Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako Mariborčan ustvarja slovenski čokoladni imperij
Strani: 1
sporočil: 11
Pri čokoladi me poleg kakovosti kakava zanima ali vsebuje sojin
lecitin. Fridina jo, torej grem raje drugam.
sporočil: 1.759
Tale se ukvarja z iluzionizmom. Prodaja čokolado brez kakava, pa
Copperfielda je pripeljal,... Pač še eden v vrsti nategunov, ki jim
gre zadnje čase res dobro. Zato vse čestitke...
sporočil: 636
[trocki]Za trockega malo kakava z gandžo :))
Tale se ukvarja z iluzionizmom. Prodaja čokolado brez kakava, pa Copperfielda je pripeljal,... Pač še eden v vrsti nategunov, ki jim gre zadnje čase res dobro. Zato vse čestitke...
sporočil: 1.273
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 17.07.2025 12:03
Pestro, ni da ni, kakor se reče! :-) Čestitke!Glede na opis dogajanja je 'projekt' videti precej uspešen. Verjamem tudi, da je posel s čokolado eden tistih, ki so future proof in torej (skoraj) trajno zagotovljeni (preprosto zaradi človeške narave). Ob (vsaj) dveh pogojih - da je prav tako stalno zagotovljena kakovostna surovina (kakav, kakavovo maslo, tudi sladkor), pri čemer so najbolj vplivne drastične podnebne spremembe (ki zagotovo pridejo, ne le lokalno omejene) in pa tudi s tem bolj ali manj povezana kratka obdobja ekstremnega vremena, najbrž pa še potrebni transport, in na drugi strani kakovost izdelkov, ki ujame in obdrži dovolj velik bazen kupcev, ob vsej konkurenci, seveda.
Sam izdelkov 'Teta Frida' še nisem poskusil. Pri čokoladah se večinoma držim par specifičnih izdelkov Lindt iz nabora Edelbitter Mousse. Redkeje poskusim še kaj drugega, ponavadi na enakem ali primerljivem kakovostnem nivoju. Milk in podobnih pa se izogibam, že nekje od konca najstniških let.
Jaz bi rekel, da je dobra ekipa enako pomembna kot dober izdelek. Brez prve tudi drugega ne more biti, vsaj ne v primeru izdelave čokolad. Razen, če bi šlo za v celoti robotsko proizvodnjo, po natančnih receptih. Osebno bi se usmeril zlasti v kakovost izdelkov, ne toliko v "neskončno" rast profita in prevzeme.
sporočil: 393
[alpha7B5sn]Kje imajo največji izbor? Leclerc? Kupujete preko spleta?
Pri čokoladah se večinoma držim par specifičnih izdelkov Lindt iz nabora Edelbitter Mousse.
sporočil: 1.273
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 17.07.2025 12:09
Se lahko tudi tikamo. :-)Skoraj vedno oziroma izključno Müller, mislim fizično trgovino, tam mi tudi izbor čisto zadostuje, za moje potrebe. (Konkretno v Leclercu že zelo dolgo nisem bil, tako da ne morem reči.)
sporočil: 393
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 17.07.2025 12:59
Vprašal sem zato, ker Špar skoraj zagotovo teh sploh nima. :)Imajo Lindt Creation, kar izgleda podobno oz. enako.
Hvala!
Strani: 1