Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako Mariborčan ustvarja slovenski čokoladni imperij
Strani: 1
sporočil: 11
Pri čokoladi me poleg kakovosti kakava zanima ali vsebuje sojin
lecitin. Fridina jo, torej grem raje drugam.
sporočil: 1.759
Tale se ukvarja z iluzionizmom. Prodaja čokolado brez kakava, pa
Copperfielda je pripeljal,... Pač še eden v vrsti nategunov, ki jim
gre zadnje čase res dobro. Zato vse čestitke...
sporočil: 636
[trocki]Za trockega malo kakava z gandžo :))
Tale se ukvarja z iluzionizmom. Prodaja čokolado brez kakava, pa Copperfielda je pripeljal,... Pač še eden v vrsti nategunov, ki jim gre zadnje čase res dobro. Zato vse čestitke...
sporočil: 1.277
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 17.07.2025 12:03
Pestro, ni da ni, kakor se reče! :-) Čestitke!Glede na opis dogajanja je 'projekt' videti precej uspešen. Verjamem tudi, da je posel s čokolado eden tistih, ki so future proof in torej (skoraj) trajno zagotovljeni (preprosto zaradi človeške narave). Ob (vsaj) dveh pogojih - da je prav tako stalno zagotovljena kakovostna surovina (kakav, kakavovo maslo, tudi sladkor), pri čemer so najbolj vplivne drastične podnebne spremembe (ki zagotovo pridejo, ne le lokalno omejene) in pa tudi s tem bolj ali manj povezana kratka obdobja ekstremnega vremena, najbrž pa še potrebni transport, in na drugi strani kakovost izdelkov, ki ujame in obdrži dovolj velik bazen kupcev, ob vsej konkurenci, seveda.
Sam izdelkov 'Teta Frida' še nisem poskusil. Pri čokoladah se večinoma držim par specifičnih izdelkov Lindt iz nabora Edelbitter Mousse. Redkeje poskusim še kaj drugega, ponavadi na enakem ali primerljivem kakovostnem nivoju. Milk in podobnih pa se izogibam, že nekje od konca najstniških let.
Jaz bi rekel, da je dobra ekipa enako pomembna kot dober izdelek. Brez prve tudi drugega ne more biti, vsaj ne v primeru izdelave čokolad. Razen, če bi šlo za v celoti robotsko proizvodnjo, po natančnih receptih. Osebno bi se usmeril zlasti v kakovost izdelkov, ne toliko v "neskončno" rast profita in prevzeme.
sporočil: 395
[alpha7B5sn]Kje imajo največji izbor? Leclerc? Kupujete preko spleta?
Pri čokoladah se večinoma držim par specifičnih izdelkov Lindt iz nabora Edelbitter Mousse.
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 17.07.2025 12:09
Se lahko tudi tikamo. :-)Skoraj vedno oziroma izključno Müller, mislim fizično trgovino, tam mi tudi izbor čisto zadostuje, za moje potrebe. (Konkretno v Leclercu že zelo dolgo nisem bil, tako da ne morem reči.)
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 17.07.2025 12:59
Vprašal sem zato, ker Špar skoraj zagotovo teh sploh nima. :)Imajo Lindt Creation, kar izgleda podobno oz. enako.
Hvala!
sporočil: 2.590
Zadnja sprememba: odvisnik 17.07.2025 17:26
Lepa zgodba.Sicer še nikoli bil tam.
Mam raje lokalne klasike kot pa verige ;)
Sploh v nakupovalnih središčih .
Stric ima srečo, da že 15 let jaha bika, razen leta korone, še ni imel prave krize.
Ko pridejo časi sparanja, bo čokolada zunaj prva na vrsti.
sporočil: 28.150
[odvisnik]google lipstick effect
Ko pridejo časi sparanja, bo čokolada zunaj prva na vrsti.
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 18.07.2025 09:23
Ne, v Sparu so bolj samo 'navadni' Lindti. Čeprav sem pa ravno
včeraj (Spar City Park LJ) opazil ampak zgolj eno iz serije
Edelbitter Mousse (s kakavovim/čokoladnim nadevom).
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 18.07.2025 09:29
Poskusil tistole? (Zaokroženo 2,70€ na 100 g, upoštevajoč ceno tam
navedene večje količine.)
sporočil: 28.150
sem ja, meni je vsec (tu nekje 80-85 mi je optimalno).
barry callebaut je (svicarsko-)belgijska klasicna cokoladna firma. zanimiva morda tudi borzno.
barry callebaut je (svicarsko-)belgijska klasicna cokoladna firma. zanimiva morda tudi borzno.
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 18.07.2025 12:26
Ta je tudi v našem Šparu, ja. Danes je pisalo na njej Edelbitter
Mousse, včasih piše Creation kot na sliki.Ti dve imajo:
www.spar.si/online/t...g/p/373192
www.spar.si/online/t...g/p/373190
sporočil: 2.590
[]Mogoče, ampak ima precej konkurence.
> [odvisnik]
> Ko pridejo časi sparanja, bo čokolada zunaj prva na vrsti.
google lipstick effect
Bil enkrat, mislim v Celju in bil presenečen koliko ljudi je v tem kaficu.
Mene je že to odvrnilo ;).
Segment malega luksuza se bo v slo le povečeval, ker rabiš relativno malo sredstev za začetek idej pa je lahko ogromno.
Ravno zadnjič prvič slišal za sekiromet :).
Sam sem že pred leti imel idejo s tekmo v nakladanju gnoja npr:).
Sam mislim, da je norcev z idejami čisto dovolj, na drugi strani pa potrošnikov relativno stabilno število ;).
Pri nas imamo lokalni zoo, tipo se trudi že cca dvajset let, zadnjih nekaj let mu kar lepo gre, letos pa opažam da ni več toliko avt na parkirišču.
Tudi ponudba je v tem času v okolici narasla od kmetij s konji, ekozeliscarska
kmetija ,trim park pa verjetno še kaj..
Še največ bo ob krizi odnesel netflix, če se bo malo bolj poslovenil ,pa še kaka multinacionalka:)
Ljudje bi se v času krize lahko spet vrnili k zemlji in kmetovanju, a jebat ga tudi ta ni več poceni .:)
Strani: 1