Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Pasji sinovi

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13

anon-127452 sporočil: 2.567
[#2205318] 29.08.13 22:29 · odgovor na: (#2205268)
Odgovori   +    2
[minuteman]

Žal se strinjaš tudi s tem, da je komunistom vse dovoljeno.
To mi podtikaš ti. Jaz pravim samo, da je zmagovalcu vse dovoljeno. To, ali se s tem nekdo strinja ali ne, nima nobene zveze.
[#2205358] 30.08.13 07:59 · odgovor na: (#2205341)
Odgovori   +    2
Pa komu jaz kaj dovolim???
anon-35163 sporočil: 30.643
[#2205408] 30.08.13 09:05 · odgovor na: (#2205386)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-35163 30.08.2013 09:07
[pirhovec]
Kardelj je 17.11.1941 ukazal Zdenki Kidrič, poveljnici VOSa, ki je bila likvidatorska enota KPS, direktno podrejena KPS, mimo OF, izrecno pobijanje sovražnikov revolucije, ne pa okupatorja.
Citat? Najprej si polinkal na par (sicer zelo zanimivih) knjig dokumentov, sedaj pa nekaj nabijaš na pamet.

Naj ugibam: To piše v nekem neodokumentu. Vse umazane skrivnosti je namreč treba zapisati v tajne dokumente in jih nekam skriti, zato da jih razni Dežmani lahko čez pol stoletja odkrijejo. Tako je prav, tako se spodobi in če komunisti slučajno tega niso naredili, se mora namesto njih pač potruditi nekdo drug (štefkin bančni izpisek press).
S tem se moja debata končuje. Commiji ste znova dokazali, koliko truda ste pripravljeni vložiti v obrambo klike, ki je odgovorna za edini genocid, ki se je zgodil na ozemlju Slovenije. Čestitke za izbrane osebne vrednote.
Osebnih vrednot ne mislim izbirati na osnovi propagandnih izmišljotin.
macon sporočil: 12.861
[#2205413] 30.08.13 09:08 · odgovor na: (#2205341)
Odgovori   +    5
[pirhovec]
> [Valuk]
> > [minuteman]
> >
> > Žal se strinjaš tudi s tem, da je komunistom vse dovoljeno.
>
> To mi podtikaš ti. Jaz pravim samo, da je zmagovalcu vse dovoljeno. To, ali se s tem nekdo strinja ali ne, nima nobene zveze.

Zanimivo, komijem dovoliš genocid, od komunistov obleganim vaščanom pa ne dovoliš vaških straž, da bi si zavarovali vasi pred njimi.
Ti pa res ne razumeš, genocid ni bil genocid ampak nujno kaznovanje bodočih izdajalcev, vaške straže pa izdaja. Ah, kurc, malo sem čase pomešal, ker je bilo najprej kaznovanje in potem izdaja ampak komiji so bili vedno s pogledom v bodočnosti ali en korak pred onimi, ki stojijo na robu prepada.
najobj sporočil: 33.236
[#2205435] 30.08.13 09:28 · odgovor na: anon-245582 (#2205299)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 30.08.2013 09:29
[RJSlo]
forum.yuportal.com/
free-st.t-com.hr/portali/
www.pogledi.rs/disku...0d3b7952fe 6d6d7b11f92edc544
www.forum.hr/forumdi...f1ad0&f=71
----------------------------------
Govor M. Pijade so na Forum.hr označili za ponarejen, plus še nekaj drugih dokumentov iz istega arhiva. Predvsem je pa to vezano na nekaj drugega. Praktično na vseh srbskih forumih, odd. Zgodovina(Istorija), kar mrgoli različnih dokumentov in dokazovanj o sodelovanju partizanov in ustašev vs. četniki. Avtentičnost dokumentov oz. mnenje o tam napisanem pa si naj vsak ustvari sam.
... ja, in zelo verjetno praktično na vseh podobnih hrvaških forumih kar mrgoli različnih dokumentov in dokazovanj o sodelovanju partizanov in četnikov kontra ustašem ...

P.S.: meni se pravzaprav sladko jebe za originalne in tudi za nove rodove domobrancev, četnikov in ustašev, ki po raznih forumih zdravijo svoje travme ... evo, me pa dejansko razpizdi, ko mi neki kreten zdravi svoje travme tako, da svoja lastna sranja pripisuje svojim sovražnikom, ob tem kontra sebi povezuje smrtne sovražnike med sabo in kot argumente uporablja šalabajzersko ponarejene dokumente, ki so skregani z najosnovnejšimi osnovami logike, da o skreganosti z lahko preverljivimi zgodovinskimi dejstvi niti ne govorim ... pizda, kot da ni dovolj avtentičnih dokumentov o vseh sranjih, ki so se dogajala med vojno, ker je pač vsaka vojna po defaultu eno veliko sranje za veliko večino udeleženih ...
[#2205440] 30.08.13 09:32 · odgovor na: macon (#2205413)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-127452 30.08.2013 09:33
[macon]

Ti pa res ne razumeš, genocid ni bil genocid ampak nujno kaznovanje bodočih izdajalcev, vaške straže pa izdaja. Ah, kurc, malo sem čase pomešal, ker je bilo najprej kaznovanje in potem izdaja ampak komiji so bili vedno s pogledom v bodočnosti ali en korak pred onimi, ki stojijo na robu prepada.
Mene zanima celotna slika. In končni rezultat je, da so komunisti končali vojno na pravi strani.

Mene v tem kontekstu ne zanima, zakaj so nastale vaške straže. Če na zgodovino gledamo drobnjakarsko, ne pridemo nikamor. Potem lahko v končni fazi tudi ugotovimo, da so Maistrovi vojaki streljali tam na neke nemške civiliste in potem do ugotovitve, da je bil Maister navadni zločinec, ni več daleč.
[#2205443] 30.08.13 09:36 · odgovor na: (#2205441)
Odgovori   +    2
[pirhovec]
Komunizem je neke vrsta bolezen, ker tem ljudem ne moreš nikdar utupiti v glavo razmerja prej(vzrok)-potem(posledica)
Krasno. Dopovej to tistim v EU; ki se čudijo slovesnosti v spomin na kvizlinške enote. Gotovo te bodo razumeli.
[#2205458] 30.08.13 09:52 · odgovor na: (#2205441)
Odgovori   +    1
[pirhovec]
Komunizem je neke vrsta bolezen, ker tem ljudem ne moreš nikdar utupiti v glavo razmerja prej(vzrok)-potem(posledica)
Post hoc ergo propter hoc.
Kako že pravijo? Da je evolucija rabila milijone let, da je iz opice naredila človeka, komunizem pa nekaj deset let, da je naredil iz človeka znova opico.
"Kdor se ne strinja z mano je opica" je najmočnejši argument tega sveta, ki mu je nemogoče ugovarjati.
najobj sporočil: 33.236
[#2205465] 30.08.13 09:59 · odgovor na: (#2205289)
Odgovori   +    2
[minuteman]
> [najobj]
> P.S.: toti www.shrani.si/f/1y/D...5546-1.jpg dokument je torej za tebe original

Ne podtikaj.

> in za tebe je logično, da se kmetje, ki so jim komunisti uničili vse, potem pridružijo tem istim komunistom

Če to misliš v kontekstu tega govora Moša Pijade, je jasno, da je mišljeno, da bo odgovornost za uničenje pripisana nemcem.

> ... khmm, kakor je za tebe tudi najbolj logično, da Moša Pijade o uničevanju lastnine kmetov govori na istem(!) zasedanju, kjer skupni odbor obeh komunističnih in ne-komunistični partizanskih predstavnikov...

S tem se strinjam. Ne vem sicer, kdo so bili ti nekomunistični predstavniki. Ampak mogoče jim je pa bila Mošejeva ideja o novačenju vojakov všeč? Treba je priznati, da si je izmislil zelo dobro strategijo. Čeprav je zadnji stavek

> mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira

res malo preveč perverzen, da bi ga normalen človek sredi vojne vihre prebavil. Torej ključno je, kdo so bili ti "ne"-komunisti na tem zasedanju. Mogoče takšni samo po imenu?

> razglasi podporo za demokracijo, pravice etničnih manjšin, nedotakljivost zasebne lastnine in svobodo posameznika gospodarske pobude za različne skupine, kar piše v tistem angleškem tekstu tukaj zgoraj ...

Mislem koji kurac ima veze, kaj so oni nasrali tam na nek papir? To je bila predstava za javnost, delali so itak vse kontra temu kar piše.
... ja, jaz tudi mislim, koji kurac ima veze, kaj so oni nasrali tam na nek papir o nekem govoru nekega Moša Pijadeja ? ... evo, to je bila predstava za javnost, delali so itak vse kontra temu, kar piše, da je rekel Moša Pijade ...

P.S.: za tebe je logično in najbolj normalno, da so se kmetje od onega prolupalega četniškega neozgodovinarja potem, ko so jim komunisti uničili vse njihovo premoženje, tem komunistom maščevali tako, da so se jim priključili med partizani ... evo, in ker si v enem svojih prejšnjih postov neke pedofile omenjal, so toti kmetje še najbolj podobni fotru posiljene petletne hčerke, ki se je pedofilu maščeval tako, da mu je prostovoljno pripeljal še svojega sedemletnega sina ... khmm, meni so to glih ne zdi najbolj normalno, ampak ljudje smo različni in ti verjamem, da je za tebe reakcija fotra logična in najbolj normalna ...
anon-187668 sporočil: 5.835
[#2205537] 30.08.13 10:57 · odgovor na: (#2205177)
Odgovori   +    5
[dob]
Spominjam se nekega intervjuja, pogovora na televiziji, na katerem sta bila prisotna Alenka Puhar in nek slovenski komunist, politik, eden tistih visokih, ki so se vse življenje presedali po raznih firmah. Partija jih je nastavljala, in so se selili z ene firme na drugo.

Puharjeva v nekem trenutku povedala bistvo vsega našega sporenevedanja. V bistvbu se tega, kar je povedala, danes sploh ne da več povedati po televiziji!

Resnica je preprosto postala tako samo po sebi umevna, da so grozljive reči nehale biti abnormalne.

Rekla mu je približno tole:
Dokler se vi in ne bova sporazumela okrog tega, koliko je vredno človeško življenje, dokler bova imela različne poglede na to, da nenadoma zgine sto, dvesto ali tristo ljudi, ker se režimu tako zahoče, pa na to nihče ne reagira, se midva ne bova mogla praktično nič zmeniti! Vam je to lahko manj pomembna, obrobna zadeva, meni pa zelo.

Nikogar še nisem slišal, da bi pred javnostjo, na televiziji, tako lucidno povedal bistvo problema, kot je tedaj to storila Alenka Puhar!
Koliko je vredno človeško življenje, je opisal Varlam Šalamov v knjigi, ko so ga po petnajstih letih izpustili iz sovjetskega komunističnega taborišča.

Na spletni strani www.delo.si/kultura/...jutri.html so zapisali:

"Šalamov v enakem tonu pripoveduje o krvnikih in sotrpinih, na katere se v ničemer nisi mogel zanesti, in medtem ko je izgubil vero v človeka, je v žival in v rastlino ni.

Z nežnostjo opisuje psico Tamaro, ki jo je sotaboriščnik našel v tajgi in jo vzel s seboj, ali ruševje, pritlikavi sibirski bor, ki raste tam, kjer se stikata tajga in tundra.

Po njem so vedeli, kdaj bo zapadel sneg, kajti zimzeleno igličasto ruševje je pred tem poleglo svoje veje, in ko je ruševje vstalo, so vedeli, da prihaja pomlad, četudi je sneg še v trimetrski plasti prekrival zemljo. »Narava je v občutjih rahločutnejša od človeka,« je zapisal Šalamov."
[#2205544] 30.08.13 11:01 · odgovor na: (#2205531)
Odgovori   +    2
[pirhovec]
Prevajanje iz komunističnega v običajni jezik:

komunistični propagandni jezik: “boj/upor proti okupatorju”, “narodnoosvobodilni boj”
neideološki jezik: boj za uvedbo komunističnega režima po odhodu okupatorjev (kakršnega imamo od 1945 dalje)

komunistični propagandni jezik: “sodelovanje z okupatorjem”, “kolaboracija”, “narodna izdaja”
neideološki jezik: obramba pred nasiljem tistih, ki so hoteli vsiliti komunistično diktaturo (na način, ki je bil tedaj edino mogoč)
O ti bogi domobrančki, komunajzarji so jih prisilili uganjati takšne:

www.youtube.com/watc...p-NoQqPBg0
[#2205557] 30.08.13 11:13 · odgovor na: (#2205533)
Odgovori   +    3
Kako pa to, da sprašuješ opico za pojasnila?
anon-187668 sporočil: 5.835
[#2205675] 30.08.13 13:22 · odgovor na: (#2205638)
Odgovori   +    5
Mi je všeč, kar si napisal. Sem shranil tvoje besedilo, da bom kdaj drugič ponovno prebral.
[#2205710] 30.08.13 13:59 · odgovor na: anon-127452 (#2205440)
Odgovori   +    4
[Valuk]
> [macon]
>
> Ti pa res ne razumeš, genocid ni bil genocid ampak nujno kaznovanje bodočih izdajalcev, vaške straže pa izdaja. Ah, kurc, malo sem čase pomešal, ker je bilo najprej kaznovanje in potem izdaja ampak komiji so bili vedno s pogledom v bodočnosti ali en korak pred onimi, ki stojijo na robu prepada.

Mene zanima celotna slika. In končni rezultat je, da so komunisti končali vojno na pravi strani.

Mene v tem kontekstu ne zanima, zakaj so nastale vaške straže. Če na zgodovino gledamo drobnjakarsko, ne pridemo nikamor. Potem lahko v končni fazi tudi ugotovimo, da so Maistrovi vojaki streljali tam na neke nemške civiliste in potem do ugotovitve, da je bil Maister navadni zločinec, ni več daleč.
Prava stran je osebna svoboda posameznikov in iz tega vidika niso bili na pravi strani niti fašisti niti komunisti. Glede na informacije iz SZ, je bilo že takrat vsakomur lahko jasno, kako svobodo prinašajo komunisti.
[#2205727] 30.08.13 14:18 · odgovor na: macon (#2205710)
Odgovori   +    1
Pogovarjamo se o zmagi v vojni.
[#2205740] 30.08.13 14:23 · odgovor na: macon (#2205710)
Odgovori   +    2
[macon]
Prava stran je osebna svoboda posameznikov in iz tega vidika niso bili na pravi strani niti fašisti niti komunisti.
Kdo pa je sploh bil? Osebne svobode med vojno ni kaj dosti. Pa tudi sicer takrat ni bila kaj dosti cenjena zaradi gospodarske depresije. Takrat se še niso spomnili, da bi zanjo okrivili FED.

Sem poslušal govore na tistem videu, ki ga je prejle poslal Valuk. Črnuhi so ravno tako udrihali po bogataših in velekapitalistih kot tardeči, le da so jih namesto s tajkuni zmerjali z židi.

Glede na informacije iz SZ, je bilo že takrat vsakomur lahko jasno, kako svobodo prinašajo komunisti.
Niti slučajno. Takrat še ni bilo interneta. Informacije so bile stvar posameznikovega vira propagande.
[#2205755] 30.08.13 14:37 · odgovor na: (#2205736)
Odgovori   +    3
Lepo, da te nekaj zanima.

Debata na tem nivoju zna biti čisto zabavna, ampak ne s tabo. Bom raje peljal vnuka v živalski vrt gledat opice.
[#2205763] 30.08.13 14:39 · odgovor na: anon-127452 (#2205727)
Odgovori   +    8
[Valuk]
Pogovarjamo se o zmagi v vojni.
Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum". Nisem bral niti o eni bitki za slovensko mestece s par tisoč ljudmi, ki so jo dobili. Vse skupaj nič od niča, preganjanje za leve vasi in še bolj leve hribe in gozdove. Vojaško so bili nepomemben nesposoben brezvezen kwurac od ovce in nič drugače ni bilo niti par mesecev pred koncem vojne. Sposobni so se bili samo izživljati nad civilisti in ujetniki.

Prebral sem veliko knjig o vojaški zgodovini, slovenski partizani se po njih kvalificirajo med banditske plenilske tolpe. O kakršnikoli vojski je brez smisla razpravljati, ker razen množičnih pokolov niso naredili ničesar vojaško relevantnega.

Lahko me razsvetlite z linkom na kak pomemben vojaški dogodek, dosežen strateški cilj (ne, dražgoška "bitka" to ni), ampak kolikor vem, ni ničesar. Hm, bitka za Turjak? Bah, Italijani s topovi. Pohod 14. divizije je brezvezna klavnica nesposobnih partizanov za ničeve dosežke. Absurdno je, da ni bilo vojaških uspehov niti v letu 1945, ko so naciji in kolegi razpadali pri živem telesu.
[#2205767] 30.08.13 14:41 · odgovor na: macon (#2205763)
Odgovori   +    2
[macon]

Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum".
Če ne drugega, vsaj to. Očitno so bili dovolj relevantni, da so jih zahodno-vzhodni zavezniki prepoznali kot tiste, ki so na pravi strani.

Tega pač ne moreš zanikati.
[#2205780] 30.08.13 14:47 · odgovor na: anon-127452 (#2205767)
Odgovori   +    7
[Valuk]
> [macon]
>
> Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum".

Če ne drugega, vsaj to. Očitno so bili dovolj relevantni, da so jih zahodno-vzhodni zavezniki prepoznali kot tiste, ki so na pravi strani.

Tega pač ne moreš zanikati.
Relevantni so bile jugoslovanske množice, ki so se privalile gor z zaplenjenim železjem, partizani in sveže obriti četniki. Skupaj jih je bilo stotisoče. Slovenske bi v red spravilo par angleških brigad s topovi in tanki, za predstavo pa še par letali v zraku.

Zahodni zavezniki so imeli vsega poln kwurac, relevantnost pa lahko prepoznaš v tem, da so jim ukazali, naj se takoj speljejo iz Trsta in Gorice.
[#2205785] 30.08.13 14:49 · odgovor na: macon (#2205780)
Odgovori   +    2
[macon]
relevantnost pa lahko prepoznaš v tem, da so jim ukazali, naj se takoj speljejo iz Trsta in Gorice.
In na osnovi česa naj bi Jugoslavija dobila Trst, ki je bil zgodovinsko bolj ali manj italijansko-avstrijski?
[#2205790] 30.08.13 14:54 · odgovor na: anon-127452 (#2205785)
Odgovori   +    6
[Valuk]
> [macon]
> relevantnost pa lahko prepoznaš v tem, da so jim ukazali, naj se takoj speljejo iz Trsta in Gorice.

In na osnovi česa naj bi Jugoslavija dobila Trst, ki je bil zgodovinsko bolj ali manj italijansko-avstrijski?
Še Gorice ni dobila, provincialnega mesteca. Trst je imel zaledje povsem slovensko in sicer precej globje v Italijo kot danes.

Ja, totalitarna komunistična Jugoslavija res ni imela osnov, da bi dobila Trst. Zakaj le bi ji zahod karkoli dal? Lahko je bila vesela, ker se Američanom ni več dalo izgubljati ljudi po Evropi in so šli raje domov, ker bi od njih lahko dobili kvečjemu polne porcije letalskih bomb.
[#2205794] 30.08.13 14:55 · odgovor na: macon (#2205790)
Odgovori   +    2
To, da smo dobili nikoli prej slovenske Portorose, Pirano, Capodistrio, Isolo..pa pozabljaš?
[#2205816] 30.08.13 15:10 · odgovor na: (#2205797)
Odgovori   +    1
Italija je vojno končala na zavezniški strani in kot staro silo so jo morali pač upoštevati.
anon-44718 sporočil: 2.730
[#2205818] 30.08.13 15:11 · odgovor na: anon-124848 (#2203459)
Odgovori   +    1
[dpd]
Sosed, partizan, je v 70ih letih rekel, zelo potiho, mojim staršem: Pojdita v Rovte, na pokopališče, bosta videla, kaj so naredili. Nagrobniki niso svetli, ampak temni...od imen. Čisto cele družine so hkrati postrelili, vse na en dan. Za brez veze, ker oni (pomorjeni) so imeli eno ali dve kravi več in niso bili enaki ,ali ker očetje niso kar na prvo žogo v partizane (ker so slišali, kaj dela revolucija ne NOB).....Bodi dovolj. lp
Morili so "ta beli" in "ta rdeči". Pogosto ne v spopadih, temveč povsem nedolžne civiliste, zaradi političnega prepričanja, osebnih zamer, iz maščevanja. In tega niso počeli vsi, temveč le peščica klavcev na vsaki strani. Velika večina borcev na obeh straneh so bili čisto običajni mobilizirani vojaki.

Korak k spravi bomo naredili šele, ko bomo izpeljali sodne procese proti zločincem na obeh straneh. In jih obsodili. Pa čeprav le simbolično, saj je večina itak že mrtvih.
[#2205827] 30.08.13 15:22 · odgovor na: macon (#2205763)
Odgovori   +    1
[macon]
> [Valuk]
> Pogovarjamo se o zmagi v vojni.

Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum". Nisem bral niti o eni bitki za slovensko mestece s par tisoč ljudmi, ki so jo dobili. Vse skupaj nič od niča, preganjanje za leve vasi in še bolj leve hribe in gozdove. Vojaško so bili nepomemben nesposoben brezvezen kwurac od ovce in nič drugače ni bilo niti par mesecev pred koncem vojne. Sposobni so se bili samo izživljati nad civilisti in ujetniki.

Prebral sem veliko knjig o vojaški zgodovini, slovenski partizani se po njih kvalificirajo med banditske plenilske tolpe. O kakršnikoli vojski je brez smisla razpravljati, ker razen množičnih pokolov niso naredili ničesar vojaško relevantnega.

Lahko me razsvetlite z linkom na kak pomemben vojaški dogodek, dosežen strateški cilj (ne, dražgoška "bitka" to ni), ampak kolikor vem, ni ničesar. Hm, bitka za Turjak? Bah, Italijani s topovi. Pohod 14. divizije je brezvezna klavnica nesposobnih partizanov za ničeve dosežke. Absurdno je, da ni bilo vojaških uspehov niti v letu 1945, ko so naciji in kolegi razpadali pri živem telesu.
Po mnenju pričujočega vojaškega strokovnjaka torej izid 2.sv.vojne ni bil fer in bi ga bilo potrebno popraviti.
[#2205832] 30.08.13 15:25 · odgovor na: (#2205820)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-127452 30.08.2013 15:32
Ti si zgleda prespal zgodovino. Leta 43 se Italija preda. Naciji rešijo Mussolinija iz zapora in mu na severu naredijo t.i. savojsko republiko. Badoglio do konca vojne sodeluje z zavezniki.
[#2205854] 30.08.13 15:46 · odgovor na: anon-127452 (#2205832)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 30.08.2013 15:51
To pravi morilska komunistična zgodovina, ki so jo poučevali v zločinskih komunističnih šolah. Če ne bi bil tako neizobražen in možgansko opran in bi poznal neozgodovino bi vedel, da bi, če bi bili med vojno pridni, dobili Veliko Neodvisno Slovenijo, ki bi ji pripadla Severna Italija, Avstrijska Koroška, za dobro mero pa še del Tirolske. Ampak ker so bili partizani poredni, smo dobili samo Primorsko, pa še zaradi tega smo se morali skregati z zahodnimi zavezniki. (Slovenija do Tokija press)
[#2205857] 30.08.13 15:51 · odgovor na: anon-35163 (#2205854)
Odgovori   +    2
Še sreča, d aje Badoglio kolebal, ali naj sodeluje z zavezniki, ko so zrušili Mussolinija, ali pa raje še dalje s Hitlerjem.

Če ne bi nič kolebal, bi Američani zavzeli Italijo. In potem bi mi preko rapalske meje dobili ništa.
[#2205952] 30.08.13 18:38 · odgovor na: anon-35163 (#2205827)
Odgovori   +    4
[mataj]
> [macon]
> > [Valuk]
> > Pogovarjamo se o zmagi v vojni.
>
> Govoriti o zmagi slovenskih komunistov v vojni je smešno. V bistvu so zasedli izpraznjeno ozemlje, pokrili so "power vakuum". Nisem bral niti o eni bitki za slovensko mestece s par tisoč ljudmi, ki so jo dobili. Vse skupaj nič od niča, preganjanje za leve vasi in še bolj leve hribe in gozdove. Vojaško so bili nepomemben nesposoben brezvezen kwurac od ovce in nič drugače ni bilo niti par mesecev pred koncem vojne. Sposobni so se bili samo izživljati nad civilisti in ujetniki.
>
> Prebral sem veliko knjig o vojaški zgodovini, slovenski partizani se po njih kvalificirajo med banditske plenilske tolpe. O kakršnikoli vojski je brez smisla razpravljati, ker razen množičnih pokolov niso naredili ničesar vojaško relevantnega.
>
> Lahko me razsvetlite z linkom na kak pomemben vojaški dogodek, dosežen strateški cilj (ne, dražgoška "bitka" to ni), ampak kolikor vem, ni ničesar. Hm, bitka za Turjak? Bah, Italijani s topovi. Pohod 14. divizije je brezvezna klavnica nesposobnih partizanov za ničeve dosežke. Absurdno je, da ni bilo vojaških uspehov niti v letu 1945, ko so naciji in kolegi razpadali pri živem telesu.

Po mnenju pričujočega vojaškega strokovnjaka torej izid 2.sv.vojne ni bil fer in bi ga bilo potrebno popraviti.
Moje mnenje samo tolmači realno stanje kot je bilo na podlagi realnih podatkov. Osvojitev Slovenije je tudi realno stanje iz 1945. A ti mogoče veš za kake vojaške zmage slovenskih partizanov?

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13

vm-kiva