Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Putin je Rusom prepovedal letenje v Gruzijo

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vickibedi sporočil: 11.491
[Glavni forum] Tema: Putin je Rusom prepovedal letenje v Gruzijo
[#2781179] 26.06.19 13:58 · odgovor na: najobj (#2781064)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [vickibedi]
> > [MarijanMacek]
> > > [vickibedi]
> > > > [MarijanMacek]
> > > > > [vickibedi]
> >
> > > Vprašaj se raje zakaj sploh mu je prišla Amerika za rit ? Če bi ex sovjetske satelitske države prosperirale od paktiranja z Rusijo, potem se takšne vojne sploh ne bi zgodile.

> > Nekaj ex-sovjetskih držav dokaj dobro (seveda za tisti konec sveta) uspeva in imajo z Rusijo normalne odnose. Recimo Kazahstan, no ta ima sicer kakšnih 60% izvoza v naftnem sektorju, ali pa Belorusija, tipična ex-sovjetska republika brez nekih velikih zalog mineralov in energentov.
> >
> > Dve državi, o katerih sem govoril in sta se zapletli v vojno z Rusijo, pa ekonomsko životarita in sta svojo nekoč pomembno industrijo uničili. Gruzinska firma TAM je bila nekoč proizvajalec letal Su-25, serije lovcev MiG ( 15, 17, 21), letal Yak etc... dandanes je TAM nepomemben ostanek mogočne tovarne. Podobno je nekoč deloval v Ukrajini proizvajalec največjih transpotnih letal Antonov, slava mu! Izdelovali so tudi večino raketnih motorjev, dandanes se tovarna Yuzmash ukvarja z dobavami Severni Koreji.
> > So pač izbrali Rusom nasprotno politiko, všečno zahodnim silam. Ljudje pa od samega zadovoljstva množično zapuščajo drugo najbolj revno državo v Evropi. Ob razpadu SZ je bila ukrajina dokaj primerljiva z Rusijo in boljša od belorusije po BDP na glavo..... Podobno velja tudi za Gruzijo, no vseeno je BDP na glavo skoraj 2x večji kot v Ukrajini.....
> > največ o pravilni proti-ruski usmerjenosti in njenih vplivih na BDP pa v data.worldbank.org/i...Y-GE-UA-MD

> Daj nehaj srat klanf, za začetek.
> Belorusija (maronetni režim) in Kazahstan (poln nafte) , pa a ne me basat :))
> Sama mafija , ne morejo izven tega ratzmišljanja, pameten folk jim bo pobegnil, oni pa bodo še naprej trajbali enako zgodbo , dokler gre - gre , do končnega propada :)
>
> Rusi so zdesetkali ekonomijo Ukarjine in za zraven še Moldavije (manjša riba),
> to drži - ampak so to so naredili v korist svoje škode :)
> www.youtube.com/watc...EtEkLQRslW

... ja, in Američani so - jebe se njim za Ukrajince in Gruzijce - z nastavljenimi pajaci to delo uspešno dokončali ...

P.S.: kdor meri kvaliteto življenja zgolj s številom dolarjev v žepu, v "svetlo" bodočnost ni pobegnil samo iz Rusije ampak iz celega sveta, čeprav je vprašanje, če bodo z celodnevnim garanjem v Ameriki zaslužene dolarje lahko porabili prej - še Dončić jih bo težko - preden se jim bo veliki večini na stara leta "svetla" bodočnost brez normalnega življenja dokončno stemnila ...
Vprašaj miljone Rusov in ostalih vzhodnjakov ( Poljska, Ukrajina...) ki so spizdili na zahod.
Po tvoji teoriji bi si jih vsaj polovica ali več zelela nazaj.

Edino Slovenci ( v določenem manjšem deležu) si želijo nazaj, vprašaj se zakaj :)

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(