Na Portugalskem še nisem bil. Naša prehrana je drugačna od
francoske. Se pa spreminja. Ni vse zdravo in zlato kar je tuje pa
četudi je okusno. Imamo oromno doma pridelane zelenjave in mesnih
dobrot. Še pred nekj destletji je bil kruh in hrana iz moke osnova
naše prehrane. Kalorična, mastna, beljakovinska hrana je bila za
mladino in fizično aktivne prebivalce zakon. Sedaj pride po otroke
kombi, avtobus pred vrati, fizično zelo naporna dela v manjšini ...
Klobasa je pri nas za enkrat narezat in mora bit cena nizka. če bi
bila sam za okus in okras je lahko tudi dražja. Jaz sem starejši in
se vračam na žlico. Kruha ne jem, ker razen tega, da je preveč
kaloičen tudi ne zasluži imena kruh. Sem ga v živjenju ogromno
pojedel in vem kaj je kruh. Že od moke naprej nekaj ni v redu. Ni
pečen, zavre preden se ne posuši, kemikalije in občutek, da grizem
surov gres. No francoske iz E. Leclerc so dobre pa še te nihajo v
kvaliteti in se posušijo, kot Kruh. Gosp v razvitem svetu nimajo
časa kuhat in je tudi prehrana drugačna. Instant, zmrznjena, iz
vrečke, predpripravljena. je se v šoli (tudi veliko te katgorije),
V službi oziroma v odmoru za kosilo, na ulici ... Na kmetih je
drugače a jih je vse manj.