Strani: 1

alek14 sporočil: 10.509
[#2683303] 10.11.17 11:53
Odgovori   +    6
V torek je kmetijski minister Dejan Židan v Bruslju poudaril, da je kmetijstvo brez kemije ob prepovedi vseh fitofarmacevtskih sredstev edina prava pot...
Jaz pa mislim, da je glede na to, da so nas Slovaki in Čehi letos prehiteli pri BDP na prebivalca (PPP)(Madžari in Poljaki nas bodo v par letih), čas za Slovenijo brez Dejana Židna.
Dražja hrana?
Sem med 5% najbolj plačanih v SLO a kupujem najcenejšo hrano kakovosti, ki se mi zdi v redu, preferenčno tujih ponudnikov. Bio*Eko z bakterijam okrašene svinjarije se ne dotaknem več.
Poleg tega pa v SLO ni nebenega nadzora kdo kje s čim škropi. V SLO je polno nedovoljenih fitofarmacevskih sredstev - spomnite se samo afere med.
Slo kemtijstvo je kot LJ. Klinični center. Vse odlično, samo zguba pa mrtvi otroci.

Protrebujemo nekoga, ki bo v SLO vpeljal GSO kmetijstvo, če je le mogoče takega domače izdelave ali pa vsaj EU produkcije, če ne bo kmetijstva v SLO počasi povsem konec, saj bodo ob naslednjih krizah ostali na nogah samo najcenejši proizvajalci (to niso naši kmetje).
Krize pa bodo vse ostrejše. V naslednjo (utegne jo zopet sprožiti stampedo cen nafte) bomo vstopili s 70% zadolžitvijo. Takrat se bomo prvič morali malce popraskati po glavi, saj bomo prišli do točke, ko bo "komijiem zmanjkalo denarja drugih ljudi" (M. Tatcher).
jezdec666 sporočil: 6.838
[#2683306] 10.11.17 12:11 · odgovor na: alek14 (#2683303)
Odgovori   +    2
Volitve so blizu, mislim da boš razočaran. Kvalitetna (domača) hrana obstaja a je draga, v trgovinah je več ali manj ne najdeš. Večina se proda na domu. V trgovinah se prodaja več ali manj šrot in zato je taktika, da kupuješ najcenejše seveda logična.
pobalin sporočil: 12.545
[#2683320] 10.11.17 13:18
Odgovori   +    0
niso ugotovili nobene zanesljive povezave med glifosfatom in rakavimi obolenji. Obstaja sicer nekaj možnosti za povečano tveganje obolevanja za akutno mieloblastno levkemijo (AML) med najbolj izpostavljenimi skupinami
Obtoženemu človeku lahko zaradi tveganja, da vpliva na priče in s tem na preiskavo, ali zaradi begosumnosti začasno povsem ali delno odvzamejo osebno svobodo ali zajetno premoženje. Zakaj bi bilo za korporacije, ki so po sodbi ameriškega vrhovnega sodišča menda izenačene s fizičnimi osebami, kaj drugače? Do konkluzivnega zaključka neodvisnih raziskav naj Albaugh & co. na fiduciarne račune položijo proporcionalne kavcije in gremo naprej.
That means the men remain at least for now on home confinement, a condition imposed last week following their indictment.
In court papers, Manafort has pledged $12.5 million in assets to guarantee that he’ll show up for future court appearances.
www.pbs.org/newshour...st-for-now
zoran13 sporočil: 2.140
[#2683352] 10.11.17 14:41
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: zoran13 10.11.2017 14:42
MONSANTO & BAYER

Trump je pripravljen podpreti združitev dveh multinacionalk Monsanto in Bayer za ustanovitev kmetijsko-kemijskega kolosa, ki bo dominiral svetovni prehranjevalni sistem.
secure.avaaz.org/it/..._loc/?fpbr

Peticija:

To EU Competition Commissioner Vestager, the US Head of Antitrust Division, and other regulators:

As citizens from around the world concerned about our food and farming, we call on you to stop mergers between large agricultural mega-corporations. The proposed Bayer-Monsanto, Dow-Dupont, and ChemChina-Syngenta mergers are each anticompetitive, not in the public interest, and will not serve the public good. Your action now can protect our food, our farming, our ecosystems and our health.

* 09.11.2017 - podpisalo že 1.089.995 državljanov
secure.avaaz.org/en/..._loc/?fpbr
secure.avaaz.org/it/...us_loc/?fp
secure.avaaz.org/it/...?slideshow
secure.avaaz.org/cam...?slideshow
murje sporočil: 3.662
[#2686320] 29.11.17 11:22
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: murje 29.11.2017 11:25
GLIFOSAT

Raško iniciativo čudi glasovanje Slovenije glede glifosata

V Ekološki iniciativi Rače, ki v svojem kraju živi s podjetjem Albaugh, so po ponedeljkovem dogovoru glede petletnega podaljšanja uporabe glifosata v Evropski uniji izrazili nekaj skepse glede stališč kmetijskega ministra Dejana Židana v tem primeru. Čudi jih, da je Slovenija glasovala za brezpogojno podaljšanje. V raški iniciativi intenzivno spremljajo načrte podjetja in dogajanje v zvezi s podaljšanjem dovoljenja za glifosat, vse odkar je Albaugh napovedal, da želi v Račah šestkratno povečati zmogljivosti za proizvodnjo sredstev na osnovi glifosata, ki bodo, če bodo pridobili okoljevarstveno soglasje, več kot 150-krat večje od letne porabe herbicidov v Sloveniji.
siol.net/aktualno/na...sata-22172

MONSANTO & Co.

Žito in Mercator prodajata neoznačeno gensko spremenjeno hrano. Zato je bila Amerika tako zainteresirana, da ravno Hrvati dobijo naš Mercator.

Zdravje se prične s hrano, konča pa tudi tam!

MERCATOR in ŽITO prodajata GENSKO SPREMENJENO HRANO, ki NI OZNAČENA.
Konec z nakupovanjem hrane v Mercatorju? Monsanto prihaja na Balkan!
monsanto.com/company...s/croatia/

MONSANTO & Co.

ima svoje podjetje na Hrvaškem, sedež v Zagrebu, proizvodnjo pa v Osijeku. Ni se pred kratkim korporacijski zločinec Orešković zaman hvalil, kako ima kupca za plodno zemljo v Slavoniji, ni zaman postavil Podravko na prvo mesto razprodajnih znamk in tovarn.
Sestavite mozaik in dobili boste - Hrvaška gre na polno z GSO proizvodnjo, prehrambeno verigo bo kupil Monsanto, Žito, ki je v Podravki, bo prejemalo surovine z Monsantovih Slavonskih polj, Mercator, ki je poln Podravkinih Todorićev pa bo imel na policah neoznačeno hrvaško GSO hrano. Do zdaj so mnogi kljub izdajalstvu naših prodanih duš ostajali zvesti policam Mercatorja in kupovali načeloma slovenske izdelke. Kaj pa zdaj, se bo v vaših glavah kaj obrnilo? Bo Žito še vaš najpriljubljenejši GSO kruh? Ne pozabite in ne nasedajte lažnim trobilom - ko zaseješ GSO seme na zemlji daleč naokoli ne bo dolga leta raslo nič drugega, če pa polj ne požgejo kot Madžari, nikoli več! Preko Slavonije bo Monsanto prevzel monopol nad vso Balkansko prehrano.

Kako bo zdravje izginilo s tega področja, pa je jasno, ko GSO strupu dodate še mnogo hujšega, ki so mu izdajalci v Bruslju, tudi naši, celo podaljšali dovoljen rok uporabe še za 7 let - glifosat, ki je glavna sestavina smrtonosnega Monsantovega škropiva RoundUp. Bojim se, da je pred nami zadnja možnost - ali se bomo odločno uprli, zahtevali dokazane ukrepe proti temu načrtovanemu genocidu in hkrati začeli
popoln bojkot vsej Hrvaški prehrani na slovenskih policah, naj bo to Kod najgoreg susjeda ali katerikoli drugi trgovini, ali pa gremo na pot popolne deformacije, ki bo še kako vidna na našem zdravju. V Monsantu nihče nikoli ne zaužije njihove GSO hrane, naj vam to končno enkrat napolni možgane!!
/vir AnonymousHrvatska/
Lp,
doc. dr. Slavica Čepon Assista

Strani: 1