Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.992
[Glavni forum] Tema: Re: Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija
[#307564] 03.09.08 10:37 · odgovor na: anon-1745 (#307474)
Odgovori   +    1

jerry je napisal(a):
Ok pezdirju se sicer vidi, da v življenju ni počel nič "konkretnega" kot bral knjige in filozofiral (večina teh predlogov nima potenciala neke realizacije) zato dodajam sledeče: 1.) Prekmurje je jasen dokaz, da doslej nobena vlada ni mislila resno, ko je govorila o decentralizaciji.

...

 Celo življenje se šolajo na račun države (in s tem tudi na moj), živijo na tak ali drugačen način celo življenje na državnem budgetu in to je kar od sebe dajo? nek provokativen članek (drugače ga itak nebi nihče bral) z nerealnimi predlogi. Zato pa pezdirja pozna nekaj bralcev financ in to je to. 10 km ven iz Ljubljane pa je pezdir nobody. Wonder why?
 V bistvu si zelo zaljiv do tistih mladih, ki vsako leto (in ni jih malo -  v dolocenih letih je bilo to polovica generacije) zapustijo prekmurje ravno zaradi problemov, o katerih pise Pezdir. Prekmurci (tisti ki ostanejo) trmasto trdijo, da ti problemi ne obstajajo, problem je, ker vse statistike govorijo drugace, ljudje pa glasujejo z nogami.

Prekmurje si je samo krivo za veliko svojih problemov. Ni si krivo za Muro, ker jo je res tam v giganta napumpala socialisticna drzava, si je pa krivo za to, da je v prekmurju se vecji odpor do vseh sprememb, kot drugje po drzavi. V prekmurju je najbolj harala gradualisticna, domacijska LDS in skorumpirana, "vsaka-vas-svoja-obcina" SLS. Kar tudi nekaj pove o volilcih tam.

Alkoholizem ni posledica. Alkoholizem je tudi vzrok.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen