Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Public enemy: Kapitalizem po Bavčarjevo
Strani: 1 2
sporočil: 6.715
Vprašanje pa je tudi, kaj Bavčar ve o JJ in obratno. Trenutno je
politično bolj ranljiv JJ.
Odgovor na zgornje vprašaje tudi pojasni, zakaj je moralo Laško za Mercator dati Delo, Istrabenz pa nič. Razen če ta nič ni Bavčarjev molk določenih stvareh iz naše bližnje zgodovine.
Odgovor na zgornje vprašaje tudi pojasni, zakaj je moralo Laško za Mercator dati Delo, Istrabenz pa nič. Razen če ta nič ni Bavčarjev molk določenih stvareh iz naše bližnje zgodovine.
sporočil: 1.585
Za razliko od nekaterih v preteklosti, prav dobra **** kolumna
avtorja Stanislava Kovača.
sporočil: 361
Iz tega sestavka bi lahko sklepali, da je Janša Kučanov "sin" - kar
so v devetdesetih letih glasno trdili naši zdomci v tujini, ki so
financirali osamosvojitveno vojno.
sporočil: 5.146
Philips, vedno me je zanimalo ali televizorji različnih firm enako
prikazujejo iste programe. Pri Istrabenzotu pa me najbolj zanima,
kaj dobijo delničarji.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 66
torej,po tej grožnji z menedžerskim odkupom lahko mali delničarji
istrabenza,med katerimi je tudi moja malenkost samo upamo da bomo
obogateli skupaj z Bavčarjem.
sporočil: 776
shaman je napisal(a):Ko se bo Slovenija osvobodila še preostalih osvoboditeljev (Bavčar, Kacin in Janša), bo šele zaživela kot normalna država.
IB je nedavno izjavil naslednje: "...Zato ,ker o vseh njih imam na varnem kraju shranjene dokumente in dokaze, ki jih lahko pokopljejo ne le politično, pač pa tudi dobesedno".
sporočil: 1.881
nif je napisal(a):BOR: to je pa res samo upanje; če boš obogatel, boš mimo Bavčarja(ker bo kdo pripravljen več plačati). Menežerski odkupi ne slovijo po tem, da bi delničarjem ponudili visoko ceno... Bi pa bilo zanimivo, če bi KAD in SOD ocenila, da je prišel čas za dražbo ITBG...v vsakem slučaju naj bi to bilo do sredine 2008.
torej,po tej grožnji z menedžerskim odkupom lahko mali delničarji istrabenza,med katerimi je tudi moja malenkost samo upamo da bomo obogateli skupaj z Bavčarjem.
sporočil: 3.426
Odlično Stanislav. O kapitalskih partijskih povezavah kvazi
partijske levice in kvazi partijske desnice sem že dovolj pisal v
Mladini pod Nežmahovim Pamfletom, vendar si ti to tu prikazal bolj
analitično za kar ti seveda čestitam.
Tam sem tudi napisal, da brez soglasja Kučana, Janša nikoli ne bi postal premier. No to je počasi že jasno tudi večini volilcev, ki so glasovali zanj, zato bo na naslednjih volitvah Janša dobil mnogo manj glasov,kot jih pričakuje.
Bavčar pa je res posebna slovenska obramboslovna figura, samo, da verjetno še sam točno ne ve česa?
katedrala.si
Tam sem tudi napisal, da brez soglasja Kučana, Janša nikoli ne bi postal premier. No to je počasi že jasno tudi večini volilcev, ki so glasovali zanj, zato bo na naslednjih volitvah Janša dobil mnogo manj glasov,kot jih pričakuje.
Bavčar pa je res posebna slovenska obramboslovna figura, samo, da verjetno še sam točno ne ve česa?
katedrala.si
sporočil: 166
Zadnja sprememba: anon-7039 21.02.2007 06:24
Članku manjka samo še zaključek, kjer bi omenili že večkrat
namignjen prevzem politične levice s strani Bavčarja. Tako bi
največji kapitalist postal tudi prvi levičar. S tem bi se dokončno
lahko zaključila "tranzicija" iz socializma v socializem. In se bo
tako ponovno uresničila ideja "Tovarne delavcu!"--
Pogled z orobja digitalnega imperija.
sporočil: 59
shaman je napisal(a):
IB je nedavno izjavil naslednje: "...Zato ,ker o vseh njih imam na varnem kraju shranjene dokumente in dokaze, ki jih lahko pokopljejo ne le politično, pač pa tudi dobesedno".
Kontekst, vprašanje in vse drugo si pričarajte sami.
LP shaman
Vsaka palica pa ima dva konca. Tisti iz Frankfurta je za IB lahko nevaren.
Dvojec je pa vsekakor nevaren zato naslov ni dosti pretiran.
sporočil: 20
Kaj nista bila J.J. in I.B. najvplivnejša člana takratnega vodstva
ZSMS in največja prijatelja ? Ideološko stroga partijca. Janša
predsednik komisije za SLO in Bavčar predsednik oz. vodja
marksističnega centra. Tako gre to pri nas : če je treba, se iz
ortodoksnega levičarja v trenutku spremeniš v desničarja.
sporočil: 10.568
XNOVA4 je napisal(a):
Za razliko od nekaterih v preteklosti, prav dobra **** kolumna avtorja Stanislava Kovača.
Res je dobra tale kolumna. Se opravičujem, ker sem jo pozabil pohvaliti. So pa bile v preteklosti nekatere še bolj dodelane in pronicljive.
Zanimivo pa je, da nekateri "palite" samo na ZLATI NAŠI in GRDI VAŠI.
sporočil: 3.339
Sledi revizija vseh naštetih lastninskih "mahinacij" in kupčkanja
ter vspostavitev normalnega lastništva, vse tajkune in tajkunčke pa
v pripor, pred sodišče z ustrezno sankcijo za nameravane kraje
ljudskega premoženja.
shaman je napisal(a):
Kontekst, vprašanje in vse drugo si pričarajte sami.
LP shaman
Ha :)
Čisto možno. Ampak, če ima kaj soli v glavi, potem ve, da take izjave lahko pokopljejo tudi njega. Če ne danes, pa jutri.
glasniksrc je napisal(a):
Odlično Stanislav. O kapitalskih partijskih povezavah kvazi partijske levice in kvazi partijske desnice sem že dovolj pisal v Mladini pod Nežmahovim Pamfletom, vendar si ti to tu prikazal bolj analitično za kar ti seveda čestitam. Tam sem tudi napisal, da brez soglasja Kučana, Janša nikoli ne bi postal premier. No to je počasi že jasno tudi večini volilcev, ki so glasovali zanj, zato bo na naslednjih volitvah Janša dobil mnogo manj glasov,kot jih pričakuje. Bavčar pa je res posebna slovenska obramboslovna figura, samo, da verjetno še sam točno ne ve česa? katedrala.si
Janša ve, da ima volilno bazo na pogorišču LDS in ve, kaj dela. Ve tudi, da ima rezervo v konzervativnih krogih, ki ne marajo SLS in NSi z njihovo zmedeno politiki in neprivlačnim vodstvom. JJ je velik lisjak. Za razliko od nekaterih pa menim, da je do sedaj za Slovenijo vendarle naredil več dobrega kot slabega (ker je pač zamenjal zelo slabo vlado z manj slabo).
Nikakor ne vem, če bo JJ izgubil podporo že do naslednjih volitev. Srednjeročno pa bo zelo verjetno pristal s svojo stranko na margini, če se ne bo opredelil strogo konzervativno ali strogo socialdemokratsko. Za oblast se bodo potegovali konzervativci (ljudska, krščanskodemokratska stranka ali kaj tretjega) in socialdemokrati (nekaj podobnega Pahorju). Morebitna zdrava liberalna stranka bo morda igrala vlogo jezička na tehtnici. Znotraj teh opredelitev se bo JJ moral znajti (kot tudi druge stranke). Boj med komunisti in antikomunisti se bo slej ko prej izpel. Janša pa ima ravno v tem boju odlične zasluge. Za to mu gre vsa čast, ampak prihaja čas za zrelo demokracijo. Tu pa prvoborci osamosvojitve res nimajo vidnega mesta.
sporočil: 1.050
kzupanc je napisal(a):
Janša ve, da ima volilno bazo na pogorišču LDS in ve, kaj dela. Ve tudi, da ima rezervo v konzervativnih krogih, ki ne marajo SLS in NSi z njihovo zmedeno politiki in neprivlačnim vodstvom. JJ je velik lisjak. Za razliko od nekaterih pa menim, da je do sedaj za Slovenijo vendarle naredil več dobrega kot slabega (ker je pač zamenjal zelo slabo vlado z manj slabo).
Nikakor ne vem, če bo JJ izgubil podporo že do naslednjih volitev. Srednjeročno pa bo zelo verjetno pristal s svojo stranko na margini, če se ne bo opredelil strogo konzervativno ali strogo socialdemokratsko. Za oblast se bodo potegovali konzervativci (ljudska, krščanskodemokratska stranka ali kaj tretjega) in socialdemokrati (nekaj podobnega Pahorju). Morebitna zdrava liberalna stranka bo morda igrala vlogo jezička na tehtnici. Znotraj teh opredelitev se bo JJ moral znajti (kot tudi druge stranke). Boj med komunisti in antikomunisti se bo slej ko prej izpel. Janša pa ima ravno v tem boju odlične zasluge. Za to mu gre vsa čast, ampak prihaja čas za zrelo demokracijo. Tu pa prvoborci osamosvojitve res nimajo vidnega mesta.
Sem najprej hotel dati samo za članek 5*,pa jih dajem tudi tebi za analizo *****
sporočil: 502
Dober članek, kot vedno.
Pri eni drugi temi je bilo napisano med komentarji, da so menda Hribarja masirali, ker naj bi se delal norca Z Janše (???) He,he, but ofcourse. V eni od map se mi že par mesecev valja ena malo bolj humoristična na temo Prodaja Mercatorja - upam, da mi jo bo uspelo prilepit. Torej, tole je sredinec pokazan vsem tistim, ki mislijo, da je treba politiko obravnavati smrtno resno:
Zgodba se začne 15.8.2005 na skriti lokaciji nekje v ljubljanskem predmestju. Glavni akterji drame so Janez Janša (J.J. v nadaljevanju), Igor Bavčar /(Igi) in Boško Šrot (v nadaljevanju samo še Boško)
Igi (nejevoljno): »P*sda, Janez, ne me yebat. Štir ure že tle sedimo, pa se še vedno drkamo tle s temi jurji. Reku sem 38 jurjev, Boško še tok nima, ti mi pa še zmeri tle nekej nakladaš. Na borzi še tok ni, če ti pa kej ne paše pa prodaj Italijanu, kva se tle v ilegali sploh sestajamo.«
J.J. (znervirano) »Ne mi ti tuki s p*sda, nismo 91, pa nobenih tankov ne vidim. Jest ti hočem sam dopovedat, da boš ti tle sam ob dnar, mene bojo pa cajtngi na križ prbil,. Smo rekel transparentno, in s tem nisem mislu tega, da so malprej tlele moji fantje s Sove z detektorji iskal, če ni kje kakšen bug,, za vsak slučaj , da ne bo jutr tole že na prvih straneh Financ. Frankl me bo v žlic vode utopu. Na Delu bo pa Repovžova ta prvi orgazem v življenju dožvela. Ti sam kapitalista špilaš, jaz pa vodm to državo, zato ne ti men »p*sda«
Boško (potihem): »A ni Drnovšek predsednik, tehnično gledano je on vodja države, pa…hkm…e,nisem….O.K…… ;.oprosti, Janez, kaj si hotu povedat?« Boško prizemljen z ledinim pogledom predsednika vlade, nadaljuje z opazovanjem svojih čevljev.
J.J.(namrščen): Hotu sem sam povedat, da se ne morem zmerej vadit na to, da so uni tud tko delal. Maš pa prou, ne da se mi z Zokitom ukvarjat, prej ko zgasnemo stran od najboljšga soseda, pa če še zraven pokasiramo, boljš za nas«
Igi (resignirano): »Na križ te bo bojo prbil, tko al tko, če prodaš tujcu za par jurjev več, te bodo nasadil v imenu nacionalnega inetresa, kva quratz tujcu najboljšo slovensko trgovsko firmo prodajaš , če pa bo tko kot smo se zmenil, te bojo pa nasadl, zakaj tujmu nis za več prodau. Tko, da koker se ubrneš, maš rit uzad«
J.J. (se z upanjem obrne nazaj k Bošku): »A lohk vsaj na štrdeset pridemo, če ta dil zaklučmo dobr, se bomo lohk za naprej tud zmenil, kej kar bo teb bolj pasal ko men, nikol ne veš…«
Boško(na meji histerije): »Kakih, mater, štrdeset!!! Mene, tko k Zokija v bankah, jebemti, sam še grdo gledajo, ne pa d'b mi še kekšen puf dal. Že tko bi rad celo stvar na obroke, če ne bojo mene pa nadzorniki v rit nasuval. Jest sem še na frišen tuki predsednik uprave, ne morem, sorry,.
J.J. (vdan v usodo): »O.K. , ampak za Delo smo pa zmenen,?«
Boško (zavije z očmi): »Ja, stoprvič, JA! Men za razliko od Turnška dol visi, komu Delo prodam, sam da mi daš pošteno ceno, kaj pol ti naprej delaš, je tvoja stvar…«
J.J. (ostro): »Zakaj jest, Matjaža si mislu?!!«
Boško (rahlo naveličano) .«O.K. Gantar, votever, men, men krul po želedcu, pejmo rajš kej
spit pa pojest!«
Gospodje vstanejo od mize, gredo ven na plano, proti svojim parkiranim makinam, ki jih stražijo Istrabenzovi specialci,. J.J. Igiju (nežno) : »Prznej, da si nis mislu, petnajst let nazaj, da bova tlele k sva, povej pošteno. Sploh JEST, precednik vlade, a,a,a, povej pošteno!«
Igi obrne svojih 120 kil k Janezu (kar doni)))): »P*sda valjda ne misliš, da s ti men šef, lepo te prosim. Jaz lohk tebe z Grosuplem vred kupim, pa še vedno mam tok vez, da če bi hotu, te lahko v enem letu z Gregorčičeva ven nesem. Pa ne bom, ker sva kolega, Janez, tko kt poje una miška »Amigos para siempre » Potreplja blagohotno svojega starega vojnega tovariša po, hm, vrhu visokega čela.
J.J. (nostalgično): »Evo, pa sva spet tam ko sva bla 91, k si se duval, da je tvoja polcija rešla Slovenijo, čeprav vsak kolikor tolk inteligenten ve, da bi bli brez moje vojske še zmerej v Jugi…«
J.J. in Igi med smehom in obujanjem vojnih zgodb prideta do avtomobilov, za njima caplja Boško, ki se pri tej romanci čuti rahlo odrinjenega.
Boško: »hej, fanta, jest mam čist suha usta! A gremo nekam na pir.,laško seveda. Jest častim!«
J.J. in Igi se s skrivnostnim nasmeškom spogledata in rečeta oba v en glas:
»Zakaj laško, midva bi Heineken, stari…«
Pred nosom šokiranega Boška se vsedata vsak v svojo limuzino in pomigneta Bošku, naj stori isto.
Boško (močno na trnjih): »Ej, ne me zezat tlele, kaj sta hotla povedat? A pijeta rajš Heineken, al kaj? Ej, ej, kam zdej tok hiter, Igi, počak, a mi lahko poveš….., Janez, Janez,ja, kam si ti tok mudi,……….. Janeeeeeeez…………….!!! !
Pri eni drugi temi je bilo napisano med komentarji, da so menda Hribarja masirali, ker naj bi se delal norca Z Janše (???) He,he, but ofcourse. V eni od map se mi že par mesecev valja ena malo bolj humoristična na temo Prodaja Mercatorja - upam, da mi jo bo uspelo prilepit. Torej, tole je sredinec pokazan vsem tistim, ki mislijo, da je treba politiko obravnavati smrtno resno:
Zgodba se začne 15.8.2005 na skriti lokaciji nekje v ljubljanskem predmestju. Glavni akterji drame so Janez Janša (J.J. v nadaljevanju), Igor Bavčar /(Igi) in Boško Šrot (v nadaljevanju samo še Boško)
Igi (nejevoljno): »P*sda, Janez, ne me yebat. Štir ure že tle sedimo, pa se še vedno drkamo tle s temi jurji. Reku sem 38 jurjev, Boško še tok nima, ti mi pa še zmeri tle nekej nakladaš. Na borzi še tok ni, če ti pa kej ne paše pa prodaj Italijanu, kva se tle v ilegali sploh sestajamo.«
J.J. (znervirano) »Ne mi ti tuki s p*sda, nismo 91, pa nobenih tankov ne vidim. Jest ti hočem sam dopovedat, da boš ti tle sam ob dnar, mene bojo pa cajtngi na križ prbil,. Smo rekel transparentno, in s tem nisem mislu tega, da so malprej tlele moji fantje s Sove z detektorji iskal, če ni kje kakšen bug,, za vsak slučaj , da ne bo jutr tole že na prvih straneh Financ. Frankl me bo v žlic vode utopu. Na Delu bo pa Repovžova ta prvi orgazem v življenju dožvela. Ti sam kapitalista špilaš, jaz pa vodm to državo, zato ne ti men »p*sda«
Boško (potihem): »A ni Drnovšek predsednik, tehnično gledano je on vodja države, pa…hkm…e,nisem….O.K…… ;.oprosti, Janez, kaj si hotu povedat?« Boško prizemljen z ledinim pogledom predsednika vlade, nadaljuje z opazovanjem svojih čevljev.
J.J.(namrščen): Hotu sem sam povedat, da se ne morem zmerej vadit na to, da so uni tud tko delal. Maš pa prou, ne da se mi z Zokitom ukvarjat, prej ko zgasnemo stran od najboljšga soseda, pa če še zraven pokasiramo, boljš za nas«
Igi (resignirano): »Na križ te bo bojo prbil, tko al tko, če prodaš tujcu za par jurjev več, te bodo nasadil v imenu nacionalnega inetresa, kva quratz tujcu najboljšo slovensko trgovsko firmo prodajaš , če pa bo tko kot smo se zmenil, te bojo pa nasadl, zakaj tujmu nis za več prodau. Tko, da koker se ubrneš, maš rit uzad«
J.J. (se z upanjem obrne nazaj k Bošku): »A lohk vsaj na štrdeset pridemo, če ta dil zaklučmo dobr, se bomo lohk za naprej tud zmenil, kej kar bo teb bolj pasal ko men, nikol ne veš…«
Boško(na meji histerije): »Kakih, mater, štrdeset!!! Mene, tko k Zokija v bankah, jebemti, sam še grdo gledajo, ne pa d'b mi še kekšen puf dal. Že tko bi rad celo stvar na obroke, če ne bojo mene pa nadzorniki v rit nasuval. Jest sem še na frišen tuki predsednik uprave, ne morem, sorry,.
J.J. (vdan v usodo): »O.K. , ampak za Delo smo pa zmenen,?«
Boško (zavije z očmi): »Ja, stoprvič, JA! Men za razliko od Turnška dol visi, komu Delo prodam, sam da mi daš pošteno ceno, kaj pol ti naprej delaš, je tvoja stvar…«
J.J. (ostro): »Zakaj jest, Matjaža si mislu?!!«
Boško (rahlo naveličano) .«O.K. Gantar, votever, men, men krul po želedcu, pejmo rajš kej
spit pa pojest!«
Gospodje vstanejo od mize, gredo ven na plano, proti svojim parkiranim makinam, ki jih stražijo Istrabenzovi specialci,. J.J. Igiju (nežno) : »Prznej, da si nis mislu, petnajst let nazaj, da bova tlele k sva, povej pošteno. Sploh JEST, precednik vlade, a,a,a, povej pošteno!«
Igi obrne svojih 120 kil k Janezu (kar doni)))): »P*sda valjda ne misliš, da s ti men šef, lepo te prosim. Jaz lohk tebe z Grosuplem vred kupim, pa še vedno mam tok vez, da če bi hotu, te lahko v enem letu z Gregorčičeva ven nesem. Pa ne bom, ker sva kolega, Janez, tko kt poje una miška »Amigos para siempre » Potreplja blagohotno svojega starega vojnega tovariša po, hm, vrhu visokega čela.
J.J. (nostalgično): »Evo, pa sva spet tam ko sva bla 91, k si se duval, da je tvoja polcija rešla Slovenijo, čeprav vsak kolikor tolk inteligenten ve, da bi bli brez moje vojske še zmerej v Jugi…«
J.J. in Igi med smehom in obujanjem vojnih zgodb prideta do avtomobilov, za njima caplja Boško, ki se pri tej romanci čuti rahlo odrinjenega.
Boško: »hej, fanta, jest mam čist suha usta! A gremo nekam na pir.,laško seveda. Jest častim!«
J.J. in Igi se s skrivnostnim nasmeškom spogledata in rečeta oba v en glas:
»Zakaj laško, midva bi Heineken, stari…«
Pred nosom šokiranega Boška se vsedata vsak v svojo limuzino in pomigneta Bošku, naj stori isto.
Boško (močno na trnjih): »Ej, ne me zezat tlele, kaj sta hotla povedat? A pijeta rajš Heineken, al kaj? Ej, ej, kam zdej tok hiter, Igi, počak, a mi lahko poveš….., Janez, Janez,ja, kam si ti tok mudi,……….. Janeeeeeeez…………….!!! !
sporočil: 2.011
In kaksna bo korist vsega tega grabljenja premozenja za menedzerja?
Kar se tice prehrambene industrije, je zbiranje tega nekako toliko
pametno kot kupovanje slovenskih tekstilcev leta 2000 ali 2001.
Kolinski in drogi delajo konkurenco tuja podjetja, trzni delez bo
kvecjemu padal, nekateri najbolj znani izdelki so itak proizvedeni
po licenci (hellmans, thomy). Barcaffe je ratal sh*t v primerjavi s
sedanjo ponudbo (verjamem da je bila to najboljsa kava nekdanje
juge, a takrat je bila kava vse kar ni bilo jecmenov slad).
Penzionistov, ki bodo "zvesti" tem blagovnim znamkam do smrti bo
vedno manj.
sporočil: 8.543
romy89 je napisal(a):
Dober članek, kot vedno. Pri eni drugi temi je bilo napisano med komentarji, da so menda Hribarja masirali, ker naj bi se delal norca Z Janše (???) He,he, but ofcourse. V eni od map se mi že par mesecev valja ena malo bolj humoristična na temo Prodaja Mercatorja - upam, da mi jo bo uspelo prilepit. Torej, tole je sredinec pokazan vsem tistim, ki mislijo, da je treba politiko obravnavati smrtno resno: Zgodba se začne 15.8.2005 na skriti lokaciji nekje v ljubljanskem predmestju. Glavni akterji drame so Janez Janša (J.J. v nadaljevanju), Igor Bavčar /(Igi) in Boško Šrot (v nadaljevanju samo še Boško) Igi (nejevoljno): »P*sda, Janez, ne me yebat. Štir ure že tle sedimo, pa se še vedno drkamo tle s temi jurji. Reku sem 38 jurjev, Boško še tok nima, ti mi pa še zmeri tle nekej nakladaš. Na borzi še tok ni, če ti pa kej ne paše pa prodaj Italijanu, kva se tle v ilegali sploh sestajamo.« J.J. (znervirano) »Ne mi ti tuki s p*sda, nismo 91, pa nobenih tankov ne vidim. Jest ti hočem sam dopovedat, da boš ti tle sam ob dnar, mene bojo pa cajtngi na križ prbil,. Smo rekel transparentno, in s tem nisem mislu tega, da so malprej tlele moji fantje s Sove z detektorji iskal, če ni kje kakšen bug,, za vsak slučaj , da ne bo jutr tole že na prvih straneh Financ. Frankl me bo v žlic vode utopu. Na Delu bo pa Repovžova ta prvi orgazem v življenju dožvela. Ti sam kapitalista špilaš, jaz pa vodm to državo, zato ne ti men »p*sda« Boško (potihem): »A ni Drnovšek predsednik, tehnično gledano je on vodja države, pa…hkm…e,nisem….O.K…… ;.oprosti, Janez, kaj si hotu povedat?