Zasebnost

Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: PRED ZID

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-207617 sporočil: 6.899
[Odklop] Tema: PRED ZID
[#886508] 07.08.10 18:28
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: anon-207617 07.08.2010 18:29
Iz SSKJ: ekspr. "postaviti koga pred zid" obsoditi na smrt z ustrelitvijo;

Občasno me pograbi nek čuden demon, zaradi katerega se ukvarjam s forumom več, kot bi bilo dobro. V takih momentih je dobro najprej pogledati gustlova sporočila, da vidim, če je zradiral katero od mojih priljubljenih forumskih zverinic. Opazil sem visok odstotek želje po postavljanju raznih ljudskih izbrancev pred zid.

1. Sam sem načeloma proti forumki cenzuri. Naj se torej ne briše pozivov k usmrtitvi s streljanjem. Naj se "sovražnega govora" sploh ne omejuje. Jaz bi rešil primer tako: Naslednji, ki pozove k postavitvi tega ali onega zaslužnega ljudskega dobrotnika pred zid, naj bo poklican k odgovornosti. Njegova identiteta naj bo izbrskana, in naj bo sodno preganjan za spodbujanje k pobijanju, kot se to po naši črki zakona pač preganja. S tem preprečevanjem pisanja namreč ni narejeno NIČ. Človek se pač prijavi pod novim nickom, in znova podmizno kliče k predzidništvu. Spet nobene osebne odgovornosti, nauči se le, da je treba predzidovati takrat, ko Gustl igra tenis.

Naj torej Finance v uredniški politiki modro sledijo svojim deklarativnim etičnim načelom: nobenega brisanja riti, osebna odgovornost vsakega za svoje besede in dejanja naj bo vodilo!

2. Na forumu se je zaredilo tudi mnenje, da je gustl nekako bolj na strani rdečih, in manj Belih, ali črnih, ali kako že imenujete one druge socialiste, tiste z jezuščkom namesto z marxom.

Baje da Gustl in Tito celo redno sestankujeta, slednji zna na sestanek prinesti puško, prvi pa prenosni računalnik, s katerega lahko neusmiljeno korigira podobo foruma financ, ki je tako izjmno pomembna za psihično blagostanje njegovih odvisnikov.

Mislim, da je tako mnenje napačno, in pojasnjujem, od kod izvira. Iz Jezuščkovega loga na ta forum pripleza precej več steklih psov, kot iz Marxovega. Poleg tega je trenutno na oblasti ravno Marxov podmladek, in zato je Marxova baza precej manj besna in pred zid postavljajoča od jezuščkove. Posledično se pač zgodi, da ko gustl odtegne svoje oko od Titove puške, pogleda na laptop, tam vidi tri besne jezusove apostole, in prav nobenega marksista. In ker počisti pač tisto nesnago, ki je tam, ne pa vse nesnage za vso zgodovino do leta petinštiridestega in še nazaj... to včasih zgleda razmeroma Titoistično.

Najboljša rešitev za takšno nevzdržno pristranost je zmaga Jezuščkovih velikodržavnih skupnoskledarjev. Potem bo marxov tabor precej bolj besen, pred zid se bo postavljalo drugo nomenklaturo, in Gustl, ki bo takrat gotovo na pivu z Rodetom, če ne kar z pokojnim Vojtilo (gustl se ne druži z luzerji), bo lahko pokosil kakega rdečega... stvari se bodo prevesile, in občutek enakosti (ki ga Slovenec dobi, ko je privilegiran) bo pomiril strasti.

Konec koncev so pogovarjamo o zelo pomembnih stvareh - s kom gustl virtualno popiva, in kake barve so izbljuvki, ki jih radira - ne pa o kaki drugorazredni temi, kot je slovenski proračunski primankljaj in kakovost slovenske delovne sile.

Predlog:

Vsi, ki bi radi obsojali na smrt z ustrelitvijo (torej tisti, ki radi napišete "pred zid s tem ali onim!") si izmislite novo frazo, katere pomen ne bo neposredno znan, bo pa znan vam, in tistim, ki vas berejo.

JJ na Triglav!
IB v Savo (d.d., ne reko)
Komuniste pod mačehe! (ali kaj so že tiste rožce :-))

Cenzuro pred zid!

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen