Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kmetije ugašajo, prašičereja v zatonu
Strani: 1
sporočil: 6.348
[]Ti ješ brez okusa sploh ne veš kaj je slo kralj živali al pa galofaks sej k tako živite in razmišljate bo Slo postala samo še javni sektor ostali bomo zaprli ker se ljudem samo onemogoča delati kvaliteto.....
Ni problema.
Uvožena svinjina je itak cenejša.
sporočil: 2.876
[]Tako je, vprašanje le kaj dobiš pod svinjino.
Ni problema.
Uvožena svinjina je itak cenejša.
ji sem se spoznal s številnimi goljufivimi praksami. »Tam so v obiskani klavnici zbirali krvno plazmo, ki ima videz sirotkaste tekočine in jo nato aplicirali nazaj v meso, s čimer so težo kosa povečali za kar 15 do 20 odstotkov.
In na to prakso so bili ponosni,« zgroženo pojasnjuje Marcel in opozarja, da bi morali biti kupci pri nakupu bolj pozorni na kakovost ter poreklo mesa. »Obiska
klaranahtigal.kmecki...-iz-haloz/
Ne vem, kaj je tak problem dat kak evro več za slo hrano, sploh pri lokalnih mesarjih se mi zdi, da je kvalitetno meso poceni.
sporočil: 8.754
Reja svinj se splača le še za lastno rabo, za lastne butične
mesnine ali bolj posebno gostilniško ponudbo, ki je znana po
tem.
No, tudi pri kakem mesarju se da dobiti domačo meso, vendar ne gre za stalen dotok.
Domača svinjina postaja butičen izdelek, za maso pa pa se prodaja uvoženo blago, kot se zgoraj uvodoma ugotavlja...
No, tudi pri kakem mesarju se da dobiti domačo meso, vendar ne gre za stalen dotok.
Domača svinjina postaja butičen izdelek, za maso pa pa se prodaja uvoženo blago, kot se zgoraj uvodoma ugotavlja...
Strani: 1