« Boško prizemljen z ledinim pogledom predsednika vlade, nadaljuje z opazovanjem svojih čevljev. J.J.(namrščen): Hotu sem sam povedat, da se ne morem zmerej vadit na to, da so uni tud tko delal. Maš pa prou, ne da se mi z Zokitom ukvarjat, prej ko zgasnemo stran od najboljšga soseda, pa če še zraven pokasiramo, boljš za nas« Igi (resignirano): »Na križ te bo bojo prbil, tko al tko, če prodaš tujcu za par jurjev več, te bodo nasadil v imenu nacionalnega inetresa, kva quratz tujcu najboljšo slovensko trgovsko firmo prodajaš , če pa bo tko kot smo se zmenil, te bojo pa nasadl, zakaj tujmu nis za več prodau. Tko, da koker se ubrneš, maš rit uzad« J.J. (se z upanjem obrne nazaj k Bošku): »A lohk vsaj na štrdeset pridemo, če ta dil zaklučmo dobr, se bomo lohk za naprej tud zmenil, kej kar bo teb bolj pasal ko men, nikol ne veš…« Boško(na meji histerije): »Kakih, mater, štrdeset!!! Mene, tko k Zokija v bankah, jebemti, sam še grdo gledajo, ne pa d'b mi še kekšen puf dal. Že tko bi rad celo stvar na obroke, če ne bojo mene pa nadzorniki v rit nasuval. Jest sem še na frišen tuki predsednik uprave, ne morem, sorry,. J.J. (vdan v usodo): »O.K. , ampak za Delo smo pa zmenen,?« Boško (zavije z očmi): »Ja, stoprvič, JA! Men za razliko od Turnška dol visi, komu Delo prodam, sam da mi daš pošteno ceno, kaj pol ti naprej delaš, je tvoja stvar…« J.J. (ostro): »Zakaj jest, Matjaža si mislu?!!« Boško (rahlo naveličano) .«O.K. Gantar, votever, men, men krul po želedcu, pejmo rajš kej spit pa pojest!« Gospodje vstanejo od mize, gredo ven na plano, proti svojim parkiranim makinam, ki jih stražijo Istrabenzovi specialci,. J.J. Igiju (nežno) : »Prznej, da si nis mislu, petnajst let nazaj, da bova tlele k sva, povej pošteno. Sploh JEST, precednik vlade, a,a,a, povej pošteno!« Igi obrne svojih 120 kil k Janezu (kar doni)))): »P*sda valjda ne misliš, da s ti men šef, lepo te prosim. Jaz lohk tebe z Grosuplem vred kupim, pa še vedno mam tok vez, da če bi hotu, te lahko v enem letu z Gregorčičeva ven nesem. Pa ne bom, ker sva kolega, Janez, tko kt poje una miška »Amigos para siempre » Potreplja blagohotno svojega starega vojnega tovariša po, hm, vrhu visokega čela. J.J. (nostalgično): »Evo, pa sva spet tam ko sva bla 91, k si se duval, da je tvoja polcija rešla Slovenijo, čeprav vsak kolikor tolk inteligenten ve, da bi bli brez moje vojske še zmerej v Jugi…« J.J. in Igi med smehom in obujanjem vojnih zgodb prideta do avtomobilov, za njima caplja Boško, ki se pri tej romanci čuti rahlo odrinjenega. Boško: »hej, fanta, jest mam čist suha usta! A gremo nekam na pir.,laško seveda. Jest častim!« J.J. in Igi se s skrivnostnim nasmeškom spogledata in rečeta oba v en glas: »Zakaj laško, midva bi Heineken, stari…« Pred nosom šokiranega Boška se vsedata vsak v svojo limuzino in pomigneta Bošku, naj stori isto. Boško (močno na trnjih): »Ej, ne me zezat tlele, kaj sta hotla povedat? A pijeta rajš Heineken, al kaj? Ej, ej, kam zdej tok hiter, Igi, počak, a mi lahko poveš….., Janez, Janez,ja, kam si ti tok mudi,……….. Janeeeeeeez…………….!!! !
