Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako so nas pohrustali Balti?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.707
[Glavni forum] Tema: Kako so nas pohrustali Balti?
[#3045540] 03.08.24 12:59 · odgovor na: Endimion (#3045538)
Odgovori   +    11
Zadnja sprememba: crt 03.08.2024 13:28
[Endimion]
Veš, bi pa vseeno opozoril na eno razliko med baltskimi državami. In Slovenijo.
saj ravno za razliko gre :)
Baltiške države ob prehodu iz sovjetskega jarma na prozahodni tržni kapitalizem niso imele ničesar. Ne industrije, nič. Gradiš iz nule. Vmes pa so izgubile 1/5 prebivalstva.
Jaz si to predstavljam nekako športno. Najbrž je veliko lažje priti od denimo 100 mesta do 20. Da prideš pa od 20 do 5, je potrebno pa več truda kot poprej. Da prideš pa od 5 do prvega pa spet več kot poprej.
Oni so startali s 100 mesta, mi pa s 50-ega. In zdaj smo oboji pri 20.
you're making my argument for me.
In štartni bloki niso nepomembni. Ker je od njih odvisen "doping" v obliki EU sredstev. Tudi danes te države netto prejmejo enkrat več na prebivalca EU sredstev, kot pa Slovenija.
reciva, da je ta podatek tocen. ali potem menis, da ce bi slovenija pa imela 2 x toliko prejetih neto eu sredstev, da bi potem pa bila bolj nagnjena k dobro delujocim zadevam in razvoju?

ker potem se seveda res ne strinjava o osnovni stvari. za moje pojme bi to, da prejmemo vec z neba, samo se povecevalo osnovni problem - problem dovolj polne riti, ki ne zeli kakrsnihkoli sprememb in sploh ne vidi potrebe zanje.

kar sem prej napisal, ni nekaj novega. sem tako pisal tudi 10 ali 20 let nazaj. ves to verjetno sam. in v tem je glavna tragedija - topljenje plasti sala, ki izolira pred povratnimi signali za wtf poteze, pocasni razkroj sistemov se dogajata dovolj pocasi, da vmes minevajo kar debeli kosi casa in dobis gor scasoma cele nove generacije, ki iskreno niti ne poznajo tega, da bi se sploh dalo karkoli poceti drugace. tocke preloma niso osebno dozivele, vedno, celotno njihovo zivljenje je en sam pristop.

in potem matrvola, saj smo pa ja celo zivljenje in od nekdaj poceli tako, kako je zdaj mozno, da me sosed prefuka in povozi in sodisce nic ne naredi, kako je mozno, da me v bolnici ne poflikajo... seveda, krivi so oni, ki imajo eno uho vecje od drugega in kurijo z drvi, te dajmo zjebat, pa bo. aja, ni slo. aja seveda, ker smo napacno diagnosticirali problem, v resnici so krivi oni, ki jim je vsec oranz barva in zvizgajo. v glavnem neka manjsinska skupina, zdaj ena, zdaj druga, dokler ne dobis obvestila, da danes si pa ti v skupini za odstrel.

glede na tempo dogajanja bom jaz takrat, ko se intenzivira in vedno bolj fizicno izraza lov na carovnice kot napacni, a zelo cloveski nacin "resevanja" zablodelosti, ze mrtev, ti pa verejtno se ne, tako da good luck.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen