Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 188
Q1 - 7,4m
Q2 - 8,4m
Q3 ~ 10m
Q4 ~ 5m
en.wikipedia.org/wik...ganization
Nisem sicer prepričan koliko programerjev oz. izobraženih v informacijskih tehnologijah sodeluje na tem forumu. Ampak, kot se moderno reče -> 'this is the way'
Kripto omogoča nove koordinacijske mehanizme. In ne, ne šalim se.
Če je davek od dobička 19% potem ostane 24,1 milijonov €. To je kakih 30€ po delnici bruto in še davek na že obdavčeneno 25 ali 27,5% ostane kakih 22€ neto po delnici. 18€ milijonov gre za dividende in 12€ za davke. Torej 40%. Verjetno ni pravilno. Zakonov in pravilnikov je toliko, da nima smisla. Eni skušajo prikriti, da gledajo le kako bi odirali na živo. Da bi iskali načine obogatiti skupnost in posameznike jim ne pride gor. Nekateri celo verjamejo, da pravilno obračunavajo davke prispevke ... Marija Terezija je vedela, če ljudje nimajo, ni ne za davke ne za zaplenit. Če ni, še vojska ne vzame. Treba je ustvarit. Zaslužiti. Vsaj toliko kot Cinkarna. Približno 10% vrednosti delnice letno. Pa Vi? Bravo Cinkarnarji.
Upam, da nam ne zakoljejo kure, ki nam in skupnosti nese zlata jajca. Tudi, če želiš ni možnosti, da bi vložil del dividend in se zaradi tega, ker si naložil v gospodarstvo in ne prodal 10 let, izognil plačilu davka na dividende. Seveda od vloženih. Fuj!
[Micare]VIDIŠ!! Si zajebal!? :lol
30 milijonov €. Če ne bi bilo davka od dobička, bi to pomenilo ene 37€ čistega dobička po delnici. Neto, po plačanem davku od dobička , kakih 28€ po delnici.
Če je davek od dobička 19% potem ostane 24,1 milijonov €. To je kakih 30€ po delnici bruto in še davek na že obdavčeneno 25 ali 27,5% ostane kakih 22€ neto po delnici. 18€ milijonov gre za dividende in 12€ za davke. Torej 40%. Verjetno ni pravilno. Zakonov in pravilnikov je toliko, da nima smisla. Eni skušajo prikriti, da gledajo le kako bi odirali na živo. Da bi iskali načine obogatiti skupnost in posameznike jim ne pride gor. Nekateri celo verjamejo, da pravilno obračunavajo davke prispevke ... Marija Terezija je vedela, če ljudje nimajo, ni ne za davke ne za zaplenit. Če ni, še vojska ne vzame. Treba je ustvarit. Zaslužiti. Vsaj toliko kot Cinkarna. Približno 10% vrednosti delnice letno. Pa Vi? Bravo Cinkarnarji.
Upam, da nam ne zakoljejo kure, ki nam in skupnosti nese zlata jajca. Tudi, če želiš ni možnosti, da bi vložil del dividend in se zaradi tega, ker si naložil v gospodarstvo in ne prodal 10 let, izognil plačilu davka na dividende. Seveda od vloženih. Fuj!
Vložil in nalagal bi v stanovanjske nepremičnine!! :) Tam bi plačal samo DDV ob nakupu in to je TO!! :)
Zdaj te pa te obdavčujejo po dobičku vsako leto!! :lol
[mitjabog]Jaz ne prodam pod 500 sploh!! :lol
Ne prodajajte pod targetom. Prvi target 270, ko to prebije, gremo na 300+ - po objavi Q3.
Ocene vrednosti, brez razlage, so brez veze.
Včasih ima lastnik delnice in jih bo prodal, ko bo za avto, stanovanje, hišo, dom za upokojence ali za pogreb.
Ocenjujem, da je delnica Cinkarne vredna vsaj 600€, če ne še veliko več. Kot naložba bi morala izničit inflacijo. Skoraj 10% neto dividendni donos je veliko vreden. Če je 20€ dividende enako 3% tržne vrednosti delnice, je 100% vrednost delnice 666€. V primeru prevzema pa je še prevzemna premija. V nekih drugih časih je bila tudi 50%. Nas pa bodo peljali upravljalci tujega (našega Slovenskega) kapitala žejne čez vodo. Za bakšiš prodajajo tuj kapital. Ne svoj lastni. Verjetno tudi Cinkarno, kuro ki nese zlata jajca. TIO2 je belo bel, titanove prevleke svedrov pa so zlate barve.
www.24ur.com/novice/...ovica.html
Jaz ne vidim več rešitve.... :(
Predno bo bolje, (če sploh bo!?), bo še slabše.
[Dynisco]:lol
Saj greš lahko na TR razgrajat...
Seveda grem lahko! :lol
Se boš potem bolje počutil!?? :)
Lahko grem tudi na TR, se polijem z bencinom in zažgem!? :lol
Marsikdo bi bil vesel tudi tega, :lol :lol
To res niso rešitve! Sem pa dovolj star in razumen, da lahko po 10 (z besedo: desetih) letih ugotovim, da se navkljub vsem mojim naporom ni čisto nič spremenilo! Za milimeter se ni primaknilo, vključno s tem forumom!
Saj tega ne jemljem osebno. Nekako ne uspe tudi neprimeno bolšim, pametnejšim in uglednejšim od mene! Tako je stanje, tak je duh časa.... Žal! Morda boste vi, mlajši, lahko dočakali boljši svet!? Pa še to je pod velikim vprašajem. Jaz sem se sprijaznil in pomiril s svojo usodo in stvarmi, kakršne pač so. Ne da se mi več. Očitno ni kakšnega interesa, volje in želje tudi kje drugje... jaz se lahko samo še čisto od srca :lolam :) Sekiram se že dolgo ravno ne več.
Lahko pa poslušaš pogovor z Mojmirom Mrakom jutri v odd. nedeljski gost val 202, 10:45.
Saj tudi on (in nekateri ostali) na marsikaj opozarjajo. Kakšnega Efekta pa ni!!?
Hotel sem samo povedati, temu rogoviležu, da ravno od rogoviljenje na TR ni kakšnega efekta, in ga tudi ne bo, tudi če se kdo polije z bencinom in samozažge! Ali na križ pribije... Zadeve gredo (hudo) narobe drugje! :(
Jaz verjamem, da bi moral skoraj vsak forumaš vedi kaj o njih in jih ločiti!
Če pa na tem presušenem borznem forumu financ, kjer sta približno 2 pametna posta na teden objavljena v celotni rubriki BORZA, kakšnemu še razložim, kakšne so (moje) realne možnost, da bi lahko kaj spremenil!??
To je pa verjetno packanje, razgrajanje in izkazovanje (svojih) političnih fetisev!??
Se iskreno opravičujem! Bom naslednjič natisnil letake in jih na TR raztresel! :)
Gustl, ali pa vsaj crt bi me lahko prijazno opomnila!! :lol
Bom upošteval sevada tudi tvojo pripombo! Res mi je od srca žal, da sem zmotil to tihoto, mirnost in spokojnost! :)
Vsem se še enkrat OPRAVIČUJEM!!
Soforumaši, kako si razlagate cenovni skok CICG od oktobra naprej?
[Rokc5]Oh my...
Micare - kje se jih pa dobi? LP
investor.tronox.com/...fault.aspx
investors.chemours.c...1637753969
www.venatorcorp.com/...-relations
Če imaš še kakšno podjetje v mislih, boš verjetno lahko sam na isti način poiskal?
Strani: 1 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 188