Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.389
Tako pisanje ti ni v čast. Lahko se ne strinjamo, ampak

Če pogledam Elesovo statistiko, je povprečen nočni prevzem na prenosnem omrežju dejansko nekje 60% maksimalnega dnevnega prevzema. Pomeni da imaš na voljo dejansko 40% prostih proizvodnih kapacitet. v Bistvu še nekaj manj, ker dejanska proizvodnja niti ne dosega dejanskega prevzema na prenosno omrežje.

Ampak okej.. dajva po osnovnošolsko, da boš razumel. 79% gospodinjstev ima dvotarifne števce. Se pravi bo 79% teh vozil, ali nekih 750.000 šlo na adapter takoj ko bo ura 22. če je priključna moč tega polnilca 11kW, to pomeni takojšni odjem moči 8250MW. če je priključna moč adapterja 3kW, pa se potem pač avto dlje polni, bi to pomenilo takojšni odjem moči 2.250MW. Ja, 2,25GW! Guess what. Nimamo jih! 100.000 vozil, bi pri 11kW polnilcu potegnilo momentalno iz omrežja skupno priključno moč 1.100MW. IN to je cifra, ki bi jo v tem stanju distribucijsko omrežje preneslo. Pa še to je zopet povprečje veš. Ker Slovenija ni geografsko enakomerno poseljena, se ti komot lahko zgodi, da nekje traflc ven vrže.

IN je docela nepomembno, koliko celotne količine energije potrebuje v kWh. Nekdo ima baterijo skoraj polno. A v momentu, ko bo vtaknik kabel v Avto, bo vlekel na sponkah ravno tako 3kW, kot oni, ki ima baterijo docela prazno. Le on bo s polnjenem konec v denimo pol ure, drugi pa v 5 urah!

razen če predlagaš za stanovalce Novih fužin in Štepanjskega naselja, ki skupaj predstavljata 1,5% prebivalcev celotne države (skupaj je tam doma 30.000 ljudi!), da se med sabo zmenijo:

lastniki vozil v 1. nadstropju polnijo med 22 in 22:30 (Če rabiš več, kurc te gleda).
Lastniki vozil v 2. nadstropju med 22:30 in 23:00 (Pa brez zamujanja, če zamudiš, kurc te gleda).

Oni v 7. nadstopoju naj imajo budilke naštimane za ob 4:30..

in oni v 14 nadstopju naj se jebejo in pridejo na vrsto za praznike.

ker dragi moj elektrofaker. Ko bo enemu stanovanjskemu bloku fuknilo pancarke ven, ker boste avteke filali na parkingu pred njim, vam bo Fata, ki se ji je ustavil pralni stroj, in skrinja, polna zamrznjene sarme, vaše tesle pa kone, pa ioniqe, lastnoročno polila z bencinom in vrgla gorečo šibico v njih!

A si sploh upaš predstavljat, kaj pomeni 120.000 turistov, ki pridejo denimo na obalo vsako poletje, in da da to avtomobile filat? na onih 45.000 prebivalcev, ki so že tam? RTP Divača gre samodejno v Shutdown!

Mej mal občutka za rang velikosti, in trenutne danosti tega, kar imamo.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen