Strani: 1

1011Arist sporočil: 1.117
[#3032327] 04.12.23 17:35
Odgovori   +    3
"Enako velja za bitcoin, ki prav tako ne izplačuje dividend. V primerjavi z zlatom pa je njegovo gibanje še večja uganka. Nikakor nisem na strani tistih, ki se zmrdujejo nad kriptovalutami. Menim, da je njihovo mesto na kapitalskih trgih neizpodbitno, težko pa si predstavljam, da bodo donosi tako visoki, kot smo jih videli v zadnjih letih."
Mogoče se res ne zmrduješ, ampak argument, da ne izplačuje dividend je pa zelo mimo.
V zadnjih štirinajstih dneh smo z dvema člankoma in empirično študijo v angleščini in tudi slovenščini pokazali, kaj so gibala kripto ekosistema.

Crypto Spring Towards the End of 2023
www.2100news.com/202...d-of-2023/

Navigating Waves – Empirical Analysis of the Cryptocurrency Ecosystem
www.2100news.com/202...em-crypto/

Empirična analiza je napisana tudi v slovenskem jeziku in objavljena
www.linkedin.com/fee...595333633/
najobj sporočil: 32.630
[#3032332] 04.12.23 20:17 · odgovor na: 1011Arist (#3032327)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 04.12.2023 20:26
[1011Arist]
>"Enako velja za bitcoin, ki prav tako ne izplačuje dividend. V primerjavi z zlatom pa je njegovo gibanje še večja uganka. Nikakor nisem na strani tistih, ki se zmrdujejo nad kriptovalutami. Menim, da je njihovo mesto na kapitalskih trgih neizpodbitno, težko pa si predstavljam, da bodo donosi tako visoki, kot smo jih videli v zadnjih letih."
Mogoče se res ne zmrduješ, ampak argument, da ne izplačuje dividend je pa zelo mimo.
V zadnjih štirinajstih dneh smo z dvema člankoma in empirično študijo v angleščini in tudi slovenščini pokazali, kaj so gibala kripto ekosistema.

Crypto Spring Towards the End of 2023
www.2100news.com/202...d-of-2023/

Navigating Waves – Empirical Analysis of the Cryptocurrency Ecosystem
www.2100news.com/202...em-crypto/

Empirična analiza je napisana tudi v slovenskem jeziku in objavljena
www.linkedin.com/fee...595333633/
... čuj, kaj v zadnjih štirinajstih dneh - zdi se mi, da je takrat bil 30 - si ti svoje bitkojne že prodal ali pa jih zdaj ne boš prodal niti pri 40, ampak boš še malo gemblal in čakal, da bo 50, ker gibala kripto ekosistema kažejo, da se bo pri 60 malo umiril in bo pri 70 - več bi bilo verjetno že malo preveč - namesto dolarja končno postal svetovna valuta, ki ga bo zaradi stabilnosti kot plačilno sredstvo uporabljal celi svet, čeprav mi ni glih najbolj jasno, s čem se bo takrat merila vrednost bitkojna, ker dolarja zaradi vsestranske uporabnosti bitkojna noben ne bo več uporabljal ... aja, na toti forum.finance.si/?m=...971&single post mi v zadnjih štirinajstih dneh nisi utegnil odgovoriti, ker si verjetno ves čas gledal tečajnico in se od nervoze zraven ves čas potil ...

P.S.: just couldn't resist ...
[#3032335] 04.12.23 20:36 · odgovor na: najobj (#3032332)
Odgovori   +    3
[najobj]
> [1011Arist]
> >"Enako velja za bitcoin, ki prav tako ne izplačuje dividend. V primerjavi z zlatom pa je njegovo gibanje še večja uganka. Nikakor nisem na strani tistih, ki se zmrdujejo nad kriptovalutami. Menim, da je njihovo mesto na kapitalskih trgih neizpodbitno, težko pa si predstavljam, da bodo donosi tako visoki, kot smo jih videli v zadnjih letih."

> Mogoče se res ne zmrduješ, ampak argument, da ne izplačuje dividend je pa zelo mimo.
> V zadnjih štirinajstih dneh smo z dvema člankoma in empirično študijo v angleščini in tudi slovenščini pokazali, kaj so gibala kripto ekosistema.
>
>
> Crypto Spring Towards the End of 2023
> www.2100news.com/202...d-of-2023/
>
> Navigating Waves – Empirical Analysis of the Cryptocurrency Ecosystem
> www.2100news.com/202...em-crypto/
>
> Empirična analiza je napisana tudi v slovenskem jeziku in objavljena
> www.linkedin.com/fee...595333633/

... čuj, kaj v zadnjih štirinajstih dneh - zdi se mi, da je takrat bil 30 - si ti svoje bitkojne že prodal ali pa jih zdaj ne boš prodal niti pri 40, ampak boš še malo gemblal in čakal, da bo 50, ker gibala kripto ekosistema kažejo, da se bo pri 60 malo umiril in bo pri 70 - več bi bilo verjetno že malo preveč - namesto dolarja končno postal svetovna valuta, ki ga bo zaradi stabilnosti kot plačilno sredstvo uporabljal celi svet, čeprav mi ni glih najbolj jasno, s čem se bo takrat merila vrednost bitkojna, ker dolarja zaradi vsestranske uporabnosti bitkojna noben ne bo več uporabljal ... aja, na toti forum.finance.si/?m=...971&single post mi v zadnjih štirinajstih dneh - verjetno si ves čas gledal tečajnico - nisi utegnil odgovoriti ...

P.S.: just couldn't resist ...
Za ta nivo debate in nesmiselnih provokacij ne bom zapravljal svojega časa. Vsem so na voljo kazalniki širini, ki so stranski prodkut "proizvodnje indeksov
indices.2100news.com...00?data=SI

14.septembra sem na twoterju objavil, da se je začel obrat
twitter.com/2100news...3715387430

V tedenskem komentarju sem zapisal:
www.2100news.com/202...eport-246/
"Considering the current market landscape and this analytical setup, the cryptocurrency markets are poised to rise in the upcoming week, with the target being the resistance level represented by the pivot point labeled as “P.”"
Šibkost trga se da meriti in ne skrbi za mojo prodajo crypto naložb.
Zadosti je 5 ali šest transakcij na leto ob pravem času.

