Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bodo ZDA še za skupno obrambo Nata?
Strani: 1
sporočil: 420
Zadnja sprememba: leben1 24.06.2025 19:25
Zakaj bi za obrambo dajali 5% BDP, zakaj bi dajali sploh karkoli?
Kje je bila kakšna NATO država napadena? Kje vse pa je NATO napada
ali podpira in vodi vojno? Izven NATO držav. Torej nikjer za
obrambo. Nič ne smemo dajati, še to kar dajemo je uporabljeno zelo
napadalno. Američani naj kar sami financirajo svoje agresije po
svetu v doseganju svetovne globalne nadvlade, če hočejo biti
hegemon.
sporočil: 1.506
Očitno so ZDA že tako nadut hegemon, da pač lahko svojim evropskim
hlapcem enostavno ukažejo, da morajo dati ogromno denarja za
ameriško orožje.
Rešitev: skupna evropska vojska z lastnim jedrskim orožjem in potem izstop iz NATA. In na tisti točki bo potrebno tudi izgnati ameriško vojsko iz baz po Evropi.
Predpogoj za to pa je političen: ustanovitev Združenih držav Evrope, z neposredno voljenim evropskim predsednikom, ki bo hkrati rudi razpolagal s sprožilnim gumbom za jedrsko orožje.
Rešitev: skupna evropska vojska z lastnim jedrskim orožjem in potem izstop iz NATA. In na tisti točki bo potrebno tudi izgnati ameriško vojsko iz baz po Evropi.
Predpogoj za to pa je političen: ustanovitev Združenih držav Evrope, z neposredno voljenim evropskim predsednikom, ki bo hkrati rudi razpolagal s sprožilnim gumbom za jedrsko orožje.
Združene države bi pomenilo predajo vseh suverenosti v Bruselj.
Sedaj vsaj navidezno jih še imamo sami zase in to zagotavlja
nekakšno enakost med članicamiin zavoro skrajnim zblojenim idejam
odcepljenih Evropskih vrhov. To kažejo recimo Madžari in Slovaki.
Potem pa ne bo nobene niti teoretične možnosti nadzora teh
zblojencev. Zavladali bodo vojni hujskači ala Poljaki, Nemci,
Francozi (kje bodo Angleži?) in revčki kot Estonci. WEF bo vladal
brez konkurence.
sporočil: 1.506
Jaz mislim, da ni alternative evropski federaciji. Ker je NUJNO
imeti evropsko vojsko, evropsko jedrsko orožje, evropskega
predsednika in evropskega zunanjega ministra.
Evropa je gospodarsko in geografsko močna, samo govoriti mora z enim glasom. Samo tako je lahko suverena in tudi velesila!
Glede oblasti v Bruslju pa je tako, da bi bila točno taka kot bi si jo izvolili. Bi pa bile neposredne volitve s strani evropskih državljanov v vsakem primeru dosti boljše kot sedanje stanje, ko odločevalce v Bruslju preko lobiranja dejansko podtikajo ZDA.
Evropa je gospodarsko in geografsko močna, samo govoriti mora z enim glasom. Samo tako je lahko suverena in tudi velesila!
Glede oblasti v Bruslju pa je tako, da bi bila točno taka kot bi si jo izvolili. Bi pa bile neposredne volitve s strani evropskih državljanov v vsakem primeru dosti boljše kot sedanje stanje, ko odločevalce v Bruslju preko lobiranja dejansko podtikajo ZDA.
sporočil: 6.705
Jaz mislim, da ni alternative evropski federaciji. Ker je NUJNO imeti evropsko vojsko, evropsko jedrsko orožje, evropskega predsednika in evropskega zunanjega ministra.Jaz pa ko vidim razne Ursule, Rutteje, Kaje Kallas Mertze in ostale kokainske odvisneže, pa mislim, da je to grozljiva ideja.
Sicer smo v eni takšni večnacionalni tvorbi že bili, pa smo jo preko krvi raztrurali na prafaktorje.
sporočil: 2.182
[GV-1113]Porkaduš, pa zakaj smo potem pobegnili ven iz Jugoslavije, ki je bila točno to kar praviš [samo malo manjša) ?
Očitno so ZDA že tako nadut hegemon, da pač lahko svojim evropskim hlapcem enostavno ukažejo, da morajo dati ogromno denarja za ameriško orožje.
EU federacija je sicer lahko navidez dobra ideja, samo potem pozabi na kakšno suverenost.
Še ena misel na to temo:
Ta fora, da se bodo ZDA kar tako umaknile iz NATOa in EU je krneki.
Lahko Trump lupa ko maksim pod diviziji, ampak to so samo pasje bombice da bi dobil več denarja.
ZDA imajo vitalni interes da ostanejo v EU. Če se ZDA umaknejo iz EU, bodo EU posvojile Kitajska in Rusija.
Ljudje razumite, da gre samo za denar, za tistih 5% da sofinanciramo NATO vojsko,
katero sicer potrebujemo ( Rusi so na naših mejah) , ampak naj prispevajo bogatejši.
Mi v Sloveniji nismo več najbogatejša republika v skupni državi ( kot nekoč v Jugi) , kjer smo financirali federacijo , naj se zdaj s tem ukvarjajo Nemci, Francozi, Nizozemci in Španci.
Vzhodna Evropa npr. Poljska in baltske države pa bodo itak z veseljem dajale še veliko več kot 5% samo da se rešijo ruske nevarnosti.
Ta fora, da se bodo ZDA kar tako umaknile iz NATOa in EU je krneki.
Lahko Trump lupa ko maksim pod diviziji, ampak to so samo pasje bombice da bi dobil več denarja.
ZDA imajo vitalni interes da ostanejo v EU. Če se ZDA umaknejo iz EU, bodo EU posvojile Kitajska in Rusija.
Ljudje razumite, da gre samo za denar, za tistih 5% da sofinanciramo NATO vojsko,
katero sicer potrebujemo ( Rusi so na naših mejah) , ampak naj prispevajo bogatejši.
Mi v Sloveniji nismo več najbogatejša republika v skupni državi ( kot nekoč v Jugi) , kjer smo financirali federacijo , naj se zdaj s tem ukvarjajo Nemci, Francozi, Nizozemci in Španci.
Vzhodna Evropa npr. Poljska in baltske države pa bodo itak z veseljem dajale še veliko več kot 5% samo da se rešijo ruske nevarnosti.
ZDA v resnici hočejo, da ostanemo v NATU in jim prispevamo željena
sredstva za grajenje njihove hegemonistične nadvlade sveta. Za
agresivno politiko, ki jo v javnosti prikazujejo kot obrambo.
sporočil: 1.367
[leben1]Ne gre mešati NATO in Ameriko. Amerika je najpomembnejši del NATO pakta, vendar ga ne more samovoljno aktivirati. Kot pravi moj prijatelj Copilot. *** NATO kot celoto politično vodi Severnoatlantski svet (North Atlantic Council), v katerem ima vsaka država-članica en glas in ki odloča soglasno. Svetu predseduje generalni sekretar zveze, od 1. oktobra 2024 to funkcijo opravlja Mark Rutte ***
ZDA v resnici hočejo, da ostanemo v NATU in jim prispevamo željena sredstva za grajenje njihove hegemonistične nadvlade sveta. Za agresivno politiko, ki jo v javnosti prikazujejo kot obrambo.
Še nekaj trenutnih operacij NATO pakta, spet Copilot. *** NATO kot celota ni formalno “v vojni” na način, kot so bile v preteklosti (npr. korejska ali afganistanska), ampak danes izvaja vrsto operacij in misij, ki jih vodi ali podpira kot zveza. Glavne so:
KFOR – Kosovska sila za vzdrževanje miru – Namen: zagotoviti varnost v severnem delu Kosova po spopadih leta 1999. – Število pripadnikov: približno 3.600 iz 27 držav članic in partneric.
Operacija Sea Guardian – Sredozemsko pomorsko varovanje – Namen: boj proti terorizmu na morju, preprečevanje tihotapljenja ljudi in orožja, monitoring plovil.
Resolute Support Mission (RSM) v Afganistanu (zaključena 2021) – Formalno se je končala, a še vedno poteka čezmejno usposabljanje afganistanskih enot pod civilno streho.
Operation Inherent Resolve (v Iraku in Siriji) – NATO ne vodi te koalicije proti ISIS-u, a članice sodelujejo z obveščevalno in logistično podporo.
Natova podpora Ukrajini – Nekonvencionalna: dobava orožja, usposabljanje ukrajinskih sil, vzpostavitev centra za podporo v Varšavi.
Air policing nad Baltikom in Gruzijo – S stalno rotacijo lovcev članic nad Estonijo, Latvijo, Litvo in v skupnih vajah z Gruzijo.
Operacije proti piratstvu (Atlantski ocean, Zaliv Aden) – Zaradi upada somalskega piratstva so teh misij skoraj opustili, a ohranili strategijo. ***
sporočil: 32.725
Zadnja sprememba: najobj 26.06.2025 22:41
[rub15]
> [leben1]
> ZDA v resnici hočejo, da ostanemo v NATU in jim prispevamo željena sredstva za grajenje njihove hegemonistične nadvlade sveta. Za agresivno politiko, ki jo v javnosti prikazujejo kot obrambo.
Ne gre mešati NATO in Ameriko. Amerika je najpomembnejši del NATO pakta, vendar ga ne more samovoljno aktivirati. Kot pravi moj prijatelj Copilot. *** NATO kot celoto politično vodi Severnoatlantski svet (North Atlantic Council), v katerem ima vsaka država-članica en glas in ki odloča soglasno. Svetu predseduje generalni sekretar zveze, od 1. oktobra 2024 to funkcijo opravlja Mark Rutte ***... čuj, ko sem prebral tvoj post, sem se spomnil, kako je teflonski Rutte - zaradi tipičnih "lastnosti" so Nizozemci sluzavca primerjali s teflonom, ko je vodil nizozemsko vlado in se ga ni prijelo nič - za normalne ljudi dobesedno ogabno lizal rit www.rtvslo.si/rtv365...42359?s=tv svojemu ameriškemu(!) gospodarju Trumpu, zato me zanima - od orožja za NATO pakt bo lizun Rutte pokasiral mastne provizije - kaj imaš ti od NATO pakta, da si z "delom" NATO pakta tako navdušen ...
Še nekaj trenutnih operacij NATO pakta, spet Copilot. *** NATO kot celota ni formalno “v vojni” na način, kot so bile v preteklosti (npr. korejska ali afganistanska), ampak danes izvaja vrsto operacij in misij, ki jih vodi ali podpira kot zveza. Glavne so:
KFOR – Kosovska sila za vzdrževanje miru – Namen: zagotoviti varnost v severnem delu Kosova po spopadih leta 1999. – Število pripadnikov: približno 3.600 iz 27 držav članic in partneric.
Operacija Sea Guardian – Sredozemsko pomorsko varovanje – Namen: boj proti terorizmu na morju, preprečevanje tihotapljenja ljudi in orožja, monitoring plovil.
Resolute Support Mission (RSM) v Afganistanu (zaključena 2021) – Formalno se je končala, a še vedno poteka čezmejno usposabljanje afganistanskih enot pod civilno streho.
Operation Inherent Resolve (v Iraku in Siriji) – NATO ne vodi te koalicije proti ISIS-u, a članice sodelujejo z obveščevalno in logistično podporo.
Natova podpora Ukrajini – Nekonvencionalna: dobava orožja, usposabljanje ukrajinskih sil, vzpostavitev centra za podporo v Varšavi.
Air policing nad Baltikom in Gruzijo – S stalno rotacijo lovcev članic nad Estonijo, Latvijo, Litvo in v skupnih vajah z Gruzijo.
Operacije proti piratstvu (Atlantski ocean, Zaliv Aden) – Zaradi upada somalskega piratstva so teh misij skoraj opustili, a ohranili strategijo. ***
P.S.: pred mnogimi leti sem na totem forumu forum.finance.si/?m=...275&single isto vprašal enega tebi podobnega forumaša in o svojem malo drugačnem dojemanju NATO pakta - kaj ima NATO pakt z vojno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini (= ni članica) in provociranja nove vojne v Gruziji (= ni članica) - zdaj še za tebe ponavljam prispodobo iz nalimanega posta ... alzo, če bi se jaz rodil in živel nekje v najbolj divjem delu Bronxa, kjer kraljuje ulična banda kriminalcev in bi me šef kriminalcev povabil s povabilom, ki ga ne bi mogel zavrniti, da se mu proti plačilu drage članarine priključim, ker me bo on varoval pred drugimi bandami (= pred svojo bando, ker drugih ni v bližni, ker jih je njegova banda tako ali drugače potamanila), potem bi se iz Bronxa probal izseliti, če pa izselitev ne bi bila mogoča, pa bi se zaradi človeškega nagona po preživetju toti bandi verjetno res priključil ... no, niti v najhujši nočni mori pa članov tote bande ne bi imenoval moji zavezniki ...
[najobj]Ne pristanem na tezo, da so vsi politiki skorumpirani in da samo čakajo priložnost, da "omastio brk". Morda pa je samo tak človek, da nadrejenim (:-) leze v rit. O njegovih izpadih na vrhu NATA sem nekaj bral na Insajderju.
... čuj, ko sem prebral tvoj post, sem se spomnil, kako je teflonski Rutte - zaradi tipičnih "lastnosti" so Nizozemci sluzavca primerjali s teflonom, ko je vodil nizozemsko vlado in se ga ni prijelo nič - za normalne ljudi dobesedno ogabno lizal rit www.rtvslo.si/rtv365...42359?s=tv svojemu ameriškemu(!) gospodarju Trumpu, zato me zanima - od orožja za NATO pakt bo lizun Rutte pokasiral mastne provizije - kaj imaš ti od NATO pakta, da si z "delom" NATO pakta tako navdušen ...
P.S.: pred mnogimi leti sem na totem forumu forum.finance.si/?m=...275&single isto vprašal enega tebi podobnega forumaša in o svojem malo drugačnem dojemanju NATO pakta - kaj ima NATO pakt z vojno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini (= ni članica) in provociranja nove vojne v Gruziji (= ni članica) - zdaj še za tebe ponavljam prispodobo iz nalimanega posta ... alzo, če bi se jaz rodil in živel nekje v najbolj divjem delu Bronxa, kjer kraljuje ulična banda kriminalcev in bi me šef kriminalcev povabil s povabilom, ki ga ne bi mogel zavrniti, da se mu proti plačilu drage članarine priključim, ker me bo on varoval pred drugimi bandami (= pred svojo bando, ker drugih ni v bližni, ker jih je njegova banda tako ali drugače potamanila), potem bi se iz Bronxa probal izseliti, če pa izselitev ne bi bila mogoča, pa bi se zaradi človeškega nagona po preživetju toti bandi verjetno res priključil ... no, niti v najhujši nočni mori pa članov tote bande ne bi imenoval moji zavezniki ...Če dojemaš NATO kot bando kriminalcev potem je jasno, da prideš do takšnega sklepa. Sam ga dojemam kot skupino držav, ki so se zavezale, da s sodelovanjem ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj.
NATO pomaga Ukrajini pri njeni obrambi ob napadu norega rusa na njo. Se pa sam ne zavzemam za direktno vpletanje v vojaške spopade.
Z Gruzijo je pa tako: "Georgia is one of NATO’s closest partners. It aspires to join the Alliance. Over time, a broad range of practical cooperation has developed between NATO and Georgia, supporting Georgia’s reform efforts and its goal of eventual NATO membership. The country contributes to the NATO-led Operation Sea Guardian and cooperates with the Allies and other partner countries in many other areas." www.nato.int/cps/en/..._38988.htm
Me pa preseneča, da nisi omenil napada na Jugoslavijo leta 1999 brez soglasja OZN. Takrat sem spremljal operacijo po internetu v živo in moram reči, da sem se takrat strinjal z napadom. In se še sedaj.
Zadnja sprememba: najobj 27.06.2025 16:07
[rub15]... holy shit ! ...
> [najobj]
> ... čuj, ko sem prebral tvoj post, sem se spomnil, kako je teflonski Rutte - zaradi tipičnih "lastnosti" so Nizozemci sluzavca primerjali s teflonom, ko je vodil nizozemsko vlado in se ga ni prijelo nič - za normalne ljudi dobesedno ogabno lizal rit www.rtvslo.si/rtv365...42359?s=tv svojemu ameriškemu(!) gospodarju Trumpu, zato me zanima - od orožja za NATO pakt bo lizun Rutte pokasiral mastne provizije - kaj imaš ti od NATO pakta, da si z "delom" NATO pakta tako navdušen ...
Ne pristanem na tezo, da so vsi politiki skorumpirani in da samo čakajo priložnost, da "omastio brk". Morda pa je samo tak človek, da nadrejenim (:-) leze v rit. O njegovih izpadih na vrhu NATA sem nekaj bral na Insajderju.
> P.S.: pred mnogimi leti sem na totem forumu forum.finance.si/?m=...275&single isto vprašal enega tebi podobnega forumaša in o svojem malo drugačnem dojemanju NATO pakta - kaj ima NATO pakt z vojno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini (= ni članica) in provociranja nove vojne v Gruziji (= ni članica) - zdaj še za tebe ponavljam prispodobo iz nalimanega posta ... alzo, če bi se jaz rodil in živel nekje v najbolj divjem delu Bronxa, kjer kraljuje ulična banda kriminalcev in bi me šef kriminalcev povabil s povabilom, ki ga ne bi mogel zavrniti, da se mu proti plačilu drage članarine priključim, ker me bo on varoval pred drugimi bandami (= pred svojo bando, ker drugih ni v bližni, ker jih je njegova banda tako ali drugače potamanila), potem bi se iz Bronxa probal izseliti, če pa izselitev ne bi bila mogoča, pa bi se zaradi človeškega nagona po preživetju toti bandi verjetno res priključil ... no, niti v najhujši nočni mori pa članov tote bande ne bi imenoval moji zavezniki ...
Če dojemaš NATO kot bando kriminalcev potem je jasno, da prideš do takšnega sklepa. Sam ga dojemam kot skupino držav, ki so se zavezale, da s sodelovanjem ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj.
NATO pomaga Ukrajini pri njeni obrambi ob napadu norega rusa na njo. Se pa sam ne zavzemam za direktno vpletanje v vojaške spopade.
Z Gruzijo je pa tako: "Georgia is one of NATO’s closest partners. It aspires to join the Alliance. Over time, a broad range of practical cooperation has developed between NATO and Georgia, supporting Georgia’s reform efforts and its goal of eventual NATO membership. The country contributes to the NATO-led Operation Sea Guardian and cooperates with the Allies and other partner countries in many other areas." www.nato.int/cps/en/..._38988.htm
Me pa preseneča, da nisi omenil napada na Jugoslavijo leta 1999 brez soglasja OZN. Takrat sem spremljal operacijo po internetu v živo in moram reči, da sem se takrat strinjal z napadom. In se še sedaj.
P.S.: drugega ne bom komentiral, ker z odobravanjem bombardiranja Beograda - malo sem presenečen in s primerjavo ne pretiravam, ampak tudi 6.aprila 1941 so nekateri podobno razmišljali, češ da kot evropski narod Slovenci pripadamo ekvivalentu današnjega "demokratičnega" zahoda takrat pa veličastnemu nemškemu 3.rajhu - si povedal vse in še več ... no, če pa pozabim na zgodovino in se vrnem v sedanjost, zelo verjetno pa tudi v našo prihodnost, bo v večvrednost "demokratičnega" zahoda prepričani sluzasti lizun Rutte ob novih "obrambnih" podvigih NATO pakta z novim orožjem zadovoljen, ker je očitno tudi v Sloveniji dovolj kanonfutra - če parafraziram Petro, orožje ni zato, da ostane neuporabljeno v skladiščih, orožje je zato, da se "koristno" uporabi v vojni - da s sodelovanjem za koristi "demokratičnega" zahoda ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj ... aja, pa da si slučajno ne bi delal utvar, da je Slovenija z enakovrednim plačevanjem članarine za NATO pakt tudi enakovredna članica "demokratičnega" zahoda, ker če si mogoče pozabil, Slovenci smo Slovani in manjvredni Slovani za večvredni "demokratični" zahod nikoli nismo bili enakovredni in nikoli ne bomo, pa lahko Golob še bolj liže rit vsakemu, ki na srečanjih voditeljev "demokratičnega" zahoda v Bruslju ne gre dovolj hitro mimo ...
[najobj]
P.S.: drugega ne bom komentiral, ker z odobravanjem bombardiranja Beograda - malo sem presenečen in s primerjavo ne pretiravam, ampak tudi 6.aprila 1941 so nekateri podobno razmišljali, češ da kot evropski narod Slovenci pripadamo ekvivalentu današnjega "demokratičnega" zahoda takrat pa veličastnemu nemškemu 3.rajhu - si povedal vse in še več ... no, če pa pozabim na zgodovino in se vrnem v sedanjost, zelo verjetno pa tudi v našo prihodnost, bo v večvrednost "demokratičnega" zahoda prepričani sluzasti lizun Rutte ob novih "obrambnih" podvigih NATO pakta z novim orožjem zadovoljen, ker je očitno tudi v Sloveniji dovolj kanonfutra - če parafraziram Petro, orožje ni zato, da ostane neuporabljeno v skladiščih, orožje je zato, da se "koristno" uporabi v vojni - da s sodelovanjem za koristi "demokratičnega" zahoda ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj ... aja, pa da si slučajno ne bi delal utvar, da je Slovenija z enakovrednim plačevanjem članarine za NATO pakt tudi enakovredna članica "demokratičnega" zahoda, ker če si mogoče pozabil, Slovenci smo Slovani in manjvredni Slovani za večvredni "demokratični" zahod nikoli nismo bili enakovredni in nikoli ne bomo, pa lahko Golob še bolj liže rit vsakemu, ki na srečanjih voditeljev "demokratičnega" zahoda v Bruslju ne gre dovolj hitro mimo ...Ne vem zakaj si presenečen. Saj menda nisem prvi, ki odobrava napad nata na Jugoslavijo. Samo to bom rekel. Če postane človek histeričen mu pripelješ dve okrog ušes, če pa postane histeričen narod ga pač bombandiraš, simpl. Po napadu so arcnije prijele in Srbi so se umirili.
Ne strinjam se s teboj, da je NATO združba kriminalcev in da ga primerjaš z nacistično Nemčijo. Kot sem že napisal "Sam ga dojemam kot skupino držav, ki so se zavezale, da s sodelovanjem ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj."
Kar se demokratičnega zahoda tiče. Vsaka država ima možnost nasprotovati določeni zadevi, to je demokratično. Če bo predlog večinsko sprejet pa je vprašanje. Ne strinjam se s teboj, da smo kot Slovani šikanirani na zahodu.
[rub15]Ameriške rešitve problemov po tem svetu so bile vedno malo "kavbojkse", namreč ZDA niso svetovni policaj, ampak skrbijo za svoje interese in to je logično.
> [najobj]
> P.S.: drugega ne bom komentiral, ker z odobravanjem bombardiranja Beograda - malo sem presenečen in s primerjavo ne pretiravam, ampak tudi 6.aprila 1941 so nekateri podobno razmišljali, češ da kot evropski narod Slovenci pripadamo ekvivalentu današnjega "demokratičnega" zahoda takrat pa veličastnemu nemškemu 3.rajhu - si povedal vse in še več ... no, če pa pozabim na zgodovino in se vrnem v sedanjost, zelo verjetno pa tudi v našo prihodnost, bo v večvrednost "demokratičnega" zahoda prepričani sluzasti lizun Rutte ob novih "obrambnih" podvigih NATO pakta z novim orožjem zadovoljen, ker je očitno tudi v Sloveniji dovolj kanonfutra - če parafraziram Petro, orožje ni zato, da ostane neuporabljeno v skladiščih, orožje je zato, da se "koristno" uporabi v vojni - da s sodelovanjem za koristi "demokratičnega" zahoda ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj ... aja, pa da si slučajno ne bi delal utvar, da je Slovenija z enakovrednim plačevanjem članarine za NATO pakt tudi enakovredna članica "demokratičnega" zahoda, ker če si mogoče pozabil, Slovenci smo Slovani in manjvredni Slovani za večvredni "demokratični" zahod nikoli nismo bili enakovredni in nikoli ne bomo, pa lahko Golob še bolj liže rit vsakemu, ki na srečanjih voditeljev "demokratičnega" zahoda v Bruslju ne gre dovolj hitro mimo ...
Ne vem zakaj si presenečen. Saj menda nisem prvi, ki odobrava napad nata na Jugoslavijo. Samo to bom rekel. Če postane človek histeričen mu pripelješ dve okrog ušes, če pa postane histeričen narod ga pač bombandiraš, simpl. Po napadu so arcnije prijele in Srbi so se umirili.
Ne strinjam se s teboj, da je NATO združba kriminalcev in da ga primerjaš z nacistično Nemčijo. Kot sem že napisal "Sam ga dojemam kot skupino držav, ki so se zavezale, da s sodelovanjem ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj."
Kar se demokratičnega zahoda tiče. Vsaka država ima možnost nasprotovati določeni zadevi, to je demokratično. Če bo predlog večinsko sprejet pa je vprašanje. Ne strinjam se s teboj, da smo kot Slovani šikanirani na zahodu.
Vendar bi bilo prav tudi to, da pri tem upoštevajo vsaj neke osnovne norme mednarodnega prava.
V primeru napada na Jugoslavijo (Srbijo) takrat sem bi zelo skeptičen, če so bile te norme upoštevane.
Verjetno da ne, ampak cilj je bil dosežen. Genocid v Bosni se je nehal, Amerika je s svojim kavbojskim načinom razrešila gordijski vozel, ki ga EU ne bi v 100 letih.
Enako sem bil mnenje za Irak, Sadam ni imel orožja za množično uničevanje, to je evidentno,
ampak se je strgal s ketne , zaplinjeval je Kurde , napadel Kuvajt in zatiral lastni folk...
Vendar je treba biti pri takšnih ameriških kavbojskih "rešitvah" v zadnjem času tudi malo previden.
Namreč, Ruska agresija v Ukrajini , spopad na bližnjem vzhodu, ne kaže na na to da aeriški interesi niso najboljši tudi za svet
To je pomoje vsa poanta Trumpovega efekta -
Amerika pred Trumpom se je vsaj na PR-u trudila biti svetovni pokazatelj demokracije in je tako tudi propagandno usmerjala svojo zunanjo politiko.
Od zadaj vsi vemo, da temu ni bilo tako, ampak vsaj navidezno propagandno je bilo tako.
Danes pa je Trump odrezal jajca tej dvoličnosti - pokazal je stvari takšne kot so. Mednarodno pravo ne obstaja, je samo pravilo močnejšega. ZDA lahko šahirajo po svetu kolikor jim paše in podpirajo bedne režime kot jim trenutno koristijo.
Trumpova cinična izjava, da bi se lahko sprehodil po 5. aveniji in ustrelil naključnega človeka, ter se izvlekel , ker je pomemben in bogat je final point tega razmišljanja.
Če predsednik ZDA izjavi nekaj takšnega, to pomeni samo to, da je ta svet šel zugrund.
[rub15]
> [najobj]
> P.S.: drugega ne bom komentiral, ker z odobravanjem bombardiranja Beograda - malo sem presenečen in s primerjavo ne pretiravam, ampak tudi 6.aprila 1941 so nekateri podobno razmišljali, češ da kot evropski narod Slovenci pripadamo ekvivalentu današnjega "demokratičnega" zahoda takrat pa veličastnemu nemškemu 3.rajhu - si povedal vse in še več ... no, če pa pozabim na zgodovino in se vrnem v sedanjost, zelo verjetno pa tudi v našo prihodnost, bo v večvrednost "demokratičnega" zahoda prepričani sluzasti lizun Rutte ob novih "obrambnih" podvigih NATO pakta z novim orožjem zadovoljen, ker je očitno tudi v Sloveniji dovolj kanonfutra - če parafraziram Petro, orožje ni zato, da ostane neuporabljeno v skladiščih, orožje je zato, da se "koristno" uporabi v vojni - da s sodelovanjem za koristi "demokratičnega" zahoda ustvarjajo varno območje in za to tudi prispevajo svoj delež v skupni žakelj ... aja, pa da si slučajno ne bi delal utvar, da je Slovenija z enakovrednim plačevanjem članarine za NATO pakt tudi enakovredna članica "demokratičnega" zahoda, ker če si mogoče pozabil, Slovenci smo Slovani in manjvredni Slovani za večvredni "demokratični" zahod nikoli nismo bili enakovredni in nikoli ne bomo, pa lahko Golob še bolj liže rit vsakemu, ki na srečanjih voditeljev "demokratičnega" zahoda v Bruslju ne gre dovolj hitro mimo ...
Ne vem zakaj si presenečen. Saj menda nisem prvi, ki odobrava napad nata na Jugoslavijo. Samo to bom rekel. Če postane človek histeričen mu pripelješ dve okrog ušes, če pa postane histeričen narod ga pač bombandiraš, simpl. Po napadu so arcnije prijele in Srbi so se umirili.... čuj, tote NATO "arcnije" so prijele, ker po komaj končani (izgubljeni) vojni na Balkanu bolj previdni Srbi niso hoteli doživeti usode Iraka, Libije, Sirije itd., ko je celi svet videl, kaj je banda kriminalcev - mogoče malo groba primerjava je iz dneva v dan bolj resnična - sposobna narediti, pa jim razen Rusov in Kitajcev noben ne upa narediti nič ... no, če pa pozabim na zgodovino in za Srbe simbolno vrednost Kosova, pa milo rečeno ti precej čudno razlagaš reakcijo Srbov poleg že obstoječe države Albanije na še eno vsiljeno "državo" Albancev sredi svoje lastne države Srbije, sploh če pomislim na tvoj diametralno nasproten odnos do izsiljene vojne v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - na parafiran dogovor o v celoti ohranjeni Ukrajini www.youtube.com/watc...e49860510f brez NATO pakta in z avtonomijo itak ruskega Donbasa si malo "pozabil", če si že tri leta in pol skrbno skrita pogajanja v Istanbulu v MSM na "demokratičnem" zahodu sploh kdaj poznal - ampak ker so dvojna merila temelj "demokratičnega" zahoda, tvoje dvolično razmišljanje pravzaprav niti ni tako zelo čudno ... no, ker pa si glih pri demokraciji v EU, je še ne dolgo nazaj za poslušne politike "suverenih" držav EU nenavadno glasni Robert Fico x.com/RobertFicoSVK/...9272142161 upognil hrbet in obmolknil, ker je v Bruslju očitno dobil "ponudbo" www.youtube.com/watc...cDS64&t=2s , ki je ni mogel zavrniti ... khmm, sploh ker je Fico en atentat čudežno preživel, čudeži pa se v življenju ne dogajajo glih zelo pogosto in drugič Fico mogoče ne bi imel takšne sreče ... aja, in ker si napisal, da se ne strinjaš z mano - o 5% davka na BDP za orožarski "žakelj" NATO pakta pri nas niti strank v parlamentu noben ni nič vprašal, kaj šele da bi o neizogibnem padcu splošnega standarda kdo kaj vprašal ljudstvo na referendumu - češ da je NATO združba kriminalcev in da ga primerjam z nacistično Nemčijo, sem spodaj citirano (v poševnem tisku) prebral na forumu MMC ... evo, in enako kot so MSM na "demokratičnem" zahodu rekli za kokainsko seanso x.com/goddeketal/sta...val-773690 , ti seveda lahko rečeš, da je to ruska propaganda, ampak Wikipedia pravi - na hitro sem pogledal - in zakaj bi Wikipedia lagala, da so vsi našteti rusofobni potomci/sorodniki nacistov, ki so se med WW2 borili proti SZ in Rusom očitno ne morejo pozabit, da so bili potolčeni ...
... "Trend namernega imenovanja nacističnih potomcev na vodilne položaje v kolektivnem Zahodu je očiten, je komentirala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova imenovanje Blaise Metreweli za novo vodjo britanske tajne obveščevalne službe (MI6). Njen dedek je bil namreč ukrajinski nacist in vojni zločinec med drugo svetovno vojno.
Trend je očitno neonacistični: nemški kancler - Friedrich Merz, bodoča predsednica Generalne skupščine ZN - Annalena Baerbock, kanadska ministrica za promet in notranjo trgovino - Chrystia Freeland, nekdanja gruzijska predsednica - Salome Zurabishvili. Zdaj lahko na seznam dodamo še vodjo MI6, Blaise Metreweli. Nekdo namenoma in zavestno postavlja potomce nacistov na vodilne položaje v državah kolektivnega Zahoda," je dejala. ...
P.S.: če bo res postala generalna sekretarka OZN polpismena glupača www.youtube.com/watc...jjWq4&t=3s , iz katere se kot lažnivi prevarantki o lastni izobrazbi tudi sami Nemci delajo norca www.youtube.com/watc...GRMjJHaNmU , potem je to resnični poden od podna za OZN, ki ga "demokratični" zahod zaradi pravice veta Rusije in Kitajske (zaenkrat) nima kompletno pod svojo kontrolo in to definitivno pomeni konec tudi za OZN ... khmm, in raje ne bom ugibal, kaj s koncem OZN sledi ...
[najobj]Srbi niso bili previdni ker niso hoteli doživeti usodo Sirije in Libije, ker so se intervencije v te dve države zgodile kasneje in ne pred letom 1999, ko je NATO napadel Srbijo. Sam poskušam ločiti intervencije Amerike in NATO pakta. Sirijo je napadla Amerika, Libijo pa NATO, ki je za to imel dovoljenja Varnostnega sveta OZN.
... čuj, tote NATO "arcnije" so prijele, ker po komaj končani (izgubljeni) vojni na Balkanu bolj previdni Srbi niso hoteli doživeti usode Iraka, Libije, Sirije itd., ko je celi svet videl, kaj je banda kriminalcev - mogoče malo groba primerjava je iz dneva v dan bolj resnična - sposobna narediti, pa jim razen Rusov in Kitajcev noben ne upa narediti nič ...
Tragedije, ki se jim reče barvne revolucije pa bomo za vedno nosili na hrbtu Zahodnjaki. Najprej so v določeni državi začeli svoj posel specialci NVO potem pa je priletel zahodni vojaški stroj. Mi pa smo vriskali od veselja in skakali v zrak - ker demokracija v vsako državo.
Zato razumem Vučića, da se ne ukloni študentskim protestom, češ da so protesti vtikanje tujine v notranje zadeve Srbije.
no, če pa pozabim na zgodovino in za Srbe simbolno vrednost Kosova, pa milo rečeno ti precej čudno razlagaš reakcijo Srbov poleg že obstoječe države Albanije na še eno vsiljeno "državo" Albancev sredi svoje lastne države Srbije,Jaz zagovarjam intervencijo NATO na Srbijo leta 1999 zaradi humanitarne katastrofe na Kosovu, ne več ne manj. Ne zagovarjam nove države Albanije na območju Kosova. Ki pa bo, kot kaže, nastala in Srbe nihče ne bo vprašal nič. Kot kazen za vso zmedo, ki so jo počeli v jugi do intervencije NATO pakta 1999. Presenečen bi bil, če bo zadeva speljana drugače.
sploh če pomislim na tvoj diametralno nasproten odnos do izsiljene vojne v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - na parafiran dogovor o v celoti ohranjeni Ukrajini www.youtube.com/watc...e49860510f brez NATO pakta in z avtonomijo itak ruskega Donbasa si malo "pozabil", če si že tri leta in pol skrbno skrita pogajanja v Istanbulu v MSM na "demokratičnem" zahodu sploh kdaj poznal -Z Ruskimi pogoji za mir se Ukrajina ne strinja. To je razvidno iz tega videa. Ali kaj?
Kaj jaz mislim o Ukrajinski vojni pa sem napisal že pred dvema mesecema. "Ukrajina bo izgubila (ponovno) Krim in vzhodne pokrajine." To je zaključena zgodba. Sem pa še vedno navijač Ukrajine, morda se zgodi čudež.:-)
ampak ker so dvojna merila temelj "demokratičnega" zahoda, tvoje dvolično razmišljanje pravzaprav niti ni tako zelo čudno ... no, ker pa si glih pri demokraciji v EU, je še ne dolgo nazaj za poslušne politike "suverenih" držav EU nenavadno glasni Robert Fico x.com/RobertFicoSVK/...9272142161 upognil hrbet in obmolknil, ker je v Bruslju očitno dobil "ponudbo" www.youtube.com/watc...cDS64&t=2s , ki je ni mogel zavrniti ... khmm, sploh ker je Fico en atentat čudežno preživel, čudeži pa se v življenju ne dogajajo glih zelo pogosto in drugič Fico mogoče ne bi imel takšne sreče ...Kaj naj napišem tukaj. Še na mnoga leta gospod Fico.:-)
aja, in ker si napisal, da se ne strinjaš z mano -5% davka na BDP za orožarski "žakelj" NATO pakta pri nas niti strank v parlamentu noben ni nič vprašal, kaj šele da bi o neizogibnem padcu splošnega standarda kdo kaj vprašal ljudstvo na referendumu -Jaz bi rad imel v Sloveniji po švicarsko rešeno zadevo o referendumih, ampak če ne gre to še ne pomeni, da ni demokracije.
češ da je NATO združba kriminalcev in da ga primerjam z nacistično Nemčijo, sem spodaj citirano (v poševnem tisku) prebral na forumu MMC ... evo, in enako kot so MSM na "demokratičnem" zahodu rekli za kokainsko seanso x.com/goddeketal/sta...val-773690 , ti seveda lahko rečeš, da je to ruska propaganda, ampak Wikipedia pravi - na hitro sem pogledal - in zakaj bi Wikipedia lagala, da so vsi našteti rusofobni potomci/sorodniki nacistov, ki so se med WW2 borili proti SZ in Rusom očitno ne morejo pozabit, da so bili potolčeni ...To kar je rekla Marija Zaharova o potomcih nacistov na vsokih položajih Zahoda samo potrjuje trditev, da kri ni voda in da se posamezniki, ali pa cele rodbine dobro znajdejo v vsakem režimu.
... "Trend namernega imenovanja nacističnih potomcev na vodilne položaje v kolektivnem Zahodu je očiten, je komentirala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova imenovanje Blaise Metreweli za novo vodjo britanske tajne obveščevalne službe (MI6). Njen dedek je bil namreč ukrajinski nacist in vojni zločinec med drugo svetovno vojno.
Trend je očitno neonacistični: nemški kancler - Friedrich Merz, bodoča predsednica Generalne skupščine ZN - Annalena Baerbock, kanadska ministrica za promet in notranjo trgovino - Chrystia Freeland, nekdanja gruzijska predsednica - Salome Zurabishvili. Zdaj lahko na seznam dodamo še vodjo MI6, Blaise Metreweli. Nekdo namenoma in zavestno postavlja potomce nacistov na vodilne položaje v državah kolektivnega Zahoda," je dejala. ...
P.S.: če bo res postala generalna sekretarka OZN polpismena glupača www.youtube.com/watc...jjWq4&t=3s , iz katere se kot lažnivi prevarantki o lastni izobrazbi tudi sami Nemci delajo norca www.youtube.com/watc...GRMjJHaNmU , potem je to resnični poden od podna za OZN, ki ga "demokratični" zahod zaradi pravice veta Rusije in Kitajske (zaenkrat) nima kompletno pod svojo kontrolo in to definitivno pomeni konec tudi za OZN ... khmm, in raje ne bom ugibal, kaj s koncem OZN sledi ...Kot jaz vidim zadevo se mi zdi, da Zahod zgublja vpliv v svetu. Samo Trump še opleta z repom.
[0531Zavar]Srbijo je napadel NATO ne Amerika, seveda pa je glavno vlogo odigrala Amerika. Intervencija ni imela potrditve v OZN, naknadno so nekaj štrikali, da so nekako opravičili napad.
Ameriške rešitve problemov po tem svetu so bile vedno malo "kavbojkse", namreč ZDA niso svetovni policaj, ampak skrbijo za svoje interese in to je logično.
Vendar bi bilo prav tudi to, da pri tem upoštevajo vsaj neke osnovne norme mednarodnega prava.
V primeru napada na Jugoslavijo (Srbijo) takrat sem bi zelo skeptičen, če so bile te norme upoštevane.
Verjetno da ne, ampak cilj je bil dosežen. Genocid v Bosni se je nehal, Amerika je s svojim kavbojskim načinom razrešila gordijski vozel, ki ga EU ne bi v 100 letih.
Bombardiranje Srbije se je zgodilo zaradi sranja, ki ga je Srbija delala na Kosovu, seveda pa je bila štrafana tudi zaradi prejšnjih zadev v Bosni.
Enako sem bil mnenje za Irak, Sadam ni imel orožja za množično uničevanje, to je evidentno,To so zajebane stvari. Irak je failed state prav tako Libija in Sirija, kateri smo v imenu uvažanja demokracije Zahodnjaki uničili. Potem se mora človek vprašati, ali je bilo vredno?
ampak se je strgal s ketne , zaplinjeval je Kurde , napadel Kuvajt in zatiral lastni folk...
Vendar je treba biti pri takšnih ameriških kavbojskih "rešitvah" v zadnjem času tudi malo previden.Se mi zdi, da gre "zugrund" Zahod, ne cel svet Kot lahko vidim iz svojega zahodnjaškega mehurčka se svet kar lepo razvija, Kitajska, Indija, BRICS, Afrika...
Namreč, Ruska agresija v Ukrajini , spopad na bližnjem vzhodu, ne kaže na na to da aeriški interesi niso najboljši tudi za svet
To je pomoje vsa poanta Trumpovega efekta -
Amerika pred Trumpom se je vsaj na PR-u trudila biti svetovni pokazatelj demokracije in je tako tudi propagandno usmerjala svojo zunanjo politiko.
Od zadaj vsi vemo, da temu ni bilo tako, ampak vsaj navidezno propagandno je bilo tako.
Danes pa je Trump odrezal jajca tej dvoličnosti - pokazal je stvari takšne kot so. Mednarodno pravo ne obstaja, je samo pravilo močnejšega. ZDA lahko šahirajo po svetu kolikor jim paše in podpirajo bedne režime kot jim trenutno koristijo.
Trumpova cinična izjava, da bi se lahko sprehodil po 5. aveniji in ustrelil naključnega človeka, ter se izvlekel , ker je pomemben in bogat je final point tega razmišljanja.
Če predsednik ZDA izjavi nekaj takšnega, to pomeni samo to, da je ta svet šel zugrund.
Ena velika nevarnost za Zahod je uvajanje cenzure. Trump ima prav, ko kritizira politiko glede tega. En članek, ki lepo pojasni to zadevo iz slovenskega zornega kota: insajder.com/svet/za...i-govor-na . Res je, da je Insajder totalni proruski portal vendar podaja tudi malo drugačne poglede na različne zadeve.
sporočil: 98
[GV-1113]Samo kako bi ti dosegel suverenost EU glede da je največja članica ena Weimarska republika, ki je popolnoma v rokah ameriške (ž) oligarhije? Brez hude vojne ne bi šlo, za katero pa itak ni volje, dokler je dovolj ljudi, ki raje v pesek glavo tiščijo, kot da uvidijo, s kakšnimi vampirji se pajdašimo...
Jaz mislim, da ni alternative evropski federaciji. Ker je NUJNO imeti evropsko vojsko, evropsko jedrsko orožje, evropskega predsednika in evropskega zunanjega ministra.
Zadnja sprememba: najobj 30.06.2025 16:12
[rub15]... ne, iz tega videa je razvidno - ob mirovni ponudbi Putina v parafiranem istanbulskem sporazumu so normalni v Kijevu odpirali šampanjce - da se za interese "demokratičnega" zahoda skuštrana britanska pizda (= oznaka karakterja) Boris Johnson z besedami "let's just fight" ne strinja, da Ukrajina ne postane članica NATO pakta ... ja, in kar se bo - če zaradi neomejene podpore as long as it takes ne bo z atomskim armagedonom itak vsega konec - s četrtino manjšo nekdanjo sovjetsko republiko Ukrajino in razen pobeglih, otrok in starcev brez moških prebivalcev tudi zgodilo ... khmm, ali kaj ? ...
> [najobj]
> ... čuj, tote NATO "arcnije" so prijele, ker po komaj končani (izgubljeni) vojni na Balkanu bolj previdni Srbi niso hoteli doživeti usode Iraka, Libije, Sirije itd., ko je celi svet videl, kaj je banda kriminalcev - mogoče malo groba primerjava je iz dneva v dan bolj resnična - sposobna narediti, pa jim razen Rusov in Kitajcev noben ne upa narediti nič ...
Srbi niso bili previdni ker niso hoteli doživeti usodo Sirije in Libije, ker so se intervencije v te dve države zgodile kasneje in ne pred letom 1999, ko je NATO napadel Srbijo. Sam poskušam ločiti intervencije Amerike in NATO pakta. Sirijo je napadla Amerika, Libijo pa NATO, ki je za to imel dovoljenja Varnostnega sveta OZN.
Tragedije, ki se jim reče barvne revolucije pa bomo za vedno nosili na hrbtu Zahodnjaki. Najprej so v določeni državi začeli svoj posel specialci NVO potem pa je priletel zahodni vojaški stroj. Mi pa smo vriskali od veselja in skakali v zrak - ker demokracija v vsako državo.
Zato razumem Vučića, da se ne ukloni študentskim protestom, češ da so protesti vtikanje tujine v notranje zadeve Srbije.