tole je pa glih ene tolk berljivo, kot (ni)so "humoristične oddaje" v SLO (ne)gledljive?
sporočil: 369
Zanimiv clanek. Kovac bi lahko le se malo povrtal kdo pravzaprav
vodi finance Istrabezna. To je po moje kljucen podatek.
sporočil: 8.543
Dudek je napisal(a):
Namig dneva: uporabi normalen pregled sporočil namesto predogleda.:)
lp
tisto se preveč vleče :))
P: ma, tako pisanje me spominja na tiste spise iz osnovne šole, ki so jih pred tablo čitale odličnakinje (za primer drugim, kao).
sporočil: 178
Ne omalovaževati ječmenov slad. Konec koncev je to osnova za
najboljše (= sinlge malt) viskije. :-)
x0 je napisal(a):
In kaksna bo korist vsega tega grabljenja premozenja za menedzerja? Kar se tice prehrambene industrije, je zbiranje tega nekako toliko pametno kot kupovanje slovenskih tekstilcev leta 2000 ali 2001. Kolinski in drogi delajo konkurenco tuja podjetja, trzni delez bo kvecjemu padal, nekateri najbolj znani izdelki so itak proizvedeni po licenci (hellmans, thomy). Barcaffe je ratal sh*t v primerjavi s sedanjo ponudbo (verjamem da je bila to najboljsa kava nekdanje juge, a takrat je bila kava vse kar ni bilo jecmenov slad). Penzionistov, ki bodo "zvesti" tem blagovnim znamkam do smrti bo vedno manj.
No ja...Droga Kolinska je prevzela Soko Štark in GrandProm. V Mercatorju je Istrabenz tudi močan, pa v energetiki ima kar nekaj možnosti, še najbolj šepa turizem, ki pa tudi ni za odmet...No ja, nisem tak skeptik, še najbolj glede prevelike mešanice različnih panog. Nekakšen naložbeni holding pač.
p: Nekaj malega ITBG kupil ravno v času največje skepse.
sporočil: 439
Brez teoretiziranja: JJ in IB sta dolgoletna tesna prijatelja in
soborca. Eden o drugem vesta toliko, da bosta morala!! ostati
prijatelja do konca svojih dni. In še glede enačbe:
"šibka LDS in močan Janša je enako bogat Bavčar"
lahko postavimo tudi malce drugače: močna LDS (ali whatever)je enako bogat IB in šibek a tudi bogat JJ
"šibka LDS in močan Janša je enako bogat Bavčar"
lahko postavimo tudi malce drugače: močna LDS (ali whatever)je enako bogat IB in šibek a tudi bogat JJ
sporočil: 322
strdr je napisal(a):
Zanimiv clanek. Kovac bi lahko le se malo povrtal kdo pravzaprav vodi finance Istrabezna. To je po moje kljucen podatek.
Kdo pa jih vodi?
sporočil: 805
Članek zasluži čisto desetko. Bravo!
Pove veliko o prepletenosti naveze in o strategiji po kateri nam pravzaprav vlada mafijska združba političnih pokvarjencev, ki produkt stotisočev slabo plačanih delavcev plemeniti in nalaga za svoj račun!
Pove veliko o prepletenosti naveze in o strategiji po kateri nam pravzaprav vlada mafijska združba političnih pokvarjencev, ki produkt stotisočev slabo plačanih delavcev plemeniti in nalaga za svoj račun!
Strani: 1 2