Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.617
[OgnjenAnto]
Če tudi naši politiki me bodo uskladilili odhodninsko lestvico v skladu z inflatornimi gibanji zadnjih nekaj let, bodo počasi prišli problemi.
Pojdi prosim gledat te lestvice za 15 let nazaj, in boš videl, da se še kako usklajuje z inflatornimi "pritiski". Ne zvezno, in ne z enakimi % vedno, a se.
Slovenska delovna sila bo nekonkurenčna iz vidika bruto bruto stroškov. Neto izplen za slovenske delavce bo pa klaveren.
Netto dodana vrednost po zaposlenem v gospodarskih družbah je šla od leta 2008, do 2022 iz 35289€ na 55688€. To je povečanje za 57%! In ker je število zaposlenih sedaj celo nekaj več, kot celota ustvarimo veliko več kot smo takrat. In če greš za vsa leta gledati povprečne plače, boš videl da solidno jahajo z ustvarjeno dodano vrednostjo. Le kapital je bil vmes tepen, pa je dobil manj ali pa kdaj nič.

In razloži mi klavrn izplen za primer države, kjer morejo ljudje na bančne račune leta za letom pospravljati po milijardo letno? Poglej si bilten banke Slovenije. Ta grižast, klavrn narod je od leta 2008 do 2022 v špajzo (na bančne račune) pospravil od 12 milijard na 27 milijard.
Ljudje bodo sami odhajali ven iz Slovenije, delovna mesta pa tudi. Če na to dodamo še demografski problem starajočega prebivalstva, pridemo do štale.
To poslušamo odkar smo samostojni. Če ne boste vitki, estonski, etc.. konkurenčni, vas bo zmanjkalo.

Slovenija je imela leta 2002 2.01 milijona prebivalcev. Hrvaška 4.5. Leta 2022 jw imela Slovenija 2.06 milijona prebivalcev, Hrvaška pa 3.8. Mi smo pridobili za en Koper prebivalcev, na Hrvaškem pa izgubili za en Zagreb ljudi! Pri nas je razmerje zavarovanci : upokojenci 1.62, na Hrvaškem pa 1.33. Na vrhu konjunkture!

Zgoraj v članku.. povprečna brutto plača v Zagrebu (glavnem mestu!) Je 1765€. No v Ljubljani je pa 2430€. Pa ne mi o Javnem sektorju v Ljubljani, ker je v Zagrebu lih tako! In cene so praktično enake veš.

Primerjat Hrvaško in Slovenijo je s plačnega vidika približno tako, kot če primerjal Slovenijo in Nemčijo. Lahko mi ukinemo vse prispevke in davke, pa bodo naše plače še vedno izgledale smešno napram nemškim.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen