2 uri
Baltske države so se pridružile evropskemu celinskemu električnemu omrežju 2
2 uri
Švicarji zavrnili pobudo po korenitem zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov
4 ure
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
4 ure
Trump povedal, da se je s Putinom pogovarjal o vojni v Ukrajini; uradni Kremelj navedb ne komentira 2
4 ure
Jutri se v Parizu začne mednarodni vrh za ukrepe na področju UI, med panelisti tudi slovenski premier 1
4 ure
Delež obnovljivih virov energije v prometu v EU dosegel 10,8 odstotka v 2023
4 ure
Kitajska namerava po razcvetu naložb v obnovljive vire energije zmanjšati subvencije zanje
5 ur
Euroactiv: Bruselj zamaknil predstavitev zakonodaje o omejevanju kotlov na drva
6 ur
Napoved davka od najemnin: na to pazite, če oddajate stanovanje 1
6 ur
Muska ne zanima nakup TikToka
7 ur
V požaru v industrijski coni Tezno po prvi oceni za več milijonov evrov škode
7 ur
Trump zamrznil pomoč Južni Afriki
8 ur
Tehnološki velikani bodo letos za umetno inteligenco namenili več kot 300 milijard dolarjev
10 ur
Volkovi z Wall Streeta: trg je bolj špekulativen kot med korono, zlato pa prekaša bitcoin
17 ur
Musku in njegovi ekipi je sodišče začasno blokiralo dostop do sistema finančnega ministrstva
20 ur
Najbolj brani članki danes
23 ur
Predstavnik nemških delodajalcev: delovni teden bi moral biti daljši 4
23 ur
Trump začasno ohranja oprostitev carin za pakete do 800 dolarjev 1
1 dan
FT: EU bi v izogib trgovinski vojni s Trumpom znižala carine na ameriške avtomobile
1 dan
Brat mariborskega župana ostal praznih rok; vila v Dalmaciji prodana »prepoceni«

Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: Treniranje smejalnih mišic :)

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-104967 sporočil: 1.542
[Odklop] Tema: Treniranje smejalnih mišic :)
[#730382] 01.03.10 22:23 · odgovor na: anon-195618 (#729141)
Odgovori   +    5
Pa če 100 kritik spet doživim , bom tale copy paste vseeno gor ruknil, tako da se ne pozabi, ker je spada že v antologijo:

Objašnjenja koja su slovenački distributeri odštampali uz karte za prikazivanje filma Ljubiše Samardžića "Nebeska Udica":
1. Mamu im jebem - fraza koja se često upotrebljava i koja u savremenom srpskom jeziku nema samo dvojno ili trojno, već bezbroj značenja. S njom izražavamo: Bes (primer - ''Prokleta govna, mamu im jebem!''), Radost (primer - ''Pa gde si, bre, mamu ti jebem, sto godina te nisam video!?''), Čuđenje (primer - ''E, pa kakvo je to đubre, mamu mu jebem!'').

2. Šta, dosta kurac? - fraza koja označava neslaganje sa sagovornikom. U savremenom srpskom jeziku upotreba ove reči obicno znači negaciju, npr. ''Hoću kurac'' znači ''neću''.
3. Pa, puši se više! - Reč je o frazi koja, po statističkim podacima, odražava mišljenje prosečnog Srbina o opštem stanju u državi u poređenju sa stanjem od pre nekoliko godina. Pritom, reč ''pušenje'' ne znači uživanje u duvanskom dimu.
4. Srbin do jaja - 100% Srbin.
5. Jebote! - Reč koja se često upotrebljava u savremenom srpskom jeziku a ipak nema neko konkretno značenje (kao i reč ''bre''). Iako je nastala iz reči koja opisuje polno opštenje, uglavnom s tim nema nikakve veze. Primer: ako vam u gradskom prevozu saputnik kaže "U, jebote, pun autobus!", to ne znači da vam predlaže grupni seks sa putnicima, on samo izražava čudenje zbog gužve u autobusu.
6. Zabole me dupe - Baš me briga.
7. Ma, jedi bre govna - Briga me.
8. Joj, pička ti materina! - Legenda među kletvama i psovkama, majka svih kletvi, zapravo deo folklora.
9. A sad se kurčite... - Za glagol KURČITI SE nažalost ne postoji adekvatna zamena u slovenackom jeziku. O cemu se tu radi najbolje objasnjenje je ovaj vic: Voze se u avionu meda i papagaj. Meda zamoli stjuardesu da mu donese pivo ali ga ona ne konstatuje. Papagaj se prodere:
Kurvo, daj pivo!
Stjuardesa mu donese pivo ali ga zamoli da bude kulturan. Meda opet zamoli za pivo ali ga stjuardesa i ne pogleda, pa će i on:
Kurvo, daj pivo!Stjuardesi dopizdi pa izbaci i papagaja i medu iz aviona. Pada meda a papagaj obleće oko njega:
Je li, medo, znaš li ti da letiš?
Ne!
Pa šta se onda kurčiš?!
10. Ako slučajno ne zaluta neka bomba i posalje nas u pičku materinu - Potpuno je jasno šta ove reči znače. Zapravo, nije jasno zašto se našlo u ovom uputstvu.
11. Ode sve u pičku materinu! - Isto kao broj 10, samo što se ovde radi o tužnoj konstataciji, za razliku od prethodne rečenice koja izražava optimizam.
12. Nemoj da kenjaš - Ne lupetaj!
13. Ćuti i kenjaj - Radi šta hoćeš, samo ćuti.
14. Nemoj da psujes, pička ti materina - Ovim rečima sagovorniku jasno stavljamo do znanja da ne želimo da se raspravljamo i spuštamo na njegov ulični nivo.
15. Koji ti je, bre, kurac? - Šta se dešava?
16. Ja pogledam levo, kad ono trešnja rodila u pičku materinu! - Četvrti stepen poređenja. Postoji samo u srpskom jeziku. Primer: lep - lepši - najlepši - lep u pičku materinu, što znači lepši od najlepšeg.
17. Šta je bre, pička ti materina, matori? - Šta vas muči, gospodine?
18. Ali sam celog života imao muda! - Ovo će sigurno razumeti oni koji redovno prate sednice našeg parlamenta (misli se na slovenački parlament).
19. Nema frke, burazeru! - Sinonim za ''nema problema'', prve reči koje stranci nauče kad dođu u Srbiju.
20. Ubedio sam bolide da rade - Ovo smo izabrali kao ilustraciju odnosa savremene srpske mladeži prema radu. Reč ''bolid'' je krasan primer četvrtog stepena za vređanje sagovornika: ''kreten'', ''debil'', ''idiot'', ''bolid''. Ako bi stepen tuposti upoređivali sa brzinom, ''idiota'' možemo da upoređujemo sa ''Fićom'' dok je ''bolid'' već na nivou Formule 1.
21. Baba je riknula! - Skraćenica za: S velikom tugom vas obaveštavamo da je stara gospođa preminula posle duge i teške bolesti.
22. Koji je tebi kurac, kretenu pijani? - Dobar dan komšija, kako ste?
23. 'Ajde dođi, pun mi te je više kurac... - Draga tašta, očekujemo Vas s nestrpljenjem i veseljem.
24. A i napušiš mi se kurčine - Znate već... Ocigledno je u pitanju nekakav lajt motiv - crvena nit filma.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen