Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: Finančja farma

Strani: 1 2

crt sporočil: 27.918
[#1840191] 07.10.12 20:54 · odgovor na: (#1840063)
Odgovori   +    1
[rename]
> cesnjevec je lahko tudi dvometras, odvisno od sorte.
Ups, nisem vedel, ker ga se nisem videl.
recimo sweetie zelo rad velik zraste, vsaj zadnjih par let smo imeli to sreco.

a propos cesnjevcev + zelenosti, pazi to

Cherry tomatoes can be picked when green, then pickled to make a condiment called a tomolive — the name referring to the similar appearance and texture of an olive. Tomolives can be served in place of an olive in a martini.
bc123a sporočil: 48.253
[#1840198] 07.10.12 21:11 · odgovor na: crt (#1840188)
Odgovori   +    1
[crt]
> [bc123a]
> Kaksen je bil pa recept? Ker tule ena sama vrstica verjetno naredi ogromno razliko:

bil je zelo soroden kot pri tebi, razen ostrih delov zacimb, ker nisem tolko za pikant zadeve. ze sama osnova, torej paradajzi kot taki, mi je bila bolj posevna. mogoce je pa stos ostre variante ravno v tem, da jo totalno zamaskira :)
aha, za teksturo si pa predstavljam da je lahko problem... kuhano, plehko.

tudi je res, da ce dovolj zacinis, ni nic vec vazno.

Zadnjic sem jedel recimo curry iz rdece pese... presenetljivo sprejemljiv okus, ravno zaradi tega efekta ;)
crt sporočil: 27.918
[#1840200] 07.10.12 21:14 · odgovor na: bc123a (#1840198)
Odgovori   +    3
[bc123a]
tudi je res, da ce dovolj zacinis, ni nic vec vazno.
Zadnjic sem jedel recimo curry iz rdece pese... presenetljivo sprejemljiv okus, ravno zaradi tega efekta ;)
to malo spominja na hobotnico po srbsko.

vzamemo srednje veliko hobotnico in damo kuhat z bolj malo vode.
cez 30 min dodamo 2 kozarca viskija in zmanjsamo ogenj.
potem cez en cas dolijemo vinjak.
ob 45. minuti vlijemo nekaj loze.
ob polni uri dodamo rum.
dobro, vendar nezno premesamo.
cez 2 uri vrzemo hobotnico psom, da ne tezijo, in postrezemo omako.
bc123a sporočil: 48.253
[#1840235] 07.10.12 21:55 · odgovor na: crt (#1840200)
Odgovori   +    1
[crt]
> [bc123a]
> tudi je res, da ce dovolj zacinis, ni nic vec vazno.
> Zadnjic sem jedel recimo curry iz rdece pese... presenetljivo sprejemljiv okus, ravno zaradi tega efekta ;)

to malo spominja na hobotnico po srbsko.

vzamemo srednje veliko hobotnico in damo kuhat z bolj malo vode.
cez 30 min dodamo 2 kozarca viskija in zmanjsamo ogenj.
potem cez en cas dolijemo vinjak.
ob 45. minuti vlijemo nekaj loze.
ob polni uri dodamo rum.
dobro, vendar nezno premesamo.
cez 2 uri vrzemo hobotnico psom, da ne tezijo, in postrezemo omako.
Obstaja ena narodna pripovedka (srbska?) na to temo, in sicer "mocnik iz zeblja" :)

Jah, meni je okus zelenjave zanic. Enostavno je zanic in zelenjave, ki ima okus po zelenjavi, ne jem. Da bi moja prehrana vseeno bila malo bolj zdrava, zelenjavo zakoljem, sprazim, nasolim in zacinim. Potem pa je marsikaj zelenjavnega za pojest :)
crt sporočil: 27.918
[#1840484] 08.10.12 09:01 · odgovor na: (#1840448)
Odgovori   +    2
finance, utelesene v gustlu, pravijo, da so zelene zadeve dobra tema in da bodo resursi, uteleseni v meni, lahko alocirani na to podrocje. to pa na nacin, ki presega zgolj forum, tako da gremo zdaj po vrsti vsebinski koncept - poslovno pozegnanje - izgradnja - nirvana.
Gustl sporočil: 13.641
[#1840609] 08.10.12 10:09 · odgovor na: crt (#1840484)
Odgovori   +    1
[crt]
finance, utelesene v gustlu, pravijo, da so zelene zadeve dobra tema in da bodo resursi, uteleseni v meni, lahko alocirani na to podrocje. to pa na nacin, ki presega zgolj forum, tako da gremo zdaj po vrsti vsebinski koncept - poslovno pozegnanje - izgradnja - nirvana.
Tako je. Samo da se vrnem s strokovne ekskurzije.

Naslednja postaja - Misir Çarsisi

www.google.com.tr/se...24&bih=672

Sem bil ze v soboto, ampak moram nazaj :)
birdrulez sporočil: 704
[#1859384] 26.10.12 21:12 · odgovor na: crt (#1840200)
Odgovori   +    3
[crt]
> [bc123a]
> tudi je res, da ce dovolj zacinis, ni nic vec vazno.
> Zadnjic sem jedel recimo curry iz rdece pese... presenetljivo sprejemljiv okus, ravno zaradi tega efekta ;)

to malo spominja na hobotnico po srbsko.

vzamemo srednje veliko hobotnico in damo kuhat z bolj malo vode.
cez 30 min dodamo 2 kozarca viskija in zmanjsamo ogenj.
potem cez en cas dolijemo vinjak.
ob 45. minuti vlijemo nekaj loze.
ob polni uri dodamo rum.
dobro, vendar nezno premesamo.
cez 2 uri vrzemo hobotnico psom, da ne tezijo, in postrezemo omako.
Podoben je recept, kako pripraviti kumare, da se ne spahujejo:

Kumare narežemo čim tanjše, prav tako čebulo, dodamo še topel krompir, sol, poper, kis in olje in vse skupaj z rokami premešamo. Odpremo okno in skupaj s posodo vržemo ven.

P.S.: Preverjeno, deluje.
P.P.S: Ne jem kumar.
crt sporočil: 27.918
[#2045005] 12.03.13 22:33 · odgovor na: birdrulez (#1859384)
Odgovori   +    0
goji, obrezovanje.

victoriana, ki niso ravno brezvezniki, pravijo tako:

runing is best undertaken in the early Spring just as the plant breaks into growth. We would recommend pruning is kept to a minimum in order to maximise fruit yield - though Goji's will recover well from hard pruning.
crt sporočil: 27.918
[#2059307] 23.03.13 22:53 · odgovor na: (#2059109)
Odgovori   +    1
nic vec (odkar je sel tadrugi eksperimentalni kaki). kdor lahko prenese -20, dobrodosel, kdor ne, jebiga. je ze znotraj tega pogoja dovolj dobre robe.
bc123a sporočil: 48.253
[#2059314] 23.03.13 23:02 · odgovor na: crt (#2059307)
Odgovori   +    0
[crt]
nic vec (odkar je sel tadrugi eksperimentalni kaki). kdor lahko prenese -20, dobrodosel, kdor ne, jebiga.
Foter brez problema pridela nekaj 100 kg kakijev v dobrih letih in priblizno isto kolicino kivijev :)

Se boste emigranti iz mest morali se kaj nauciti press :)
crt sporočil: 27.918
[#2059364] 24.03.13 07:13 · odgovor na: bc123a (#2059314)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 24.03.2013 07:20
verjamem, da kaki lahko v teh krajih lepo raste, recimo v moravskih je en prav krasen - na primerno zavetni legi. pri meni je sicer precej zemlje, vendar ne s taksno lego.

(rezervna ideja so hibridi z ameriskimi domorodskimi kakiji, ki mirno nesejo do -20 in se dalje)

je pa stos, kako se obnasajo rastline. tale tadrugi ni do konca crknil. cakal je do sredine avgusta (!) in potem zacel na novo odganjati iz korenin. jeseni smo ga izkopali in preselili na lokacijo ob morju, kar je nekako ipak bolj naravno okolje zanj. v par mesecih bomo videli, ali je ta selitev ratala. tale mokra zima je tu plus.

se bolj zamerljive so ene stare slive na parceli. po neurju 2008, ki jih je fajn namlatilo, celotno 2009 niso pognale niti lista. potem pa 2010+ normalno naprej. ena tega manevra ni prezivela, tri pa. kako je to sploh mozno (da rastlina celo leto ne fura fotosinteze in potem rece aja in gre mirno naprej), v bistvu ne vem.
purinoli sporočil: 8.690
[#2059596] 24.03.13 13:07 · odgovor na: (#2059375)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: purinoli 24.03.2013 13:16
[janezpizdek]

Če bi vsaj slovenska družba imela lahko te lastnosti. Recimo, ko pridejo klepto tolpe, ugrabijo državo in jo temeljito ogolijo vsakega še najmanjšega pomladnega lista, kakorhitro se kakšen pomladni poganjek prikaže, ga srdito in sistematično napadejo pa sklatijo dol, skratka devastirajo vse f totem našem sadovnjaku, ko kakšna huda toča, ki tolče 22@45™ praktično brez prestanka, pa da družba, ranjena in opeharjena vseh svojih virov energije, recimo, pade v stanje hibernacije, celih 22@45™ ne fura nobene fotosinteze in vobče nobenega znaka življenja, tak, kot si opisal pri tvojih slivah, pa potem reče "aja" in gre mirno naprej, de™.

Samo jebiga, meni ni ušel detajl, ki si ga izpostavil - toča, zmrzal in to, mora za nekaj časa nehati, da se to zgodi v tvojem sadovnjaku, nje™. De™?

Da niti ne omenjam, kakšna škoda je f totem našem sadovnjaki bila narejena s tistimi totalnimi temeljitimi poseki najbolj velikih in mogočnih dreves v nočnih asasinskih pohodih tolparskih sekirašof tekom WW2.

PS
Evo jebenti, spet smo končali pri pomladi in ujmah. Fantje prosim, da mi ne gonite več tu po forumi totih kmetijskih nasvetof. To je ena taka IdeološkaTema™, de™, to pa v Sloveniji velja tihi dogovor, da se jih ne odpira, de™. Zdaj ko je Janša gotof, smo spet enotni, de™, ne bomo več odpirali totih ideoloških, de™, saj smo vendarle i sedaj spet sami naši™ na vladi, de™.

LP shaman, de™.
Eh, Shaman, nea se sekirat. Blagopokojni gospod Darwin ima odgovore za te težave že skoraj dve stoletji na pladnju. V genetiki je 72 let, kolikor nacifashicom Partija hara v Podalpju samo utrinek, vendar se kristalizira nekaj nespornih dejstev, ki niso normalnim všeč, ostajajo pa dejstva :

1. Nazzifaschicom banda je najbolj usposobljena za dolge proge darwinizma
2. Basic Rule of Societies nas uči, da v tistem trenutku, ko se v družbi zaredi treshhold količina javnosektorskih koloradskih hroščev, poti nazaj za nekaj generacij ni več. Imajo večino volivnega telesa, večino najžlahtnejšega denarja (davki) in kar je najpomembnekše, znajo se samooplajat efektnejše od vsake bakterije ali virusa.
3. "Zdrave sile" v pozitivnem in ne sovjetskem kontekstu morajo to preprečit, sicer glej tč.2
4. Ločnica med normalnimi in degenerirnimi plemeni, nacijami je ravno v tč.3.
5, Izjemen dosežek Nemcev je, da so dosegli ta krucialni preokret pod poveljstvom kvazikomunista, sicer pa "socialdemokrata" Schroederja, kar zopet pomeni, da je bil gospod Darwin prerok, ki mu ni para

V četrtek in petek sem bil po dolgem času v MerklLandu in imel priložnost videti samo še dodatno potrditev moje teze. Oni bodo marširali naprej; z nami ali brez nas, boli yih q. Jaz sem na srečo zaenkrat in he he.

Lep pozdrav, Purinoli

Strani: 1 2