Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Španska brezposelnost čez 27 odstotkov

Strani: 1 2 3 4

anon-238577 sporočil: 14.015
[#2097833] 26.04.13 09:24 · odgovor na: anon-15342 (#2097765)
Odgovori   +    1
[TadejK]
> [fibonaci]
> Beriberi ti je postavil nekaj temeljnih vprašanj, pa si se jim izognil.

Mi lahko prosim ponoviš njegovo najbolj "temeljno vprašanje"?
kar se mene tiče je dovolj, če mi odgovoriš samo na to maksimalno poenostavljeno vprašanje po vsem kar si do zdaj povedal:
ali torej predlagaš, da Slovenija namesto incestnega financiranja preko državnih bank in vzvodov ECB-ja raje pokrivanje primanjkljaja in refinanciranje dolgov zagotavlja tako, da sprejme vse zahteve, razproda državo, leže v naslonjač, potem pa naj drugi kakor hočejo tiskajo ta fiat denar, mi pa si ne bomo mazali rok, ampak si ga bomo lepo sposojali po 6% OM in srečno živeli do konca svojih dni?
[#2097846] 26.04.13 09:33 · odgovor na: anon-15342 (#2097830)
Odgovori   +    1
to temo sva z beriberijem že obdelala in se strinjala, da je vse kar zdaj gledamo samo krpanje starega sistema, ki bo trajalo tako dolgo, dokler bo mogoče, ker pa dolgoročno v nedogled verjetno ne bo šlo, se govori in razmišlja o raznih variantah, ki pa vse pomenijo fundamentalne spremembe sedanjega finančnega sistema, zato jih tako hitro še ne bomo videli, kakšne pa bodo pa je zaenkrat stvar jasnovidcev, ampak jaz jih ne bom šel spraševat, kaj šele da bi ugibal kaj od tega in koliko je uresničlijvo, vem pa da bodo tudi nov sistem postavili največji in najmočnejši, njim pa tudi danes še ni tako zelo hudo...
anon-15342 sporočil: 8.014
[#2097848] 26.04.13 09:34 · odgovor na: anon-238577 (#2097833)
Odgovori   +    6
[fibonaci]
kar se mene tiče je dovolj, če mi odgovoriš samo na to maksimalno poenostavljeno vprašanje po vsem kar si do zdaj povedal:
ali torej predlagaš, da Slovenija namesto incestnega financiranja preko državnih bank in vzvodov ECB-ja raje pokrivanje primanjkljaja in refinanciranje dolgov zagotavlja tako, da sprejme vse zahteve, razproda državo, leže v naslonjač, potem pa naj drugi kakor hočejo tiskajo ta fiat denar, mi pa si ne bomo mazali rok, ampak si ga bomo lepo sposojali po 6% OM in srečno živeli do konca svojih dni?
To je ena od linij napada, ki sva jih že nekajkrat obdelala ("tako je povsod po Evropi"; "ECB nima nič proti"; "ni nikakršne alternative", ...) in si jih potem že tudi opustil, pa se potem vedno znova v ciklih vračaš k njim, eno za drugo. To težko razumem drugače, kot da želiš zgolj kontrirati zaradi samega kontriranja, takšna razpravo pa res nima nobenega smisla ne zate, ne zame, ne za ostale forumaše.
anon-187668 sporočil: 5.835
[#2097863] 26.04.13 09:50 · odgovor na: anon-15342 (#2097786)
Odgovori   +    3
[TadejK]
Španija in Španci so s to brezposelnostjo v zelo hudih težavah. Vsem, ki vas res zanima, priporočam današnji prispevek (zelo kompetentnega in izkušenega avtorja) v spletnem The Telegraphu: blogs.telegraph.co.u...aving-emu/
Hvala za podatke.

"Spanish unemployment jumped by yet another 237,000 people in the first quarter to 6.2 million, or 27.2pc. The country is losing 3,581 jobs a day." Vsak dan 3581 več nezaposlenih! Hudo.
[#2097870] 26.04.13 09:53 · odgovor na: anon-15342 (#2097848)
Odgovori   +    2
[TadejK]
takšna razpravo pa res nima nobenega smisla ne zate, ne zame,
ok, lep vikend in praznike :)
[#2097909] 26.04.13 10:16 · odgovor na: anon-238577 (#2097870)
Odgovori   +    11
[fibonaci]
> [TadejK]
> takšna razpravo pa res nima nobenega smisla ne zate, ne zame,

ok, lep vikend in praznike :)
Ni treba biti užaljen. Povedal sem ti za primer izdaje belgijskih obveznic 2011, pa si ga takoj odpravil kot "nerealnega".

Tudi tam so bili mnogi skeptični, ampak vladi je s premišljeno kampanjo uspelo prepričati državljane, da je (kar je itak res) depozit državi varnejši od depozita banki, ponudili so jim še neobdavčitev obresti in povišano splošno davčno olajšavo za dohodnino. Državljani so vplačali za 5.7 mrd EUR teh petletnih obveznic (normirano na prebivalstvo Slovenije bi bilo to 1.2 mrd EUR, kar je manj kot desetina vseh sedanjih depozitov prebivalcev na banki in bank ne bi pokopalo, poleg tega ima marsikdo denar tudi še "pod matracom"), OM je bila 4% in to kot rečeno neobdavčeno, kar je ekvivalent bančne OM 5%.

Mnoge je tak uspeh presenetil, ampak stroka to odtlej navaja kot primer dobre prakse. In ni šlo le za vsoto, ta angažiranost državljanov je impresionirala tudi analitike in bonitetne hiše, tako da tam je pa res šlo za "positive contagion".

Preberi recimo www.ft.com/intl/cms/...z2RYRVoma0

Nisem pa prepričan, ali naša vlada, vključno s finminom, sploh *ve* za ta primer. Mogoče bi moral še o tem spisati kolumno, ker dejansko dobivam feedback, da nekaj naših najvišjih decision makerjev za ta dejstva (o Portugalski, Cipru ipd) izve prav iz mojih kolumn. Sicer bi/bo skoraj zagotovo tudi taka kolumna povzročila hudo forumsko repenčenje in trollanje, z Abančniki v prvih vrstah, ampak počasi se bom že navadil to ignorirati.

Zdaj pa tudi tebi lep vikend in praznike, Tadej
anon-53649 sporočil: 122
[#2097934] 26.04.13 10:28 · odgovor na: anon-238577 (#2097846)
Odgovori   +    6
[fibonaci]
to temo sva z beriberijem že obdelala in se strinjala, da je vse kar zdaj gledamo samo krpanje starega sistema
Hmmm ... pa vidva z beriberijem sta kompetentna in dovolj široka poznavalca za obdelovanje takšnih tem?

Vem da si povedal da celo še to ni dovolj ... pa vseeno a imata kot vstopni predpogoj za vajino kompetentnost vsaj doktorata na področju bančniških financ in dolgoletne izkušnje in dokazane reference s tega področja?
najobj sporočil: 32.531
[#2098042] 26.04.13 11:15 · odgovor na: anon-76818 (#2097291)
Odgovori   +    3
[Miran77]
Uresničujejo se mariborske sanje: Maribor lovi Barcelono in Madrid ! Yeeee, kdor ne skače ni budalo, hop, hop, hop...

No ja...žal zaenkrat samo po brezposelnosti, pa vendarle.

A man's got to start somewhere.
... eh, blagor tebi, ki nisi začel iz nič, ampak si že začel kot kompletni kreten ...
Nantl sporočil: 1.160
[#2098049] 26.04.13 11:19 · odgovor na: anon-15342 (#2097909)
Odgovori   +    0
[TadejK]

Tudi tam so bili mnogi skeptični, ampak vladi je s premišljeno kampanjo uspelo prepričati državljane, da je (kar je itak res) depozit državi varnejši od depozita banki, ponudili so jim še neobdavčitev obresti in povišano splošno davčno olajšavo za dohodnino. Državljani so vplačali za 5.7 mrd EUR teh petletnih obveznic (normirano na prebivalstvo Slovenije bi bilo to 1.2 mrd EUR, kar je manj kot desetina vseh sedanjih depozitov prebivalcev na banki in bank ne bi pokopalo, poleg tega ima marsikdo denar tudi še "pod matracom"), OM je bila 4% in to kot rečeno neobdavčeno, kar je ekvivalent bančne OM 5%.
Tu je pa imho velika razlika med belgijo in slovenijo. Ne verjamem da bi belgija v roku 5 let lahko zapustla evro območje, medtem ko je za slovenijo ta verjetnost vsaj po mojem precej večja. Jaz osebno si nebi upal posoditi državi sloveniji denarja. Sploh pa ne za 5 let.
Pa mislim da bi to sicer podaljšalo obstoječo agonijo, rešilo je pa ne bi. Isto bi delali s tem kot dejalo sedaj z izposojenim denarjem.
[#2098098] 26.04.13 11:43 · odgovor na: Nantl (#2098049)
Odgovori   +    7
[Nantl]
Jaz osebno si nebi upal posoditi državi sloveniji denarja. Sploh pa ne za 5 let.
Ti osebno pač ne, ampak slovenski državljani trenutno posojajo slovenskim bankam, ki so manj varne od slovenskega proračuna, 14 mrd EUR. Zato bi bilo (to isto zdaj tu ponavljam že tretjič in se opravičujem vsem ki so to že prebrali) po mojem mnenju vredno vsaj poskusiti. S podobno kampanjo belgijski, s podobnimi pogoji belgijskim, z nizkim osnovnim ponujenim obsegom (npr. 50 mio EUR) in možnostjo povišanja le-tega v primeru zadostnega povpraševanja (enako, kot so storili pri OZ2), tako da tudi medijsko izplen ne more biti tolmačen kot neuspeh.
Gustl sporočil: 13.642
[#2098120] 26.04.13 12:06 · odgovor na: anon-15342 (#2097909)
Odgovori   +    2
[TadejK]
Nisem pa prepričan, ali naša vlada, vključno s finminom, sploh *ve* za ta primer. Mogoče bi moral še o tem spisati kolumno, ker dejansko dobivam feedback, da nekaj naših najvišjih decision makerjev za ta dejstva (o Portugalski, Cipru ipd) izve prav iz mojih kolumn. Sicer bi/bo skoraj zagotovo tudi taka kolumna povzročila hudo forumsko repenčenje in trollanje, z Abančniki v prvih vrstah, ampak počasi se bom že navadil to ignorirati.
Ne bo, ker bo naslednja najbrž samo za naročnike.
crt sporočil: 27.995
[#2098128] 26.04.13 12:09 · odgovor na: anon-15342 (#2097909)
Odgovori   +    4
[TadejK]
Nisem pa prepričan, ali naša vlada, vključno s finminom, sploh *ve* za ta primer. Mogoče bi moral še o tem spisati kolumno
to bi bilo fajn.
ker dejansko dobivam feedback, da nekaj naših najvišjih decision makerjev za ta dejstva (o Portugalski, Cipru ipd) izve prav iz mojih kolumn.
to komot verjamem.
[#2098129] 26.04.13 12:10 · odgovor na: anon-15342 (#2098098)
Odgovori   +    0
[TadejK]
> [Nantl]
> Jaz osebno si nebi upal posoditi državi sloveniji denarja. Sploh pa ne za 5 let.

Ti osebno pač ne, ampak slovenski državljani trenutno posojajo slovenskim bankam, ki so manj varne od slovenskega proračuna, 14 mrd EUR. Zato bi bilo (to isto zdaj tu ponavljam že tretjič in se opravičujem vsem ki so to že prebrali) po mojem mnenju vredno vsaj poskusiti.
Saj ne dvomim o uspehu takega poskusa. Sprašujem se o smiselnosti ? Ali to kaj reši ali samo podaljšuje trenutno agonijo. Jaz ne vidim, da bi se, če si država uspe sposoditi recimo 2 miljardi od državljanov, spremenilo karkoli kar bi povzročilo gospodarsko rast, zmanjšalo brezposelnost in s tem v prihodnosti olajšalo odplačevanje dolga. Jaz mislim da ne.
[#2098132] 26.04.13 12:13 · odgovor na: anon-187668 (#2097863)
Odgovori   +    3
[menim]
"Spanish unemployment jumped by yet another 237,000 people in the first quarter to 6.2 million, or 27.2pc. The country is losing 3,581 jobs a day." Vsak dan 3581 več nezaposlenih! Hudo.
zlasti jebada je ono glede emigracije mladih, ker je to gibanje bolj kot ne one way ticket in se cementira nerazvoj preostale drzave.
dani14 sporočil: 6.657
[#2098134] 26.04.13 12:14 · odgovor na: Gustl (#2098120)
Odgovori   +    3
[Gustl]
> [TadejK]
> Nisem pa prepričan, ali naša vlada, vključno s finminom, sploh *ve* za ta primer. Mogoče bi moral še o tem spisati kolumno, ker dejansko dobivam feedback, da nekaj naših najvišjih decision makerjev za ta dejstva (o Portugalski, Cipru ipd) izve prav iz mojih kolumn. Sicer bi/bo skoraj zagotovo tudi taka kolumna povzročila hudo forumsko repenčenje in trollanje, z Abančniki v prvih vrstah, ampak počasi se bom že navadil to ignorirati.

Najbrž boste z zaklenitvijo tadejevih blogov imeli večji finančni uspeh kot pri zaklenitvi novičk, ki so na vsakem portalu, sploh siolovem v zadnjem času.
[#2098136] 26.04.13 12:15 · odgovor na: Nantl (#2098049)
Odgovori   +    2
[Nantl]
Tu je pa imho velika razlika med belgijo in slovenijo. Ne verjamem da bi belgija v roku 5 let lahko zapustla evro območje, medtem ko je za slovenijo ta verjetnost vsaj po mojem precej večja. Jaz osebno si nebi upal posoditi državi sloveniji denarja. Sploh pa ne za 5 let.
verjetno slovenska populacija pri pojmu kredita drzavi res prej pomisli na zgodbo "zajam za srbiju" kot na belgijo. kar vsekakor ni presenecenje, prav mozno pa, da tudi napacno ne.
[#2098146] 26.04.13 12:24 · odgovor na: Nantl (#2098129)
Odgovori   +    0
[Nantl]
Saj ne dvomim o uspehu takega poskusa. Sprašujem se o smiselnosti ? Ali to kaj reši ali samo podaljšuje trenutno agonijo.
Znižalo bi obremenjenost domačih bank z dolgom domačega proračuna.

Razprava je namreč o tem, ali je to mogoče in nekateri so že vsaj trikrat postavili trditev, da to ni mogoče, vsaj ne brez bailouta in/ali izstopa iz evra.
[#2098158] 26.04.13 12:31 · odgovor na: anon-15342 (#2098098)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 26.04.2013 12:35
[TadejK]
> [Nantl]
> Jaz osebno si nebi upal posoditi državi sloveniji denarja. Sploh pa ne za 5 let.
Ti osebno pač ne, ampak slovenski državljani trenutno posojajo slovenskim bankam, ki so manj varne od slovenskega proračuna, 14 mrd EUR. Zato bi bilo (to isto zdaj tu ponavljam že tretjič in se opravičujem vsem ki so to že prebrali) po mojem mnenju vredno vsaj poskusiti. S podobno kampanjo belgijski, s podobnimi pogoji belgijskim, z nizkim osnovnim ponujenim obsegom (npr. 50 mio EUR) in možnostjo povišanja le-tega v primeru zadostnega povpraševanja (enako, kot so storili pri OZ2), tako da tudi medijsko izplen ne more biti tolmačen kot neuspeh.
... čuj, kaj zdaj to pomeni, da se tukaj ec.europa.eu/interna...guarantee/ skriva kakšen drobni tisk, za katerega jaz še nisem slišal in da to www.bsi.si/jamstvo-v...MapaId=150 ne velja več oziroma da sploh nikoli ni veljalo ...
[#2098171] 26.04.13 12:37 · odgovor na: crt (#2098136)
Odgovori   +    0
[crt]
> [Nantl]
> Tu je pa imho velika razlika med belgijo in slovenijo. Ne verjamem da bi belgija v roku 5 let lahko zapustla evro območje, medtem ko je za slovenijo ta verjetnost vsaj po mojem precej večja. Jaz osebno si nebi upal posoditi državi sloveniji denarja. Sploh pa ne za 5 let.

verjetno slovenska populacija pri pojmu kredita drzavi res prej pomisli na zgodbo "zajam za srbiju" kot na belgijo. kar vsekakor ni presenecenje, prav mozno pa, da tudi napacno ne.
starejše generacije se bolj spomnijo slovenskih obveznic posojila za ceste, ki jih je potem precej požrla inflacija. ti se verjetno malo premlad :)
[#2098175] 26.04.13 12:40 · odgovor na: anon-53649 (#2097934)
Odgovori   +    1
[kz1611]

Hmmm ... pa vidva z beriberijem sta kompetentna in dovolj široka poznavalca za obdelovanje takšnih tem?
najine reference so odlične, on je visoki predstavnik tretje ekonomske šole, jaz pa daljni sorodnik znanega italijanskega matematika, ali obstaja še kaj boljšega?
[#2098183] 26.04.13 12:47 · odgovor na: anon-15342 (#2098146)
Odgovori   +    2
[TadejK]
> [Nantl]
> Saj ne dvomim o uspehu takega poskusa. Sprašujem se o smiselnosti ? Ali to kaj reši ali samo podaljšuje trenutno agonijo.

Znižalo bi obremenjenost domačih bank z dolgom domačega proračuna.
Samo začasno.
Dokler nebi zmanjkalo državljanov, ki so pripravljeni ali pa sposobni posoditi denar proračunu. (Kar bi se v obstoječem stanju zgodilo slej ali prej)
Nakar bi se zopet domače banke (ali ostanki njih, ker zgodbe o prodaji se ne bodo uresničile) izprsile , pa verjetno bi država šla še po jene, in rublje ... dokler bi pač lahko. In bi čez nekaj let zopet pristali tu kot smo ... fucked up beyond repair.

Seveda obstaja verjetnost večja od nič, da sem samo en star zatežen pesimist.
bc123a sporočil: 48.253
[#2098192] 26.04.13 12:53 · odgovor na: anon-15342 (#2097786)
Odgovori   +    0
[TadejK]
> [menim]
> Visoka stopnja brezposelnosti za posameznega nezaposlenega ne predstavlja večjega problema, če dobi tako visoko denarno nadomestilo, da dostojno preživi čas brezposelnosti.

Španija in Španci so s to brezposelnostjo v zelo hudih težavah. Vsem, ki vas res zanima, priporočam današnji prispevek (zelo kompetentnega in izkušenega avtorja) v spletnem The Telegraphu: blogs.telegraph.co.u...aving-emu/
Eeee... Ambrose Evans Pritchard je sicer zelo fajn za brati, je pa tudi po usmeritvi ultra-bearish. Kar ne pomeni, da nima prav, ampak bralci morajo imeti to v mislih, ko ga berejo.

Spanija seveda ima velikanske tezave z brezposelnostjo, saj so tam trzne distorzije (tudi kot posledica EU in evra) trajale prakticno tako dolgo, da je v njih zrasla cela generacija ljudi, ki se sedaj nikakor ne more ali noce prilagoditi. Ze v sloveniji lahko vidimo, kaj prinese cca 10 let distorzije, sedaj pa si predstavljajmo, da to traja 20 let.

Seveda ni vsa spanska delovna sila neprilagodljiva ali nekonkurencna, tista ki ni, gre ven iz spanije, v druge drzave EU.
[#2098195] 26.04.13 12:54 · odgovor na: Nantl (#2098183)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-15342 26.04.2013 12:57
[Nantl]
In bi čez nekaj let zopet pristali tu kot smo ... fucked up beyond repair.
Svoj pesimistični pogled na vzdržnost in s tem prihodnost evroobmočja sem že velikokrat razčlenil, tudi z nekaj številkami (v kolumnah npr tukaj: www.finance.si/8332573/ in tukaj: www.finance.si/8333104/ ).

Ampak konkretno tukaj je bila pa postavljena trditev, če da sploh ne obstaja, ne kratkoročno ne nikakor drugače razen z bailoutom in/ali izstopom iz evroobmočja, druga pot kot da državi posojajo naše največje tri banke. In jaz sem odgovarjal na to trditev.
[#2098196] 26.04.13 12:54 · odgovor na: Gustl (#2098120)
Odgovori   +    5
[Gustl]
> [TadejK]
> Nisem pa prepričan, ali naša vlada, vključno s finminom, sploh *ve* za ta primer. Mogoče bi moral še o tem spisati kolumno, ker dejansko dobivam feedback, da nekaj naših najvišjih decision makerjev za ta dejstva (o Portugalski, Cipru ipd) izve prav iz mojih kolumn. Sicer bi/bo skoraj zagotovo tudi taka kolumna povzročila hudo forumsko repenčenje in trollanje, z Abančniki v prvih vrstah, ampak počasi se bom že navadil to ignorirati.

... čuj, pa ste Financarji res ziher, da boste z zaklepanjem koga pridobili in da rezultat pod črto ne bo samo razjeban edini vsaj približno berljiv cajtng v slovenskem jeziku na spletu in da ne boste čez nekaj cajta rekli ... ups, pardon, smo se samo malo hecali ... khmm, ampak bo že prepozno ...

P.S.: tisti "slovenski jezik" ne smeš jemati preveč dobesedno ...
[#2098197] 26.04.13 12:55 · odgovor na: najobj (#2098158)
Odgovori   +    1
[najobj]
... čuj, kaj zdaj to pomeni, da se tukaj ec.europa.eu/interna...guarantee/ skriva kakšen drobni tisk, za katerega jaz še nisem slišal in da to www.bsi.si/jamstvo-v...MapaId=150 ne velja več oziroma da sploh nikoli ni veljalo ...
Praviš, da je teh 14 mrd izključno v zneskih pod 100 tisoč evrov?
[#2098202] 26.04.13 12:59 · odgovor na: anon-15342 (#2098197)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 26.04.2013 13:01
[TadejK]
> [najobj]
> ... čuj, kaj zdaj to pomeni, da se tukaj ec.europa.eu/interna...guarantee/ skriva kakšen drobni tisk, za katerega jaz še nisem slišal in da to www.bsi.si/jamstvo-v...MapaId=150 ne velja več oziroma da sploh nikoli ni veljalo ...
Praviš, da je teh 14 mrd izključno v zneskih pod 100 tisoč evrov?
... eh, nič ne pravim, samo sprašujem ...

P.S.: nekam hudo občutljiv si ratal zadnje cajte, če mene kaj vprašaš ...
[#2098207] 26.04.13 13:03 · odgovor na: (#2098205)
Odgovori   +    1
[porkamizerija]
> [najobj]
> > [TadejK]
> > > [najobj]
> > > ... čuj, kaj zdaj to pomeni, da se tukaj ec.europa.eu/interna...guarantee/ skriva kakšen drobni tisk, za katerega jaz še nisem slišal in da to www.bsi.si/jamstvo-v...MapaId=150 ne velja več oziroma da sploh nikoli ni veljalo ...
>
> > Praviš, da je teh 14 mrd izključno v zneskih pod 100 tisoč evrov?
>
>
> P.S.: nekam hudo občutliv si ratal zadnje cajte, če mene kaj vprašaš ...
neni se zdi prav neverjetno potrpežljiv.
... khmm, neverjetno nesorazmerno potrpežljiv bi bilo bolj natančno, če mene kaj vprašaš ...
shevchenko sporočil: 21.898
[#2098208] 26.04.13 13:03 · odgovor na: najobj (#2098196)
Odgovori   +    0
zaklepanje tadejevih komentarjev je logicno, naslednji korak je zaklepanje crtovih komentarjev. drugace povedano, ce ima kaj kaj vsebine in smisla, bo zagotovo zaklenjeno.

glede na to smo lahko prepricani, da bodo ostali odklenjeni komentarji:

-toplakove
-steinbucha
-damijana
-lah a
-kovaca
-bauerja
-turkovica

to je sveta sedmerica, ki nikdar ne bo zaklenjena. vrstni red ni nakljucen...
[#2098211] 26.04.13 13:07 · odgovor na: shevchenko (#2098208)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 26.04.2013 13:13
[shevchenko]
zaklepanje tadejevih komentarjev je logicno, naslednji korak je zaklepanje crtovih komentarjev. drugace povedano, ce ima kaj kaj vsebine in smisla, bo zagotovo zaklenjeno.

glede na to smo lahko prepricani, da bodo ostali odklenjeni komentarji:

-toplakove
-steinbucha
-damijana
-laha
-kovaca
-bauerja
-turkovica

to je sveta sedmerica, ki nikdar ne bo zaklenjena. vrstni red ni nakljucen...
... eh, jebiga ...

P.S.: vsaj 95% komentatorjev bo definitivno zadovoljenih in zadovoljnih ... evo, in če jim je to cilj, potem z zaklepanjem berljivih člankov Financarji niti niso sfalili kaj dosti oziroma so pravzaprav zadeli "u sridu", kot bi rekli na Sinjski alki ...
shevchenko sporočil: 21.898
[#2098228] 26.04.13 13:22 · odgovor na: shevchenko (#2098208)
Odgovori   +    0
se posuvam s pepelom, damijana so ze zaklenili.

ocitno se sklepa, da so clanki koristni, ker ga pise dr. predpona

6 more to go... :)

Strani: 1 2 3 4