Kakšno pa je stanje trga danes, pa bo objavljeno jutri med
www.2100news.com/wee...o-reports/
[#3032337] 04.12.23 20:43 · odgovor na: 1011Arist (#3032335)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 04.12.2023 20:50
[1011Arist]
> [najobj]
> > [1011Arist]
> > >"Enako velja za bitcoin, ki prav tako ne izplačuje dividend. V primerjavi z zlatom pa je njegovo gibanje še večja uganka. Nikakor nisem na strani tistih, ki se zmrdujejo nad kriptovalutami. Menim, da je njihovo mesto na kapitalskih trgih neizpodbitno, težko pa si predstavljam, da bodo donosi tako visoki, kot smo jih videli v zadnjih letih."
>
> > Mogoče se res ne zmrduješ, ampak argument, da ne izplačuje dividend je pa zelo mimo.
> > V zadnjih štirinajstih dneh smo z dvema člankoma in empirično študijo v angleščini in tudi slovenščini pokazali, kaj so gibala kripto ekosistema.
> >
> >
> > Crypto Spring Towards the End of 2023
> > www.2100news.com/202...d-of-2023/
> >
> > Navigating Waves – Empirical Analysis of the Cryptocurrency Ecosystem
> > www.2100news.com/202...em-crypto/
> >
> > Empirična analiza je napisana tudi v slovenskem jeziku in objavljena
> > www.linkedin.com/fee...595333633/
> ... čuj, kaj v zadnjih štirinajstih dneh - zdi se mi, da je takrat bil 30 - si ti svoje bitkojne že prodal ali pa jih zdaj ne boš prodal niti pri 40, ampak boš še malo gemblal in čakal, da bo 50, ker gibala kripto ekosistema kažejo, da se bo pri 60 malo umiril in bo pri 70 - več bi bilo verjetno že malo preveč - namesto dolarja končno postal svetovna valuta, ki ga bo zaradi stabilnosti kot plačilno sredstvo uporabljal celi svet, čeprav mi ni glih najbolj jasno, s čem se bo takrat merila vrednost bitkojna, ker dolarja zaradi vsestranske uporabnosti bitkojna noben ne bo več uporabljal ... aja, na toti forum.finance.si/?m=...971&single post mi v zadnjih štirinajstih dneh - verjetno si ves čas gledal tečajnico - nisi utegnil odgovoriti ...
>
> P.S.: just couldn't resist ...
Za ta nivo debate in nesmiselnih provokacij ne bom zapravljal svojega časa. Vsem so na voljo kazalniki širini, ki so stranski prodkut "proizvodnje indeksov
indices.2100news.com...00?data=SI

14.septembra sem na twoterju objavil, da se je začel obrat
twitter.com/2100news...3715387430

V tedenskem komentarju sem zapisal:
www.2100news.com/202...eport-246/
>"Considering the current market landscape and this analytical setup, the cryptocurrency markets are poised to rise in the upcoming week, with the target being the resistance level represented by the pivot point labeled as “P.”"

Šibkost trga se da meriti in ne skrbi za mojo prodajo crypto naložb.
Zadosti je 5 ali šest transakcij na leto ob pravem času.

Kakšno pa je stanje trga danes, pa bo objavljeno jutri med
www.2100news.com/wee...o-reports/
... ja, ker je tako lažje, kot pa tukaj forum.finance.si/?m=...971&single odgovoriti na preprosto vprašanje, kaj sem v moji gostilniški razlagi zaradi volatilnosti (ne)uporabnosti bitkojna - če ni za gemblanje in ni za plačevanje, za kaj potem bitkojn je - kot plačilnega sredstva napisal narobe, ker namreč samo to sem te vprašal ... aja, sicer pa mi ne rabiš odgovoriti, ker te v tvojem kripto ekosistemu ne bom več utrujal s preveč preprostimi vprašanji ...
[#3032342] 05.12.23 00:02 · odgovor na: najobj (#3032337)
Odgovori   +    7
[najobj]
> [1011Arist]
> > [najobj]
> > > [1011Arist]
> > > >"Enako velja za bitcoin, ki prav tako ne izplačuje dividend. V primerjavi z zlatom pa je njegovo gibanje še večja uganka. Nikakor nisem na strani tistih, ki se zmrdujejo nad kriptovalutami. Menim, da je njihovo mesto na kapitalskih trgih neizpodbitno, težko pa si predstavljam, da bodo donosi tako visoki, kot smo jih videli v zadnjih letih."
> >
> > > Mogoče se res ne zmrduješ, ampak argument, da ne izplačuje dividend je pa zelo mimo.
> > > V zadnjih štirinajstih dneh smo z dvema člankoma in empirično študijo v angleščini in tudi slovenščini pokazali, kaj so gibala kripto ekosistema.
> > >
> > >
> > > Crypto Spring Towards the End of 2023
> > > www.2100news.com/202...d-of-2023/
> > >
> > > Navigating Waves – Empirical Analysis of the Cryptocurrency Ecosystem
> > > www.2100news.com/202...em-crypto/
> > >
> > > Empirična analiza je napisana tudi v slovenskem jeziku in objavljena
> > > www.linkedin.com/fee...595333633/

> > ... čuj, kaj v zadnjih štirinajstih dneh - zdi se mi, da je takrat bil 30 - si ti svoje bitkojne že prodal ali pa jih zdaj ne boš prodal niti pri 40, ampak boš še malo gemblal in čakal, da bo 50, ker gibala kripto ekosistema kažejo, da se bo pri 60 malo umiril in bo pri 70 - več bi bilo verjetno že malo preveč - namesto dolarja končno postal svetovna valuta, ki ga bo zaradi stabilnosti kot plačilno sredstvo uporabljal celi svet, čeprav mi ni glih najbolj jasno, s čem se bo takrat merila vrednost bitkojna, ker dolarja zaradi vsestranske uporabnosti bitkojna noben ne bo več uporabljal ... aja, na toti forum.finance.si/?m=...971&single post mi v zadnjih štirinajstih dneh - verjetno si ves čas gledal tečajnico - nisi utegnil odgovoriti ...
> >
> > P.S.: just couldn't resist ...

> Za ta nivo debate in nesmiselnih provokacij ne bom zapravljal svojega časa. Vsem so na voljo kazalniki širini, ki so stranski prodkut "proizvodnje indeksov
> indices.2100news.com...00?data=SI
>
> 14.septembra sem na twoterju objavil, da se je začel obrat
> twitter.com/2100news...3715387430
>
> V tedenskem komentarju sem zapisal:
> www.2100news.com/202...eport-246/
> >"Considering the current market landscape and this analytical setup, the cryptocurrency markets are poised to rise in the upcoming week, with the target being the resistance level represented by the pivot point labeled as “P.”"
>
> Šibkost trga se da meriti in ne skrbi za mojo prodajo crypto naložb.
> Zadosti je 5 ali šest transakcij na leto ob pravem času.
>
> Kakšno pa je stanje trga danes, pa bo objavljeno jutri med
> www.2100news.com/wee...o-reports/

... ja, ker je tako lažje, kot pa tukaj forum.finance.si/?m=...971&single odgovoriti na preprosto vprašanje, kaj sem v moji gostilniški razlagi zaradi volatilnosti (ne)uporabnosti bitkojna - če ni za gemblanje in ni za plačevanje, za kaj potem bitkojn je - kot plačilnega sredstva napisal narobe, ker namreč samo to sem te vprašal ... aja, sicer pa mi ne rabiš odgovoriti, ker te v tvojem kripto ekosistemu ne bom več utrujal s preveč preprostimi vprašanji ...
Če bi šla gledati poste, sem ti na to tvoje vedno enako vprašanje, s katerim si predstavljaš, da v kozji rog uženeš tekmece v debati, odgovoril že nekajkrat.
Bitcoin ni namenjen za tako uporbo in pika. Tudi s poljskim zlotom, ne plačuješ kavic in kruha v Sloveniji, pa je po obsegu denarnega območja podoben Bitcoinu.
Tvoje natolcevanje je enako, kot da bi jaz trdil, da je avto Tesla zanič, ker z njim pa je ne moreš zorati njive, z Lado Nivo pa je to nekaterim uspelo.
Bicoin je nesuvereno denarno sredstvo v kripto ekosistemu, je tudi hranilec vrednosti v tistem prostoru in tam dobro odigrava svojo vlogo. Kripo ekosistem je v svojem bistvu porazdeljena (decentralizirana) Ekonomsko gospodarsko skupnost za globalno »proizvodnjo« izvajanje storitev, ki ima izdano svojo nosilno ne-suvereno denarno sredstvo (Bitcoin).
Pomembno je tudi, da sistem deluje kot svetovni pospeševalnik oziroma spodbujevalec zagonskih podjetij (ICO), za globalizacijo storitev. Vsako leto velika množica novonastalih zagonskih podjetij, ki izdajo kripto žetone, z inovacijami in energijo skuša doseči preboj in poleg že delujočih scaleupov ustvarja dodano vrednost.

V raziskavi, ki jo omenjaš, so odgovori na tvoje vprašanje jasno zapisani. Očitno pa je tebi lažje malo drezati vame, da te odogovore prepišem v to debato, namesto, da bi te odgovore sam poiskal.
[#3032366] 05.12.23 13:13 · odgovor na: 1011Arist (#3032342)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 05.12.2023 13:17
[1011Arist]
> [najobj]
> > [1011Arist]
> > > [najobj]
> > > > [1011Arist]
> > > > >"Enako velja za bitcoin, ki prav tako ne izplačuje dividend. V primerjavi z zlatom pa je njegovo gibanje še večja uganka. Nikakor nisem na strani tistih, ki se zmrdujejo nad kriptovalutami. Menim, da je njihovo mesto na kapitalskih trgih neizpodbitno, težko pa si predstavljam, da bodo donosi tako visoki, kot smo jih videli v zadnjih letih."
> > > > Mogoče se res ne zmrduješ, ampak argument, da ne izplačuje dividend je pa zelo mimo.
> > > > V zadnjih štirinajstih dneh smo z dvema člankoma in empirično študijo v angleščini in tudi slovenščini pokazali, kaj so gibala kripto ekosistema.
> > > >
> > > >
> > > > Crypto Spring Towards the End of 2023
> > > > www.2100news.com/202...d-of-2023/
> > > >
> > > > Navigating Waves – Empirical Analysis of the Cryptocurrency Ecosystem
> > > > www.2100news.com/202...em-crypto/
> > > >
> > > > Empirična analiza je napisana tudi v slovenskem jeziku in objavljena
> > > > www.linkedin.com/fee...595333633/
> > > ... čuj, kaj v zadnjih štirinajstih dneh - zdi se mi, da je takrat bil 30 - si ti svoje bitkojne že prodal ali pa jih zdaj ne boš prodal niti pri 40, ampak boš še malo gemblal in čakal, da bo 50, ker gibala kripto ekosistema kažejo, da se bo pri 60 malo umiril in bo pri 70 - več bi bilo verjetno že malo preveč - namesto dolarja končno postal svetovna valuta, ki ga bo zaradi stabilnosti kot plačilno sredstvo uporabljal celi svet, čeprav mi ni glih najbolj jasno, s čem se bo takrat merila vrednost bitkojna, ker dolarja zaradi vsestranske uporabnosti bitkojna noben ne bo več uporabljal ... aja, na toti forum.finance.si/?m=...971&single post mi v zadnjih štirinajstih dneh - verjetno si ves čas gledal tečajnico - nisi utegnil odgovoriti ...
> > >
> > > P.S.: just couldn't resist ...
> > Za ta nivo debate in nesmiselnih provokacij ne bom zapravljal svojega časa. Vsem so na voljo kazalniki širini, ki so stranski prodkut "proizvodnje indeksov
> > indices.2100news.com...00?data=SI
> >
> > 14.septembra sem na twoterju objavil, da se je začel obrat
> > twitter.com/2100news...3715387430
> >
> > V tedenskem komentarju sem zapisal:
> > www.2100news.com/202...eport-246/
> > >"Considering the current market landscape and this analytical setup, the cryptocurrency markets are poised to rise in the upcoming week, with the target being the resistance level represented by the pivot point labeled as “P.”"
> >
> > Šibkost trga se da meriti in ne skrbi za mojo prodajo crypto naložb.
> > Zadosti je 5 ali šest transakcij na leto ob pravem času.
> >
> > Kakšno pa je stanje trga danes, pa bo objavljeno jutri med
> > www.2100news.com/wee...o-reports/
> ... ja, ker je tako lažje, kot pa tukaj forum.finance.si/?m=...971&single odgovoriti na preprosto vprašanje, kaj sem v moji gostilniški razlagi zaradi volatilnosti (ne)uporabnosti bitkojna - če ni za gemblanje in ni za plačevanje, za kaj potem bitkojn je - kot plačilnega sredstva napisal narobe, ker namreč samo to sem te vprašal ... aja, sicer pa mi ne rabiš odgovoriti, ker te v tvojem kripto ekosistemu ne bom več utrujal s preveč preprostimi vprašanji ...
Če bi šla gledati poste, sem ti na to tvoje vedno enako vprašanje, s katerim si predstavljaš, da v kozji rog uženeš tekmece v debati, odgovoril že nekajkrat.
Bitcoin ni namenjen za tako uporbo in pika. Tudi s poljskim zlotom, ne plačuješ kavic in kruha v Sloveniji, pa je po obsegu denarnega območja podoben Bitcoinu.
Tvoje natolcevanje je enako, kot da bi jaz trdil, da je avto Tesla zanič, ker z njim pa je ne moreš zorati njive, z Lado Nivo pa je to nekaterim uspelo.
Bicoin je nesuvereno denarno sredstvo v kripto ekosistemu, je tudi hranilec vrednosti v tistem prostoru in tam dobro odigrava svojo vlogo. Kripo ekosistem je v svojem bistvu porazdeljena (decentralizirana) Ekonomsko gospodarsko skupnost za globalno »proizvodnjo« izvajanje storitev, ki ima izdano svojo nosilno ne-suvereno denarno sredstvo (Bitcoin).
Pomembno je tudi, da sistem deluje kot svetovni pospeševalnik oziroma spodbujevalec zagonskih podjetij (ICO), za globalizacijo storitev. Vsako leto velika množica novonastalih zagonskih podjetij, ki izdajo kripto žetone, z inovacijami in energijo skuša doseči preboj in poleg že delujočih scaleupov ustvarja dodano vrednost.

V raziskavi, ki jo omenjaš, so odgovori na tvoje vprašanje jasno zapisani. Očitno pa je tebi lažje malo drezati vame, da te odogovore prepišem v to debato, namesto, da bi te odgovore sam poiskal.
... OK, če bitkojn funkcionira kot denar in je hranilec vrednosti samo v kripto ekosistemu - na Financah razen tebe o tem noben ne govori - ti ne morem oporekat, ker o kripto ekosistemu nimam pojma in me prizemljeno bitje v realnem življenju kripto ekosistem niti ne zanima, bolj težko pa se s tabo strinjam, da bitkojn ni sredstvo za gemblanje - s tem sploh nimam problemov - za večino ljudi, ki na borzi (ne)uspešno kupujejo in prodajajo bitkojne ... khmm, ker večina ljudi preprosto ne živi v kripto ekosistemu, ampak živi v realnem življenju, kjer si z bitkojni kavic in kruha ne more kupit niti v Sloveniji niti na Poljskem, sploh če z bitkojni na borzi "pridelajo" izgubo ...

P.S.: ker je minilo že precej časa, sem že pozabil, koliko - v spominu imam ogromno - elektrike za nove bitkojne so porabili v takrat največjem "rudarskem" središču Kazahstanu, ko so takrat še poceni elektriko kupovali od Rusov in so zaradi prevelike porabe "rudarjev" takrat prebivalci kljub velikemu uvozu poceni elektrike imeli redukcije ... no, bo pa zanimivo gledati, kako bodo "škarje" ponudbe in povpraševanja delovale na kripto ekosistem, ko bo - menda je tudi ogromna poraba vode problem - zaradi famoznega zelenega prehoda in ugašanja "umazanih" elekrarn - sonca in vetra ni dovolj - elektrike vedno manj, povpraševanja na vseh koncih in krajih realnega(!) življenja pa vedno več ... aja, pa zdaj seveda upam, da me ne boš spet obtožil, da te tekmeca - WTF, na totem forumu z nobenim ne tekmujem - v debati hočem ugnati v kozji rog, ker sem že predolgo na svetu, da bolj kot v raziskave poznavalcev kripto ekosistema verjamem v fizikalne zakonitosti, ki jih ne glede na visokoleteče besede enako kot samoizvoljeni bruseljski spitzenkandidati z ono fon der lajno na čelu niti udeleženci kripto ekosistema ne morejo prevarati ...
[#3032370] 05.12.23 14:06 · odgovor na: najobj (#3032366)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [1011Arist]
> > [najobj]
> > > [1011Arist]
> > > > [najobj]
> > > > > [1011Arist]
> > > > > >"Enako velja za bitcoin, ki prav tako ne izplačuje dividend. V primerjavi z zlatom pa je njegovo gibanje še večja uganka. Nikakor nisem na strani tistih, ki se zmrdujejo nad kriptovalutami. Menim, da je njihovo mesto na kapitalskih trgih neizpodbitno, težko pa si predstavljam, da bodo donosi tako visoki, kot smo jih videli v zadnjih letih."

> > > > > Mogoče se res ne zmrduješ, ampak argument, da ne izplačuje dividend je pa zelo mimo.
> > > > > V zadnjih štirinajstih dneh smo z dvema člankoma in empirično študijo v angleščini in tudi slovenščini pokazali, kaj so gibala kripto ekosistema.
> > > > >
> > > > >
> > > > > Crypto Spring Towards the End of 2023
> > > > > www.2100news.com/202...d-of-2023/
> > > > >
> > > > > Navigating Waves – Empirical Analysis of the Cryptocurrency Ecosystem
> > > > > www.2100news.com/202...em-crypto/
> > > > >
> > > > > Empirična analiza je napisana tudi v slovenskem jeziku in objavljena
> > > > > www.linkedin.com/fee...595333633/

> > > > ... čuj, kaj v zadnjih štirinajstih dneh - zdi se mi, da je takrat bil 30 - si ti svoje bitkojne že prodal ali pa jih zdaj ne boš prodal niti pri 40, ampak boš še malo gemblal in čakal, da bo 50, ker gibala kripto ekosistema kažejo, da se bo pri 60 malo umiril in bo pri 70 - več bi bilo verjetno že malo preveč - namesto dolarja končno postal svetovna valuta, ki ga bo zaradi stabilnosti kot plačilno sredstvo uporabljal celi svet, čeprav mi ni glih najbolj jasno, s čem se bo takrat merila vrednost bitkojna, ker dolarja zaradi vsestranske uporabnosti bitkojna noben ne bo več uporabljal ... aja, na toti forum.finance.si/?m=...971&single post mi v zadnjih štirinajstih dneh - verjetno si ves čas gledal tečajnico - nisi utegnil odgovoriti ...
> > > >
> > > > P.S.: just couldn't resist ...

> > > Za ta nivo debate in nesmiselnih provokacij ne bom zapravljal svojega časa. Vsem so na voljo kazalniki širini, ki so stranski prodkut "proizvodnje indeksov
> > > indices.2100news.com...00?data=SI
> > >
> > > 14.septembra sem na twoterju objavil, da se je začel obrat
> > > twitter.com/2100news...3715387430
> > >
> > > V tedenskem komentarju sem zapisal:
> > > www.2100news.com/202...eport-246/
> > > >"Considering the current market landscape and this analytical setup, the cryptocurrency markets are poised to rise in the upcoming week, with the target being the resistance level represented by the pivot point labeled as “P.”"
> > >
> > > Šibkost trga se da meriti in ne skrbi za mojo prodajo crypto naložb.
> > > Zadosti je 5 ali šest transakcij na leto ob pravem času.
> > >
> > > Kakšno pa je stanje trga danes, pa bo objavljeno jutri med
> > > www.2100news.com/wee...o-reports/

> > ... ja, ker je tako lažje, kot pa tukaj forum.finance.si/?m=...971&single odgovoriti na preprosto vprašanje, kaj sem v moji gostilniški razlagi zaradi volatilnosti (ne)uporabnosti bitkojna - če ni za gemblanje in ni za plačevanje, za kaj potem bitkojn je - kot plačilnega sredstva napisal narobe, ker namreč samo to sem te vprašal ... aja, sicer pa mi ne rabiš odgovoriti, ker te v tvojem kripto ekosistemu ne bom več utrujal s preveč preprostimi vprašanji ...

> Če bi šla gledati poste, sem ti na to tvoje vedno enako vprašanje, s katerim si predstavljaš, da v kozji rog uženeš tekmece v debati, odgovoril že nekajkrat.
> Bitcoin ni namenjen za tako uporbo in pika. Tudi s poljskim zlotom, ne plačuješ kavic in kruha v Sloveniji, pa je po obsegu denarnega območja podoben Bitcoinu.
> Tvoje natolcevanje je enako, kot da bi jaz trdil, da je avto Tesla zanič, ker z njim pa je ne moreš zorati njive, z Lado Nivo pa je to nekaterim uspelo.
> Bicoin je nesuvereno denarno sredstvo v kripto ekosistemu, je tudi hranilec vrednosti v tistem prostoru in tam dobro odigrava svojo vlogo. Kripo ekosistem je v svojem bistvu porazdeljena (decentralizirana) Ekonomsko gospodarsko skupnost za globalno »proizvodnjo« izvajanje storitev, ki ima izdano svojo nosilno ne-suvereno denarno sredstvo (Bitcoin).
> Pomembno je tudi, da sistem deluje kot svetovni pospeševalnik oziroma spodbujevalec zagonskih podjetij (ICO), za globalizacijo storitev. Vsako leto velika množica novonastalih zagonskih podjetij, ki izdajo kripto žetone, z inovacijami in energijo skuša doseči preboj in poleg že delujočih scaleupov ustvarja dodano vrednost.
>
> V raziskavi, ki jo omenjaš, so odgovori na tvoje vprašanje jasno zapisani. Očitno pa je tebi lažje malo drezati vame, da te odogovore prepišem v to debato, namesto, da bi te odgovore sam poiskal.

... OK, če bitkojn funkcionira kot denar in je hranilec vrednosti samo v kripto ekosistemu - na Financah razen tebe o tem noben ne govori - ti ne morem oporekat, ker o kripto ekosistemu nimam pojma in me prizemljeno bitje v realnem življenju kripto ekosistem niti ne zanima, bolj težko pa se s tabo strinjam, da bitkojn ni sredstvo za gemblanje - s tem sploh nimam problemov - za večino ljudi, ki na borzi (ne)uspešno kupujejo in prodajajo bitkojne ... khmm, ker večina ljudi preprosto ne živi v kripto ekosistemu, ampak živi v realnem življenju, kjer si z bitkojni kavic in kruha ne more kupit niti v Sloveniji niti na Poljskem, sploh če z bitkojni na borzi "pridelajo" izgubo ...

P.S.: ker je minilo že precej časa, sem že pozabil, koliko - v spominu imam ogromno - elektrike za nove bitkojne so porabili v takrat največjem "rudarskem" središču Kazahstanu, ko so takrat še poceni elektriko kupovali od Rusov in so zaradi prevelike porabe "rudarjev" takrat prebivalci kljub velikemu uvozu poceni elektrike imeli redukcije ... no, bo pa zanimivo gledati, kako bodo "škarje" ponudbe in povpraševanja delovale na kripto ekosistem, ko bo - menda je tudi ogromna poraba vode problem - zaradi famoznega zelenega prehoda in ugašanja "umazanih" elekrarn - sonca in vetra ni dovolj - elektrike vedno manj, povpraševanja na vseh koncih in krajih realnega(!) življenja pa vedno več ... aja, pa zdaj seveda upam, da me ne boš spet obtožil, da te tekmeca - WTF, na totem forumu z nobenim ne tekmujem - v debati hočem ugnati v kozji rog, ker sem že predolgo na svetu, da bolj kot v raziskave poznavalcev kripto ekosistema verjamem v fizikalne zakonitosti, ki jih ne glede na visokoleteče besede enako kot samoizvoljeni bruseljski spitzenkandidati z ono fon der lajno na čelu niti udeleženci kripto ekosistema ne morejo prevarati ...
Jaz sem po poklicu naravoslovec, elektrotehnik in tudi računalničar, z ekonomijo pa se ukvarjam zadnjih 33 let, zato ti ni treba o fiziki.
Kje ti vidiš problem elelktrike? Z Bitcoini so izvažali elektriko brez daljnovodov po celem svetu. Proizvedli so jo tam, kjer je bila poceni in jo zapakirali v Bitcoine in prodajali na Jponskem, ZDA, EU pa niso imeli daljnovodov do tja. Skratka win-win.
Zakaj pa je vlada delala redukcije prebivalstvu pa vprašaj tisto vlado oziroma sistemskega operaterja. V sloveniji smo Kidričevao izklapljali, če je šlo, kaj narobe v sistemu, ne pa uvajali redukcij prebivalcem.
[#3032371] 05.12.23 14:26 · odgovor na: najobj (#3032366)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: 1011Arist 05.12.2023 14:27
[najobj]

... OK, če bitkojn funkcionira kot denar in je hranilec vrednosti samo v kripto ekosistemu - na Financah razen tebe o tem noben ne govori - ti ne morem oporekat, ker o kripto ekosistemu nimam pojma in me prizemljeno bitje v realnem življenju kripto ekosistem niti ne zanima
NA volitvah nekaj velja, če jih veliko VERJAME v neko zadevo

Pri znanju pa je običajno tako, da ima prav majhna manjšina in velika večina nima prav.

Spomni se osnovne šole, ko je tršica prinesla nazaj kontrolke iz matematike, petko jih je dobilo mogoče 10% vse prav je imel eden ali dva od tridesetih. Ostali pa so imeli bolj ali manj narobe.
Ta razmerja se ohranjajo tudi v nadaljevanju življenja.
kzupanc sporočil: 10.626
[#3032373] 05.12.23 15:16 · odgovor na: 1011Arist (#3032371)
Odgovori   +    0
[1011Arist]
> [najobj]

>
> ... OK, če bitkojn funkcionira kot denar in je hranilec vrednosti samo v kripto ekosistemu - na Financah razen tebe o tem noben ne govori - ti ne morem oporekat, ker o kripto ekosistemu nimam pojma in me prizemljeno bitje v realnem življenju kripto ekosistem niti ne zanima

Pri znanju pa je običajno tako, da ima prav majhna manjšina in velika večina nima prav.

Spomni se osnovne šole, ko je tršica prinesla nazaj kontrolke iz matematike, petko jih je dobilo mogoče 10% vse prav je imel eden ali dva od tridesetih. Ostali pa so imeli bolj ali manj narobe.
Samo tole: Pri znanju pa je običajno tako, da ima prav majhna manjšina in velika večina nima prav -> odvisno od konkretnega problema. Pri marsikaterem ima velika večina prav. Kriptu v bistvu večina manj poučenih verjame, pri bolj poučenih pa, ne vem, kako je. Za nepoučene (ki pojma nimajo, kaj naj bi to bilo), pa nima smisla delat statistike.
[#3032374] 05.12.23 15:21 · odgovor na: 1011Arist (#3032370)
Odgovori   +    0
> ... OK, če bitkojn funkcionira kot denar in je hranilec vrednosti samo v kripto ekosistemu - na Financah razen tebe o tem noben ne govori - ti ne morem oporekat, ker o kripto ekosistemu nimam pojma in me prizemljeno bitje v realnem življenju kripto ekosistem niti ne zanima, bolj težko pa se s tabo strinjam, da bitkojn ni sredstvo za gemblanje - s tem sploh nimam problemov - za večino ljudi, ki na borzi (ne)uspešno kupujejo in prodajajo bitkojne ... khmm, ker večina ljudi preprosto ne živi v kripto ekosistemu, ampak živi v realnem življenju, kjer si z bitkojni kavic in kruha ne more kupit niti v Sloveniji niti na Poljskem, sploh če z bitkojni na borzi "pridelajo" izgubo ...
>
> P.S.: ker je minilo že precej časa, sem že pozabil, koliko - v spominu imam ogromno - elektrike za nove bitkojne so porabili v takrat največjem "rudarskem" središču Kazahstanu, ko so takrat še poceni elektriko kupovali od Rusov in so zaradi prevelike porabe "rudarjev" takrat prebivalci kljub velikemu uvozu poceni elektrike imeli redukcije ... no, bo pa zanimivo gledati, kako bodo "škarje" ponudbe in povpraševanja delovale na kripto ekosistem, ko bo - menda je tudi ogromna poraba vode problem - zaradi famoznega zelenega prehoda in ugašanja "umazanih" elekrarn - sonca in vetra ni dovolj - elektrike vedno manj, povpraševanja na vseh koncih in krajih realnega(!) življenja pa vedno več ... aja, pa zdaj seveda upam, da me ne boš spet obtožil, da te tekmeca - WTF, na totem forumu z nobenim ne tekmujem - v debati hočem ugnati v kozji rog, ker sem že predolgo na svetu, da bolj kot v raziskave poznavalcev kripto ekosistema verjamem v fizikalne zakonitosti, ki jih ne glede na visokoleteče besede enako kot samoizvoljeni bruseljski spitzenkandidati z ono fon der lajno na čelu niti udeleženci kripto ekosistema ne morejo prevarati ...
Jaz sem po poklicu naravoslovec, elektrotehnik in tudi računalničar, z ekonomijo pa se ukvarjam zadnjih 33 let, zato ti ni treba o fiziki.
Kje ti vidiš problem elelktrike? Z Bitcoini so izvažali elektriko brez daljnovodov po celem svetu. Proizvedli so jo tam, kjer je bila poceni in jo zapakirali v Bitcoine in prodajali na Jponskem, ZDA, EU pa niso imeli daljnovodov do tja. Skratka win-win.
Zakaj pa je vlada delala redukcije prebivalstvu pa vprašaj tisto vlado oziroma sistemskega operaterja. V sloveniji smo Kidričevao izklapljali, če je šlo, kaj narobe v sistemu, ne pa uvajali redukcij prebivalcem.
... alzo, če te prav razumem, se strinjava, da velika večina ljudi - za fensi kripto ekosistem verjetno še niso slišali - bitkojn uporablja za gemblanje na borzi, ker zaradi volatilnosti za nič drugega v realnem življenju ni uporaben ...

P.S.: problem elektrike vidim v tem, da brez elektrike bitkojna ni ...
[#3032375] 05.12.23 15:30 · odgovor na: 1011Arist (#3032371)
Odgovori   +    0
[1011Arist]
> [najobj]

>
> ... OK, če bitkojn funkcionira kot denar in je hranilec vrednosti samo v kripto ekosistemu - na Financah razen tebe o tem noben ne govori - ti ne morem oporekat, ker o kripto ekosistemu nimam pojma in me prizemljeno bitje v realnem življenju kripto ekosistem niti ne zanima

... čuj, ko že omenjaš razmerja iz osnovne šole, ki se ohranjajo v nadaljevanju življenja, sem jaz v spričevalu - še danes sem ponosen - imel prvo štirko v prvem polletju osmega razreda ... khmm, in kot se verjetno vidi iz priloženega na totem forumu, je bila res zelo redka ocena iz vedenja, ki se je takrat - star sem kot biblija, jebiga - še ocenjevalo z ocenami ...
ccc784 sporočil: 120
[#3032379] 05.12.23 16:19 · odgovor na: najobj (#3032374)
Odgovori   +    1
Internet brez elektrike tudi ne obstaja, pa ga vseeno očitno vsak dan uporabljaš. Da ne govorimo o katerem koli POS terminalu, davčni blagajni itd. In pa to, da ne moreš plačati s kriptovalutami kjerkoli tudi ni res. Samo tvoj gostilničar verjetno ne ve, če kdo plača s kripto kartico ali pa katero drugo.
[#3032391] 05.12.23 19:27 · odgovor na: ccc784 (#3032379)
Odgovori   +    0
[ccc784]
Internet brez elektrike tudi ne obstaja, pa ga vseeno očitno vsak dan uporabljaš. Da ne govorimo o katerem koli POS terminalu, davčni blagajni itd. In pa to, da ne moreš plačati s kriptovalutami kjerkoli tudi ni res. Samo tvoj gostilničar verjetno ne ve, če kdo plača s kripto kartico ali pa katero drugo.
... čuj, že dolgo dogajanja ne spremljam "v živo" in danes bitkojn verjetno ne doseže takšne volatilnosti forum.finance.si/?m=...926&single kot sem jo v izmišljenem primeru malo karikirano opisal za ilustracijo pred leti, verjetno pa nobenemu gostu ni vseeno - OK, če se počuti bolj fensi, eno kosilo ni problem - če s tisto tisočinko bitkojna glede na aktualni tečaj za kosilo - kripto kartice so res hudo pametne, da tečaj bitkojna v istem trenutku preračunajo v evre na ceniku - plača 10% več, kot pa če bi račun za kosilo plačal z navadno kartico v evrih, ob bikovskem trendu pa bi tisto tisočinko bitkojna "hodlal" za boljše cajte ...

P.S.: zaradi mene ti z bitkojni gemblaj, kolikor te je volja, samo pazi, da ne boš zagemblal vsega, kar zaslužiš v evrih ...
[#3032392] 05.12.23 19:43 · odgovor na: najobj (#3032391)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [ccc784]
> Internet brez elektrike tudi ne obstaja, pa ga vseeno očitno vsak dan uporabljaš. Da ne govorimo o katerem koli POS terminalu, davčni blagajni itd. In pa to, da ne moreš plačati s kriptovalutami kjerkoli tudi ni res. Samo tvoj gostilničar verjetno ne ve, če kdo plača s kripto kartico ali pa katero drugo.

... čuj, že dolgo dogajanja ne spremljam "v živo" in danes bitkojn verjetno ne doseže takšne volatilnosti forum.finance.si/?m=...926&single kot sem jo v izmišljenem primeru malo karikirano opisal za ilustracijo pred leti, verjetno pa nobenemu gostu ni vseeno - OK, če se počuti bolj fensi, eno kosilo ni problem - če s tisto tisočinko bitkojna glede na aktualni tečaj za kosilo - kripto kartice so res hudo pametne, da tečaj bitkojna v istem trenutku preračunajo v evre na ceniku - plača 10% več, kot pa če bi račun za kosilo plačal z navadno kartico v evrih, ob bikovskem trendu pa bi tisto tisočinko bitkojna "hodlal" za boljše cajte ...

P.S.: zaradi mene ti z bitkojni gemblaj, kolikor te je volja, samo pazi, da ne boš zagemblal vsega, kar zaslužiš v evrih ...

Sploh ne razumeš nič.
Imaš lahko CRO karitco, ki je celo cash back, obnaša se pa kot npr. Visa, na POS terminalu plačaš z njo večerjo in gostilničar sploh ni vedel, da je bilo plačano s kripto

crypto.com/eea/cards
[#3032393] 05.12.23 20:02 · odgovor na: 1011Arist (#3032392)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 05.12.2023 20:05
[1011Arist]
> [najobj]
> > [ccc784]
> > Internet brez elektrike tudi ne obstaja, pa ga vseeno očitno vsak dan uporabljaš. Da ne govorimo o katerem koli POS terminalu, davčni blagajni itd. In pa to, da ne moreš plačati s kriptovalutami kjerkoli tudi ni res. Samo tvoj gostilničar verjetno ne ve, če kdo plača s kripto kartico ali pa katero drugo.
> ... čuj, že dolgo dogajanja ne spremljam "v živo" in danes bitkojn verjetno ne doseže takšne volatilnosti forum.finance.si/?m=...926&single kot sem jo v izmišljenem primeru malo karikirano opisal za ilustracijo pred leti, verjetno pa nobenemu gostu ni vseeno - OK, če se počuti bolj fensi, eno kosilo ni problem - če s tisto tisočinko bitkojna glede na aktualni tečaj za kosilo - kripto kartice so res hudo pametne, da tečaj bitkojna v istem trenutku preračunajo v evre na ceniku - plača 10% več, kot pa če bi račun za kosilo plačal z navadno kartico v evrih, ob bikovskem trendu pa bi tisto tisočinko bitkojna "hodlal" za boljše cajte ...
>
> P.S.: zaradi mene ti z bitkojni gemblaj, kolikor te je volja, samo pazi, da ne boš zagemblal vsega, kar zaslužiš v evrih ...
Sploh ne razumeš nič.
Imaš lahko CRO karitco, ki je celo cash back, obnaša se pa kot npr. Visa, na POS terminalu plačaš z njo večerjo in gostilničar sploh ni vedel, da je bilo plačano s kripto

crypto.com/eea/cards
... čuj, ti sicer razumeš vse, bereš pa bolj slabo, ker sem zelo jasno napisal, da so kripto kartice hudo pametne, ker v istem trenutku ceno kosila - cenik je v evrih - preračunajo v bitkojne, da potem preračunan znesek bitkojnov - če imaš dovolj na računu ali nisi presegel dovoljenega limita - odštejejo s tvojega kripto računa in gostilničarja res nič ne briga, s čem si ti dejansko plačal ... khmm, ker približno tako delujejo navadne kartice in ne verjamem, da bi kripto kartice delovale kaj dosti drugače ...
[#3032395] 05.12.23 20:11 · odgovor na: najobj (#3032393)
Odgovori   +    1
Če ne rabiš z bitcoini plačevati. Imaš stablecoine zato.

www.joker.si/kaj-so-...ablecoini/

Bitcoin je neke vrste zlati standard za vse ostale kriptovalute. Glavna prednost je da je decentraliziran in pa da je ponudba omejena.

Če pa ti ni jasno kje vse se že uporablja blockchain tehnologija si pa poguglaj malo namesto da tu kar naprej dokazujes koliko pojma nimaš.
[#3032397] 05.12.23 20:22 · odgovor na: ccc784 (#3032395)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 05.12.2023 20:24
[ccc784]
Če ne rabiš z bitcoini plačevati. Imaš stablecoine zato.

www.joker.si/kaj-so-...ablecoini/

Bitcoin je neke vrste zlati standard za vse ostale kriptovalute. Glavna prednost je da je decentraliziran in pa da je ponudba omejena.

Če pa ti ni jasno kje vse se že uporablja blockchain tehnologija si pa poguglaj malo namesto da tu kar naprej dokazujes koliko pojma nimaš.
... čuj, jaz o plačevanju z bitkojni in o kripto karticah res nimam pojma, imam pa dovolj pojma o plačevanju z navadnimi karticami in čisto nič drugega tukaj zgoraj nisem napisal ... khmm, vsekakor pa ne blefiram in z novimi "dodatki" vedno znova ne spreminjam teme debate, da bi kot vidva stručkota za kripto ekosistem dokazal svojo silno pamet ...
[#3032398] 05.12.23 21:09 · odgovor na: najobj (#3032397)
Odgovori   +    1
Čuj.. ti je drug komentator že v prvi repliki odgovoril, da bitcoin ni tukaj za to za kar ti misliš da je, pa tega ne razumeš ali pa enostavno nočeš razumet..
hostamox sporočil: 8.460
[#3032401] 05.12.23 21:55 · odgovor na: ccc784 (#3032398)
Odgovori   +    1
Pac to ni za ordinary men.
Mi tega ne razumemo :).
Meni ni npr jasno kako lahko nek asset zraste od npr 1 dolar na vrednost 30k v parih letih.
Zame je to prehitro in je npr 50/50 da bo spet 1 ali pa npr miljon.
Not my game :)
[#3032404] 05.12.23 22:57 · odgovor na: hostamox (#3032401)
Odgovori   +    0
Omejenost ponudbe + hitra adopcija.

Poglej si market cap: companiesmarketcap.c...arket-cap/

Trenutno v obtoku cca 19 mil BTC (max ponudba 21 mil).

Strani: 1