik, a je v tvojem preprostem relativizatorskem svetu sarin dovoljen ali ne? Ker se znajo v ponedeljek Kitajci in Rusi zaradi tega nestrinjati z ostalimi.
[#2206253] 31.08.13 13:52 · odgovor na: mimoidoci (#2206246)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-127452 31.08.2013 13:53
Malo ste smešni janšajzerji, ko me nadlegujete s takimi vprašanji. Kot da sem jaz na poziciji, da nekim svetovnim silam dovolim to, ono..

Relativizatorji pa ste predvsem spin doktorji, ki danes opravičujete početje kvizlingov med vojno.
[#2206257] 31.08.13 13:56 · odgovor na: mimoidoci (#2206246)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2013 14:06
[mimoidoci]
> [Valuk]
> > [čarli..]
> >
> > Tudi če so jih imeli v želodcu to ne opravičuje, da se jih ubija;)
>
> Vojna je pač pobijanje, čreva na plot, take reči. Lepe vojne brez pobijanja ni.

Ti šestkolesnik, a je v tvojem preprostem relativizatorskem svetu sarin dovoljen ali ne?
Realni svet ni relativizatorski, ker pravila v njem ne veljajo enako za vse. Sarin in ostale svinjarije so dovoljene, ampak ne vsakemu. Dovoljene so samo tistemu, ki lahko njihovo uporabo opraviči. Opraviči pa se lahko tisti, ki ima večje kanone in več nukic. Samo on lahko reče "Ups, že spet kolateralna škoda. Oprostite prosim, zelo mi je žal, ampak boste moreli malo potrpeti, ker imam plemenite namene" brez da bi ga zbombardirali nazaj.
[#2206261] 31.08.13 13:59 · odgovor na: anon-127452 (#2206231)
Odgovori   +    3
[Valuk]
> [čarli..]
>

A sem kje pisal da ni pobijanja? Je pa zločin če nekoga ubijaš, ki je brez orožja (civiliste) ali pa zapornike;)
[#2206267] 31.08.13 14:06 · odgovor na: anon-99255 (#2206261)
Odgovori   +    1
Ja, najhujša kazen je ponavadi zgražanje.
[#2206268] 31.08.13 14:10 · odgovor na: anon-35163 (#2206233)
Odgovori   +    1
[mataj]
> [Valuk]
> > [čarli..]
> >
> > Tudi če so jih imeli v želodcu to ne opravičuje, da se jih ubija;)
>
> Vojna je pač pobijanje, čreva na plot, take reči. Lepe vojne brez pobijanja ni.

Čarli bi rad da to opravičiš.
O čemu ti to tovariš mataj? A se ti je stanje poslabšalo al kako?:)
Torej: Krščansko teorijo pravične vojne v roke in piši!
Nimam pojma o čemu ti to;) No pa saj krščanjari in komunisti ste si več ali manj glih tako da boš že vedel o čemu ti blodiš ane:) Mene pa ne rabiš predalčkat nikamor med omenjene, ker nisem vernik v človeške bogove kot imate to navado levodesni komunisti;)
[#2206269] 31.08.13 14:15 · odgovor na: anon-99255 (#2206268)
Odgovori   +    1
Si pa očitno vernik v pravično vojno, sicer sploh ne bi začenjal debate, kaj je med vojno prav in ne. Med vojno nič ni prav.
[#2206270] 31.08.13 14:18 · odgovor na: anon-127452 (#2206267)
Odgovori   +    1
[Valuk]
Ja, najhujša kazen je ponavadi zgražanje.
Očitno pa ti nekaj veš o vojnah ane:) Vidim pa da ti zločin ni tuj. No glej, da ne boš kdaj se znašel v taki situaciji in pol tulil, da ni pravično;)
[#2206272] 31.08.13 14:23 · odgovor na: anon-99255 (#2206270)
Odgovori   +    1
[čarli..]
> [Valuk]
> Ja, najhujša kazen je ponavadi zgražanje.

Očitno pa ti nekaj veš o vojnah ane:) Vidim pa da ti zločin ni tuj. No glej, da ne boš kdaj se znašel v taki situaciji in pol tulil, da ni pravično;)
Ma daj ne bodi patetičen. Kaj je doletelo večino vojnih zločincev v zvezi z njihovo dejavnostjo med vojno?
[#2206273] 31.08.13 14:24 · odgovor na: anon-127452 (#2206269)
Odgovori   +    1
[Valuk]
Si pa očitno vernik v pravično vojno, sicer sploh ne bi začenjal debate, kaj je med vojno prav in ne.
Khm, kje sem jaz napisal, da je vojna pravična? Mi najdeš ta stavek;) In ja če je tebi "pravično" da zapornike in civiliste kar lepo pobiješ pač imej tako mnenje;) Aja in samoobramba je dovoljena in se ne šteje za zločin. Isto je tako če nasprotnika ubiješ na tak način. Drugo pa je če nima orožja. Ampak tebi je to vseeno ane;)
Med vojno nič ni prav.
Aja? Pa ne da me boš še česa novega naučil:)
[#2206274] 31.08.13 14:26 · odgovor na: anon-99255 (#2206273)
Odgovori   +    2
Glej, spin doktor. Ti si začel bljuziti, kaj naj bi bilo med vojno dovoljeno in kaj ne. Jaz trdim, da je vojna zločin sama po sebi.

Tvoje pisanje, kako je med vojno dovoljena smaoobramba in kako je dovoljeno streljati na tistega, ki ima orožje, je cinizem, saj dobro veš, da vojne brez pobijanja civilistov nikoli ni bilo.
[#2206275] 31.08.13 14:31 · odgovor na: anon-127452 (#2206272)
Odgovori   +    1
[Valuk]
> [čarli..]
> > [Valuk]
> > Ja, najhujša kazen je ponavadi zgražanje.
>
> Očitno pa ti nekaj veš o vojnah ane:) Vidim pa da ti zločin ni tuj. No glej, da ne boš kdaj se znašel v taki situaciji in pol tulil, da ni pravično;)

Ma daj ne bodi patetičen.
Poglej raje sebe preden sodiš druge;)
Kaj je doletelo večino vojnih zločincev v zvezi z njihovo dejavnostjo med vojno?
Jah kar nekaj jih je po zaporih. Zdaj pa če misliš še na busha in ostale pa good luck da boš take kdaj zaprl;)

Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13

vm-kiva