Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-178149 sporočil: 4.311
Potem ko je premier Robert Golob v začetku septembra omenil možnost energetskega lockdowna, se je zdaj oglasil tudi minister za infrastrukturo Bojan Kumer. V pogovoru za Dnevnik je izjavil: »Povsem mogoče je, da bi vlada prepovedala obratovanje žičničarjem« . Žičničarji so ogorčeni.
In iz tega, da je v intervjuju za Dnevnikov Objektiv dopustil možnost zaprtja smučišč zaradi pomanjkanja elektrike naredijo Finance naslov Minister Kumer napoveduje »lockdown« smučišč. Minister ni napovedoval zaprtja smučišč, dopušča pa tudi to skrajno možnost. Verjetno novinarji ne vedo, da česar ni še vojska ne more vzeti.
Ne vidim pa razloga, zakaj bi smučišča bila svete krave kot kakšne nujno potrebne ustanove kot so bolnišnice. Če bo prišlo do takega pomanjkanja elektrike (ob normalnem delovanju sistema ni razloga, saj je plin udeležen v proizvodnji z nekaj procenti) se bo pač selektivno jemalo elektriko določlenim potrošnikom in prav zares ne vidim razloga, zakaj naj bi bili žičničarji izvzeti, industrija pa ne. Vse je samo stvar ustreznega vrednotenja.
Sicer se pa brez žičnic smuča precej bolj zdravo, sam se letno le nekajkrat podam na žičnice, recimo na začetku za preiskus, nato pa veliko raje pesjanim na vrh, recimo vrh Starega vrha, dodam še nekaj 100 m dodatnega vzpona in se v 3 urah dodobra namigam in nasmučam. Pravzaprav boljši občutek, kot pa drajsanje gori-doli po naših kucljih. Ni ga pa čez dober smučarski tek, recimo iz Rateč v Italijo....

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen