Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Titova poslednja bitka
sporočil: 1.693
[FIN-337614]Ja, včasih je odvisno od tega, kje jih je več- notri za zidovi ali zunaj.
Bo treba odpreti še eno bolnišnico za Steinbucha
sporočil: 1.349
Levičarji-desničarji, termini , s katerimi naklepno manipulirajo
(ker je v njihovem interesu, sic!) mnogi, tudi Steinbuch??!
Žiga Turk (petek, 21. marec 2014, Koordinatni sistem)
Morda je rešitev za Slovenijo v tem, da politični diskurz iz smeri levo-desno premaknemo v smer zrelo-nezrelo.
Le zakaj Žiga Turk ni sprejemljiv za staro gardo?
PS: Medijski delavci so nenavadna družbena skupina. O sebi mislijo, da so zelo odprti, napredni in kritični. A se njihova odprtost, naprednost in kritičnost hitro končajo, ko začnejo govoriti o svojem poklicu. Takrat postanejo zaprti, konservativni in slepo zazrti v preživeto novinarsko mitologijo, je prepričan britanski publicist, založnik in novinar Dan Hind.
Novinarje večinoma zanima samo to, kako bi še naprej obdržali službe ter ohranili privilegirano vlogo pri določanju in usmerjanju javnega mnenja.(zanimivo, zapis na Delo.si)
Bolje ne bi mogli opisati "naših" mainstream novinarjev!
Žiga Turk (petek, 21. marec 2014, Koordinatni sistem)
Morda je rešitev za Slovenijo v tem, da politični diskurz iz smeri levo-desno premaknemo v smer zrelo-nezrelo.
Le zakaj Žiga Turk ni sprejemljiv za staro gardo?
PS: Medijski delavci so nenavadna družbena skupina. O sebi mislijo, da so zelo odprti, napredni in kritični. A se njihova odprtost, naprednost in kritičnost hitro končajo, ko začnejo govoriti o svojem poklicu. Takrat postanejo zaprti, konservativni in slepo zazrti v preživeto novinarsko mitologijo, je prepričan britanski publicist, založnik in novinar Dan Hind.
Novinarje večinoma zanima samo to, kako bi še naprej obdržali službe ter ohranili privilegirano vlogo pri določanju in usmerjanju javnega mnenja.(zanimivo, zapis na Delo.si)
Bolje ne bi mogli opisati "naših" mainstream novinarjev!
sporočil: 13.528
Zadnja sprememba: anon-204390 19.04.2014 14:08
[FIN-337614]Eden od njegovih boljših člankov, če mene vprašaš. Posebej mi je bila všeč zaključna filmska scena zadnjega borca NOV, ki se je odločil dvigniti v luft domobranski spomenik...
Bo treba odpreti še eno bolnišnico za Steinbucha
sporočil: 2.300
Zadnja sprememba: anon-284823 19.04.2014 14:12
Zadava bi bila smešna,če Slovenija nebi bila ujetnica komunistov in
njihovih zločincev,ki nikakor nočejo sprejeti tega kar je sprejel
EU parlament,komunisti,fašisti,nacisti so zločinci,totalitarci in
masovni kršilci človekovih pravic-in to je uradna svetovna
zgodovina.Ob tem pa je treba povedati ,da so komunisti(komunizem je bil večini Slovencev vsiljen) pobil 5X-20X ali več toliko Slovencev kot okupator in njegovi sodelavci ampak ne v imenu pravice ali resnične privrženosti okupatorju, ampak v imenu grabljenja tujega premoženja in vsiljevanja ideologije.
In kar je še najmanj smešno je ,da ljudje in njihovi potomci in vajenci,ki so počeli vse te grozote veljajo za heroje,navkljub zločinom,uničenju(ekonomkem) tako Juge kot danes Slovenije in smo še karnaprej ujetniki njihovih laži,prevar in bolne želje po popolni oblast in komunističnih idejah.
Če hočemo spravo morajo zločinci(magari na simbolni ravni) biti obsojeni in razglašeni za to kar so ,morajo biti odvzeti vsi privilegiji ,pa naj bodo to levi ali desni.
Narod pa se bo moral sprijazniti in seči v roke in si priznati ,da so bili zavedeni in ,da so vsi trije veliki "izmi" pač zlo ,ki se nesme nikoli več ponoviti in ga moramo skupaj preprečevati.
Mrtvim pa je treba ne glede na kateri strani so padli postaviti dostojne grobove in pokazati,da smo civilizirani ne barbari.
Težava Steinbucha je v tem ,da noče razumeti ,da komunisti nikoli mirnim potem nebodo odstopili od korit,vzvodov oblasti in moči ,ki so si jo prigrabili v 70 letih.
Je pa žalostno to ,da nam morajo tujci postavljati zglede kako se vrši sprava(kar je še en dokaz ,da si Slovenci ne znamo vladati sami in rabimo Evroske razvite narode ,da nas vodijo) in kar je ob postavitvi še posebej zbodlo v oči svetovno javnost je to ,da tisti najbolj krvavih rok in njihovi pristaši najbolj trmnasto nasprotujejo spravi in slovenske naslednje generacije tiščijo v nesrečo.
Skratka Slovenska levica se nemore sprijazniti z uradno svetovno zgodovino ,ki si je enotna ,da so vsi trije "izmi" enako zlo in zločinstvo ,ki ga je treba zatreti z vsemi sredstvi in skuša na vsak način potvoriti svetovno zgodovino,pri tem pa ji je kaj malo mar usode države in naroda.
sporočil: 3.223
Zaključek,zadnji odstavek,mi je všeč. Ostalo pa je bolj po pravilu
"vsi so enaki".Po tistem pravilu,ki so si ga izmislili kot
ravnotežje svojim grehom.Verbalnih spopadov med komunisti in
antikomunisti ni bilo,dokler se niso pričeli kazati določeni obrisi
resnice in,ko je Slovenija morala priznati tudi stvari,ki jih je
tajila do osamosvojitve.In dokler se niso prvi ojunačili in
napisali kakšno knjigo o dogodkih do leta 1945.In tisti,ki so
oporekali komunistom niso bili antikomunisti,bili so ljudje,ki so
se rešili strahu pred členi KZ iz Bavconove šole (npr.133.čl)in so
v svojem življenju obrnili tudi kakšen list v kateri od knjig,ki se
ni imenovala "Čitanka za nižje razrede". Vsak pogovor na to temo je
še vedno težak in hitro postane neprijeten,če ne celo vroč. Vse bi
bilo lahko že davno stvar zgodovine,ČE NE BI zgodovine tako
izmaličili. Res je to,da zgodovino pišejo zmagovalci,na žalost so
jo pri nas pisali ponarejevalci.In to po naročilu partije. Dokler
bo vsaka beseda ali vsako dejanje,ki ni v skladu s partijsko
zgodovino, doživelo agresivne napade raznih oblik, ne bo možno v
naslednjem desetletju dovolj spremeniti na tem področju.
sporočil: 14.015
[vickibedi]Ena taka domislica je malo premalo za en film, celo za slovenskega ...
> [FIN-337614]
> Bo treba odpreti še eno bolnišnico za Steinbucha
Eden od njegovih boljših člankov, če mene vprašaš. Posebej mi je bila všeč zaključna filmska scena zadnjega borca NOV, ki se je odločil dvigniti v luft domobranski spomenik...
sporočil: 14.456
Lani sem bil na pogrebu, ki je bil nekakšna skromna uprizoritev
sprave, saj je bil cerkven, ob duhovniku pa je strumno hodil in
stal sivolas a čil praporščak.
Duhoven je iz dveh knjižic enolično prebiral nekaj tako predmoderno togega, da me je samo pogled na avtomobile in ozvočenje prepričal, da sem še vedno v tem stoletju. Ko je bral "daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo," sem si zaželel, da bi zazvonila zvonova 1 in 2, pred nas pa bi z neba padli štruca kruha in božja menica za poplačilo dolgov.
Borčevski praporščak je imel čez palec okrog 80 let. To pomeni, da je bil spomladi leta 1945 star kvečjemu toliko, da bi bil danes v zadnji triadi osnovne šole in skoraj zagotovo (razen v stripu Mirko i Slavko) ni mogel biti borec NOB. Potem sem pomislil, da to ni slabo, da tako mora biti, saj bo starih možakov z nekaj prostega časa vedno dovolj in bo tudi čez sto in dvesto let možno najti koga, ki bo lahko igral vlogo starega borca iz nespremenljivega scenarija, ki še ni dočakal režiserja, ki bi zadevo spremenil tako, da bi na pokopališki pesek postavil npr. dvajsetletnika v polni partizanski bojni opravi. To ne paše v borčevsko kostumografijo, ki so jo etablirali in zabetonirali v prejšnjem stoletju.
Tako čas neusmiljeno teče naprej, bog in borci pa na pogrebih ostajajo enako reprezentirani kot pred desetletji. Smrt fašizmu na veke vekov amen.
P.S.: Je morda kdo Mussomelija že vprašal, če imajo po ZDA vsakoletne komemoracije ob spomenikih ene in spomenikih druge strani iz državljanske vojne?
Duhoven je iz dveh knjižic enolično prebiral nekaj tako predmoderno togega, da me je samo pogled na avtomobile in ozvočenje prepričal, da sem še vedno v tem stoletju. Ko je bral "daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo," sem si zaželel, da bi zazvonila zvonova 1 in 2, pred nas pa bi z neba padli štruca kruha in božja menica za poplačilo dolgov.
Borčevski praporščak je imel čez palec okrog 80 let. To pomeni, da je bil spomladi leta 1945 star kvečjemu toliko, da bi bil danes v zadnji triadi osnovne šole in skoraj zagotovo (razen v stripu Mirko i Slavko) ni mogel biti borec NOB. Potem sem pomislil, da to ni slabo, da tako mora biti, saj bo starih možakov z nekaj prostega časa vedno dovolj in bo tudi čez sto in dvesto let možno najti koga, ki bo lahko igral vlogo starega borca iz nespremenljivega scenarija, ki še ni dočakal režiserja, ki bi zadevo spremenil tako, da bi na pokopališki pesek postavil npr. dvajsetletnika v polni partizanski bojni opravi. To ne paše v borčevsko kostumografijo, ki so jo etablirali in zabetonirali v prejšnjem stoletju.
Tako čas neusmiljeno teče naprej, bog in borci pa na pogrebih ostajajo enako reprezentirani kot pred desetletji. Smrt fašizmu na veke vekov amen.
P.S.: Je morda kdo Mussomelija že vprašal, če imajo po ZDA vsakoletne komemoracije ob spomenikih ene in spomenikih druge strani iz državljanske vojne?
sporočil: 216
Ali so potem zate tudi najboljši članki tisti, ki trdijo, da sta
oba kriva; posiljevalec in žrtev?
sporočil: 43
Dragi g. Steinbuch, a ni en mislec po imenu Cicero rekel nekako v
stilu, da kdor ignorira zgodovino je na ravni otroka ?
P.s. Brez popravkov rdece zgodovine, a tistih utemljenih, mi ne bomo se 100 let napredovali....
P.s. Brez popravkov rdece zgodovine, a tistih utemljenih, mi ne bomo se 100 let napredovali....
sporočil: 14.456
[ivon]To je zapis Lenarta Kučića, ki sicer piše za Delo, a vendar jaz med njima ne bi postavil enačaja. :-)
Tu je še ena njegova, ki ti bo mogoče všeč:
Samoumevnost njegovega odgovora – da je Rusbridger postal odgovorni urednik, ker je pač tako sposoben – je bila zame nekaj čisto novega. Če sem se o nadrejenih pogovarjal s slovenskimi novinarskimi kolegi, nismo njihovih uredniških funkcij skoraj nikoli pripisovali novinarskim ali organizacijskim kvalitetam. Vedeli smo, da je nekatere posredno ali neposredno nastavila politika. Drugi so postali uredniki zaradi osebnih povezav, ponujenega denarja ali prepričanja, da so novi lastniki končno prepoznali njihove spregledane potenciale. Pripovedovali smo si anekdote z uredniških sestankov, ki so razkrivale njihovo nerazgledanost in nenačelnost, ter sočustvovali s tistimi, ki so jih zadušili birokratske naloge, prosjačenje za oglase in nabiranje poceni prispevkov zaradi nenehnega zniževanja honorarjev.
www.lenartkucic.net/...erdinanda/
[fibonaci]Če pomislim na kakšnih šit zgodbah so bili narejeni nekateri filmi, od njih kar precej slovenskih, se mi tole zdi kot odlična istočnica.
> [vickibedi]
> > [FIN-337614]
> > Bo treba odpreti še eno bolnišnico za Steinbucha
>
> Eden od njegovih boljših člankov, če mene vprašaš. Posebej mi je bila všeč zaključna filmska scena zadnjega borca NOV, ki se je odločil dvigniti v luft domobranski spomenik...
Ena taka domislica je malo premalo za en film, celo za slovenskega ...
sporočil: 30.415
Poslovim se in odidem iz velike sive stavbe, na kateri piše
Psihiatrična klinika Polje, ne želim motiti, pravkar je začel
kongres Pozitivne Slovenije. Oddelek so zaprli za javnost.
[Bo100]Povej kdo je zate tu posiljevalec in kdo žrtev ?
Ali so potem zate tudi najboljši članki tisti, ki trdijo, da sta oba kriva; posiljevalec in žrtev?
sporočil: 1.349
Na njej so pokrovitelji v tujem jeziku napisali nekaj o spominu, spoštovanju in mojih iracionalnih rojakihNa tabli piše:
V spomin na žrtve totalitarnih režimov
Izkazujemo čast in žalujemo za vsemi Slovenci, ki so trpeli pod fašizmom in nacizmom
Izkazujemo čast in žalujemo za vsemi Slovenci, ki so trpeli pod komunizmom
Izkazujemo čast vsem Slovencem, ki so iskali mir in se niso mogli izogniti vojni
Izkazujemo čast in slavimo pogum vseh Slovencev, ki se trudijo za narodno spravo
Slavimo vse Slovence, ki se borijo za ohranitev slovenske neodvisnosti in njene identitete
Slavimo pogum, sočutje in dostojanstvo slovenskega naroda.
Steinbuch kot vidimo ni opazil in zato ne komentira (levi-desni), kdo se je odkritja plošče udeležil, ZRELI ali NEZRELI?????!
sporočil: 1.755
Zadnja sprememba: anon-258837 19.04.2014 14:38
Ponavadi berem tvoje članke z užitkom, tale se mi pa zdi malo
zmeden. Kaj si pravzaprav želel s člankom povedati? Meni se debate
med levimi in desnimi ne zdijo preveč smešne - že dolgo ne, ker
posledice čutimo vsak dan. V odzadju je boj za oblast in nič druga.
A si morda želel povedati, da si nevtralen? Tako kot Večerov
novinar, ki je v današnji kolumni vehementno zatrdil, da je bil
jugoslovanski komunizem nevtralen in ga ni moč tlačiti v isti koš
kot sovjetskega z gulagi, tako kot je to storila EU s svojo
resolucijo, kjer je obsodila vse 3 totalitarne režime. Mi smo pač
face, da mirno rečemo, da je cela EU v zmoti. Saj, samo mi smo tako
razsvetljeni, da nam je vse jasno. Bi bilo smešno, če ne bi bilo
žalostno. Naj še omenim, da je novinar star toliko, da tega
"nevtralnega komunizma" verjetno ni uspel skusiti na lastni koži
kot nekateri, ampak je o njem slišal anekdotice skozi medije in
šolanje. To je vsa beda naše realnosti. Zatiskanje oči pred
resnico, objokovanje propadle države, ki si jo zagotovo ne želi
nobena od naših sosed, pa je itak največja bedarija in dokazuje, da
imamo spomin zlate ribice, ker drugače ne bi trapali takih
neumnosti. Če smo se lahko kaj naučili iz zgodovine je to, da
nobena vojna ni čista in da se običajno zločini dogajajo na obeh
straneh. To, kar loči civilizirano družbo od totalitarne pa je
odnos do teh stvari. Nikakor ne smemo ničesar pometati pod
preprogo, ampak je treba stvari razčistiti, vendar se to v času
naše generacije verjetno ne bo zgodilo. To, kar je naredil
Mussomeli je vsekakor provokativno, vendar pa ni bil žaljiv do
nikogar. Nastavil nam je ogledalo in seveda takoj smo mu vrgli
bumerang, naj Američani najprej počistijo pred svojim pragom. Tega
pregovora se seveda sami ne držimo. Pogrešam pa kritične novinarje,
ki bi se uspeli dokopati do resnice in bi jo znali predstaviti tudi
širši publiki, pri nas pa prevladuje oportunizem, saj večina
novinarjev piše všečno svojim neposrednim ali posrednim šefom, s
tem pa dolgoročno podaljšujejo našo agonijo, ker kot civilizirana
demokratična družba nazadujemo, ter hkrati delajo škodo bodočim
generacijam.
sporočil: 790
P.S.: Je morda kdo Mussomelija že vprašal, če imajo po ZDA vsakoletne komemoracije ob spomenikih ene in spomenikih druge strani iz državljanske vojne?Imajo, imajo. Čeprav je za "liberalce" (beri: kaviar levičarje) beseda konfederalec vedno bila psovka. Pa kaj. (Kar se mene tiče je Jug, Deep South, milijonkrat boljši od kakega umetnega New Yorka ali preseratorske Californije).
sporočil: 2.339
Zadnja sprememba: anon-268539 19.04.2014 14:44
"We honor and grieve for all Slovenians who suffered under fascism
and Nazism; We honor and grieve for all Slovenians who suffered
under communism; We honor all Slovenians who sought peace and could
not avoid war; We honor and celebrate those brave Slovenians who
seek reconciliation; We celebrate all Slovenes who fight to
preserve Slovenia's independence and identity; We celebrate the
courage, compassion, and decency of the Slovenian people."To zasluži prevod:
Častimo in žalujemo za vse Slovence, ki so trpeli pod fašizmom in nacizmom; Častimo in žalujemo za vse Slovence, ki so trpeli pod komunizmom: Častimo vse Slovence, ki so iskali mir in se niso mogli izogniti vojni; Častimo in slavimo vse tiste pogumne Slovence, ki si prizadevajo za spravo; Slavimo vse Slovence, ki se borijo za ohranitev neodvisne in samostojne Slovenije; Slavimo pogum, sočutje in dostojanstvo slovenskega naroda.
[vickibedi]xexe, potem pa zdaj čez praznike sestavi scenarij, ki bo imel rep in glavo, pa da vidimo ...
> [fibonaci]
> > [vickibedi]
> > > [FIN-337614]
> > > Bo treba odpreti še eno bolnišnico za Steinbucha
> >
> > Eden od njegovih boljših člankov, če mene vprašaš. Posebej mi je bila všeč zaključna filmska scena zadnjega borca NOV, ki se je odločil dvigniti v luft domobranski spomenik...
>
> Ena taka domislica je malo premalo za en film, celo za slovenskega ...
Če pomislim na kakšnih šit zgodbah so bili narejeni nekateri filmi, od njih kar precej slovenskih, se mi tole zdi kot odlična istočnica.
[komendator]Mene samo zanima, zakaj samo enkrat Slovenes, v vseh ostalih primerih pa Slovenians?
"We honor and grieve for all Slovenians who suffered under fascism and Nazism; We honor and grieve for all Slovenians who suffered under communism; We honor all Slovenians who sought peace and could not avoid war; We honor and celebrate those brave Slovenians who seek reconciliation; We celebrate all Slovenes who fight to preserve Slovenia's independence and identity; We celebrate the courage, compassion, and decency of the Slovenian people."
To zasluži prevod:
Častimo in žalujemo za vse Slovence, ki so trpeli pod fašizmom in nacizmom; Častimo in žalujemo za vse Slovence, ki so trpeli pod komunizmom: Častimo vse Slovence, ki so iskali mir in se niso mogli izogniti vojni; Častimo in slavimo vse tiste pogumne Slovence, ki si prizadevajo za spravo; Slavimo vse Slovence, ki se borijo za ohranitev neodvisne in samostojne Slovenije; Slavimo pogum, sočutje in spodobnost slovenskega naroda.
Slovenians namreč ni enako Slovenes. In obratno.
Izraz "Slovenes" označuje narodnost, Slovenians pa državljansko pripadnost. Slovenes živijo po celem svetu, Slovenians pa niso nujno Slovenes. Kaj so hoteli Američani povedati?
sporočil: 12.861
Vseglihar Steinbuch, kradejo in uničuje leva komunajzarska mafija
zbrana okoli kučana, zemljariča, levih sindikatov, levega sodstva,
levih medijev in f21 na temelju povojnih pobojev, konfiskacije
premoženja in pranja možganov skozi levi šolski sistem. Proti
naštetemu je sistem cerkve in pozicije osamosvojiteljev en zelo
majčken košček, pa če se vsegliharji in levajzarji sprenevedate
kolikor vam zapaše.
Kakšni dve borčevski organizaciji? ZZB NOB prejema od države milijone, za vsakim vogalom ima spomenik in vsak teden proslavo, njeni vodje pa po potrebi grozijo tudi predsedniku vlade, če ni na njihovi liniji in zbirajo oborožene skupine, da bi ga zrušili.
Ko si boš enkrat postavil izhodišče tja kjer so res centri moči in si v vrstni red postavil prioritete, boš tudi razmišljal malo bolje.
Ko bo enkrat bager zapeljel čez grobnico množičnih morilcev, drugi pa podrl ogabnega kidriča, ki zamrznjen kriči na mimoidoče človeške palčke, bodo tudi golobi mirno srali po svetu spodaj. Ker bo pomenilo, da so "zaslugarji" in rdeči mafijaši, ki nam vsak moment pokradejo tisoče, letno pa milijarde, na stranskem tiru in pred sodniki, ki jih obravnavajo po črki zakona. Ker bomo potem končno lahko enkrat gledali v prihodnost in razvoj.
Kakšni dve borčevski organizaciji? ZZB NOB prejema od države milijone, za vsakim vogalom ima spomenik in vsak teden proslavo, njeni vodje pa po potrebi grozijo tudi predsedniku vlade, če ni na njihovi liniji in zbirajo oborožene skupine, da bi ga zrušili.
Ko si boš enkrat postavil izhodišče tja kjer so res centri moči in si v vrstni red postavil prioritete, boš tudi razmišljal malo bolje.
Ko bo enkrat bager zapeljel čez grobnico množičnih morilcev, drugi pa podrl ogabnega kidriča, ki zamrznjen kriči na mimoidoče človeške palčke, bodo tudi golobi mirno srali po svetu spodaj. Ker bo pomenilo, da so "zaslugarji" in rdeči mafijaši, ki nam vsak moment pokradejo tisoče, letno pa milijarde, na stranskem tiru in pred sodniki, ki jih obravnavajo po črki zakona. Ker bomo potem končno lahko enkrat gledali v prihodnost in razvoj.
[NavadniNimda]Zakaj pa pol vi, Američani, v istem tekstu uporabljate oba izraza?
> [0701CITYX]
> > P.S.: Je morda kdo Mussomelija že vprašal, če imajo po ZDA vsakoletne komemoracije ob spomenikih ene in spomenikih druge strani iz državljanske vojne?
>
> Imajo, imajo. Čeprav je za "liberalce" (beri: kaviar levičarje) beseda konfederalec vedno bila psovka. Pa kaj. (Kar se mene tiče je Jug, Deep South, milijonkrat boljši od kakega umetnega New Yorka ali preseratorske Californije).
Morebiti je potrebno poudariti tudi, da je po koncu 4-letne državljanske vojne, bila takojšnja demobilizacija na obeh straneh. Na strani poražencev, so vsi vojaki in generali južnjaške vojske lahko odšli domov še isti dan, ko je bila podpisana kapitulacija. Ni bilo nobenih represalij, zapiranj, pobijanj. America je najboljša država na svetu tudi zaradi tega!
PS. Glede Slovenec in Slovenians se motiš: prvo je Angleška (kao uradna) verzija, drugo pa uporabljamo v pogovornem jeziku predvsem Američani.
Zadnja sprememba: anon-268539 19.04.2014 15:21
Da se civiliziranost, narodna pripadnost, državljanstvo in osebna
spodobnost ne izključujejo.
sporočil: 8.635
Zadnja sprememba: anon-202018 19.04.2014 15:21
Potem se odpravi v sosednjo stavbo, razvpiti oddelek B, imenovan
tudi Grahovo, kjer so pacientom pred kratkim prav tako postavili
neko spominsko ploščo. Ustavi se pred njo in v slabi svetlobi, ki
jo nanjo meče polna luna, počasi bere: »... s topovi in ognjem
pobili komunisti, bratje po rodu, tujci po misli.«Potem salutira Titu, iz žepa previdno izvleče dinamit in prižge vžigalno vrvico.
........................ ha,ha,ha ........................... dobra prispodoba!včasih so spomenike v avstriji minirali!sedaj se bodo pa že v sloveniji teroristke šli!morali bi jih z zakonom prepovedati!
[komendator]Civiliziranost nima nobene zveze z narodno pripadnostjo (karkoli že to je), ne z državljanstvom, res pa ima veliko z osebno spodobnostjo.
Da se civiliziranost, narodna pripadnost, državljanstvo in osebna spodobnost ne isključujejo.
Zadnja sprememba: anon-238577 19.04.2014 15:35
[NavadniNimda]čuj, od kdaj pa vi draveljski Amerigosi med seboj kot pogovorni jezik ne uporabljate več ljubljanštine?
> [0701CITYX]
PS. Glede Slovenec in Slovenians se motiš: prvo je Angleška (kao uradna) verzija, drugo pa uporabljamo v pogovornem jeziku predvsem Američani.
ampak jaz u Draulah ponavadi slišim več kitajščine kot amerikanščine :)
S pojmi je takole:
- civilizacija: pojem, ki vključuje različne faze in načine materialnega, intelektualnega in moralnega razvoja skupnosti (wikipedija),
- narod: jezikovna, kulturna,.., samoopredelitev skupine ljudi na nekem ozemlju in
- državljanstvo: članstvo v politični skupini (prvotno mestu, a danes državi), na katerega je vezan sistem pravic in dolžnosti, ki morajo biti spoštovane tako s strani države kot državljana, drugače lahko privede tudi do različnih pravnih posledic. Državljanstvo v večji meri temelji na narodnosti,.. (wikipedija).
Mislim, da vse te pojme in statuse ne bi smelo biti pretežko povezati med sabo in s sabo (osebna spodobnost).
lp
- civilizacija: pojem, ki vključuje različne faze in načine materialnega, intelektualnega in moralnega razvoja skupnosti (wikipedija),
- narod: jezikovna, kulturna,.., samoopredelitev skupine ljudi na nekem ozemlju in
- državljanstvo: članstvo v politični skupini (prvotno mestu, a danes državi), na katerega je vezan sistem pravic in dolžnosti, ki morajo biti spoštovane tako s strani države kot državljana, drugače lahko privede tudi do različnih pravnih posledic. Državljanstvo v večji meri temelji na narodnosti,.. (wikipedija).
Mislim, da vse te pojme in statuse ne bi smelo biti pretežko povezati med sabo in s sabo (osebna spodobnost).
lp