Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: PODARIM Virus, prevzem izkljucno osebno! (samo resni, prosim)

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-207617 sporočil: 6.899
Ker si pucam ventile v tem kevdru ze vec kot 10 let, hkrati pa vztrajno vracam uslugo za to storitev zgolj preko forumskih bodic narocnino pa zavracam, se mi zdi prav da odprem to temo za vse take zgode in nezgode.

Izredno neposreceno se mi namrec zdi da nekdo, ki sebe cisto resno jemlje in napise najbolj resno in utemeljeno in agnosticno razpravo kolikor se jo o virusu pac da napisati, dobi na glavo golide dreka od vseh, ki cutijo potrebo po pucanju lastnih ventilov, in jim prav dol visi, kaj je prav, kaj narobe, kaj pa neugotovljivo. Ker je trenutno virus edina tema, pac pucamo ventile tam, pa ceprav nas drek sprica tudi po onih ki so v zakmasnem gvantu.

Izredno posreceno pa se mi zdi, kako je spletni odziv dosti bolj gnil od druzbenega. Na spletu vidimo, da zelo tezko najdete (aktivno komentirajocega) cloveka pod 40 ali celo 45, ki mu ne bi totalno dol viselo pa ceprav pogine 20% penzionerjev - in hkrati zelo tezko najdete cloveka nad 65 ali celo nad 60, ki mu ne bi totalno dol viselo ce bomo zrtvovali zivljenjski standard cele generacije mladine ki je zdaj v prvih letih kariere ali zadnjih letih solanja, in bo zaradi sprozene recesije celo zivljenje revnejsa. Skratka sebicnost internetno komentirajocih prihaja mocno do izraza - ne znam pa povedati ali je to signal splosne druzbene sebicnosti, ali pa zgolj specifika ljudi, ki imamo potrebo po spletnem klobasanju. V druzbi je namrec dosti mocnejsi credni nagon - tudi mladi se drzijo za roke in pojejo "stay at home, save the healthcare system", in tudi stari se strinjajo, da bo to v zelo kratkem treba koncati, ker sicer bo gospodarska katastrofa hujsa od mrtvakov v domovih za ostarele.

Sirsa druzba v Sloveniji in v svetu je ocitno veliko bolj tolerantna, potrpezljiva in odporna, kot specificna publika z veliko potrebo po forumskem oglasanju. To ni slaba novica za forum - to je dobra novica za svet:-)

Kaj menite, na kakih tockah tezav in na kakih mejnikih bodo razlicne drzave - od Slovenije in Somalije pa do Albanije in Amerike - odpirale gospodarsko aktivnost ce virus NE BO ustavljen? (ce bi bil ustavljen in izkoreninjen, seveda ni treba biti niti diplomirani strojnik, kajsele filozof, da bi vlekli zakljucke...)

Kake menite da bojo resitve, ce je ta virus in z njim povezana smrtnost za naslednjih nekaj let stalnica, ki se je brez strogih ukrepov ne da odpraviti? Kako bodo odreagirale diktature, kako demokracije? Ali si bo kaka drzava privoscila imeti zaprto gospodarstvo pol leta ali leto dni? Se bodo te ali one drzave navadile preprosto ziveti v "social distancing mode" do nadaljnjega - in bodo pac sivilje v bangladeshu sivale maske, svet jih bo pa nosil? Ali nasprotno, bo vrednost zivljenja rizicnih zacela padati proti 0?

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(