Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Gandža za dvojno rabo
Strani: 1
sporočil: 1.564
Sem liberalec in tudi za liberlno tržno gospodarstvo. A pri
določenih zadevah je pač treba poslušati medicinsko stroko in
izračunati negativne družbene in nenazadnje ekonomske eksternalije
kajenja marihuane.
Nihanje razpoloženja, več depresije ali dolgoročno celo psihoz. Za podjetja pa to pomeni kadre, ki se jim iz dneva v dan vse skupaj vedno bolj žvižga in ki vedno manj naredijo ter so vedno manj zanesljivi. Pa kaj, če podjetje zamudi kakšen rok, oni pač skadijo džoint ali dva in so "srečni".
Mario Špinel x 2mio !
Nihanje razpoloženja, več depresije ali dolgoročno celo psihoz. Za podjetja pa to pomeni kadre, ki se jim iz dneva v dan vse skupaj vedno bolj žvižga in ki vedno manj naredijo ter so vedno manj zanesljivi. Pa kaj, če podjetje zamudi kakšen rok, oni pač skadijo džoint ali dva in so "srečni".
Mario Špinel x 2mio !
sporočil: 1.755
Le Surs ima grobo oceno, da smo Slovenci leta 2023 (to je zadnji podatek) za vsa mamila skupaj porabili 118,3 milijona evrov ali 0,35 odstotka celotne porabe gospodinjstev ali približno 0,2 odstotka BDP.Na podlagi česa je Surs izdelal to oceno? Na podlagi izdanih računov?
Sam sem v časih, ko sem to počel, večino konoplje, ki sem jo zvil, pridelal sam. Kupoval sem LSD, pa kakšenkrat koko (ko je ta še vsebovala kokain), a prav nikoli nisem dobil računa.
Morda na podlagi sledov kokaina v odpadnih vodah? Glede na to bi morda lahko ocenili količino porabe, nikakor pa ne znesek, porabljen za nakupe. Pa še to bi lahko izračunali le za kokain.
sporočil: 2.398
na podlagi podatkov policije in NIJZ. zdaj, kake podatke dobijo, pa
ne vem. je pa jasno, da je ocena
lp, p
lp, p
sporočil: 2.398
trava se kadi, če je trg urejen ali pa ni. če je urejen, se ga
lahko nadzra. če ga ni, se ga ne more. mimogrede, povsem jasno je
tudi, da bo veliko črnega trga ostalo tudi, če se trg uredi.
v Kaliforniji, recimo, je po ocenah 60% trga še vedno črnega, večji delež razlogov, zakaj je tako, se pripisuje davkom in prevelika regulacija.
ampak. hkrati pa ostaja tudi črni trg fentanila, ki je precej bolj nevarna droga. pred dispenzoriji ni zadetkov. na ulicah pa polno revežev na fentanilu.
skratka, tudi, če tiščimo glavo v pesek, in se delamo, da ga ni, trg marihuane obstaja. poraba, kažejo podatki, je stabilna. zdravstvene težave prekomernih uživalcev pa tudi milejše od večine drog. zakaj se, torej, država ne bi sklonila in pobrala keš? in del tega, magari, namenila za zdravljenja odvisnosti?
v Kaliforniji, recimo, je po ocenah 60% trga še vedno črnega, večji delež razlogov, zakaj je tako, se pripisuje davkom in prevelika regulacija.
ampak. hkrati pa ostaja tudi črni trg fentanila, ki je precej bolj nevarna droga. pred dispenzoriji ni zadetkov. na ulicah pa polno revežev na fentanilu.
skratka, tudi, če tiščimo glavo v pesek, in se delamo, da ga ni, trg marihuane obstaja. poraba, kažejo podatki, je stabilna. zdravstvene težave prekomernih uživalcev pa tudi milejše od večine drog. zakaj se, torej, država ne bi sklonila in pobrala keš? in del tega, magari, namenila za zdravljenja odvisnosti?
Strani: 1