Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Forumaši klatijo vsepovprek
sporočil: 1.370
Gustl je napisal(a):
Se pa ne strinjam, da je logično, da je tekst uredništva, če ti piše, da je oglas.
Jah, če ti vsebina pravi, da je teskt uredništva ... Saj smo recimo iz mnogih medijev vajeni tud recimo oglasov samega uredništva. Pač naredijo oglas za nek svoj izdelek ali event, pa je.
sporočil: 2.820
Gustl je napisal(a):
Že včasih sem bil vajen cvekov in že takrat me niso kaj dosti ganili :)
Kaj pa neopravičene ure? To dvoje gre eno z drugim, vsaj pri meni je šlo.. :)
Otac
sporočil: 10.801
Hvala za tole. Popolnoma se strinjam s tem prispevkom. Lepo prosim,
če bi lahko pripravili še kak povzetek mnenj meteorologov in
fizikov o podnebnih spremembah. In ga mogoče primerjali še z mnenji
ekonomistov in družboslovcev.
sporočil: 10.801
sprinca je napisal(a):
Eno je, če se na forumu razvije debata, kjer ima vsak svoje argumente in jih zna tudi kulturno povedat, druga pa je, če se par nakladačev spravi na eno stvar o kateri nimajo pojma in so kategorično proti. Potem je forum brez veze brat, ker kaže samo, kako grozno zaplankani smo in brez domišljije. Pojdite na forum od Mladine, tam jim je moto "biti proti!"
Se strinjam.
sporočil: 6.680
Gustl je napisal(a):
Če se tko počutiš, prav.
Jaz pravim le, da se ne strinjam. Ali je dovoljeno imeti mnenje le komentatorjem na forumu?
lep pozdrav tvojemu egu.
sporočil: 3.126
kzupanc je napisal(a):
Se strinjam.
aja in kje so bili tukaj argumenti pisca za desetkrat dražjo energijo, razen da "švicarji pa že vejo" ?
Gustl je napisal(a):
Neupravičene ure? To je za amaterje. Sem imel po 250 upravičneih :)
:)))))) Upravičene so za mamine maze. Sem imel ukor pred izklučitvijo. Saj veš, lepa dekleta ljubijo barabe, pa to.... :)
Otac
sporočil: 6.680
otac je napisal(a):
:)))))) Upravičene so za mamine maze. Sem imel ukor pred izklučitvijo. Saj veš, lepa dekleta ljubijo barabe, pa to.... :)
Otac
jaz sem jih imel 250 opravicenih potem, ko sem dobil ukor pred izkljucitvijo, kompromis pac (ajd nej vam bo press) :)
sporočil: 1.059
Zadnja sprememba: anon-127170 25.09.2007 11:01
Sončne elektrarne so največji nateg v energetiki, odkar se je
človek naučil uporabljati ogenj. Po mojem vedenju v celotni
življenjski dobi ne povrnejo niti energije, ki je bila vgrajena
vanje ob izdelavi in s subvencijami za igradnjo in odkup električne
energije (subvencija je enako potrošnja energije po koeficientu BDP
: skupna poraba energije gospodarstva, ki se mu reče energijska
intentizeta gospodarstva).Čakam na naslednje oglasno sporočilo z odgovorom in input-output energy izračunom. Stay tuned.
sporočil: 18.121
Gustl je napisal(a):
Pravi: hvala
Pravi ego se nikoli ne zahvaljuje za nekaj kar mu pripada po defaultu :-)))))))))))
gregor666 je napisal(a):
jaz sem jih imel 250 opravicenih potem, ko sem dobil ukor pred izkljucitvijo, kompromis pac (ajd nej vam bo press) :)
Konformizem, konvertitstvo.... :)
Otac
sporočil: 30.643
CG221 je napisal(a):
Sončne elektrarne so največji nateg v energetiki, odkar se je človek naučil uporabljati ogenj. Po mojem vedenju v celotni življenjski dobi ne povrnejo niti energije, ki je bila vgrajena vanje ob izdelavi.
Čakam na naslednje oglasno sporočilo z odgovorom in input-output energy izračunom. Stay tuned.
Temu se reče "dust to dust analysis". Energija, CO2 ipd potrebni za proizvodnjo, delovanje in odlaganje oz. recikliranje nečesa. "Klasične" silicijeve celice so res bolj boge, gre pa razvoj na tem področju zadnje čase zelo hitro. Mislim, da bodo sončne elektrarne kmalu v plusu, v kolikor že niso.
sporočil: 2.286
Tudi moja mama je bila presenečena nad številom, sem hvaležen
razredničarki s katero sem se zelo razumel, zgodilo se je tudi da
me je kdaj poklicala na gsm če bom prišel kaj v šolo ali sem
še vedno bolan:)))
No ja z ocenami nisem imel problema, izostanki so me pa precej jebali, večina je temeljila na opravičenih izostankih, vendar kdaj pa kdaj je pa tudi ukor padel, pizda kako je že bilo za 7 neopravičenih izostankov je lahko že ukor.
No ja z ocenami nisem imel problema, izostanki so me pa precej jebali, večina je temeljila na opravičenih izostankih, vendar kdaj pa kdaj je pa tudi ukor padel, pizda kako je že bilo za 7 neopravičenih izostankov je lahko že ukor.
mataj je napisal(a):
Temu se reče "dust to dust analysis". Energija, CO2 ipd potrebni za proizvodnjo, delovanje in odlaganje oz. recikliranje nečesa. "Klasične" silicijeve celice so res bolj boge, gre pa razvoj na tem področju zadnje čase zelo hitro. Mislim, da bodo sončne elektrarne kmalu v plusu, v kolikor že niso.
S subvencijami nikoli. Sončne elektrarne so kumulativno izjemen ponor energije zaradi subvencij (za izgradnjo in še odkup električne energije). Ne gre za razlike v input vs. output energy v procentih pač pa mnogokratnikih!
matic1982 je napisal(a):
Tudi moja mama je bila presenečena nad številom, sem hvaležen razredničarki s katero sem se zelo razumel, zgodilo se je tudi da me je kdaj poklicala na gsm če bom prišel kaj v šolo ali sem še vedno bolan:)))
no, ko berem tele komentarje brez vsake zveze se mi zdi da je imel pisec članka/reklame v bistvu prav glede blebetanja, samo primerov ni izbral pravih za kritiko.
kojikurackogabrigajovašeneopravičenepress
sporočil: 48.253
Neverjetno.
Nekdo se potrudi placati oglas da zatre "govorice" na forumu.
Fantje, previden bo treba biti, ta forum berejo velike zivine :)
(Financam pa 10 tock za trzno politiko ;)
sporočil: 48.253
Neverjetno.
Zadnja sprememba: anon-127170 25.09.2007 11:24
mataj je napisal(a):
Vsako kWh uro električne energije iz sončnih elektrarn prek subvencij za odkup električne energije podpiraš z nekaj porabljenimi kWh iz termoelektarn (denar je že porabljena energija). Zeeeeeeeeeeeelo zeleno!
sporočil: 30.643
CG221 je napisal(a):Tehnološki razvoj gre pač počasi, postopoma, to ni tako kot pri profesorju Baltazarju, ki se mu samo prižge žarnica nad glavo in mu kar takoj vse funkcionira. Ne gre to tako "dajmo počakat da se bo splačalo, potem pa šele postavljajmo sončne elektrarne". Treba je pač začet, nič ne pomaga in ker se na začetku se nobena stvar ne splača, brez subvencij ne gre.
S subvencijami nikoli. Sončne elektrarne so kumulativno izjemen ponor energije zaradi subvencij (za izgradnjo in še odkup električne energije). Ne gre za razlike v input vs. output energy v procentih pač pa mnogokratnikih!
Če naprimer pred 50 leti DARPA ne bi subvencionirala npr. razvoja algoritmov za digitalno obdelovanje signalov, danes ne bi imeli iPodov, mobitelov, wifija in še bi lahko našteval. Z vsako stvarjo je tako.
sporočil: 18.121
In zakaj se strinjaš z oglasnim sporočilom, ki prinaša parole brez
konkretnih izračunov?
mataj je napisal(a):Brez subvencij gre razvoj krasno naprej, hitreje.
Tehnološki razvoj gre pač počasi, postopoma, to ni tako kot pri profesorju Baltazarju, ki se mu samo prižge žarnica nad glavo in mu kar takoj vse funkcionira. Ne gre to tako "dajmo počakat da se bo splačalo, potem pa šele postavljajmo sončne elektrarne". Treba je pač začet, nič ne pomaga in ker se na začetku se nobena stvar ne splača, brez subvencij ne gre.
Če naprimer pred 50 leti DARPA ne bi subvencionirala npr. razvoja algoritmov za digitalno obdelovanje signalov, danes ne bi imeli iPodov, mobitelov, wifija in še bi lahko našteval. Z vsako stvarjo je tako.
sporočil: 2.286
Nejeverni, s tem hočemo sporočiti da smo manjkali pri pouku takrat,
ko se je govorilo o sončnih elektrarnah, iz tega izvira naše
neznanje, vedno moraš najti neko povezavo, zakaj nimamo znanja in
tako smo sporočili.
matic1982 je napisal(a):
Nejeverni, s tem hočemo sporočiti da smo manjkali pri pouku takrat, ko se je govorilo o sončnih elektrarnah, iz tega izvira naše neznanje, vedno moraš najti neko povezavo, zakaj nimamo znanja in tako smo sporočili.
Ajaaaa...
Potem pa OK. :)
bc123a je napisal(a):
Neverjetno. Nekdo se potrudi placati oglas da zatre "govorice" na forumu. Fantje, previden bo treba biti, ta forum berejo velike zivine :) (Financam pa 10 tock za trzno politiko ;)
Oglas si plačal ti, davkoplačevalec, ki s subvencijami plačuješ prodajanje megle o sončnih elektrarnah in lepo življenje mrhovinarjem, ki služijo z njimi.
sporočil: 639
Zadnja sprememba: anon-13926 25.09.2007 11:48
Strinjam se, da se nesubvencionirana fotovoltaika (zaenkrat) ne
izplača skoraj nikomur (proizvajalcem celic se, posredno ima nekaj
od tega seveda tudi država). Bi pa pazil z raznimi pavšalnimi
izjavami o pasivnih hišah, saj je to zelo širok koncept,
ki je velikokrat lahko finančno ugoden (pasivni princip je že
samo to, da hišo optimalno obrneš, da najbolje izkoristiš sončno
energijo). Bob, mislim da klatiš vsepovprek :D