> no, če pa pozabim na zgodovino in za Srbe simbolno vrednost Kosova, pa milo rečeno ti precej čudno razlagaš reakcijo Srbov poleg že obstoječe države Albanije na še eno vsiljeno "državo" Albancev sredi svoje lastne države Srbije,
Jaz zagovarjam intervencijo NATO na Srbijo leta 1999 zaradi humanitarne katastrofe na Kosovu, ne več ne manj. Ne zagovarjam nove države Albanije na območju Kosova. Ki pa bo, kot kaže, nastala in Srbe nihče ne bo vprašal nič. Kot kazen za vso zmedo, ki so jo počeli v jugi do intervencije NATO pakta 1999. Presenečen bi bil, če bo zadeva speljana drugače.
> sploh če pomislim na tvoj diametralno nasproten odnos do izsiljene vojne v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - na parafiran dogovor o v celoti ohranjeni Ukrajini www.youtube.com/watc...e49860510f brez NATO pakta in z avtonomijo itak ruskega Donbasa si malo "pozabil", če si že tri leta in pol skrbno skrita pogajanja v Istanbulu v MSM na "demokratičnem" zahodu sploh kdaj poznal -
Z Ruskimi pogoji za mir se Ukrajina ne strinja. To je razvidno iz tega videa. Ali kaj?
Kaj jaz mislim o Ukrajinski vojni pa sem napisal že pred dvema mesecema. "Ukrajina bo izgubila (ponovno) Krim in vzhodne pokrajine." To je zaključena zgodba. Sem pa še vedno navijač Ukrajine, morda se zgodi čudež.:-)
> ampak ker so dvojna merila temelj "demokratičnega" zahoda, tvoje dvolično razmišljanje pravzaprav niti ni tako zelo čudno ... no, ker pa si glih pri demokraciji v EU, je še ne dolgo nazaj za poslušne politike "suverenih" držav EU nenavadno glasni Robert Fico x.com/RobertFicoSVK/...9272142161 upognil hrbet in obmolknil, ker je v Bruslju očitno dobil "ponudbo" www.youtube.com/watc...cDS64&t=2s , ki je ni mogel zavrniti ... khmm, sploh ker je Fico en atentat čudežno preživel, čudeži pa se v življenju ne dogajajo glih zelo pogosto in drugič Fico mogoče ne bi imel takšne sreče ...
Kaj naj napišem tukaj. Še na mnoga leta gospod Fico.:-)
> aja, in ker si napisal, da se ne strinjaš z mano -5% davka na BDP za orožarski "žakelj" NATO pakta pri nas niti strank v parlamentu noben ni nič vprašal, kaj šele da bi o neizogibnem padcu splošnega standarda kdo kaj vprašal ljudstvo na referendumu -
Jaz bi rad imel v Sloveniji po švicarsko rešeno zadevo o referendumih, ampak če ne gre to še ne pomeni, da ni demokracije.
> češ da je NATO združba kriminalcev in da ga primerjam z nacistično Nemčijo, sem spodaj citirano (v poševnem tisku) prebral na forumu MMC ... evo, in enako kot so MSM na "demokratičnem" zahodu rekli za kokainsko seanso x.com/goddeketal/sta...val-773690 , ti seveda lahko rečeš, da je to ruska propaganda, ampak Wikipedia pravi - na hitro sem pogledal - in zakaj bi Wikipedia lagala, da so vsi našteti rusofobni potomci/sorodniki nacistov, ki so se med WW2 borili proti SZ in Rusom očitno ne morejo pozabit, da so bili potolčeni ...
>
> ... "Trend namernega imenovanja nacističnih potomcev na vodilne položaje v kolektivnem Zahodu je očiten, je komentirala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova imenovanje Blaise Metreweli za novo vodjo britanske tajne obveščevalne službe (MI6). Njen dedek je bil namreč ukrajinski nacist in vojni zločinec med drugo svetovno vojno.
>
> Trend je očitno neonacistični: nemški kancler - Friedrich Merz, bodoča predsednica Generalne skupščine ZN - Annalena Baerbock, kanadska ministrica za promet in notranjo trgovino - Chrystia Freeland, nekdanja gruzijska predsednica - Salome Zurabishvili. Zdaj lahko na seznam dodamo še vodjo MI6, Blaise Metreweli. Nekdo namenoma in zavestno postavlja potomce nacistov na vodilne položaje v državah kolektivnega Zahoda," je dejala. ...
To kar je rekla Marija Zaharova o potomcih nacistov na vsokih položajih Zahoda samo potrjuje trditev, da kri ni voda in da se posamezniki, ali pa cele rodbine dobro znajdejo v vsakem režimu.
> P.S.: če bo res postala generalna sekretarka OZN polpismena glupača www.youtube.com/watc...jjWq4&t=3s , iz katere se kot lažnivi prevarantki o lastni izobrazbi tudi sami Nemci delajo norca www.youtube.com/watc...GRMjJHaNmU , potem je to resnični poden od podna za OZN, ki ga "demokratični" zahod zaradi pravice veta Rusije in Kitajske (zaenkrat) nima kompletno pod svojo kontrolo in to definitivno pomeni konec tudi za OZN ... khmm, in raje ne bom ugibal, kaj s koncem OZN sledi ...
Kot jaz vidim zadevo se mi zdi, da Zahod zgublja vpliv v svetu. Samo Trump še opleta z repom.
P.S.: razen da si pozabil na slovensko zgodovino (= vsebinsko zrcalna slika ukrajinskih Rusov), drugega ne bom komentiral - glede na svoje in podobne izkušnje po svetu Srbi niso rabili kaj dosti gruntat, da so vedeli, kaj (= usoda Iraka, Libije, Sirije itd.) se jim bo ob uporu zgodilo - ker se v bistvu strinjaš z mano ... khmm, končno ...
[najobj]Slovenci smo imeli srečo, da so imeli Srbi važnejše opravke v Hrvaški in BIH in so se hitro, po podpisu Brionskega sporazuma, umaknili iz Slovenije.
P.S.: razen da si pozabil na slovensko zgodovino (= vsebinsko zrcalna slika ukrajinskih Rusov),
drugega ne bom komentiral - glede na svoje in podobne izkušnje po svetu Srbi niso rabili kaj dosti gruntat, da so vedeli, kaj (= usoda Iraka, Libije, Sirije itd.) se jim bo ob uporu zgodilo -Sem imel daljši pogovor s Copilotom, pa me je opozoril, da se imenuje dogajanje v vrsti držav Arabska pomlad in ne barvna revolucija. Poleg Libije in Sirije je razpad države doživel tudi Jemen. In tudi v slednjem smo sodelovali Zahodnjaki, s financiranjem - notorični USAID in s posredovanjem specialcev NVO. Uničenje Iraka je iz druge zgodbe.
ker se v bistvu strinjaš z mano ... khmm, končno ...:-)))
Oooo..., hvala, hvala vaša gnada, za pohvalo.:-)))
Strani: 1