Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Anketa za pomoč pri doktorski nalogi

Strani: 1

anon-319326 sporočil: 1
[#2131707] 30.05.13 16:52
Odgovori   +    1
čas vnosa: 30.05.13 15:12
Zdravo,

prosila bi vas za nekaj minut vašega časa, cca. 7 min za rešitev slednje ankete, ki predstavlja osrednji del doktorske naloge. Vem da nihče ne mara anket in da vam izpolnjevanje le teh ne prinaša nobenega zadovoljstva, sreče, denarja, dodane vrednosti in vam prav nasprotno še celo krade dragocen čas, ki verjamem da ga zaradi vseh obveznosti nimate. Ampak vseeno vas RES LEPO PROSIM, da jo izpolnite.
Anketa je nekoliko daljša, zato prosim jo reši do konca (ne obupaj na polovici:)), potrebujem namreč ogromno število rešenih anket.

Povezava do ankete:
centerstat.eu/anketi...79/lang-sl

Iskreno se vam zahvaljujem za pomoč,z reševanjem ankete prispevate k razvoju znanosti na področju nepremičnin.

DT.
bc123a sporočil: 48.253
[#2134862] 03.06.13 08:08 · odgovor na: (#2134854)
Odgovori   +    3
[kajulci]
Pripomba:

anketa ne predvideva, da si stanovanja ne moreš privoščiti. In danes je bistveno več ljudi kot še pred leti, ki si stanovanja ne morejo privoščiti, sploh. Kar pa avtomatsko pomeni, da bodo klikali kar nekaj, najbrž po svojih pobožnih željah. In tako bo rezultat ankete neka domišljiska pravljica, kar je katastrofa za doktorsko nalogo??
Tudi jaz sem hotel omeniti, da je metodolosko ta nacin zbiranja katastrofa ce gre za doktorat. Ze za diplomo bi bilo to problematicno, kaj sele za doktorat.
Poleg tega bi se bilo fajn zavedati (pa se očitno ne) problema pri drugem vprašanju, "kakšno sosesko si lahko privoščiš": elitno, povprečno, nižjega socialnega ranga", da je danes pri nas situacija zelo zajebana, namreč, srednji sloj, ki naj bi sodil in si tudi želel živeti v povprečnem naselju, si danes tega ne more privoščiti in bi v resnici lahko kupil samo stanovanje v naselju socialcev, pa tega ne bo storil, ker med socialci noče živeti, in ker mu bo ob tem vprašanju ratalo neugodno (da, tudi pri anonimnih anketah postane ljudem neugodno) bo kliknil "povprečno sosesko" in evo ti ga na, že v štartu imaš napačno izhodišče, vse ostalo je potem čista izmišljotina. Poleg tega ta anketa, verjtno čisto nevede (kar je zopet precejšnja katastrofa za najvišji rang študija) predvideva, da ima izpolnjevalec ankete narejen natančen finančni načrt nakupa nepremičnine, vključno z vsemi kreditnimi informacijami ter tudi natančno poznavanje cen stanovanj, kar pa je zopet nemogoče, ker iz oglaševanih cen ne moreš veedeti, kakšne so cene, po katerih se da v resnici kupiti, neko posplošeno predvidevanje pa nima nobene vrednosti, ker lahko predvidiš ceno tudi zelo narobe, zelo premalo ali zelo preveč. Kar pa privede do naslednjega problema ankete, kajti če nekdo nima v tem danem trenutku vseh teh informacij in izdelanega finančnega plana, potem je bolje, da ne izpolnjuje ankete, ker bodo rezultati "ljubi bog pomagaj a vi to resno??"
Če naj bi bila anketa vsaj približno merodajna, poudarek na "približno", pa še tu je ta približek lahko zelo oddaljen približek, bi morala biti na začetku vprašanja selekcije: "ali v kratkem načrtuje nakup stanovanja", ali ste se že pozanimali za kredit", koliko ste kreditno sposobni", koliko imate svojih prihrankov" (banke danes ne dajejo 100% kredita) "ali ste si že ogledali kaj stanovanj na trgu", ali ste se že pogajali za cene" - ne ustrezate zahtevanemu profilu, zato ankete ne morete izpolniti. S tem bi odpadla večina pravljičarjev, anketa pa bi imela neko vrednost.

In ne mi prosim kako je to standardna preverjna anketa potrjena s strani tega in tega, uradno priznana itd. ker to niso prav nobeni argumenti. Tako kot je anketa nastavljena, si jo lahko kar sami tisočkrat poklikate in bodo rezultati enaki, kot če jo poklika 1000 različnih ljudi. jaz sem se že takoj na začetku ustavila zaradi razlogov, ki sem jih navedla.
Odlicna kritika. Zal bi morala priti s strani mentorja.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#2134902] 03.06.13 08:38 · odgovor na: (#2134872)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-238577 03.06.2013 08:40
[jezdec666]
To so te vaške fakultete iz Blatne Brezovbice in podobnih zaselkov, kjer šteje samo kvantiteta o:)
tako je, za anketo s sto odgovori dobiš magisterij, za tisoč odgovorov pa doktorat, in to je vsa zgodba ...

drugo leto bo spraševala, zakaj kljub najvišji izobrazbi nikjer ne dobi službe in zakaj ji nihče ne da priložnosti, da bi še naprej razvijala znanost na področju nepremičnin ...

kakšna država, še znanje nima nobene cene :)
anon-238577 sporočil: 14.015
[#2134945] 03.06.13 09:03 · odgovor na: (#2134923)
Odgovori   +    1
[jezdec666]
Jst ji dam delo:motiko pa vile v roke pa 400 na roke na mesec, če s tem ni zadovoljna, gre lahk na komunalo šleper furat al pa smeti pozbirat.
misliš da zato dela doktorat, da bi potem morala delati?

Strani: 1