Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kmetije ugašajo, prašičereja v zatonu

Strani: 1

FIN-544124 sporočil: 4.862
[#3067891] 14:26
Odgovori   +    0
Ni problema.

Uvožena svinjina je itak cenejša.
slovenecnb1 sporočil: 6.348
[#3067902] 17:34 · odgovor na: FIN-544124 (#3067891)
Odgovori   +    2
[]
Ni problema.

Uvožena svinjina je itak cenejša.
Ti ješ brez okusa sploh ne veš kaj je slo kralj živali al pa galofaks sej k tako živite in razmišljate bo Slo postala samo še javni sektor ostali bomo zaprli ker se ljudem samo onemogoča delati kvaliteto.....
odvisnik sporočil: 2.877
[#3067904] 17:36 · odgovor na: FIN-544124 (#3067891)
Odgovori   +    1
[]
Ni problema.

Uvožena svinjina je itak cenejša.
Tako je, vprašanje le kaj dobiš pod svinjino.


ji sem se spoznal s številnimi goljufivimi praksami. »Tam so v obiskani klavnici zbirali krvno plazmo, ki ima videz sirotkaste tekočine in jo nato aplicirali nazaj v meso, s čimer so težo kosa povečali za kar 15 do 20 odstotkov.

In na to prakso so bili ponosni,« zgroženo pojasnjuje Marcel in opozarja, da bi morali biti kupci pri nakupu bolj pozorni na kakovost ter poreklo mesa. »Obiska


klaranahtigal.kmecki...-iz-haloz/


Ne vem, kaj je tak problem dat kak evro več za slo hrano, sploh pri lokalnih mesarjih se mi zdi, da je kvalitetno meso poceni.
FIN-379669 sporočil: 8.754
[#3067915] 19:32 · odgovor na: odvisnik (#3067904)
Odgovori   +    0
Reja svinj se splača le še za lastno rabo, za lastne butične mesnine ali bolj posebno gostilniško ponudbo, ki je znana po tem.
No, tudi pri kakem mesarju se da dobiti domačo meso, vendar ne gre za stalen dotok.

Domača svinjina postaja butičen izdelek, za maso pa pa se prodaja uvoženo blago, kot se zgoraj uvodoma ugotavlja...
odvisnik sporočil: 2.877
[#3067921] 22:00 · odgovor na: FIN-379669 (#3067915)
Odgovori   +    0
[]
Reja svinj se splača le še za lastno rabo, za lastne butične mesnine ali bolj posebno gostilniško ponudbo, ki je znana po tem.
No, tudi pri kakem mesarju se da dobiti domačo meso, vendar ne gre za stalen dotok.

Domača svinjina postaja butičen izdelek, za maso pa pa se prodaja uvoženo blago, kot se zgoraj uvodoma ugotavlja...

Če se splača reja perutnine v Sloveniji, bi se morala tudi prasicjereja.
Zna pa bit prasicjereja se malo tehnološko zahtevnejša kot piščanci..

Za maso je pa tako, da potrebuješ za res poceni robo vse od osnovnih surovin,krme, živali do klavnice v pravem obsegu.
Ker ima Madžarska boljše danosti od geografije do cenejše delovne sile je nekje logično, da se jim ne da konkurirat s ceno.

Pri nas bi bila prasicjereja zanimiva kot vertikalno integrirana proizvodnja podobno kot reja piščancev.
Ziher bi se dalo.
Problem so le marže in delovna sila.
In če nam že tako manjka poceni delavcev, jih je škoda uvažati še za to.

Če in ko pride še Ukrajina v EU pa bo sploh še večja konkurenca čez 10 do 20 let.

Strani: 1