Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Goršek vozil neregistriran avto in jo odnesel brez kazni
sporočil: 485
Saj pa on tega pač ne rabi, ima namreč policijsko imuniteto. V
banana državi je sploh smešno, da se o tem rzpravlja.
sporočil: 7.023
[simionesi2]Mislim, da bi zavarovalnica plačala in pozneje 'zregresirala' povzročitelja škode.
Vse lepo in prav, samo kaj pa za primer, da bi čisto slučajno g. Goršek naredil prometno nesrečo z avtom, ki ni bil zavarovan - iz katere police, bi se krila škoda pri nič hudega sluteči tretji osebi? Za takšne napake nekdo mora odgovarjati!!!
Če bi bila ta velika (več poškodovanih, npr. avtobus ...), bi policistek plačeval celo življenje in dediči bi se obrisali pod nosom.
Neodgovorno (!!!), kot je že bilo večkrat napisano.
sporočil: 1.612
Zadnja sprememba: anon-196540 01.02.2012 11:17
On je ustavil avto in iz sopotnikovega sedeža jemal svojo delovno
opremo. Torej bil je še v avtu.Še to mojega očeta so ustvil,i ko je enemu gospodu (invalidu) dostavil robo v petih vrečkah (dal jih je v voziček)in je zaradi tega ustavil na avtobusni postaji stal je cca. 30 do 45 sekund za njim sta pripeljala policista kolesarja in ga oglobila za 40 evrov (polovica 20) in trdila, da na postaji stoji več kot pol ure kljub mojemu nasprotovanju bil sem sopotnik in gospodovem ter še enemu fantu na postaji ni nič zaleglo. Ko sem se malo pozanimal kako je s pritožbo sem dobil več nasvetov naj oče plača, ker drugače bo plačal polno plus sodne stroške in res moj prijatelj je plačal polno, ko se je pritožil plus 250 evrov sodnih stroškov, sodnica za prekšrke je v odločbo napisala obrazložitev, da je organ usposobljen in se njemu verjame. Pa tudi če laže. Pa še nekaj po enem letu je domov prišla pošta češ, da moj oče ni plačal, šele po ostrem pismu moje sestre so napisali, da so našli plačilo (seveda so našli saj so videli kopijo plačila), o kašnem opravičilu pa lahko samo sanjaš.
Če dečko ne bo kaznovan, policija v bodoče nima moralnega pokritja
za kakršnokoli izrekanje kazni oz. prijave, za enak prekršek.
Vsak se bo lahko skliceval na ta primer:" Če lahko šef policije vozi brez veljavnih dokumentov, lahko tudi jaz!"
Vsak se bo lahko skliceval na ta primer:" Če lahko šef policije vozi brez veljavnih dokumentov, lahko tudi jaz!"
sporočil: 18
Lopovi lopovski!!
Spet se je pokazalo, kako smo pred zakonov vsi enaki..
V dobi veri sem mislil, da imam zavarovan oz teh. izpraven avto;Policista v civilu sta me prehitela na avtocesti im me vodila do prvega izvoza. Ugotovila sta, da je avto zavarovan vendar pa je potekel tehnični pregled..gladko sem moral sneti tablice in nadalnja vožnja mi je bila prepovedana + seveda nagrada v višini 500€...to te pa res pogreje ...
Spet se je pokazalo, kako smo pred zakonov vsi enaki..
V dobi veri sem mislil, da imam zavarovan oz teh. izpraven avto;Policista v civilu sta me prehitela na avtocesti im me vodila do prvega izvoza. Ugotovila sta, da je avto zavarovan vendar pa je potekel tehnični pregled..gladko sem moral sneti tablice in nadalnja vožnja mi je bila prepovedana + seveda nagrada v višini 500€...to te pa res pogreje ...
sporočil: 8.543
[shampion]Kar misli si. Bilo bi tako, kot je bilo v primeru "Kacinov klanec".
> [simionesi2]
> Vse lepo in prav, samo kaj pa za primer, da bi čisto slučajno g. Goršek naredil prometno nesrečo z avtom, ki ni bil zavarovan - iz katere police, bi se krila škoda pri nič hudega sluteči tretji osebi? Za takšne napake nekdo mora odgovarjati!!!
Mislim, da bi zavarovalnica plačala in pozneje 'zregresirala' povzročitelja škode.
Če bi bila ta velika (več poškodovanih, npr. avtobus ...), bi policistek plačeval celo življenje in dediči bi se obrisali pod nosom.
Neodgovorno (!!!), kot je že bilo večkrat napisano.
sporočil: 3.052
To, da se represivni organ, kar policija je, vozi z neregistriranim
vozilom, hkrati izvaja nad vozniki kontrole nad tem, kar sama nima
urejeno, je tako, kot da obsojeni morilec predava o tem kako
cenjeno in vredno je človeško življenje.. ali pa Kordež o
managerskih prevzemih (to bolj poznate) Tukaj ni izjem, sploh ne
pri policiji!! Lp
sporočil: 2.499
pa ravno na današnji dan berem take zanimive informacije ...
mimogrede, kako je kaj s tistim policajem, ki je na oražmovi
naredil eno fotko z telefonom in posnetek poslal na internet
janšev kader v policiji pa očitno že deluje, to je prvi podatek, ki so ga poslali svojemu poglavarju
janšev kader v policiji pa očitno že deluje, to je prvi podatek, ki so ga poslali svojemu poglavarju
sporočil: 57
noooo...takle mamo...ko Zakoni veljajo za vse enako..VIP
(veze+poznanstva) več kot očitno deluje...
sporočil: 1.345
ja ce DURS nima gnarja kak te naj oni gnar za regoistracijo
zberejo...so ja revezi...
sporočil: 1.620
Zadnja sprememba: anon-3185 01.02.2012 11:39
[bara1]Ovca. Namesto, da bi se vprašala, če je kaj narode v naši družbi v kateri obstajajo različna pravila za različne ljudi, nas ti posiljuješ s svojimi bolanimi opažanji. In od kod informacije prihajajo. Nepomembno. Vprašat in zahtevat je treba nekaj drugega. Za kar pa opranoglavci tako ali tako niste. Ajd na shit listo. Tam ti je mesto.
In opravljivke pri Financah so novico takoj prepisale. Kaj vse curlja in kaplja iz policijskih vrst. Je že naš na oblasti!
sporočil: 2.890
[jobaa]Pravzaprav bi bilo fajn naredit eno spletno stran, kjer bi razlagali dolžnosti, ki jih imaš do policije, če te ustavijo.
en izmed mnogih trikov, ko te ustavijo in hoče videti prvo pomoč, obvezno dodatno opremo je da te zbezajo ven iz vozila in te ocenijo, ali boš pihal, ali ne, poleg tega ti še v prtljažnik gleda..., N trikov imajo.
Te ima sploh pravico spravit ven iz avta, naprimer? Ali pa "kje ste bili"? Kaj jih briga, ni njihova stvar.
sporočil: 20
Ok, je pač šel odgovorni za to v penzijon, a novega sploh
rabimo?
Kaj pa Gorškova odgovornost? Da pogleda pred odhodom ali je vozilo izpravno, luči, smerniki itd, če ni edini uporabnik tega vozila, bi to moral početi.
Vendar predpostavljam da je edini in to mi pove dovolj, da avta tudi povoha ne. Vozi miško!
Kaj pa Gorškova odgovornost? Da pogleda pred odhodom ali je vozilo izpravno, luči, smerniki itd, če ni edini uporabnik tega vozila, bi to moral početi.
Vendar predpostavljam da je edini in to mi pove dovolj, da avta tudi povoha ne. Vozi miško!
Zadnja sprememba: anon-154207 01.02.2012 11:35
Prav možno. Sam se opisal formalni postopek kot ga poznam.A saj je očitno, da je Slovenija nepravna gnila banana država, saj so na vodilnih položajih malopridni, nasposobni, gnili nemoralneži.
P.S.
Kar gnije, tudi zgnije in potem, tega ni več (če se ne pojavi nova gniloba).
[toka]Saj bodo tovariši policaji tako ali tako štrajkali takoj po ustoliščenju nove vlade. In inkasanti bodo izginili iz slovenskih cest. To bo največje zadovoljstvo za nas davkoplačevalce in svobodo bomo dihali s polnimi pljuči. Pa tudi v denarnicah se bo poznalo.
Za to, da se policija in Goršek odkupita za to milo kazen predlagam, da policija za nenevarne prekrške en teden voznikov ne kaznuje denarno in jim izreka samo opozorila. Mislim, da bi bil to simpatičen kompromis.
sporočil: 910
Tu nekaj ne štima. Kateri policist v Slovenistanu bo, če je
pomotoma ustavil avto policijskega direktorja, sploh preverjal
karkoli, urno se bo opravičil, priklonil in držal gobec zaprt.
Ljudje božji, saj nismo v Veliki Britaniji. Me pa res zanima kdo je
spravil ta "hoax" na plano? Krave in ostala živina po hlevih in
pašnikih verjetno že crkavajo od krohota.
Dobrodošel pospešek, za prekinitev mandata tega LDS-ovega
nameščenca.
Naj se malo prezrači ta gnila zatohlina.
Naj se malo prezrači ta gnila zatohlina.
[trotter]V katero skupino spadaš ti: Fools ali Horses ? Mogoče v obe?
pa ravno na današnji dan berem take zanimive informacije ... mimogrede, kako je kaj s tistim policajem, ki je na oražmovi naredil eno fotko z telefonom in posnetek poslal na internet
sporočil: 2.669
[MazingaZeta]represija nikoli ne prinese rešitve.
Glede na pacijente, ki jih srečujem na cesti je to za nas prej slab kot dober znak.
rešitev ni v višanju kazni.....
sicer pa, ko bosta JU in DU dobila s trdo roko kosilo na mizo od gospodarstva bosta ostala brez zob in lačna.
ko se zgodi ta dan naredim fešto.
sporočil: 1.149
[MazingaZeta]Pacientov na cesti ne ustavljajo. Nasprotno, objestnezev v dragih avtomobilih niti ne vidijo. Sem bil prica, ko sta dva mafijska terenca po zelenici obsla policijsko vozilo, ki je obravnavalo neko nezgodo, je policaj prebledel ko smrt in gledal stran, da si je skoraj vrat izpahnil. Ni kaj, strah je cloveski.
Glede na pacijente, ki jih srečujem na cesti je to za nas prej slab kot dober znak.
[MazingaZeta]Saj inkasanti tudi ne stojijo na nevarnih odsekih. Vedno tam, kjer te lahko zaradi 10-15 km prehitre vožno takoj opelješijo. Seveda naročeno. In stimulirano. Zato je bolje da jih ni na cestah. Kljub pacientom. Ko pacienta enkrat srečaš ti noben policaj ne more pomagat. Paciente pa tudi boli k če so inkasanti prisotni.
[kenguru72]avto je bil ugasnjen? v avtu, skozi zadnja vrata, ali je bil pe notri in se je nagnil nazaj čez sedež, ali je bil zunaj in imel odprt prtljažnik.
On je ustavil avto in iz sopotnikovega sedeža jemal svojo delovno opremo. Torej bil je še v avtu.
Še to mojega očeta so ustvil,i ko je enemu gospodu (invalidu) dostavil robo v petih vrečkah (dal jih je v voziček)in je zaradi tega ustavil na avtobusni postaji stal je cca. 30 do 45 sekund za njim sta pripeljala policista kolesarja in ga oglobila za 40 evrov (polovica 20) in trdila, da na postaji stoji več kot pol ure kljub mojemu nasprotovanju bil sem sopotnik in gospodovem ter še enemu fantu na postaji ni nič zaleglo. Ko sem se malo pozanimal kako je s pritožbo sem dobil več nasvetov naj oče plača, ker drugače bo plačal polno plus sodne stroške in res moj prijatelj je plačal polno, ko se je pritožil plus 250 evrov sodnih stroškov, sodnica za prekšrke je v odločbo napisala obrazložitev, da je organ usposobljen in se njemu verjame. Pa tudi če laže. Pa še nekaj po enem letu je domov prišla pošta češ, da moj oče ni plačal, šele po ostrem pismu moje sestre so napisali, da so našli plačilo (seveda so našli saj so videli kopijo plačila), o kašnem opravičilu pa lahko samo sanjaš.
1x sem že napisal, v IT, če si v avtu in imaš noge zunaj, na tleh nisi več voznik.
da si razjasniš pojme priporočam ogled zakona o voznikih, cestah..., tudi ostalim forumašem.
kaj je nekaj ur v primerjavi z zneski, ki jih lahko privarčujete na račun informiranosti.
sporočil: 4.590
Torej je to hujši prekršek od nepravilnega parkiranja, kajti
zagrožena kazen je kar za 50% višja. Res pa je, da jo v tem
primeru, če se pišeš Goršek (ali Kresal, Vlačič,...) lahko odneseš
z opozorilom, pri parkiranju pa bolj težko.
sporočil: 3.104
ZADNJI ČAS DA ODSTOPI, TO JE POLEG OSTALIH "KOLEGIALNO" POKRITIH
ALI PRIKRITIH ZADEV PRIMERA "PAR EXCELLANCE" , AND - NOT "SO
WHAT"!
MENE DRŽAVLJANA BI VRGLI U PEŠADIJO, TAKO PA SE JE NA DRŽAVNE STROŠKE NEREGISTRIRAN ODPELJAL V ZORANOVO OBLJUBLJENO DEŽELO.
MENE DRŽAVLJANA BI VRGLI U PEŠADIJO, TAKO PA SE JE NA DRŽAVNE STROŠKE NEREGISTRIRAN ODPELJAL V ZORANOVO OBLJUBLJENO DEŽELO.
[zmrda]mah, za večino butalcev ni vredno, ker jim argumenti ne pomenijo nič.
> [jobaa]
> en izmed mnogih trikov, ko te ustavijo in hoče videti prvo pomoč, obvezno dodatno opremo je da te zbezajo ven iz vozila in te ocenijo, ali boš pihal, ali ne, poleg tega ti še v prtljažnik gleda..., N trikov imajo.
Pravzaprav bi bilo fajn naredit eno spletno stran, kjer bi razlagali dolžnosti, ki jih imaš do policije, če te ustavijo.
Te ima sploh pravico spravit ven iz avta, naprimer? Ali pa "kje ste bili"? Kaj jih briga, ni njihova stvar.
tu imaš linke od usa strani kako policaji nategujejo ljudi. principi so podobni povsod, menja se samo okvir, zakonodaja.
www.flexyourrights.org
www.copwatchla .org
www.copblock.org
video od flex your rights maš na slo trackerjih, vsaj bili so, če ne pa kak tuj zagotovo.
priporočljivo ogleda.
uuuuuuu, ta je hud, odvetnik. poglej ga. tip je car in po tem še obvezno poglej krimiča za njim. kako se kriminalci sami zaštrikajo. :-)))
video.google.com/vid...QL4p6iSBA#