Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Forumaši klatijo vsepovprek
sporočil: 2.820
Tacka je napisal(a):
eh, s čim se hvališ ... veš, lepa # pametna ;-)
p.s.: in kakšno lepotičko maš pol ti ? "Dobro", kot so vse slovenske misice ?
Tači, po pravici ti povem, da imam pravo premijo, glavni dobitek na lotu: mlada, lepa, da se kar bliska, brihtna, pridna, duhovita, preprosta in poštena. Dokaz, da je vse to možno; pa kar verjemi... :)
Otac
sporočil: 2.286
Tudi sam sem razmišljal da bi na hišo dal sončne celice, predvsem
zato ker imam hišo na sončni lokaciji, tako da če gledam od soseda
hišo ki je malo nižje od moje in je skoraj cel dan v senci, je
primerjava že v osnovi takšna da je moja hiša bolj topla ob sončnih
zimskih dneh, njegova pa itak mrzla če je v senci.
Potem se nisem odločil za sončne celice, bi se pa definitivno če bi šel na novo graditi hišo, ampak sem v hišo dal manjši kamin ( 7 kw ), kateri mi ogreva zgornje prostore, letos ali pa drugo leto bom dal pa še v spodnji del hiše en večji kamin ( 14 kw ) in bo vroče kot ne vem kaj, noben kamin ne bo toplovoden, ker drugače ogrevam hišo na olje, vendar za prehodna obdobja je kamin zakon.
Potem se nisem odločil za sončne celice, bi se pa definitivno če bi šel na novo graditi hišo, ampak sem v hišo dal manjši kamin ( 7 kw ), kateri mi ogreva zgornje prostore, letos ali pa drugo leto bom dal pa še v spodnji del hiše en večji kamin ( 14 kw ) in bo vroče kot ne vem kaj, noben kamin ne bo toplovoden, ker drugače ogrevam hišo na olje, vendar za prehodna obdobja je kamin zakon.
sporočil: 10.801
0902ISXdX je napisal(a):
In zakaj se strinjaš z oglasnim sporočilom, ki prinaša parole brez konkretnih izračunov?
Nisem ga niti prebral. Strinjam se z opazkami na komentarje na forumu in s subvencioniranjem energije iz PV celic. Še bolj pa bi zagovarjal, da bi energiji iz vsakega vira obesili še stroške škod. Ampak to bi bilo pa težko izvedljivo. Če se pa splača postaviti sončno elektrarno, pa tudi jaz dvomim.
sporočil: 1.059
kzupanc je napisal(a):Kako se reče neto porabniku (električne) energije? Elektrarna?
Nisem ga niti prebral. Strinjam se z opazkami na komentarje na forumu in s subvencioniranjem energije iz PV celic. Še bolj pa bi zagovarjal, da bi energiji iz vsakega vira obesili še stroške škod. Ampak to bi bilo pa težko izvedljivo. Če se pa splača postaviti sončnoelektrarno, pa tudi jaz dvomim.
sporočil: 1.610
otac je napisal(a):
Tači, po pravici ti povem, da imam pravo premijo, glavni dobitek na lotu: mlada, lepa, da se kar bliska, brihtna, pridna, duhovita, preprosta in poštena. Dokaz, da je vse to možno; pa kar verjemi... :)
Otac
Veš kaj je bistvo ? Da je tebi všeč ,... za druge naj ti pa dol visi .. tako in drugače :-----))
sporočil: 2.820
Tacka je napisal(a):
Veš kaj je bistvo ? Da je tebi všeč ,... za druge naj ti pa dol visi .. tako in drugače :-----))
Vidiš, tukaj je pa problem zdravega moškega v najlepših letih... ;)
Otac
sporočil: 18.121
Daj še enkrat preberi, kar si napisal.
Jaz sem moral trikrat, pa mi še vedno ni jasno, čemu je bil potreben drugi odstavek?
In tudi prvi :-)))
Poleg tega pa očitno ne ločiš v čem je razlika med sončnimi celicami za gospodinjsko uporabo in med pridobivanjem električne energije z namenom oddaje v omrežje o katerih govorimo v tej in predhodni diskusiji.
Jaz sem moral trikrat, pa mi še vedno ni jasno, čemu je bil potreben drugi odstavek?
In tudi prvi :-)))
Poleg tega pa očitno ne ločiš v čem je razlika med sončnimi celicami za gospodinjsko uporabo in med pridobivanjem električne energije z namenom oddaje v omrežje o katerih govorimo v tej in predhodni diskusiji.
In zakaj se strinjaš s subvencioniranjem pridobivanja
energije?
A se ti ne zdi nenavadno, da se strinjaš z nečim, česar še prebral nisi?
A tudi ti gledaš samo v modre oke, tako kot Manca Košir? :-))))))))))
sporočil: 10.801
0902ISXdX je napisal(a):
In zakaj se strinjaš s subvencioniranjem pridobivanja energije?
Predvideval sem, da iz članka ne bom izvedel nič novega o tem, ker sem že veliko prebral na to temo. Strinjam se pa z odmevom na ta članek, ki v glavnem govori o blebetanju forumašev tjavendan. In ja, tudi jaz spadam med take. Ampak samo včasih :).
Pa se ti ne zdi vredno vsaj preveriti, če je res šlo za blebetanje
preden se deklarativno strinjaš s puhlicami in meglo?
Če si res kaj prebral na to temo (razen prospektov a la Amway ali Smiljan Mori ;-)), potem bi poznal številke.
In to oprijemljive številke.
Tako pa se strinjaš s parolami.
No ja, kakor hočeš. It's your life & money ;-))
Če si res kaj prebral na to temo (razen prospektov a la Amway ali Smiljan Mori ;-)), potem bi poznal številke.
In to oprijemljive številke.
Tako pa se strinjaš s parolami.
No ja, kakor hočeš. It's your life & money ;-))
Vse je bilo nepotrebno, kje pa naj napišem kaj podobnega kot pa
v sektor ki naj bi spadal pod energijo, kaj pa veš mogoče pa
koga le zanima, mislim da sem dovolj razločno napisal. Res da bi
bilo mogoče bolje da bi napisal v rubriko ogrevanje hiše, ampak kot
pravim mogoče bo pa koga le zanimalo....
Očitno je da ločim kaj je poraba za gospodinjsko uporabo in kaj pridobivanje električne energije z namenom oddaje v omrežje o kateri govorite v tej diskusiji. Ločim osnove, to pomeni da lahko definiram kaj kam spada, lahko ti pa javno priznam da se ne spoznam na tovrstno pridobivanje električne energije.
No ne bom nadaljeval se opravičujem ko te je tako zmotilo moje nepotrebno pisanje, če vržem moje mnenje na kup, ki je itak izven vaše diskusije, vidim da sem res bedak ki je tako posegel v tako resno debato s svojimi neumestnimi pripombami, kaj takega se na forumu financ še ni zgodilo da bi kdo čisto nekaj brezveze napisal.
Očitno je da ločim kaj je poraba za gospodinjsko uporabo in kaj pridobivanje električne energije z namenom oddaje v omrežje o kateri govorite v tej diskusiji. Ločim osnove, to pomeni da lahko definiram kaj kam spada, lahko ti pa javno priznam da se ne spoznam na tovrstno pridobivanje električne energije.
No ne bom nadaljeval se opravičujem ko te je tako zmotilo moje nepotrebno pisanje, če vržem moje mnenje na kup, ki je itak izven vaše diskusije, vidim da sem res bedak ki je tako posegel v tako resno debato s svojimi neumestnimi pripombami, kaj takega se na forumu financ še ni zgodilo da bi kdo čisto nekaj brezveze napisal.
sporočil: 51
Zadnja sprememba: vaka08 25.09.2007 13:04
Kot urednik Nepremičninskega infromatorja sem dolžan podati par
faktov, ki so pripeljali do teh razprav na forumu Financ.1. Čeprav je Nepremičninski informator oglasna priloga, ni bila plačana niti novica Jankovič naj skoči na ogled v Bern niti članek Forumaši klatijo vsepovprek. Prvo novico smo dobili prek sporočila za javnost in se nam je zdela zanimiva za objavo, naslov pa smo navezali na predvideno gradnjo stadiona v Ljubljani. Naslov je bil atraktiven, branost velika, dogodek zanimiv in jasno predstavljen, zato tudi velik odziv na forumu.
2. Drugi članek je bil objavljen prav zaradi pavšalnih ocen na forumu, zato smo poiskali odgovore na dileme o subvencijah, EU nategih in podobnem. V tem članku smo pridobili informacije od upokojenega profesorja na Fakulteti za strojništvo Tume, ki vsekakor nima denarja, da bi plačal za objavo svojega mnenja. APE - Agencija za prestrukturiranje energetike - je d.o.o., vendar nam vsebine ni plačal. Je pa res, da so objavili plačan oglas v prilogi, ki je izšla 2. julija letos. Vsakakor imajo dovolj strokovnih referenc (in tudi interesa za objavljanje tovrstnih tematik!!), zato smo informacije poiskali tudi pri njih.
3. Iz odgovorov, ki smo jih pridobili od naših sogovornikov, pa je jasno predvsem, da gre za subvencioniranje, pri katerih se bodo pozitivni učinki videli šele čez nekaj let - izkoristki, življenjska doba celic in podobno. To pa je tudi osnovno sporočilo članka. Razprava naj teče naprej, to me veseli. Zelo verjetno pa bom v prihodnjih številkah objavil še kak članek, ki bo odgovoril na pavšalno oceno iz foruma ta to temo.
Vasilij Krivec
Preveč si občutljiv.
Ni mene zmotilo, saj tu ni nič mojega.
Le konteksta (kamin, kilovati in sosedova hiša v senci) nisem uspel skupaj zložiti.
Ni mene zmotilo, saj tu ni nič mojega.
Le konteksta (kamin, kilovati in sosedova hiša v senci) nisem uspel skupaj zložiti.
sporočil: 1.370
vaka08 je napisal(a):Gustl, tolk o tem, a je jasno razvidno, da je tole iz uredništva Financ, al ne ...
Kot urednik sem dolžan podati par faktov
...
2. Drugi članek je bil objavljen prav zaradi pavšalnih ocen na forumu, zato smo poiskali odgovore na dileme o subvencijah, EU nategih in podobnem.
sporočil: 10.178
Zadnja sprememba: anon-89 25.09.2007 13:05
0731SM1 je napisal(a):
Strinjam se, da se nesubvencionirana fotovoltaika (zaenkrat) ne izplača skoraj nikomur (proizvajalcem celic se, posredno ima nekaj od tega seveda tudi država). Bi pa pazil z raznimi pavšalnimi izjavami o pasivnih hišah, saj je to zelo širok koncept, ki je velikokrat lahko finančno ugoden (pasivni princip je že samo to, da hišo optimalno obrneš, da najbolje izkoristiš sončno energijo). Bob, mislim da klatiš vsepovprek :D
finančno najbolj ugoden koncept je, da narediš eno sobo manj in pozabiš na toplotno črpalko ter ultra izolacijo. hišo prav obrniti so znali pa že naši predniki, tako, da si lahko ta široki koncept mirno nekam zatakneš.
Hvala za pojasnilo, gospod urednik.
Zakaj potem v internetni izdaji piše, da gre za oglasno sporočilo?
Sicer pa pozdravljam vaš namen, da boste pripravili še kakšen članek na to temo.
In to s konkretnimi številkami in ne s pavšalnimi ocenami, da smo na forumu samo blebetali.
Jaz sem namreč trdno prepričan, da so bili naši odzivi precej manj pavšalni, kot so bile navedbe v vaših člankih.
Zakaj potem v internetni izdaji piše, da gre za oglasno sporočilo?
Sicer pa pozdravljam vaš namen, da boste pripravili še kakšen članek na to temo.
In to s konkretnimi številkami in ne s pavšalnimi ocenami, da smo na forumu samo blebetali.
Jaz sem namreč trdno prepričan, da so bili naši odzivi precej manj pavšalni, kot so bile navedbe v vaših člankih.
sporočil: 6.680
vaka08 je napisal(a):
3. Iz odgovorov, ki smo jih pridobili od naših sogovornikov, pa je jasno predvsem, da gre za subvencioniranje, pri katerih se bodo pozitivni učinki videli šele čez nekaj let
no, potem pa nam razlozi pozitivne ucinke, ce ti je tako vse jasno.
ali pac samo malo blebeces vsevprek?
(kako smo mi na financah lepi press)
sporočil: 13.675
Mojster2 je napisal(a):
Gustl, tolk o tem, a je jasno razvidno, da je tole iz uredništva Financ, al ne ...
Kot sem že rekel. Po mojem je dovolj razvidno. Ne vem, kaj več naj še naredim, da bo jasno, da oglasno uredništvo nima nobene veze z uredništvom Financ. Tudi če zadeva ni plačana, ni del uredniške vsebine dnevnika Finance. Je del oglasne priloge.
V vsakem članku piše, da je to oglasna priloga...celo večkrat. V printu je zadeva seveda tudi fizično ločena, tako da se takoj vidi. Na netu se to ne da na tak način ločit, razen če vso vsebino zapakiram v nek čošak, da se je ne bo videlo.
Ker to, da bi uredništvo preverjalo, kaj piše oglasno uredništvo, seveda ne pride v poštev.
otac je napisal(a):
Vidiš, tukaj je pa problem zdravega moškega v najlepših letih... ;)
Otac
.. in koliko let že trajajo ta tvoja "najlepša leta" ? ;-)
Poznaš tisto lepo... Avsenikovo ...
".. Zdaj si v najlepših letih,
pedesetih zrelih letih,
in če prvi so že sivi tu lasje,
oh, nikar ne misli, da se staraš že! .."
sporočil: 1.370
Gustl je napisal(a):Glej, štekam, da je velika razlika med oglasnim in siceršnjim uredništvom Financ. Ampak ko enkrat začne oglasno uredništvo samo pisati članke (pa četudi jim nalepi nalepko oglas) se začne to dvoje nekoliko mešati.
Kot sem že rekel. Po mojem je dovolj razvidno. Ne vem, kaj več naj še naredim, da bo jasno, da oglasno uredništvo nima nobene veze z uredništvom Financ. Tudi če zadeva ni plačana, ni del uredniške vsebine dnevnika Finance. Je del oglasne priloge.
...
sporočil: 1.059
vaka08 je napisal(a):
Kot urednik Nepremičninskega infromatorja sem dolžan podati par faktov, ki so pripeljali do teh razprav na forumu Financ.
1. Čeprav je Nepremičninski informator oglasna priloga, ni bila plačana niti novica Jankovič naj skoči na ogled v Bern niti članek Forumaši klatijo vsepovprek. Prvo novico smo dobili prek sporočila za javnost in se nam je zdela zanimiva za objavo, naslov pa smo navezali na predvideno gradnjo stadiona v Ljubljani. Naslov je bil atraktiven, branost velika, dogodek zanimiv in jasno predstavljen, zato tudi velik odziv na forumu.
2. Drugi članek je bil objavljen prav zaradi pavšalnih ocen na forumu, zato smo poiskali odgovore na dileme o subvencijah, EU nategih in podobnem. V tem članku smo pridobili informacije od upokojenega profesorja na Fakulteti za strojništvo Tume, ki vsekakor nima denarja, da bi plačal za objavo svojega mnenja. APE - Agencija za prestrukturiranje energetike - je d.o.o., vendar nam vsebine ni plačal. Je pa res, da so objavili plačan oglas v prilogi, ki je izšla 2. julija letos. Vsakakor imajo dovolj strokovnih referenc (in tudi interesa za objavljanje tovrstnih tematik!!), zato smo informacije poiskali tudi pri njih.
3. Iz odgovorov, ki smo jih pridobili od naših sogovornikov, pa je jasno predvsem, da gre za subvencioniranje, pri katerih se bodo pozitivni učinki videli šele čez nekaj let - izkoristki, življenjska doba celic in podobno. To pa je tudi osnovno sporočilo članka. Razprava naj teče naprej, to me veseli. Zelo verjetno pa bom v prihodnjih številkah objavil še kak članek, ki bo odgovoril na pavšalno oceno iz foruma ta to temo.
Vasilij Krivec
2. APE je privatno podjetje, ki ima močan finančni interes zagovarjati takšna mnenja, kot jih. Follow the money. Direktorja osebno poznam.
3. Pavšalne ocene je lahko spremeniti v cifre.
4. Od kdaj so strojniki strokovnjaki za elektroenergetiko, kamor sodijo sončne elektarne? Pravi naslov za relevantna mnenja je fakulteta na Tržaški. ;)
5. Tipsoni prav iščejo batine.
sporočil: 639
Zadnja sprememba: anon-13926 25.09.2007 13:26
Ne bod užaljen bobi, pač rad faflaš o stvareh ki jih ne
poznaš.P.S.: Bi ti dal še kakšen link, če bi se lepše obnašal.
P.P.S.: Zavij se v stiropor, boš čist v plusu.
Bob je napisal(a):
finančno najbolj ugoden koncept je, da narediš eno sobo manj in pozabiš na toplotno črpalko ter ultra izolacijo. hišo prav obrniti so znali pa že naši predniki , tako, da si lahko ta široki koncept mirno nekam zatakneš.
a , ne... kuhinja na sever, dnevna na zahod, spalnice na vzhod...:)) , garaža pa jasno - v kleti ;) p.s.: v dandanašnjih časih bo pa prej potrebna klima kot kakršnokoli ogrevanja :(
No da nebom linke dajal, ker tega je veliko, začni na tej strani,
ko vse prebereš lahko na netu najdeš člankov na to temo
nešteto.
http://www.pv-platforma.si/
http://www.pv-platforma.si/
sporočil: 639
Tacka je napisal(a):
a , ne... kuhinja na sever, dnevna na zahod, spalnice na vzhod...:)) , garaža pa jasno - v kleti ;) p.s.: v dandanašnjih časih bo pa prej potrebna klima kot kakršnokoli ogrevanja :(
In kaj hočeš povedati? Da za klimo pa ja rabimo nuklearni pogon?
sporočil: 1.205
Ma človek kaj se jeziš, plačali so oglasno sporočilo, da so lahko
navedli tvoje velecenjeno ime. Za nasprotovanje mojemu mnenju se še
nihče ni tako zelo potrudil. Sicer se v konkretni zadevi s teboj ne
strinjam v celoti, (Z mojih ustnic beri: Sončna energija,
najverjetneje pridobljena s tehnologijo sončnih celic, je energija
prihodnosti!), ti pa dajem priznanje, da si proučil in pravilno
navedel mnogokratnik cene elektrike proizvedene na konvencionalen
način napram elektriki proizvedeni s fotovoltaiko. Sicer bo pa
zgodovina pokazala, kdo ima prav.
sporočil: 30.643
CG221 je napisal(a):Samo tam, kjer je rezultate mogoče pričakovati kratkoročno, ali pa vsaj v nekem predvidljivem času, se pravi tam, kjer je tehnologija že znana in utečena.
Brez subvencij gre razvoj krasno naprej, hitreje.
sporočil: 165
Bob je napisal(a):
podobna stvar je s toplotnimi črpalkami za enostanovanjske hiše, raznimi pasivnimi hišami, ultra izoliranimi hišami... super se sicer sliši, splača pa se nikoli ne.
***** Se popolnoma strinjam!
CG221 je napisal(a):
2. APE je privatno podjetje, ki ima močan finančni interes zagovarjati takšna mnenja, kot jih. Follow the money. Direktorja osebno poznam.
3. Pavšalne ocene je lahko spremeniti v cifre.
2. Zdaj boš še odkril, da imajo nekatera privatna podjetja možnost brezplačnega oglaševanja v Financah.
Plačajo 4*6 cm oglas za dvestodevetdeset eurov in dobijo še celostranski članek, ki sicer stane tritaužentpetsto eurov plus ddv.
3. Natančno tako.