Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.451
Švicarskih računov se ni dotikalo, ker pač Švica.

Obstaja načelo nedotakljivosti premoženja. Se strinjava?

To ne pomeni, da je povsem nedotakljivo. Država ga sme zaplenit, a mora ob tem upoštevati svoje lastne pravne norme, in to spraviti skozi pravni proces.

Nič od tega ni bilo tukaj. Seznami oligarhov, ki so (ali pa niso) povezani s Putinovim režimom, je bil docela politično sestavljen, premoženje slednjih pa popaljeno, pardon zamrznjeno. Edino merilo je bilo, ali lahko njihov posel v matici Rusiji koristi Putinovi vojaški mašineriji.

Ampak to je vsak posel. Od proizvodnje hrane naprej. Vojsko je potrebno tudi futrat, se strinjava? V vojni ljudje umirajo in so ranjeni. Se pravi rabiš sanitetni material in... ja.. zdravila.

Ugani kdo je bil pred invazijo 9-i največji prodajalec zdravil, in menda 5-i največji proizvajalec zdravil v Ruski Federaciji? Novomeška Krka.

Zdaj jaz ne pravim da Cole prodaja tablete Putinu. Ampak lahko pa bi jih. Saj ima tovarno tam. Po zgoraj omenjeni metriki, kje je dovolj že sum, da more in sme koristiti, je najbrž prav da se delničarje KRKG razlastnini? In izkupiček od prodaje delnic nameni kot pomoč Ukrajini?

Kar naenkrat nam pa to ni več tako všeč a?

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen